Komplett salgsoppgave

Tollovs vei 53

2 190 000 kr
103 m²
2 soverom
Terrassen mot nordvest er stor og går over to nivåer.
Terrassen mot nordvest er stor og går over to nivåer.
Kart
Bamble - Cocheplassen
Vertikaldelt andelsbolig over to plan med nydelig sjøutsikt og stor vestvendt terrasse.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 190 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  206 936 kr
 • Omkostninger
  1 660 kr
 • Totalpris
  2 398 596 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1982
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  103 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 463 kr
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • 2 nyoppussede og moderne bad.
 • God planløsning med åpen løsning mellom stue og kjøkken, kjellerstue og praktisk sportsbod.
 • Hyggelig og rolig borettslag, som ligger naturskjønt og rett ved sjøen.
 • Store utearealer med terrasser oppdelt i naturlige soner.
 • Lettstelt og solrik tomt.
 • Sentralt med kort avstand til skole, butikker, E-18 og turområder i skog og mark eller langs sjøen.
 • Biloppstillingsplass til flere biler på privat parkering for Frierstranda Borettslag.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Tollovs vei 53, 3962 STATHELLE
  Kommunenummer 3813, gårdsnummer 23, bruksnummer 88, ideell andel 1/1
  Andelsnummer 265, Frierstranda Borettslaget, organisasjonsnummer 950 881 518

  Innhold

  Totalt bruksareal: 109 kvm
  Totalt primærrom: 103 kvm
  Primærrom:
  Underetasje 48 kvm: Stue, gang, bad og soverom.
  1. etasje 55 kvm: Entre, bad, kjøkken, spisestue og soverom.
  Sekundærrom:
  To boder: 6 kvm
  I tillegg er det utvendig bod på ca. 6 kvm. Boden har inngang kun fra utsiden, og er derfor utelatt fra arealoppmålingen.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 24.10.2022, utført av Jarle Dalen Myrengen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på støpt betong mot grunn. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Det er saltak tekket med betongtakstein og fasade med liggende trekledning. Vinduene er i 2-lags glass og terrassedører i 3-lags glass fra 2015.
  I henhold til tilstandsrapporten gjøres det spesielt oppmerksom på at overflater generelt bærer preg av slitasje og misfarging. I tillegg bærer kjøkkenets overflater preg av misfarging. Vannrørene er i hovedsak fra byggeår (1982). Det er også det elektriske anlegget. Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Det er ikke gjort hulltagning/fuktmåling ettersom våtsonen er plassert mot yttervegg. Dette gjelder også badet i underetasjen. Her bemerkes at sluk mangler klemring. På loftet er det registrert fuktmerker i gulvoverflate/isolasjon. I tillegg har det blitt registrert spor etter gnagere på loftet. Røykvarsler(e) er ikke forskriftsmessig vedlikeholdt, og må fornyes. Når det gjelder terrasse på terreng påpekt at rekkverkshøyden er for lav iht. gjeldene forskrift. Varmtvannsbeholder er bygget inn under trapperepos og er ikke vurdert.
  Bademiljø opplyser i en epost (utdrag) til selger 25.10.22: "Vaskerommet oppe er bygget med Bademiljø sin 10 års garanti tett bad. Dette følger boligen og neste eier overtar det resterende av garantien. Rommet er fra 05.10.16. Når det gjelder badet i kjelleren, så er det pusset opp enkelt. Dette ble utført i oktober 2017.
  Det gamle gulvet ble beholdt og det er lagt Fibo plater (baderomsplater) utenpå vegger og fliseoppkant med Silicon fuge mellom plate og flis. Her er det åpent røropplegg med gjennomføringer i vegg og det er lagt opp til dusjkabinett og ikke dusjing direkte på platene. Her er det også lagt silicon i våt sone. Samme som på badet over." FDV dokument på våtromsplatene som er brukt er tilgjengelig hos megler.
  Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om ovennevnte forhold. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

  Standard

  Andelsboligen ble bygget i 1982, og fremstår som godt vedlikeholdt. Ved inngangen er det en terrasse som er inngjerdet med et hvitmalt stakittgjerde, samt et hyggelig blomsterbed og en stor tujahekk som skjermer for innsyn. 1. etasje består av entré, kjøkken, spisestue, soverom, vaskerom/bad og en bod. Gulvene har belegg og laminat. Veggene i stue og kjøkken er nylig malt i en lys gråfarge og har brystpanel og tapet. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter, praktisk og arbeidsvennlig U form som vender mot spisestuen. Her er det rikelig med benkeplass, for øvrig er det dobbel stålvask med avrenningsrist og ventilator i kobber hette. I stuen er det romslig med fin sjøutsikt, og utgang til en veranda. Soverommet i 1. etasje er stort med gode muligheter for oppbevaring. Vaskerom/bad har våtromsplater på veggene og flislagt gulv med varmekabler. Baderomsinnredningen har profilerte fronter og heldekkende servant og tilhørende speilskap. I tillegg er det wc og opplegg for vaskemaskin. Underetasjen består av stue, soverom, bad, gang og to boder. Badet i underetasjen har våtromsplater på veggene og flislagt gulv også det med varmekabler og er utstyrt med, dusjkabinett og baderomsinnredning med slette skuffefronter og servant med speilskap over. Det er praktisk og god lagerplass i bodene.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Andelsleiligheten har elektrisk oppvarming og vedfyring. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 21.03.1983. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
  Originale tegninger viser at det var tegnet inn et soverom i første etasje, isteden for stor spisestue, slik at boligen opprinnelig var tegnet med 3 soverom. Terrassen er større enn de andres terrasse og går litt ut over borettslagets tomtegrense. Selger opplyser at terrassen var slik før de overtok, men viser til at andre beboere i ettertid ikke har fått bygge større terrasser. Kjøper overtar boligen med dagens løsning med det ansvar og risiko det innebærer.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst følgende servitutt på borettslagets eiendom.
  Dagboknr 10002, tinglyst 05.08.1982, type heftelse: Rettigheter i følge skjøtet. Hver andelseier er pliktig til medlemskap i Cocheplassens velforening og til å overholde de vedtekter og statutter som til enhver tid vil foreligge i denne forening.
  Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Diverse

  Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger av dødsbo ikke har mulighet å vite.
  Hjemmel vil stå på avdøde frem til overskjøting til ny kjøper. Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli tinglyst sikringsobligasjon eller annen form for pantesikkerhet på eiendommen før overskjøting. Oppgjør vil skje mot tinglyst skjøte.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Andelsleiligheten ligger i Frierstranda borettslag og er del av en vertikaldelt tomannsbolig. Det er et rolig borettslag i grønne omgivelser med sjøutsikt. Nede ved sjøen er det småbåthavn og badestrand. Det er kort avstand til shoppingsenteret Alti Brotorvet på Stathelle som har et godt utvalg av butikker og kafeer. Turmulighetene i nærområdet er det mange av med oppmerkede stier i skog og mark.

  Adkomst

  Fra Stathelle: Kjør mot Rugtvedt gjennom Høgenheitunnelen. Etter tunnelen tar du første avkjøring i rundkjøringen inn på Herreveien. Deretter følger du veien rett frem og tar til høyre mot Cocheplasen etter ca. 1 km. Følg så veien rett frem og ta Tollovs vei til høyre. Videre kjører du rett frem helt til du kommer til parkeringsplass med garasjer for Frierstranda Borettslag. Herfra følger du veien videre ca. 100 meter hvor boligen ligger til høyre ut mot sjøen på venstre side av veien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Rugtvedt barneskole ligger ca. 1,7 km. fra eiendommen, med gangsti via boligfelt på Rugtvedt er avstanden litt kortere.
  Bamble ungdomsskole er nylig tatt i bruk for ungdom i hele kommunen. Den har moderne fasiliteter som idretts-, og svømmehall. Det er ca. 5 km. fra boligen til skolen og det går skolebuss.
  Det er flere barnehager i nærområdet, den nærmeste ligger på Cocheplassen kun 500 meter fra boligen.
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 9 582 kvm. som tilhører borettslaget. Tomten ligger idyllisk til i Frierstranda Borettslag med nydelig sjøutsikt. Den vertikaldelte tomannsboligen ligger godt plassert på tomten med en stor terrasse ut mot sjøen. På tomten er det i tillegg en hyggelig terrasse ved inngangspartiet med hvitmalt stakittgjerde mot gata og med et pent opparbeidet blomsterbed.

  Parkering

  Det er privat parkering for Frierstranda Borettslag 100 meter bortenfor boligen. Her er det også garasjeplasser som leies ut av sameiet og fordeles etter ansiennitet når noen blir ledige.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Frierstranda Borettslag.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til nåværende boligbebyggelse, felles lekeareal og felles avkjørsel i henhold til reguleringsplan for Cocheplassen, datert 24.09.1981, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 24.09.1981.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 6 463,- pr. mnd. og inkluderer: renter og avdrag på borettslagets lån, bygningsforsikring, kommunale avgifter, brøyting og strøing, vedlikeholdsfond, dugnadsgebyr, garasjeleie, forretningsførerhonorarer, styrehonorarer, sikringsfond, kabel-TV, internett og andre driftskostnader.
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Neste justering er 01.01.2023 og felleskostnader pr. mnd. er foreslått til kr 7 058,-, grunnet renteøkning og noe oppjusterte driftskostnader. Styret har ikke vedtatt økningen på nåværende tidspunkt.
  Felleskostnadene fordeles slik:
  Renteutgifter kr 341,-
  Avdrag kr 1 201,-
  Driftsutgifter kr 4 613,-
  Garasje: kr 208,-
  Dugnadsgebyr: kr 100,-
  Boligforsikring, kabel-tv og internett er inkludert i månedlige felleskostnader. Kjøper må selv tegne innboforsikring. Eget forbruk av strøm vil komme i tillegg.
  Garasjeleie gjelder kun dersom man leier garasje. Garasjen selges ikke sammen med leiligheten og vil tildeles beboere i borettslaget etter venteliste.
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 563 870,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 029 932,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 32 302,- pr. 31.12.2021
  Andel fellesgjeld er kr 206 936,- pr. 21.10.2022
  Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 7 049 501,- pr. 31.12.2021 fordelt på to annuitetslån i DNB.
  Lån 1 - kr 6 207 693,- pr- 21.10.2022
  Rentebetingelser: 3,95 %
  Lånets løpetid: 30 år fra 2014, siste termin 31.03.2044
  Lån 2 - kr 841 809,- pr. 21.10.2022
  Rentebetingelser: 3,95 %
  Lånets løpetid: 15 år fra 2015, siste termin 30.06.2030

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Innmeldingsgebyr og årsavgift til boligbyggelaget på kr 500,- + 200,- pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2 398 596,-. Av dette beløpet utgjør kr 206 936,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.
  Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.644,-.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Terje Halvorsen og Thomas Halvorsen

  Informasjon om forkjøpsrett

  Leiligheten er tilknyttet Frierstranda Borettslaget.
  Borettslaget består av 40 andeler.
  Forretningsfører er PBBL, tlf. 35 57 31 00.
  Dugnad må påregnes.
  Foretatt påkostninger de senere år: Borettslaget har i løpet av de siste 10 årene byttet tak, vinduer og verandadører på alle boligene.
  I følge styreleder er det ingen planlagte påkostninger på nåværende tidspunkt.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette inntil 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
  Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bamble kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 28-0070/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR28.2270

  Dato

  Sist oppdatert: 23. november 2022 kl. 11:17

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ████

  ██ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██

  Ser du etter lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.