Moa

Breivikvegen 1 D

Prisantydning

4 900 000 kr

Omkostninger: 129 592 krTotalpris: 5 029 592 kr
Etasje
5
Byggeår
2019
Soverom
2
Areal (P-ROM)
74 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Heis, Veranda
Fellesutgifter
3 081 kr

Ny tiltalende eierleilighet med utsikt og usjenert beliggenhet i 5. etasje|Garasjeplass|Heis|Vannbåren gulvvarme|Felles takterrasse|Påmeldingsvisning

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Ny og moderne 3-roms eierleilighet med utsikt. Leiligheten har ikke vært bebodd. 

Leiligheten ligger i 5. etasje og inneholder:
Gang, stue og kjøkken i åpen løsning, 2 soverom og bad. 
Bod i leiligheten.
Balkong mot vest fra stue på 11 kvm.

1 garasjeplass i felles garasjekjeller, samt sportsbod. 

Vannbåren gulvvarme.
Heis.

Felles takterrasse og flotte opparbeidede fellesarealer med trimapparater, sittebenker mv. 

Gangavstand til butikker, kino, bussterminal mv. Her bor du midt i smørøyet. 

Eiendommen

Breivikvegen 1 D, 6018 ÅLESUND 
Gårdsnummer 25, bruksnummer 21, seksjonsnummer 75, kommunenummer 1507

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger sentralt til på Moa. Med sitt flotte servicetilbud er Moa blitt Nordvestlandets største møteplass, et viktig handelssentrum og knutepunkt. På MidtMoa har du alt i umiddelbar nærhet: Et av norges største kjøpesenter og et bredt utvalg butikker, spisesteder og helsetilbud. Ålesund sentrum er 15 minutter unna med bil. Innen gang- og sykkelavstand ligger flere skoler og barnehager. Hit tar man seg via trygge fortau og gangveier. Storslått natur og idylliske turstier byr på flere rekreasjonsmuligheter.

På Moa ligger forholdene også til rette for et aktivt og godt liv: fra kino og bibliotek til bowling, svømming, golf, fotball, sandvolleyball, Barnas lekeland, skateboardpark, alpinbakke og mye mer. I tillegg er det opparbeidet en stor kvartalslekeplass for sameiet. Når naturen kaller, er områdene rundt Lillevannet, Brusdalsvatnet og Emblemsfjellet like i nærheten.

Leilighetens sør- og vestvendte balkong og nordvendte balkong samt den spektakulere felles takterrassen setter rammen rundt en urban oase med sol og ro på Moas tak. Her kan man nyte den flotte utsikten mens barna koser seg på takterrassens lekeplass. Byggene omkranser et frodig gårdsrom, også denne med lekeplass. Her er man skjermet mot gateløpenes trafikkstøy og har gode solforhold ettermiddag og kveld.

Her kan man la bilen stå og rusle ned til bussterminalen på et par minutter. Her er det både taxiholdeplass og et bredt kollektivtilbud med hyppige avganger til Ålesund sentrum, bydelene rundt og nærliggende kommuner. Bussterminalen har dessuten korrespondanse for langdistansebusser og flybuss. 

Veibeskrivelse

Eiendommen ligger ved første rundkjøring på Moa når du kommer kjørende på Borgundvegen fra vest til øst. Ta så inn til venstre bort mot Spjelkavik kirke. Ta første vei til venstre og kjør inn til venstre mellom Midtmoa og Brisk

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Skoler:
Åse skole (1-7 kl.) 11 min
320 elever, 16 klasser 0.9 km

Spjelkavik barneskole (1-7 kl.) 22 min
521 elever, 26 klasser 1.8 km

Lerstad skole (1-7 kl.) 6 min
246 elever, 13 klasser 2.6 km

Spjelkavik ungdomsskole (8-10 kl.) 21 min
486 elever, 18 klasser 1.7 km

Borgund vidaregåande skole 19 min
730 elever, 54 klasser 1.5 km

Spjelkavik videregående skole 22 min
492 elever 1.7 km

Barnehager:
Brisk barnehage (3-5 år) 0.1 km
44 barn, 2 avdelinger

Tommeliten barnehage (0-5 år) 10 min
61 barn, 3 avdelinger 0.7 km

Tryggheim barnehage (3-5 år) 12 min
54 barn, 4 avdelinger 1 km

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 78 kvm
Totalt primærrom: 74 kvm

Bruksareal:
Gang, stue/kjøkken, 2 soverom, bad og bod: 74 kvm.

Primærrom:
Gang, Stue/kjøkken, 2 soverom og bad: 74 kvm

Sekundærrom:
Sportsbod og bod: 9 kvm

Sportsboden ligger i 1. etasje i bygg D. Sportsbodene er ikke beregnet for oppbevaring av fuktømfintlige gjenstander som klær og bøker. I boden er det lagt parkett på gulv. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tegninger og fra prospekt til tilsvarende leilighet. 

Tomten

Eiet tomt på 3.188,8 kvm som tilhører sameiet. Tomten og takterrassen er fellesareal. 

Byggene på MIDT MOA er omkranset av et frodig gårdsrom. Her er man skjermet mot trafikkstøy og har gode solforhold ettermiddag og kveld. Fellesarealene er beplantet og tilsådd. Adkomst til inngangen til leilighetene har fast dekke som asfalt, betong eller belegningsstein. Dekke/lokk over parkeringskjeller har betongoverflate. Det er felles uteplasser og lekeplass på tak på bygg D og C. Det er også lekeplass på lokket og kvartalslekeplass med utemøbler, sandkasser og lekeutsyr. 

Parkering

Egen oppstillingsplass i felles parkeringskjeller i 1. etasje. Det er plass nr. 55 som tilhører leiligheten. 

Sameiet/seksjonseierne disponerer 99 parkeringsplasser. Av disse ligger 77 plasser som tilleggsareal til boligseksjoner, 4 plasser til tilleggsareal til næringsseksjon/forretningslokale og 18 plasser som egen næringsseksjon. Parkeringsplasser som er seksjonert som tilleggsdeler kan selges/byttes internt i sameiet. Partene er selv ansvarlig for reseksjonering og tinglysning. 
18 parkeringsplasser tilhører gnr. 25, bnr. 148, og sameiet kan i tidsrommet kl. 17:00 - 07:00 disponere disse som gjesteparkering. Næringsseksjon har fortrinnsrett til disse plassene også i tidspunktet sameiet disponerer dem. 

Fire av sameiets parkeringsplasser er tilpasset personer med nedsatt funksjonsevne og er noe bredere enn de andre. Styret er ansvarlig for tildeling av handikapplasser. Noen av sameiets parkeringsplasser i 1. etasje har mulighet for tilrettelegging av ladepunkt for el-bil. De som disponerer el-bil har fortrinnsrett til disse plassene. Se vedtekter for nærmere bestemmelser om parkeringsplass for personer med nedsatt funksjonsevne og ladepunkt for el-bil og ladbar hybrid. 

Utleie av parkeringsplasser kan kun skje til andre beboere/sameiere i sameiet. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Nytt og moderne bygg oppført med bærekonstruksjoner i stål og betong. Fasaden er bygd opp som isolerte bindingsverkvegger/betong, utvendig kledd med STOfargepusset overflate og platekledning. Etasjeskillere av betong. Trevinduer av 2/3-lags energiglass med aluminiumskledning, samt balkongdører i tre med aluminiumskledning. 

Innvendige vegger består av stålstendere som er kledd på begge sider med 13 mm gipsplater. Skillevegger er oppført i betong, sparklet og malt eller bindingsverk kledd med gips, sparklet og malt.

Balkonger har innspent glass som er hardet og laminert (klarglass). Styrt avrenning med sluk/nedløp og brettskurt betongoverflate.

Det er systemlåser med 4 stk. nøkler til alle dører inkl. sporstsbod., garasjeport, postkasser, samt 1 stk. portåpner til garasjen. Porten har automatisk lukking. Nøkkelbryter for postvesenet er montert for åpning av ytterdøren hvor postkassene er plassert. Nøkkelbryter tilpasset sysstemlås for garasjeport er på utsiden av garasjeport. Innebygget nøkkelsafe for oppbevaring av hovednøkler ihht. krav fra det lokale brannvesenet er montert. 

Brannvarslingsanlegg ihht. brannrapport. (Direktevarsling til brannvesenet). Det er egen avstillingsknapp pr. etasje. Det er boligsprinkling ihht gjeldende regelverk. 

Avfallsløsning er nedgravde søppelkontainere på uteområdet. 

Heis fra parkeringskjeller til boligetasjen. 

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 26.06.2019
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Gjenstående arbeid på seksjon 85 skal være ferdig innen 01.11.2019. 

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Lys og tiltalende leilighet med gjennomgående god og moderne standard. Vannbåren gulvvarme. 

På alle gulv er det lagt eikeparkett, av typen opus 3 stavs hvit. Malte vegger og malt tak. Fotlist i hvit furu. 

Hvit kjøkkeninnredning fra Norema med stålhåndtak, benkeplate i dobbelsidig laminat og kjøkkenfliser av typen Metro White glossy 10x20. Ekstra bred benkeplate ved barløsning med plass til barstoler. 
Integrerte hvitevarer: Siemens komfyr med induksjonstopp, kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin. Stålventilator. Ledspotter i tak. Utgang fra stue/kjøkken til vestvendt balkong på 11 kvm. Flott utsikt. Utelampe på balkongen. 

Lys stue med utgang til vestvendt overbygd balkong på ca 11 kvm. Glassrekkverk. 

Bad er flislagt med Sand grå 20x20/5x5 på gulv, og hvit blank 20x40 på vegg. Malt tak med ledspotter. Baderomsinnreding med speilskap, vegghengt wc og dusjvegg i glass. Oppplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Hovedsoverom med to doble hvite garderobeskap. 
Soverom 2 med 1 stk. hvitt garderobeskap. 

Store vinduer i leiligheten som gir meget gode lys- og utsiktsforhold. 

Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. 
I stue og soverom er det montert tilluftsventil som blåser inn temperert luft. Dette må ikke forveksles med air condition. 

Det er boligsprinkling i leiligheten. Sprinkler- hodene er synlige.

Hvite innerdører. 
Porttelefon med kamera. 

Oppvarming

Det er vannbåren gulvvarme som hovedoppvarming av leiligheten, samt varmekabler på bad. 

Bygget er tilknyttet fjernvarme fra Tafjord Kraftvarme fjernvarmenett. 

Energimerke Energimerket C1

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet MidtMoa sameie, med sameiebrøk 78/6668.
Sameiet består av 83 leiligheter og 4 næringsseksjoner.
Forretningsfører er OBOS Nordvest, tlf. 22 86 56 25
Formann er Tore Rongve.
Dyrehold er tillatt, men må ikke være til sjenanse for øvrige beboere.

Iht. sameiets vedtekter kreves det ikke styregodkjennelse, men styret skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold. 

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk: Dagboknr 1188857, tinglyst 26.10.2017, type heftelse: Bestemmelse om nettstasjon og elektriske ledninger/kabler. Mørenett har stedsvarig rett til å bygge, drive, vedlikeholde og fornye nettstasjon. Det er og gitt rett til, med minst mulig ulempe for eierne å føre kabler ut fra nettstasjonen for levering av elektrisk kraft til andre kunder.

De øvrige servituttene omhandler: Rett til å utøve generelt vedlikehold. Og bestemmelse om vann/kloakkledning. 

Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til bolig/forretning i henhold til reguleringsplan/bestemmelser for Moaområdet - Moa Vest datert 12.05.2016. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR76.19202

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.081,- pr. mnd. (11.12.2019) og inkluderer: Garasje bolig, fjernvarme, felleskostnader og kabel-tv.
Felleskostnader inneholder: kommunale avgifter, kabel-tv, renhold, vaktmestertjenester, forsikring bygg, drift og vedlikehold, styre-, revisjons-, og forretningsflrer honorar, konsulenttjenester og andre driftskostnader.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Styret har vedtatt å øke kategori for kabel-tv med 20 kr pr. seksjon fra 1. mars 2020. 

Eiendomsskatten er kr 0 pr år i 2019, 2020 og 2021.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.

Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.

Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.

Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2018 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2018 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr forretningsfører, kr 5.750,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.029.592,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 10.200,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.400,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,2 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Marit S. Aursnes
Daglig leder / Eiendomsmegler

Marit S. Aursnes

Telefon
Mobil 91336734

Lurer du på noe

Marit svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!