Komplett salgsoppgave

Nedregårdsvegen 11

3 900 000 kr
235 m²
4 soverom
Velkommen til Nedregårdsvegen 11 presentert av Eiendomsmegler Marit Stuen Aursnes
Velkommen til Nedregårdsvegen 11 presentert av Eiendomsmegler Marit Stuen Aursnes
Kart
Del
Marit Stuen Aursnes
Presenteres av
Marit Stuen Aursnes
Spjelkavik
Kombinert bolig- og næringseiendom med to bygninger. Leilighet i næringsdelens 2. etasje. Sentral beliggenhet

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 900 000 kr
 • Omkostninger
  98 842 kr
 • Totalpris
  3 998 842 kr
 • Byggeår
  1920
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  235 m²
 • Bruksareal
  388 m²
 • Tomteareal
  266,8 m² (eiet)
 • Type
  Flermannsbolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Meget sentralt beliggende kombinert bolig- og næringseiendom i Spjelkavik
* Bygg A - Bolighus over 3 etasjer på 129 kvm bygd i 1920
* Bygg B - Bolig/næringsbygg over 3 etasjer bygd i 1982. Leiligheten er på 82 kvm og pr. i dag utleid
* Beliggende like ved Spjelkavik sentrum
* Kort vei til skoler og barnehager
* Ca. 700 m til Moa
* Flott turterreng i nærområdet

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nedregårdsvegen 11, 6010 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 25, bruksnummer 19, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 388 kvm
Totalt primærrom: 235 kvm
Bruksareal:
Bygg A - Bolighus 129 kvm
Bygg B - Bolig/næringsbygg 259 kvm
Primærrom:
Bygg A - Bolighus:
Kjeller: 39 kvm: Bolighus: Teknisk rom, stue og badstue.
1. etasje 50 kvm: Bolighus: Gang, stue, kjøkken og bad.
2. etasje 40 kvm: Bolighus: 3 soverom og gang.
Bygg B - Bolig/næringsbygg:
Kjeller: 12 kvm: Trapperom
1. etasje 12 kvm: Trapperom
2. etasje 82 kvm: Stue, kjøkken, bad og soverom (leilighet).
I tillegg trappeoppgang og wc.
Sekundærrom:
Bygg A - Bolighus:
2. etasje 0 kvm: Kott
Bygg B - Bolig/næringsbygg:
Kjeller: 75 kvm: 2 lager/næringslokaler
1. etasje 73 kvm: Næringslokale
2. etasje 5 kvm: Bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 26.11.2022 utført av Takstmann Oddbjørn Nilsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre/mur/betong.
Bolighus (A) oppført i 1919. Grunnmur av sparestein/betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med asfaltpapp/pappshingel. Bolighus har entrédør med brannklasse B30. Vinduer i forskjellig utførelse, fra forskjellige årstall. Peisovn i kjøkken samt åpen peis i kjellerstue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk. Iflg. selger er det oppdaget fukt i sørøstrehjørne i kjellerstuen.
Bolig/næringsbygg (B) oppført i 1982. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av betongkonstruksjoner. Fasader av malt betong. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Tilnærmet flat takkonstruksjon (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med pvc-duk fra byggeår. Vinduer og dører i forskjellig utførelse, fra forskjellige årstall. Oppvarming med varmekabler og elektrisitet. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk. Ventilasjonsanlegg med varmegjennvinner i næringslokaler.
Leilighet beliggende i byggets 2. etasje. Adkomst til leilighet via felles trappegang. Næringsdel 1. Etasje har ytterdør mot nord og næringslokale i kjeller har ytterdør mot sør.
Felles trappeoppgang med støpte trapper og fliser på gulv og adkomst til kjeller, 1. etasje og leilighet i bygg B og 1. etasje i bygg A.
Bolighus (A) over tre etasjer bestående av: Kjeller, 1. etasje og 2. etasje.
Kjeller: Teknisk rom, stue og badstu.
1. Etasje: Gang, stue, kjøkken og bad.
2. Etasje: 3 soverom, kott og gang.
Bolig/næringsbygg (B) over 3 etasjer bestående av:
Kjeller, 1. etasje og 2. etasje.
Kjeller: Gang og 2 næringslokaler/boder.
1. Etasje: Gang og næringslokale.
2. Etasje: Felles trapperom, wc og leilighet.
Leiligheten bestående av: Stue/kjøkken, bad, gang, soverom og bod.
Utgang fra soverom til sørvendt balkong oppmålt til ca 5 m2.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at følgende bygningsdeler har fått tg3:
Ildsteder:
Skorstein har ikke fire frie sider. Avvik i forhold til brannsikkerhetskrav. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000
I tillegg har følgende bygningsdeler fått tg2:
Bad - Bygg A, 1. etasje:
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Observasjon av sprekker mellom våtromsplater i dusjsone samt at elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft til underlaget gjør at det ikke kan utelukkes bakenforliggende skader. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Til informasjon: Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering, hulltaking er heller ikke funnet nødvendig med bakgrunn i at våtrommet har passert anbefalt brukstid.
Kjøkken - Bygg A, 1. etasje:
TG 2 er valgt på hele kjøkkenet på grunn av høy slitasjegrad på overflater og innredning, og med tanke på alder på røropplegg/andre tekniske installasjoner.
Bad - Bygg B, 2. etasje leilighet:
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Lokalfall og fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet er mindre enn hva som ideelt anbefales. Sluket er under dusjkabinett og derav ikke tilgjengelig for inspeksjon. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Til informasjon: Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering, og hulltaking er ikke funnet nødvendig med bakgrunn i at våtrommet har passert anbefalt brukstid.
Kjøkken - Bygg B, 2. etasje leilighet:
Se punkt "Vannrør" og "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg. Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje.
Øvrige rom:
Vegg- og himlingsflater er stedvis slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter. Gulvets overflatemateriale er stedvis slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter. Det er stedvis knirk i gulvet.
Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje):
Avleiring av salt/kalkutslag på grunnmur/gulv mot grunn i kjeller i boligbygg. Dette er et resultat av fuktvandringer i konstruksjonen, og tyder på svakheter med dreneringen.
Avleiring av salt/kalkutslag på grunnmur/gulv mot grunn i kjeller i næringsbygg. Dette er et resultat av fuktvandringer i konstruksjonen, og tyder på svakheter med dreneringen.
Vegg- og himlingsflater i kjeller i bolighuset er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter. Se punkt "Spesielle observasjoner" under avsnitt om rom under terreng.
Gulvets overflatemateriale i kjeller i bolighuset er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
Underetasjen har enkelte vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (i teknisk rom i kjeller), i utlektet veggkonstruksjon. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Avleiring av salt/kalkutslag observeres på grunnmur/gulv mot grunn (dette vurderes å være et resultat av fuktvandringer i konstruksjonen, og tyder på svakheter med dreneringen). Observasjonen er gjort i kjeller på boligbygg. Varmekabler i gulv i innerste nærings-/lagerlokale i kjeller i bygg B, er (ifølge eier) defekt.
Loft - unnredet/råloft:
Moderate tegn til fuktmerker observeres stedvis på taktro. Eksakt årsak er ukjent. Kaldtloftet ble kun inspisert fra takluken/døråpningen grunnet lav romhøyde/redusert tilkomstmulighet, med den begrensning dette innebærer. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Badstue:
TG 2 er valgt på hele bygningsdelen på grunn av høy slitasjegrad, manglende tekniske løsninger med tanke på oppvarming og ventilasjon og med tanke på alder og tilstand på bygningsdelene.
Innvendige trapper:
Trappene har ikke håndløper på begge sider. Av denne grunn oppfyller ikke trappen dagens krav.
Etasjeskiller - Kjeller, 1. etasje og 2. etasje:
1. Etasje Bygg A: Det er målt skjevheter i stue hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er oppmålt til 20 mm og i kjøkken med forskjell på 15 mm.
2. Etasje Bygg A: Det er målt skjevheter i soverom hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er oppmålt til 50 mm.
2. etasje leilighet Bygg B: Det er målt skjevheter i stue hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er oppmålt til 30 mm.
Tekniske anlegg, VVS anlegg:
Varmtvannsbereder i leilighet i 2. etasje er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker.
Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
Stoppekran er ikke funksjonstestet grunnet høy alder/tilstand. Konsekvens er usikker restlevetid/funksjon.Stakeluke er ikke lokalisert.
Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Konsekvens er usikker restlevetid
Radon:
TGIU: Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Brann:
TGIU: Det hefter usikkerhet ved om brannskiller er korrekt utført i henhold til byggteknisk forskrift. Ytterligere undersøkelser må påregnes.
Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
Det hefter usikkerhet ved om brannskiller er korrekt utført i henhold til byggteknisk forskrift. Ytterligere undersøkelser må påregnes.
TGIU: Veggkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført.
Dører og vinduer:
Enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker. Glass i vindu i næringslokale i 1. etasje mot sørvest er punktert. Det må påregnes nedsatt varmeisolerende tilstand på glasset. Ytterdør mot sør i underetasje i næringsdel: Døren har utvendig slitasje og tegn til fuktoppsug i terskel og dørblad.
Yttertak:
TGIU: Yttertaket er ikke inspisert pga. snø/isforhold. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Grunnmur, fundamenter:
Det registreres skråriss på grunnmur, som kan tyde på setninger/setningsskader. Ytterligere undersøkelser anbefales.
TGIU: Byggegrunnens oppbygning er ukjent.
Drenering:
Symptomer på avleiring av salt/kalkutslag og synlig fukt observeres stedvis i underetasje/kjeller. Forholdet tyder på fuktvandringer i konstruksjonen/svakheter med dreneringen. Se punkt "Konstruksjoner" under avsnitt om Rom under terreng. Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.
Stikkledninger og tanker:
Utvendige vann- og avløpsrør har ukjent alder/tilstand. Anbefalt brukstid kan være passert. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om tegn til skader ikke er registrert. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Selger har gitt følgende opplysninger i sitt egenerklæringsskjema:
På spørsmål: "Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?" svarer selger ja, både av faglært og ufaglært. Johansen Snekkerfirma bygget bad i 1995 i 1. og 2. etasje.
På spørsmål: "Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?" svarer selger nei - Linoliumsbelegg på bad i 2. etasje, fliser bad 1. etasje.
På spørsmål: "Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?" svarer selger ja, kun faglært. Bademiljø AS i Spjelkavik. Skiftet kraner, nye vannlås, div. avløp kjøkken.
På spørsmål: "Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?" svarer selger nei. Litt saltutslag i kjeller underetasje betongbygg. Rør i vaskekjeller (boligdel) kan fryse ved lav utetemperatur.
På spørsmål: "Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f.eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?" svarer selger ja. Sprekk i betong/puss i forretningsdelen.
På spørsmål: "Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende?" svarer selger ja. Maur utomhus.
På spørsmål: "Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?" svarer selger ja. Rift i takduk.
På spørsmål: "Kjenner du til om det er utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? svarer selger ja, kun av faglært. Vestlandstak AS. Sveiset rift i takduk.
På spørsmål: "Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetanker, sentralfyr, ventilasjon)?" svarer selger ja, kun faglært. Jansen Elektro AS. Div. oppgraderinger sikringsskap og div. vedlikehold. Det foreligger samsvarserklæring.
På spørsmål: " Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?" svarer selger ja. Forelagt planer om event. utbygging på gnr. 25, bnr. 127.
På spørsmål: "Selges eiendommen med utleiedel?" svarer selger ja. Godkjent i 2019. Bruksendring. Godkjent hos bygningsmyndighetene i Ålesund kommune.
På spørsmål: "Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?" svarer selger ja, godkjent men negativt utslag.
På spørsmål: "Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?" svarer selger ja. Takst fra 2017 utført av Trond Ose AS.
På spørsmål: "Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler? svarer selger ja. Ikke veirett til kjellerlokaler langs kanalen.

Moderniseringer og påkostninger

Iflg. selger er det skiftet vindu i 1. og 2. etg. i bolighuset. Skiftet noen vinduer og dører i utleieleilighet og forr.lokalet. Skiftet til branndører i utleie-leiligheten, forr.lokalet og bolighuset. Malt vegger ogg tak i bolighuset samt lagt nye laminatgulv i flere rom.
Utleieleiligheten ble malt og fikk nye laminatgulv i 2017. Ny ytterdør til trapperom.
Div. Elektrisk oppgradering. Forholdsvis nye vv.bredere i bolighus og kjellerlokalet. Kjellerlokalet er oppgradert med nye vegger, vask og avløspumpe.
Takshingelen på bolighuset ble skiftet for noen år siden.

Standard

Eiendommen består av 2 bygningsdeler, bolighus (bygg A) og bolig/næringsbygg (bygg B).
Felles trappeoppgang med støpte trapper belagt med fliser og adkomst til kjeller, 1. etasje og leilighet i bygg B og 1. etasje i bygg A.
Bolighus (bygg A) grenser mot kanalen i Spjelkavika mot syd og går over 3 etasjer og har følgende standard på innvendige overflater:
Kjeller:
Teknisk rom med fliser på gulv, malte murvegger og panel i tak.
Kjellerstue med fliser på gulv, malte murvegger og malt panel i tak. Peis.
Badstu med fliser på gulv og panel på vegger og tak. Fremlagt strøm for tilkobling av elektrisk ovn.
1. etasje:
Gang med laminat på gulv. Innvendig trapp i tre. Malte vegger og himlingsplater i tak.
Baderom fra 1995. Flislagt gulv med veggmontert stråleovn. Baderomsplater på vegger. Panelbord i himling. Vegghengt servant med ett-greps armatur. Speilskap med overlys og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med dører. Vegghengt dusjarmatur. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast.
Stue og kjøkken med åpen kjøkkenløsning. Kjøkkeninnredningen er kjøpt brukt og av eldre årgang. Innredning med profilerte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur.
Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Ventilator i overskap. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med laminat. Vegg og himlingsflater i malte flater.
2. etasje:
Gang og 3 soverom med laminat på gulv. Vegg- og himlingsflater i malte flater og malte tapetserte flater. 2 doble garderobeskap på det største soverommet.
Bolig/næringsbygg (bygg B) grensende mot Nedregårdsvegen og går over 3 etasjer og har følgende standard på innvendige overflater:
Kjeller:
Kjelleren i næringsdelen er innredet og har utlektede kjellervegger. Kjelleren på næringsbygg er oppgradert i 2013.
Kjelleren inneholder trapperom og 2 lager/næringslokaler. Malte murgulv og malte vegger.
1. etasje:
Etasjen inneholder felles gang/trapperom med fliser på gulv og malte murvegger.
Næringslokale mot gate som har laminat på gulv, malte vegger og tak. Ventilasjonsanlegg med varmegjennvinner.
2. etasje:
Felles flislagt trappeoppgang og wc. Wc-rom har fliser på gulv og malte murvegger.
I tillegg leilighetpå 82 m2 bestående av: Stue, kjøkken, bad og soverom. Leiligheten er pr dd. utleid for kr 7.500,- pr. mnd + strøm.
Badet er fra 1995 og har gulvflate belagt med gulvbelegg. Malte veggflater. Panelbord i himling. Vegghengt servantinnredning med dører. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speilskap med overlys og stikkontakt over servant. Dusjkabinett med dusjarmatur. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekksvifte i vegg. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder fra 1995.
Stue og kjøkken har dels åpen løsning. God takhøyde.
Kjøkken har innredningen med profilerte fronter fra ukjent årstall. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk.
Frittstående komfyr. Frittstående oppvaskmaskin. Ventilator i overskap. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med laminat. Vegg og himlingsflater i malte flater. Laminert plate mellom kjøkkenbenk og overskap. Disse hvitevarene følger med: Oppvaskmaskin
Soverom med god takhøyde. Laminat på gulv og malte vegger. Det er balkongdør fra soverom til sydvendt veranda.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Bolighus A har peisovn i kjøkken samt åpen peis i kjellerstue. Øvrig oppvarming med elektrisitet.
Bolig/næringsbygg B har oppvarming med varmekabler og elektrisitet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår (1920). Dette gjelder bygg A. Kommunen opplyser at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført.
Bygg B ble tilbygget eiendommen i 1980. Her er det midlertidig brukstillatelse datert 15.06.1981. Denne er gitt på følgende vilkår:
1. Det monteres håndlister på begge sider av trapper i samsvar med krav i byggeforskrifter kap. 46:12.
2. Brannslange anskaffes.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Bygg B inneholdt opprinnelig fotostudio og kontor i 2. etasje. Denne ble godkjent bruksendret til bolig og det ble gitt ferdigattest datert 12.06.2017.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1507/25/19:
26.09.1980 - Dokumentnr: 5802 - Best. om vann/kloakkledn.
Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
15.12.1915 - Dokumentnr: 900055 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:1507 Gnr:25 Bnr:5
07.09.1931 - Dokumentnr: 900081 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:1507 Gnr:25 Bnr:56
01.01.2020 - Dokumentnr: 160450 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1504 Gnr:25 Bnr:19

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Diverse

Næringslokalet i 1. etasje i bygg B er ledig.
Næriangslokalene i underetasjen i bygg B er ledig.
Leiligheten i 2. etasje i bygg B er f.t. utleid med husleie kr 7.500,- pr. mnd.
Bolighuset (bygg A) er ledig.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget sentralt beliggende eiendom like ved Spjelkavik sentrum. Barnehage, barneskole, ungdomsskole, videregående skole ligger innenfor 600 m. Det er kort vei til post, bank og dagligvarebutikk. Det er 700 m til Moa og 12 km til Ålesund sentrum. Flotte turområder ved Lillevannet, Vasstranda m/turheisa og flott turterreng på Emblemsfjellet.

Adkomst

Fra rundkjøringen ved Esso i Spjelkavika kjører du sydover mot Spjelkavik sentrum. Ta til høyre inn Nedregårdsvegen og følg denne. Eiendommen ligger på venstre hånd.
Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Spjelkavik barneskole (1-7 kl.) 8 min. gange - 0.7 km
Åse skole (1-7 kl.) 23 min. gange - 1.9 km
Spjelkavik u-skole (8-10 kl.) 7 min. gange - 0.6 km
Borgund vg. skole 9 min. gange - 0.8 km
Spjelkavik vg. skole 14 min. gange - 1.1 km
Barnehager:
Tommeliten barnehage (0-5 år) 5 min. gange - 0.4 km
Fremmerholen barnehage (3-5 år) 10 min. gange - 0.8 km
Gnist Høgvoll (0-6 år) 10 min. gange - 0.8 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 266,8 kvm. Tomt opparbeidet med asfaltert vei og støpte fortau og trapper.

Parkering

To parkeringsplasser på tomten på vestsiden. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til sentrumsformål/forretning i henhold til reguleringsplan for Spjelkavik sentrum datert 01.06.1995 med tilhørende reguleringsbestemmelser sist revidert 08.05.1995
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 16.761,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendommen har vært utleieobjekt og selger kjenner ikke til eiendommens strømutgifter.
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca. kr 20.000,-.
Altibox fiberkabel ligger til husveggen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 539 230,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 941 228,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 3 086,- pr år (2021).

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3,998.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for boliger større enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ove Arnvid Rørstad

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar for mangler ved eiendommen slik dette ansvaret er fastlagt i avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.
Boligselgerforsikring omfatter kun den del av eiendommen som er regulert til boligformål.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5 % av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0271/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.21271

Dato

Sist oppdatert: 23. november 2022 kl. 13:29

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.