Solgt: 4 600 000 kr

Røyseløkka 22

4 900 000 kr
218 m²
5 soverom
Velkommen til visning i Røyseløkka 22 !
Lahelle
Solrikt beliggende enebolig (217 kvm.) innerst i blindvei - Umiddelbar nærhet til flere badestrender, samt turområder
 • Prisantydning
  4 900 000 kr
 • Omkostninger
  123 842 kr
 • Totalpris
  4 723 842 kr
 • Byggeår
  1974
 • Soverom
  5 soverom
 • Primærrom
  218 m²
 • Bruksareal
  239 m²
 • Tomteareal
  1 039,4 m² (festet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Barnevennlig beliggende enebolig med solrike omgivelser innerst i blindvei
Romslig enebolig på hele 218 kvm. som er fint tilpasset en stor barnefamilie, da den er innredet med mange soverom samt flere bad ( 2 bad/wc + gjestetoalett + vaskerom) . Det er også tv-stue og spisestue i begge etasjer, samt gode lagringsmuligheter i boder.
Boligen er vesentlig påkostet i senere tid, og både bad/wc, gjestetoalett, stue i underetasje ble pusset opp i 2020. Det elektriske anlegget er oppgradert i senere tid, og tak ble skiftet i 2010. Pent oppusset kjøkken (1.etg.) som trygt kan kalles for romslig og delikat innredet.
Den perfekte beliggenhet med ca. 7 min. gange til nærmeste badestrand, samt kun 3 min. til flotte GØIF idrettsanlegg med utallige fotballbaner.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Røyseløkka 22, 3218 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 87, bruksnummer 201, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 270 kvm
Totalt bruksareal: 239 kvm
Totalt primærrom: 218 kvm
Primærrom:
Underetasje: 96 kvm: 2 Soverom, gang, kjøkken, stue, entré, bad og wc.
1. etasje 122 kvm: Bad, entré, kjøkken, stue, 3 soverom, vaskerom og gang.
Sekundærrom:
Underetasje: 14 kvm: 2 Boder, ikke utgravd kjeller.
1. etasje 7 kvm: 1 Bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.03.2021 utført av Hans Petter Olaussen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport fundamentert på fjell og antatt noe sprengstein med støpt såle. Ikke utgravd kjeller rom med synlig fjell og pukket dekke. Lite område har støpt gulv. Tilgang til rommet via dør på kjøkken i u.etasje. Fritt eksponerte grunnmurer og panel himling. Vindu er montert i rommet. Grunnmur av leca som er utvendig og innvendig pusset. Drenering fra byggeår med drensrør av plast. Det er ikke synlig platon eller klemlister over bakkeplan. Utvendig fuktsikring kan være grudong eller tilsvarende. Isolert bindingsverk med utvendig stående tre kledning fra byggeår. Vinduer av tre med to lag isolerglass. Alle rammer med unntak av 4 stk er fra byggeår. Nye glasser ble montert i opprinnelig vinduer i 2011. På samme tid ble det montert 2 stk nye tofløyede terrassedører i 1 etasje. I 2020 er det montert 4 stk nye vinduer i boligen. 2 stk vinduer har glass fra byggeår. Ytterdør i 1 etasje er skiftet i senere år og er i formpressed utførelse. Ytterdør fra byggeår av heltre i u. etasje. Prefabrikerte w-takstoler med valmtak. Adkomst til loft via nedfellbar trapp. Bordet undertak . Loft er gulvet i midtseksjon. Terrasse /balkong på ca 26 kvm med tilgang fra stue og hovedsoverom er oppført i tre og fundamentert til mark og utkraget. Rekkverk av tre. Platting/terrasse av tre ved inngang i u.etasje. To løps tegl pipestokk som er forblendet med skiferfliser i 1 etasje. Ildsteder er ikke montert. Sotluker i u.etasje. Etasjeskillere av tre med isolasjon som er naturlig for byggeår. Loft er etterisolert med innblåst isolasjon. Det er ferdig utsparing i stuegulv for montering av trapp til u.etasje. Utsparing er tettet med gulv. Sikringskap er montert i entre. Varmekabler på bad. Automatsikringer på alle kurser. Downlights i enkelte himlinger. El.kontroll ble utført ca 2014. Alle pålegg er utbedret og anlegg er godkjent.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på:
* Det er noe saltutslag på murer, og det kommer fritt vann på grunnfjell ved nedbør iflg eier. Dette renner ned til pukket dekke og dreneres bort i grunnen = TG 2. Det anbefales at permanent lufting etableres i rommet.
* Mindre aldringsriss i puss og flass i maling = TG 2.
* Drenering: Noe saltutslag i en bod og i ikke utgravd kjeller.TG2 settes ut fra alder på dreneringer som tilsier redusert rest levetid og bemerkninger.
* Kledning har normal alder og værslitasje, men den har nå noe påløpt alder = TG 2.
* Vinduer: Rammer av tre fra byggeår og orginale vinduer har påløpt alder = TG 2.
* Ytterdør fra byggeår har påløpt alder = TG 2.
* Tettesjiktet på bad i 1. etasje har påløpt alder og det er ikke montert mansjetter på rørføring fra servant som går inn i vegg, Dusjkabinett/badekar har sprekk i front = TG 2.
* Det er åpen spalte i vegg over vifte på bad i underetasje = TG 2.
* Vaskerom: overflater har bruksslitasje og mansjett i sluk er ikke ført under klemring = TG 2.
* WC underetasje: ingen ventilering i rommet = TG 2.
* Det er ujevnheter og nedbøyning i laminat i ett soverom. Her er det tilfarergulv=TG2.
Det ble observert skjeggkre i 1. etasje i boligen ca 2017. Det ble iverksatt tiltak av skadedyr firma. Det er ikke observert dyr i ettertid.
Ca 2010 var det vannlekkasje på kjøkken i 1 etasje. Vann rant ned til himling i u.etasje. Forsikring ble kontaktet. Konstruksjoner ble ikke åpnet, men det ble satt inn byggtørker. Det ble ikke observert eller indikert fukt på utsatte steder eller i himling.
Selger opplyser at utluftings hatt fra bad oppe er blendet og at han er usikker på tilstand til varmekabler/sluk i bod nede. Ikke vært i bruk siden installasjon da rommet fikk en annen funksjon enn tiltenkt.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Barnevennlig beliggende enebolig med solrike omgivelser!
Romslig enebolig på hele 218 kvm. som er fint tilpasset en stor barnefamilie, da den er innredet med mange soverom samt flere bad ( 2 bad/wc + gjestetoalett + vaskerom) . Det er også tv-stue og spisestue i begge etasjer, samt gode lagringsmuligheter i boder.
Boligen er vesentlig påkostet i senere tid, og både bad/wc, gjestetoalett, stue i underetasje ble pusset opp i 2020. Det elektriske anlegget er oppgradert i senere tid, og tak ble skiftet i 2010. Pent oppusset kjøkken (1.etg.) som trygt kan kalles for romslig og delikat innredet.
Den perfekte beliggenhet med ca. 7 min. gange til nærmeste badestrand, samt kun 3 min. til flotte GØIF idrettsanlegg med utallige fotballbaner. Like ved boligen ligger også Joker matvarehandel
Det er meget gode parkeringsmuligheter i gårdsplass.
Nøkkelinformasjon om boligens standard:
*Dobbelkrum betongstein fra 2010 som taktekking. I flg eier er også underlagspapp, lekter og sløyfer skiftet.
* Gang/Stue/Kjøkken/Gjestetoalett/Bad i underetasje revet ned til reisverk og bygget opp igjen i 2020
* El.anlegg er noe oppgradert i 2014. Ny hovedstrøm kabel ble lagt inn i boligen fra utvendig skap i 2020.
* Terrassedører i 1.etasje er byttet i 2011, de fleste glasser er skiftet i vinduer i 2011. Rammer er fra byggeår
* Luft til luft varmepumpe er montert i stue 1 etasje.
* Kjøkken i 1.etasje er også pusset opp de senere år.
Vi ønsker alle interessenter velkommen til visning i Røyseløkka 22

Oppvarming

Oppvarming via varmekabler, varmefolie og panelovner. Luft til luft varmepumpe er montert i stue 1 etasje.
Det er kommet krav om inspeksjonsluke på loft, dette er ikke installert siden pipe ikke har vært i bruk på 15 år.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest (enebolig) på eiendommen datert 9.7.74. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Boligen er registrert som en enebolig hos Sandefjord kommune og er på byggetegninger datert 27.04.1972 innredet som en enebolig
Boligen er idag innredet som en horisontaldelt tomannsbolig, noe som ikke er godkjent/registrert hos Sandefjord kommune. Det kan komme krav/pålegg fra Sandefjord kommune om at dagens bruk av boligen ikke er godkjent, og at dagens bruk må opphøre/endres/tilpasses. Innvendig trapp mellom etasjene er fjernet og dette er ikke godkjent. Det ligger varmefolie i gang 1.etasje der tidligere trappeoppgang var. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre og overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Flere rom i underetasje er opprinnelig byggemeldt som boder jf. byggetegninger datert 27.04.1972. Det er søkt bruksendring av lager, matbod og kott fra tilleggsdel til hoveddel i underetasje, lager brukes som soverom og matbod og kott brukes som hybelkjøkken jf. innsendt tegningsgrunnlag. Det totale bruksarealet som bruksendres er oppgitt til ca. 26 m2 BRA. Det foreligger ferdigattest datert 11.03.2021 på nevnte bruksendring av areal.
Ved bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel innad i samme bolig kan det utløse krav om avregning av kommunale vann- og avløpsavgifter som betales etter målt forbruk ved installasjon av vannmåler. Sandefjord kommune har hjemmel i Forskrift om vann- og avløpsavgifter §2.3 for å kreve at det installeres vannmåler.
Opprinnelig carport er ombygget til bod. Det foreligger ingen dokumentasjon/ferdigattest på nevnte endring.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 4378, tinglyst 16.07.1974, type heftelse: Festekontrakt
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet som er godkjent.

Diverse

Selger opplyser at utelys i støttemur ikke er i drift.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Innenfor 10 minutter gange finner en Lahelle badestrand som er en kjent samlingsplass på Sankthans aften med stort bål, samt hygge og moro for store og små. På Lahelle er det flere badetrender, og bryggen er daglig besøkt hele sommeren av ivrige unger som fisker krabbe. Lahelle er kjent for flotte turområder samt koselige smågater med sørlandsidyll. Lahellefjorden kan friste med flotte holmer som er rikt befolket på de varme sommerdager, båtveien er heller ikke lang til Tønsbergfjorden og Tjømeland.
For den idrettsglade sjel finner en GØIF idrettsanlegg ( kun 3 minutter unna) med utallige fotballbaner som benyttes flittig av beboerne i området. På Gøif er det også barnehage og FFO (Fotball og Fritids Ordning) for de minste barna.
Det er også kort vei til flotte bademuligheter på Skjellvika badestrand som er rikt besøkt på de varme sommer tider med flotte turområder, kiosk samt flere fiskeplasser.
Joker matvarehandel (3 minutter unna boligen) ligger på Gjekstad, og denne butikken har også søndagsåpent.

Adkomst

Megler oppfordrer til at man viser hensyn ved kjøring inn til eiendommen, da det bor og ferdes mange barn i området. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter til annonserte visninger. Det vil bli satt opp til-salgs-skilter på boligen. Eventuelt se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen

Barnehager, skoler og fritid

Boligen ligger med nærhet til Gokstad barneskole og Varden ungdomsskole. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Solrikt beliggende eiendom med barnevennlige utearealer. Det er meget gode parkeringsmuligheter i flere gårdsplasser. Tomten ligger innerst i en blindvei, og her er det trygt å slippe ungene ut for lek og gøy.
Festet tomt på 1.039 kvm.
Festeavgiften er kr 5 914,- pr. år.
Regulering av festavgift: 15.01.2024
Festeavtalen utløper år 2073
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler. I følge vedlagte grunnkart kan det se ut som om deler av gårdsplass, samt støttemur ligger over eiendommens grense ( noe inn på kommunal grunn). Øvre del av tomten ( bak lekestue/hekk mot nordvest) blir idag benyttet av nabo, men iflg. vedlagte situasjonskart hører det til herværende eiendom. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

Regulering av feste

Festeavgiften er kr 5 914,- pr. år.
Regulering av festavgift: 15.1.2024
Festeavtalen utløper 2073
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter i gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Kostander til snømåking av adkomstvei fordeles mellom eneboligene i gaten.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan "Gokstadskogen" datert 18.3.1986 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Det er varslet igangsetting av reguleringsarbeid for Høgenhall (området rundt Østerøya idrettspark). Planområdet er på ca. 460 daa. Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for fremtidig boligutbygging. Planarbeidet skal blant annet avklare byggepotensialet og vesentlige arealkonflikter, kartlegge og sikre grønnstruktur, utrede alternative atkomstløsninger og eventuelle tiltak på eksisterende infrastruktur, samt vurdere behovet for å sette av areal til skole- og barnehage. Den aktuelle eiendommen kan bli berørt av denne utbyggingen gjennom økt trafikk. I hvilken grad eiendommen vil bli berørt avhenger av hvilken atkomst til området som velges.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 12 340,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 28 000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 11 300,-.
Boligen er tilknyttet Sandefjord Bredbånd som leverandør av internett/tv-signaler. Mnd. kostnad ca. kr. 1.300,-
Kostander til snømåking av adkomstvei fordeles mellom eneboligene i gaten.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 214 254,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 371 314,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5 023 842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr 14.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Michael Tjelle

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 39.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Visninger: inkl.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Fotopakke: kr 3.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0061/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.2161

Dato

Sist oppdatert: 03. september 2021 kl. 19:52

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.