Komplett salgsoppgave

Oredalsveien 82

3 500 000 kr
105 m²
3 soverom
Oredalsveien 82 presenteres av Amir Pedersen-Paydar i Krogsveen.
Oredalsveien 82 presenteres av Amir Pedersen-Paydar i Krogsveen.
Kart
Del
Nyoppusset og oppgradert enebolig på over 1,1 mål stor tomt. Ytterligere oppgraderingsbehov og potensial. Tett på marka.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 500 000 kr
 • Omkostninger
  88 670 kr
 • Totalpris
  3 588 670 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1900
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  105 m²
 • Bruksareal
  105 m²
 • Tomteareal
  1 121,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Gul G

Visning

Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Stor flat hage, stor tomt så mye potensiale. Rett ved sentrum og Fredrikstad marka.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Nyoppusset enebolig nær marka i familievennlige Oredalen
 • Stor eiet og solfylt tomt på 1.122 kvm. opparbeidet med lettstelt hage
 • Alle rom i første og andre etasje påkostet med nye overflater i 2022
 • Oppgradert/nytt elektrisk anlegg i begge etasjer
 • Ny kjøkkeninnredning fra IKEA i 2022, med integrerte hvitevarer
 • Bad fornyet i 2022 med nye overflater og innredninger
 • Tre soverom av gode størrelser
 • Ny kledning og nye vinduer på vestside, renoveringsbehov på fasade for øvrig
 • Kort vei til barnehager, barneskole og ungdomsskole
 • Innenfor bomringen, under 10 min. til sentrum med sykkel eller buss
 • Enkel tilgang til Fredrikstadmarka med blant annet lysløype

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Oredalsveien 82, 1613 FREDRIKSTAD
Kommunenummer 3004, gårdsnummer 210, bruksnummer 221, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 105 kvm
Totalt primærrom: 105 kvm
Bruksareal:
1. etasje 72 kvm
2. etasje 33 kvm
Primærrom:
1. etasje 72 kvm: Entré, gang, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
2. etasje 33 kvm: Gang og to soverom.
I tillegg er det en kjelleretasje som har en grunnflate på 67 kvm. Arealet er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde.
2. Etasje har en gulvflate oppmålt til ca. 34,5 m2. Deler av arealet er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde under skråtak.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.01.2023 utført av . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Se punkt ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Bolig over to etasjer samt kjeller. Byggeår er ukjent med det er tidfestet av bygg på tomten : 1800-1824, tilbygg ca 1970 og ombygging ca 1950. Gulv av betong mot grunn. Grunnmur av betongkonstruksjon og lettklinkerblokker. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller av treverk. Utvendige fasader kledd med liggende og stående trekledning. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med
takshingel, samt takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takpapp over tilbygg. Boligen har profilert entrédør. Eldre ytterdør ved kjellernedgang. Vinduer med to enkle glass og vinduer med to-lags glass fra ukjent årstall. Vinduer med 2-lags glass fra mellom 1982 og 2021. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Sammendrag av boligens tilstandsgrad:
34% TG 0 og TG 1, 57% TG 2 , 6 % TG 3 og 3% TGIU
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Det er gitt tilstandsgrad 3 (TG 3) på følgende:
Skorstein/ildsted: Innkledd teglsteinspipe. Alle fire sider skal kunne inspiseres. Konstruksjonen må åpnes slik at alle fire sider blir synliggjort. Forholdet er anmerket i tilsynsrapport fra brann og feiervesen. Det er ikke etablert ubrennbar plate under ildsted i stuen. Ubrennbar plate må etableres. Vedovn i kjeller har synlige utettheter og sprekker. Reparasjon/utskiftning må påregnes.
Avløpsrør: Avløpsrør av betong. Avløpet er åpent under inspeksjonsluke i gulvet. Avløpsrøret er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Tiltak anbefales.
Konstruksjon: Råteskade i veggkonstruksjon ved kjellernedgang. Lokal utbedring anbefales. Sjablongmessig prisanslag gjelder for den synlige skaden. Konstruksjonen er i hovedsak skjult, og omfanget av skaden er ikke kjent.
Andre forhold: Overbygget kjellernedgang er fuktig og sterkt slitasjepreget. Det er registrert riss/sprekker i støttemur ved trapp. Det er registrert råte i utvendig kledning og toppbord. Tilførsel av fuktighet bør stoppes. Nærmere undersøkelser og utbedrende tiltak anbefales.
Det er gitt tilstandgrad 2 (TG 2) på bygningselementer i: bad, kjøkken, øvrige rom, rom under terreng, innredet 2 etg., uinnredet/råloft, innvendige trapper, etasjeskillere, tekninsk-og el. anlegg, yttervegger, dører, vinduer, utv. trapp, yttertak, grunnmur, drenering og stikkledninger
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/bygningsdelen for nærmere informasjon. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
Noen punkter i fra selgers egenerklæring:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært / egeninnstats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Badet har blitt utført av faglært rørlegger og murer, men som dugnadsarbeid/vennetjenste.
Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Nei
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: membran ble gjort av et familiemedlem som er faglært.
Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller?
Ja - Behov for drenering.
Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av ufaglært / egeninnstats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet vindduk og kledning på en side av huset. Egeninnsats
Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
Ja, kun faglært -Firmanavn Spernes elektro.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Strekt ny strøm til hovedetasje og andre etasje, oppgradert til skjult elektrisk anlegg, nye punkter til vaskemaskin og varmtvannstank i kjeller. Utført av Loyd Spernes.
Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
Ja - Tinglyst vei til nabotomt.
Selger bemerker:
Vinduer i stue og soverom i første etasje er defekte/punkterte
Se flere punkter i selgers egenerklæringskjema

Standard

Boligen ble gjennom 2022 påkostet med en omfattende modernisering av første og andre etasje. Samtlige rom i begge etasjer er påkostet med nye overflater hvorav vegger er etterisolert og himlinger er lektet ut, og sparklet pusset og malt. Gulvene er oppgradert med ny laminat som i første etasje er lagt i dekorativt fiskebeinsmønster. Nytt skjult elektrisk anlegg med nye kurser er etablert i begge etasjer. Stuen er også påkostet med ny innbyggingspeis, imidlertid er forhold knyttet til ildstedet og skorsteinen gitt TG 3.
Kjøkkenet ble i 2022 påkostet med ny innredning fra IKEA ( 9 års garanti) som er stilrent utført med tidsaktuelle sorte fronter, sort vask i kompositt og sort blandebatteri. Samtlige av kjøkkenets hvitevarer er integrert og medfølger, hvorav stekeovn er plassert i praktisk benkehøyde. Kjøkkenet er i dag uten komfyrvakt og mekanisk avtrekk, hvilket bør etableres og i likhet med enkelte andre forhold er gitt TG 2.
Badet ble i 2022 fornyet med blant annet utskiftning av rør, nytt elektrisk anlegg og etablering av ny membran. Nye er også overflatene; gulvet er belagt med moderne fliser av 60x60 cm. format, veggene er dels flislagt og dels utført med pussede malte flater. En rekke sorte elementer gjør badet tidsaktuelt, deriblant blandebatteriene som i dusjhjørnet inkluderer både hånd- og regndusj. TG 2 er gitt forhold knyttet til innbygget sisterne og fall i gulvet.
Boligens tre soverom er fordelt på begge etasjer, hvorav soverommet i første etasje utgjør det naturlige hovedsoverommet. Sistnevnte er oppmålt til ca. 12 kvm. og innredet med store garderobeskap som medfølger. Soverommene i andre etasje er begge velfungerende barnerom, med ca. 11 og 8 kvm. gulvflate hver som gir familiens yngste stor plass til lek og opphold i egne omgivelser.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser på bad, for øvrig laminat.
Innervegger: Fliser på bad, for øvrig sparklede og malte glatte flater.
Himlinger: Sparklede og malte glatte flater. Downlights i entré og bad.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte sorte fronter. LED-belysning under overskap. Laminerte grå benkeplater. Nedfelt vask i sort kompositt med sort ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kombiskap.
Bad: Servantskap med profilerte grå fronter. Overmontert porselensservant med sort ett-greps blandebatteri. Veggspeil med bakgrunnsbelysning. Dusjhjørne med glassdører og sort to-greps blandebatteri med hånd- og regndusj. Toalett montert på innbygget sisterne.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hvitevarer på kjøkken, lampe i gang og speil foran sikringsskapet følger med.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet, varmepumpe og vedfyring.
Det foreligger avvik registret hos Fredrikstad kommune v/feiervesen datert 28.11.22 som gjelder inkledd skorstein.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1900
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen i deres arkiver. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det foreligger godkjent bygningstegning for tilbygg 1 etasje datert august 1969 og fra år 1978.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. 
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette. 
Endringer fra godkjente byggningstegninger opp mot dagens bruk:
Det er ikke mottatt tegninger fra kommunen som viser 2 etasje. Av den grunn, er det ikke mulig å ta stilling til hva som er originalt og hva som er endret.
Det er åpnet opp vegg mot stue fra kjøkken.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre. 
 
 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3004/210/221:
14.03.1956 - Dokumentnr: 300798 - Bestemmelse om bebyggelse
Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:210 Bnr:272
Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold til Bygningsloven. Denne omhandler at på denne eiendommen, ikke skal oppføres hus innenfor en avstand av 8 m fra hus liggende i byggelinjen på bnr. 272 (Oredalsveien 82 B.)
12.07.1989 - Dokumentnr: 7713 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:210 Bnr:959
Bestemmelse om vann/kloakkledning
M/nødvendige kummer og renseanlegg
Gjelder denne registerenheten med flere. Denne eiendommen sammen med to andre har gitt nabo bnr. 959 tinglyst rett til vei samt å føre vann og kloakkledninger i avtalt trasé samt kummer og renseanlegg plassert etter avtale. Retten betinger av at brukeren deltar i eller utøver selv det vedlikeholdet som er nødvendig for å holde veien i alminnelig god farbar stand. Videre må brukeren av veien rette seg etter flertallsvedtak om vedlikehold og utgiftsfordeling som til enhver tid blir pålagt alle brukere i fellesskap.
24.03.2022 - Dokumentnr: 329308 - Arealoverføring
Areal overført fra: Knr:3004 Gnr:210 Bnr:183 . Det er avgitt ca 86,4 kvm fra bnr. 183 til denne eiendommen. På grunnkartet fremkommer det at bnr. 183 (82 a) har oppført bolig litt over tomtegrense til denne eiendommen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 
 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Oredalen er et veletablert, familievennlig og ikke minst sentralt boligområde innenfor bomringen, like nord for Fredrikstad sentrum.
For en barnefamilie vil det oppleves som et praktisk pluss i hverdagen at Trosvik barneskole er innenfor kort gangavstand. Ved skolen finnes også én av mange barnehager i nærmiljøet, samt flere ballbinger og gressbaner det er mulig å benytte utenfor skoletid. Kort vei er det for øvrig også til ungdomsskole og Frederik II VGS.
Flere dagligvareforretninger i området gjør det enkelt å gjennomføre hverdagslige innkjøp, hvorav den nærmeste ligger en kort rusletur unna Oredalsveien. Samme sted finnes også konditori med kafé, blomsterforretning, frisør, lege og tannlege.
Til bykjernen tar det under 10 minutter å sykle, eller like kort tid med buss fra holdeplassen like ved. Sentrumsområdet har de seneste årene opplevd stor utvikling med et stadig bredere spekter av kulturtilbud og samlingssteder. Shoppingmuligheter finner du både under tak i Torvbyen og langs byens revitaliserte gågate.
Oredalen er et svært godt utgangspunkt for å benytte den omfangsrike Fredrikstadmarka, som er like velegnet for hverdagslige treningsøkter som for utflukter med familien i helgene. I marka finnes blant annet bjørneløype for de yngste, lysløype og kilometervis av preparerte skispor når forholdene tillater vinterstid. Et vaffelstopp på Skihytta er naturlig i sesong, og vil du øve teknikk kan du avlegge et besøk i markas nye skianlegg med kunstsnø.

Adkomst

Veibeskrivelse Se Google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

SKOLER:
Trara skole (1-7 kl.) 347 elever, 15 klasser 1.5 km
Trosvik skole (1-7 kl.) 490 elever, 22 klasser 1.7 km
Kvernhuset ungdomsskole (8-10 kl.) 493 elever, 9 klasser 2.6 km
Gressvik ungdomsskole - Onsøy (8-10 kl.) 449 elever, 20 klasser 5 km
Frederik II videregående skole 1277 elever 1.3 km
Glemmen videregående skole 1250 elever 2 km
BARNEHAGER:
Trosvik barnehage (0-5 år) 104 barn, 6 avdelinger 1.6 km
Slangsvold barnehage (3-5 år) 19 barn, 1 avdeling 1.7 km
Do Re Mi barnehage 95 barn 1.7 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 1 122 kvm. Flat tomt opparbeidet med plen og beplantninger.

Parkering

Parkering på egen gårdsplass

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og inn til privat vei med felles vedlikeholdsansvar
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan for Fredrikstad 2020-2032 datert 18.6.2020 er avsatt til: Bebyggelse og anlegg, flomfare. Boligen ligger under reguleringsplan for Oredalsveien Fortau med formål frittliggende boligbebyggelse, kjøreveg, fortau, annen veggrunn, grøntareal og kollektivholdeplass datert 5.2.2015 med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 05.02.2015
Når en eiendom ligger i et uregulert område, så er det ingen føring på hva man kan bygge. Dette må søkes om i ethvert tilfelle hos kommunen. Tomten/ eiendommen selges slik den fremkommer i dag. Kjøper har risiko for ev. endringer av planstatus og må søke om dispensasjon fra kommunens reguleringsplaner ved en ev. byggesøknad og offentlige byggetillatelser samt tilknytning til VVS etc. Kjøper oppfordres til egne undersøkelser om dette med kommunen
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 15 304,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn og eiendomsskatt
 
Eiendomsskatten er kr 3 850,- for inneværende år og er inkl. i kommunale avgifter
 
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 11799 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4 080,-
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av tv/fiber og har avgift på kr 799 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
 
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.
 

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 818 767,- ifølge skatteetatens kalkulator (grunnet kort eiertid). Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 2 947 561,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3 588 670,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.
 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ellinor Golden

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
 

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 
 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)
 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 67-0256/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad og Sarpsborg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR67.22256

Dato

Sist oppdatert: 26. januar 2023 kl. 11:16

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.