Komplett salgsoppgave

Bjerggata 30

4 200 000 kr
50 m²
1 soverom
Krogsveen har gleden av på ønske velkommen til ærverdige Bjerggata !
Krogsveen har gleden av på ønske velkommen til ærverdige Bjerggata !
Kart
Sentrum/Gamlebyen
Ærverdig bolig i vakre Bjerggata - Flott pusset opp - Nydelig bakhage

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 200 000 kr
 • Omkostninger
  85 170 kr
 • Totalpris
  4 285 170 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1812
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  50 m²
 • Bruksareal
  50 m²
 • Tomteareal
  165,8 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen v/Vindum ønsker velkommen til Bjerggata 30 - En eiendom som oser av både sjarm og idyll!
Boligen er betydelig påkostet og modernisert i gjennomført stil som passer boligen perfekt.
Det er i boligen innredet med entrè, koselig stue/spisestue, smakfullt kjøkken, bad og romslig soverom med garderobe. Det er innredet hems, men dette er ikke målbart areal pga lav takhøyde.
Utgang til en oase av en bakhage, hvor man kan nyte solen i rolige omgivelser.
Boligen kan trygt beskrives som koselig og unik, der den ligger i en av Sandefjord's mest berømte gater som er et yndet turområde. Det anbefales å spasere gjennom Bjerggata for å få et inntrykk av gatens sjarmerende stil.
Det ikke boplikt i Sandefjord. Dette er en sjelden mulighet i byens historiske strøk.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bjerggata 30, 3210 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 173, bruksnummer 104, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 50 kvm
Totalt primærrom: 50 kvm
Primærrom:
1. etasje 50 kvm: Entrè, stue, kjøkken, soverom, gang og bad
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.10.2022 utført av Anticimex v/Bent Gunnerud . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Det foreligger ikke byggesaksmappe i kommunens arkiv. Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998. Siden tiltaket er fra før dette, betyr det at tiltaket er lovlig uten ferdigattest.
Loftet er innredet i 2010 og ikke byggemeldt. Det er ikke godkjent til varig opphold og ikke målbart areal på grunn av lav takhøyde.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligen er oppført i 1812.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Etasjeskillere i trekonstruksjon. Grunnmur av gråstein og gulv mot grunn av jordstenmasser. Yttertak med saltaksform av trekonstruksjon, tekket med takstein og takpapp. Ytterdør med profilerte fronter. Vinduer med koblede karmer/rammer av tre med to-lags glass. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende punkter, utover normal forventet elde og slitasje:
* Bad gitt TG2 grunnet tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner
* Krypkjeller gitt TG2 grunnet registrert lukt og ekskrementer fra skadedyr/gnagere. Selger har kjennskap til mus her nede fra tidligere. Deler av krypkjeller har ikke tilkomst. Bør vurderes etablert.
* Ventilasjon på loftet/taket bør etableres. TG2
* Det er gitt TG2 på det elektriske da det mangler kursoversikt i skapet, og tilkobling på varmtvannsbereder er koblet med stikkontakt. Ledning er spist på av gnagere, forhold må kontrolleres/utbedres. Samsvarserklæring på deler av anlegget, montert etter 1999 er fremlagt.
Følgende arbeider er utført i senere tid:
* Bad er pusset opp i 2010 som egeninnsats
* Ny varmtvannsbereder på 140l montert i krypkjeller
* Boligen er i 2010/2011 pusset opp med bla. nye overflater, gulver, etter isolering i gulv, kjøkken og garderobe
* Innredet hems i 2010 (ikke målbart areal pga lav takhøyde)
* Lagt brosten og opparbeidet bakhagen i ca 2010 og årene fremover
* Elektrisk arbeider utført av fagfolk i 2013 med El-sjekk i 2015
* Malt boligen utvendig i ca 2017
Feiervesenet opplyser at det ikke er utført tilsyn av nyere dato og oppfordrer ny eier til å avtale dette.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Bjerggata 30 er en ærverdig og koselig bolig oppført i 1812.
Her kan man få hus og hytte i ett med beliggenhet i sentrum, med nærhet til alle de flotte fasiliteter som tilbys, men likevel tilbaketrukket i et rolig boligområde.
Boligen er fra 2010 betydelig påkostet og modernisert. Det er holdt fokus på å beholde husets sjarme og idyll og det har selger klart å gjennomføre på en flott måte.
Man entrer boligen i en koselig entrè med god takhøyde og trappeadkomst til loftet.
Loftet er innredet med 2 rom og med plassbygde senger. Det er sisalteppe og tregulv. Koselig innredet. Dog er ikke arealet medtatt i arealberegningen og ikke godkjent til varig opphold, da det er lav takhøyde.
Fra entreen tar vi turen videre inn i stuen, hvor det er god plass til salong og spisestue. Her er det etablert ny vedovn, for hygge og varme i kjøligere årstider. Flotte tregulver og malt panel på vegg og i tak.
Kjøkkenet er smakfullt og praktisk innredet fra 2010. Det er innredet med profilerte fronter og med heltre benkeplate. Hvitevarer, også det som ikke er integrerte, medfølger handelen.
Soverommet er innredet med god plassbygd garderobeløsning og med sisalteppe på gulv samt lekker tapet på vegg.
Badet er innredet i 2010 med toalett, servant, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin. Det er flislate gulv med varmekabler.
Mellomgang med utgang til en oase av bakhage. Her er det koselig plass til utemøblement og man sitter usjenert med gode solforhold. Hagen er nydelig opparbeidet med plen, prydbusker og bed. Gjerde mot naboer og port mot innkjøring/parkering på siden av boligen.
Utvendig bod i tilknytning til boligen med adkomst fra hagen, slik at man har god lagringsplass. Det er også utvendig adkomst til krypkjeller.
Velkommen inn den grønne flotte døra i Bjerggata 30 til en koselig og unik eiendom som anbefales besiktiget!

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Varmekabler på bad og i entreen.
Vedovn i stuen.
For øvrig elektrisk. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1812.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Iflg opplysning fra kommunen mangler den opprinnelige byggesakmappa i kommunens byggesaksarkiv. Arkivet er ikke fullstendig, så manglende dokumentasjon betyr ikke mistanke om ulovlig oppføring.
Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn i lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 «Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998». Siden tiltaket er fra før dette, betyr det at tiltaket er lovlig uten ferdigattest.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Det bemerkes at det er usikre grenser mot syd og øst og her ligger eiendommen utover grensene. Oppmåling mot vest og nord er utført.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Loftet antas å ikke være godkjent til varig opphold fra tidligere da grunnet bla lav takhøyde. Og er dermed ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av følgende servitutt:
Dagboknr 2699, tinglyst 26.04.2005, type heftelse: Jordskifte. Noe usikre grenser mot syd og øst. Grenser mot syd og nord er oppmålt.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Bjerggata!
Ikke ofte får man denne muligheten til å sikre seg en slik perle av en eiendom, midt i sentrum og tilbaketrukket i vakre, erværdige Bjerggata.
Dette er en meget populær og sentral beliggenhet kun en spasertur fra selve bykjernen. Boligen ligger i en av byens eldste gater med idylliske og verneverdige bygninger som trekker oss helt tilbake til midten av 1800-tallet. Området er blant de best bevarte boligstrøkene i Sandefjord.
Her kan man nyte solen fra morgen til sent på kveld i stille og fredelige omgivelser. Nærheten til bryggeområdet gjør eiendommen ekstra attraktiv. Her har man flotte restauranter og et yrende båtliv på sommerstid. Her nede ligger også den berømte fiskeforretningen; Brødrene Berggren. Preståsen har man direkte adkomst til med flott trapp som fører opp til fine tur- og treningsområder.
For øvrig er det ikke boplikt i Sandefjord og man kan benytte eiendommen som sommersted/hytte eller hus og hytte i ett!
Dette er en sjelden mulighet i byens historiske strøk. Området har høy historisk, antikvarisk og kulturell verdi.

Adkomst

Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Når det gjelder parkering anbefales det å parkere på gateparkering i nærmiljøet eller på de større betalingsparkeringene i nærheten. Det er flere å velge mellom. Tusleavstand til boligen vil det være uansett.
Boligen er skiltet med Krogsveen Til salgs skilt.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Byskolen Barneskole og Ranvik Ungdomsskole.
Tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 165,8 kvm.
Koselig og lettholdt tomt med en idyllisk bakhage. Boligen utmerker seg med sin vakre fasade!
Tomten er stensatt med brosten og inngjerdet. Det er mulighet for parkering på siden av boligen, noe som i Bjerggata er meget attraktivt.
Koselig med port fra gårdsplass til en nydelig oase av en bakhage. Her er det opparbeidet med stensatt uteplass og gangvei, plen og prydbusker. Tett gjerde mot nabo.
Her sitter man i rolige omgivelser og kan nyte sol og idyll. Denne eiendommen bør oppleves for å få det rette inntrykket!

Parkering

Parkering på siden av boligen, brostensbelagt. Det er noe begrenset plass, så de største biler får ikke plass.
For øvrig gateparkering etter anvisning. Det er også mulighet for å leie garasjeplass på feks Hvaltorget.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til "Annet spesialområde", gang- og sykkelvei" i henhold til reguleringsplan "Bjerggata" datert 31.3.1982 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommuneplanens arealdel med tilhørende bestemmelser går foran reguleringsplanen ved eventuelle motstridigheter.
Det foreligger vedtatt reguleringsplan for kvartalet Storgata/Rådhusgata/Museumsgata/Peter Grøns gate (gnr.173/119, og 133 m.fl) samt deler av omkringliggende gategrunn. Her må det regnes med større utbygging i framtida. Planen legger til rette for en helhetlig utvikling av kvartalet med boligbebyggelse, forretning, tjenesteyting og næringsbebyggelse samt gi mulighet for økt utnyttelse og økte høyder. Dette kvartalet ligger ca 82 meter nord vest for den aktuelle eiendommen.
Det er varslet med nabovarsel for gnr/bnr 173/100, 102 m. flere. Det er ikke fremlagt noen tegninger på dette og heller ikke noe nytt siden 2018, iflg selger. Dog kan det forventes ytterligere arbeider/regulering på nevnte eiendom.
Bygningen er SEFRAK-registrert og kan være verneverdig. Boligen er regulert til bevaring i gjeldende reguleringsplan.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 7 298,- for 2021. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Prognose fra 2022 er kr 7 623,25.
Nåværende eier har et strømforbruk på 7 700 kwh. pr. år. Benyttet som fritidseiendom.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4 209,-.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv/internett og har avgift på kr 977,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Team Security alarmselskap som koster kr 3 825,-pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 484 334,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 1 743 601,-/1 743 602,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.285.170,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Gunnar Thorsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 2.500,- alle inkl.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0314/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.22314

Dato

Sist oppdatert: 22. november 2022 kl. 21:15

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.