Komplett salgsoppgave

Harald Hårfagres vei 42C

3 250 000 kr
68 m²
2 soverom
Velkommen til Harald Hårfagres vei 42 C - flott beliggende leilighet med sydvendt balkong på ca 11 kvm
Velkommen til Harald Hårfagres vei 42 C - flott beliggende leilighet med sydvendt balkong på ca 11 kvm
Kart
Del
ØDEGÅRDEN/SOFIEMYR
Flott beliggende 3-roms - bad fra 2021 - sydvendt balkong på 11 kvm - barnevennlig - rett ved marka - 20 min. til Oslo

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 250 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  321 000 kr
 • Omkostninger
  1 260 kr
 • Totalpris
  3 572 260 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1962
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  68 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 133 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Leiligheten ligger flott til med god intern beliggenhet i borettslaget.
 • Sentralt, barnevennlig og etablert boområde som grenser til marka
 • Innholdsrik leilighet i blokkens 2. etasje med god planløsning - leiligheten inneholder entré, stue, kjøkken med spiseplass, bad og 2 soverom. Utgang til sydvendt balkong på ca 11 kvm med gode solforhold
 • Pent bad fra 2021 i regi av fagpersoner. Det foreligger dokumentasjon på utført arbeid
 • Lave kjøpsomkostninger
 • Nær skoler, barnehager, dagligvarebutikk, m.m.
 • Kort vei til god offentlig kommunikasjon med hyppige avganger til blant annet Oslo (omkring 35 min. til Oslo S). Ekspressbuss til byen om morgenen og fra byen på ettermiddagen tar ca. 25 minutter. Ca. 20 minutter med bil til Oslo sentrum

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Harald Hårfagres vei 42C, 1412 SOFIEMYR
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 249, bruksnummer 82
Andelsnummer 248, Ødegården Borettslag, organisasjonsnummer 851 488 782

Innhold

Totalt bruksareal: 68 kvm
Totalt primærrom: 68 kvm
Primærrom:
2. etasje, 68 kvm: Entré, bad, to soverom, stue og kjøkken.
I tillegg disponerer leiligheten én bod i blokkens kjeller på ca 3,7 kvm.
Kjellerboder er fellesarealer som styret i borettslaget fordeler og kan omdisponere.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.07.2023 utført av Anticimex AS.
Leiligheten ligger i blokkens 3. etasje (to trapper opp fra blokkens inngangsparti).

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på følgende måte:
Boligbygg over 4.etasjer samt U.etasje. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i teglstein samt liggende trekledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takstein(ikke besiktiget av bygningssakkyndig). Leiligheten har glatt entrédør av tre med kikkhull, brannklasse B30 og lydklasse 35db. Terrassedør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2002. Vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 1985. Vindu med karmer av tre og tre-lags glass fra 2021. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det er gitt tilstandsgrad 2 (TG2) på diverse bygningselementer. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningselementene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Det er gitt 60 % TG0 eller TG1, 36 % TG2 og 4 % TGIU. Ingen TG3.

Standard

3-roms leilighet med god intern beliggenhet i borettslaget rett ved marka.
Entré: Flislagt gulv. Plassbygget skyvedørsgarderobe med speil følger.
Stue: Romslig stue med god plass til sofaløsning. Moderne peisovn. Store vindusflater med utgang til balkong på ca 11 kvm orientert mot syd.
Kjøkken: Godt med skap- og benkeplass. Komfyr (fra 2021) og delvis integrert oppvaskmaskin følger. Kombinert kjøl-/fryseskap følger ikke. Varmtvannsbereder (110 liter fra 2021, montert waterguard). Plass til spisebord ved kjøkken med vindu vendt mot inngangen til marka. Panelovn fra 2021.
Soverom 1: God størrelse. Vegger sparklet og malt i 2023. Vindu orientert mot syd. Garderobeskap følger. Panelovn fra 2023.
Soverom 2: God størrelse. Vegger sparklet og malt i 2023. Vindu orientert mot grøntområde i nord med lite innsyn. Garderobeskap følger. Panelovn fra 2021.
Bad: Pent bad fra 2021 i regi av fagpersoner (IBR). Det foreligger dokumentasjon på utført arbeid. Flislagt gulv og vegger, malt himling. Gulvvarme. Downlights i himling. Baderomsinnredning (servant med underskap og speil). Vegghengt toalett. Dusjhjørne. Opplegg til vaskemaskin (vaskemaskin og tørketrommel følger ikke).

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Taklampe i stue og soverom 2 følger ikke. Hvite kommoder i leiligheten følger ikke.

Oppvarming

Gulvvarme på bad. Pen peisovn i stue. Forøvrig er leiligheten elektrisk oppvarmet via panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1962.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen den gang det ble bygget. Det ble gitt midlertidig brukstillatelse på rehabilitering og påbygg av 6 nye leiligheter i oppgang a, b og c datert 11.12.2002 i forbindelse med prosjektet "Ødegården 2000".
Det foreligger generelle bygningstegninger datert 20.10.1997. Denne leiligheten stemmer overens med denne bygningstegningen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om vann/kloakkledning og bestemmelse om veg.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger flott til med en meget god intern beliggenhet i Ødegården Borettslag, et sentralt og etablert boområde.
Området er barnevennlig, og har flere pent opparbeidet fellesarealer med gressplen og lekeplasser.
Nærområdet:
Sofiemyr senter ligger i nærheten med blant annet Rema 1000 og andre ulike service, helse- og treningstilbud. Gangavstand til Coop Ekstra og Kiwi butikk i Sofiemyrveien, her ligger også Biltema, Jysk, Plantasjen, frisør , Yogasenter, dyreklinikk, Friskis og Svettis, Follo dansestudio, Bademiljø mm.
Rett ved The Well - nordens største spa-og badehus.
Kollektivtilbud:
Det er kort gangavstand til bussholdeplass som tilbyr hyppige avganger til Oslo sentrum, hvor det også er ekspressbuss til byen både morgen og ettermiddag.
Aktivitetstilbud:
Borettslaget grenser til marka, som tilbyr turmuligheter både sommer og vinter. Tursti om sommeren og skiløype om vinteren ligger rett utenfor leiligheten, og har løype til populære tur-mål som blant annet Grønliåsen, Åsland, Stallerud, og Sterkerud.
Kort gangavstand unna ligger Sofiemyr idretts- og svømmehall, i tillegg til friidrettsanlegg og flere fotballbaner.
Kommunen tilbyr i tillegg 18 hulls golfbane på Oppegård, slalombakke og diverse treningssentre, samt badeplass på Hvervenbukta og Ingierstrand.
Kommunen har et aktivt idrettsmiljø og tilbyr alt fra idretter som håndball og fotball, til alpint, tennis, volleyball, svømming, bryting, amerikansk fotball og orientering.
Kolbotn sentrum:
Kolbotn Torg ligger en kort kjøretur unna, og tilbyr ca 60 forretninger, caféer og restauranter. Her ligger også Kolben kulturhus som tilbyr kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus. Direktetog fra Kolbotn til Oslo tar omkring 11 minutter og ca 20 minutter med bil til Oslo sentrum.

Adkomst

Harald Hårfagres vei har adkomst fra Kongeveien. Kongeveien har adkomst fra Sønsterudveien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kommunen har et godt barnehage- og skoletilbud. Det er kort gangavstand til barneskole og ungdomsskole både på Tårnåsen og Sofiemyr. Gangavstand til Roald Amundsen videregående skole på Sofiemyr. Flere barnehager i nærområdet.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på ca. 121.978 kvm som tilhører borettslaget. Hyggelig og variert uteområde. Dels naturtomt, dels opparbeidet med asfalterte gangveier, gressplen og beplantning. Pene uteplasser med fine sittebenker og lekeplasser.
Det foreligger ikke kartforretning, og målebrev kan derfor ikke leveres. Eiendommens areal er derfor usikkert.

Parkering

Borettslaget har 293 parkeringsplasser til fritt bruk (inkludert gjesteparkering). 20 av parkeringsplassene har mulighet til ladning av EL-bil (Det er maks-begrensning ift. hvor lenge kan stå på disse parkeringsplassene). Mulighet for leie av garasje- eller biloppstillingsplass med motorvarmer (36 utleieplasser med uttak for strøm og 180 garasjeplasser).
Beboere må ha parkeringsbevis (klistremerke) synlig i bilens frontrute. Alle beboere har fått utlevert klistremerke, nye beboere må hente den hos vaktmester. For gjester gjelder at de må har gjestekort liggende synlig i bilens frontrute. Gjestekortet utleveres av den som mottar besøk og må legges i gjestens bil innen 10 min.
Vaktmester fører venteliste over de beboere som ønsker å leie garasje og/eller parkeringsplass. Månedlig leie kommer i tillegg til felleskostnadene for boligen. Det må inngås leieavtale, betales et depositum og administrasjonskostnader til forretningsfører før plassen tas i bruk.
Kommunal parkeringsplass øverst mot skogen kan benyttes uten p-bevis mellom kl 17:00-07:00.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformåli henhold til reguleringsplan Søndre Ødegård datert 22.08.1960 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Området har også en reguleringsplan for Ødegården barnehage.
Kommuneplanene Nordre Follo 2019-2030 arealdel Oppegård med plan-id 0217kplan2019, Nordre Ødegården med plani-d 4904, Hellerasten med plan-id 4901 og Ødegården med plan-id 4902 med diverse delarealer og hensynssoner gjelder også for området.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 6.133,- pr. mnd. og inkluderer: Renter og avdrag på fellesgjeld, kabel-tv/bredbånd, kommunale avgifter, bygningsforsikring, forretningsførsel, ytre normalt vedlikehold mm
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader 3.145,-
Trappevask 130,-
Kabel-tv og bredbånd 519,-
Kapitalkost. lån 2 EIEKRE 171,-
Kapitalkost. lån 1 EIEKR1 2.168,-
Felleskostnadene justeres etter borettslagets faktiske utgifter, normalt en til to ganger årlig. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger. Kostnad for kabel-tv og bredbånd er planlagt å øke med ca kr. 40,- pr mnd. fra 01.01.2024. Kostnad for trappevask er planlagt å redusert noe (ikke vedtatt, estimert omkring ca kr. 50,- pr mnd).
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 9.900 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor (via fiber) som leverandør av tv/internett og avgiften er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 937 072,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 3 373 459,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 13 212,- pr. 31.12.2022
Andel fellesgjeld er kr 321 000,- pr. 01.11.2023
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 143.278.393,- pr. 03.11.2023 fordelt på to lån og lånevilkårene er:
Lån 1 kr. 10.711.891,-
Rentebetingelser: Flytende rente på 5,54%
Lånets restløpetid: 17 år og 10 mnd
Lån 2 kr. 132.566.502,-
Rentebetingelser: Flytende rente på 5,54%
Lånets løpetid: 17 år og 6 mnd.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med ca kr. 2.339,- (nøyaktig reduksjon avhenger av bl.a. rente på lånet). Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets rådgiver kontaktes for nærmere opplysninger.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.  
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.572.260,-. Av dette beløpet utgjør kr 321 000,00,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Marlene Hamilton og Ryan Wesley Hamilton

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Ødegården Borettslag.
Borettslaget består av 441 leiligheter/rekkehus.
Forretningsfører er OBOS , tlf. 22865000
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så sant det ikke er for sjenanse for andre beboere
Foretatt påkostninger de senere år:
- I 2018 ble det anskaffet og delt ut nye brannslukkere og røykvarslere til alle andelseiere på Ødegården.
- Ringeklokker og callingsystem i blokkoppgangene
- På sommeren 2018 ble oppgradering av lekeplassene ferdig og kommunen har etter avtale i løpet av høsten planert og drenert fotballsletta nedenfor akebakken i Trulser´n.
- Det ble anskaffet og utplassert en del nye utemøbler på felles uteområdene. Gradvis utskifting av utebelysning fortsetter.
- Borettslaget har fortsatt med å bytte vinduer og balkong-/terrassedører etter behov.
- Ventilasjonsprosjekt ble avsluttet i 2018 og er i drift.
- Etablering av 20 ladeplasser for el-biler og ladbare hybridbiler og noen av parkeringsplassene med strømuttak ble i den forbindelse oppgradert og omplassert.
- Noe vedlikehold av asfalt på parkeringsplass/garasjeområde spesielt rundt kumlokkene. Oppgradert skilting på p-plassen
Garasjeanleggene holder en eldre standard, og på generalforsamling vår 2021 ble det fremmet følgende forslag: rive garasjene og kun lage asfaltert parkeringsplass, erstatte garasjeskur med nye lignende rekkegarasjer og utvikle parkeringstomten med boliger og parkeringsanlegg under de nye boligene i samarbeid med entreprenørselskap. Ingen av forslagene ble vedtatt, men det jobbes på sikt med løsning for området ved garasjeanleggene.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 24.900,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 25.000,-
Visninger: kr 3.500,- pr. visning
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0082/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.2382

Dato

Sist oppdatert: 08. desember 2023 kl. 14:31

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.