Prosjekt

Preståsveien 3 B+C

11 490 000 kr
200 m²
Tidsriktige og moderne boliger men et gjennomgående pent arkitektonisk design
Tidsriktige og moderne boliger men et gjennomgående pent arkitektonisk design
Preståsen/Presthagen
Solrikt og sentralt beliggende eneboliger med felles garasjekjeller skal nå bygges på idylliske Presthagan - Kun 2 enheter

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  11 490 000 kr
 • Omkostninger
  42 592 – 42 595 kr
 • Totalpris
  11 532 592 – 11 532 595 kr
 • Primærrom
  200 m²
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eierseksjon

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Boliger

Etasje
Type
P-Rom
Pris
200 m²3.etg11,49 MNOK
200 m²3.etg11,49 MNOK

Beskrivelse

Kort om prosjektet

I meget attraktive omgivelser på Preståsen skal det nå bygges 2 lekre eneboliger med stor garasjekjeller.
Hver av boligene disponerer 3 parkeringsplasser i kjelleren, samt 2 boder. Fra garasjekjeller vil en ha direkte adgang til boligen, slik at en slipper å tenke på regn og snø i en hektisk hverdag.
Garasjekjelleren er på hele 235 kvm.
Boligene oppføres over henholdsvis fire plan (inkl. garasjekjeller og hems) og byr på familievennlige planløsninger hvor fleksibiliteten er stor og man kan tilpasse bruken etter behov. Boligen vil ha 2 bad hvor av ett som kombineres med vaskerom. I tillegg er det gjestetoalett i 2.etasje. Tiltenkt hovedsoverom vil ha direkte adkomst til bad/wc.
Det er lagt vekt på store vindusflater som sørger for godt med lysinnslipp, samt fin utsikt ut over nærområdet. I tillegg vil en åpen takløsning i stue 2.etasje gi en meget god romfølelse Boligen vil ha flere flotte uteplasser ( 2 terrasser i 1.etasje, samt balkong i 2.etasje)
Deler av nåværende beplantning mot øst blir stående. Det vil ellers bli lagt ferdigplen. Asfaltert foran parkeringskjeller 60m2. Anlagt hekk mot nabo i øst og vest. Nytt nettinggjerde mot nabo i vest.
Disse boligene passer perfekt til en sosial familie med en aktiv hverdag.
BOLIGENE FÅR GJENNOMGÅENDE GOD STANDARD OG LEVERES NØKKELFERDIG MED:
• Kjøkken innredning fra Sigdal kjøkken
• Elektrisk gulvvarme iht. romskjema
• 1-stavs Opus eikeparkett (14 mm.) i stue, kjøkken, gang og soverom
• Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
• Flere terrasser og balkong
• 3 parkeringsplasser i kjelleren
• 2 boder i kjelleren
• Pent opparbeidede utearealer med ferdigplen og asfalt

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Preståsveien 3 B+C, 3216 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 43, bruksnummer 783, ideell andel 1/1

Fasader

Liggende/ alt stående dobbeltfalset kledning 19x148 med spor. Fabrikkbehandlet kledning med Trebitt beis. Dette er en transparent behandling som kan stå i inntil 5 år uten ytterligere behandling. Deler av yttervegger ca 85m2 levert med puss på aquapanel som vist på fasadetegninger.

Trapper

Trapper leveres fra Trapperingen av Gulli Trevare i utførelse Chili, hvitmalt. Trapp fra parkeringskjeller til 1.etg leveres som åpen trapp. Trapp mellom 1. og 2.etg leveres med tette trinn. Trinn leveres i eik tilsvarende parkett. Rekkverk leveres i standard utførelse type Chili med firkantprofil og balustre fabrikkmalt hvit.

Ventilasjon

Det er medregnet balansert ventilasjon med varmegjenvinning type Nordic S4 eller tilsvarende fra Systemair. Betjeningspanel plasseres i gang. Det er medregnet kjøkkenventilator med direkte utblåsning på vegg. Det er medregnet trykkvakt for kjøkkenventilator og automatisk fuktstyrt forsering på bad.

Dører og vinduer

Hovedinngangsdør leveres som Harmonie Møre med glass. Dør kan leveres i valgfri standard farge. Det leveres sidefelt som tegnet. Balkongdører leveres som vist på dør og vindusskjema med lav brystning.
Isolerglass som tilfredsstiller energikrav. Sikkerhetsglass i h.h til krav. Balkongdørene leveres som aluminiumsbeslått utvendig.
Det leveres Harmonie Line 1 speil med hvitmalt dørblad og fabrikkmalte hvite karmer med pakning på samtlige innvendige dører.
Vinduer leveres med trekarmer beslått med aluminium utvendig, og fabrikkmalt innvendig. Farger velges fra standard farger.

Garasjeport

Det leveres en stk garasjeport i isolert aluminium til felles garasjekjeller.

Postkasser

Det blir montert én postkasse for hver bolig på felles postkassestativ iht. Postens krav.

Porttelefon og adgangskontroll

Det leveres ringeklokke ved inngangsdør til hver bolig.

Kjøkken

Det er innkalkulert kjøkkeninnredning ferdig montert fra Sigdal Kjøkken i følge tegning og spesifikasjon fra Gulli trevare datert 22.05.2019

Bad

Bad 1.etg:
1stk veggmontert klosett med skjult sisterne i kasse
Dusjvegger 90x90 alu profil, termostat dusjbatteri inkl hånddusj
Standard sluk
120cm innredning av normal kvalitet med håndvask og servantbatteri. Speil og lys.
Opplegg for vaskemaskin
Bad 2.etg.:
1stk veggmontert klosett med skjult sisterne
Standard sluk
90x90 hev/ senk dusjvegger. Termostat dusjbatteri inkl dusjgarnityr
60cm innredning av normal kvalitet med en stk håndvask og servantbatteri.
Speil og lys.
Wc. 2.etasje:
1stk veggmontert klosett med skjult sisterne i kasse
Håndvask med blandebatteri montert på vegg
Det leveres fliser i følgende rom: Bad 1. og 2.etasje vegg og gulv, WC gulv
Det er medregnet fliser standard montert valgfritt utvalg fra Mesterhus Eneboligstandard fra Restec eller Fagflis, Sem. Ta kontakt med utbygger for nærmere informasjon.

Andre Oppholdsrom

GULV
Det er beregnet en-stavs Opus eik 14mm parkett på alle «tørre» rom. Dette gjelder også soverom i underetasjen.
Det leveres fliser i følgende rom: Bad 1. og 2.etasje vegg og gulv, WC gulv.
INNERVEGGER
Innervegger utføres med 13 mm. gipsplater. Noen innvendige vegger er bærevegger

Garderobe-fasilteter

Garderobeskap og innredning i omkledningsrom leveres som tilvalg.
Det er ikke medregnet innvendig belysning, bortsett fra standard lyskuppel i bod.

Boder

Hver av boligene disponerer 2 sportsboder i kjelleren.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest. Kjøper aksepterer imidlertid at dersom overtagelse gjennomføres i vinterhalvåret, slik at utomhusarbeider ikke kan ferdigstilles, kan utbygger kreve at overtagelse skjer på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse. Dette forutsetter at kommunen har utstedt slik midlertidig brukstillatelse og at det kun gjenstår utomhusarbeider.
Ferdigattest vil i disse tilfeller bli rekvirert av utbygger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Jage Eiendom As har hjemmel til eiendommen. De fremtidige boligene selges fri for pengeheftelser. Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses.
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 26.10.1963 med dagboknummer 3660
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Erklæring/avtale tinglyst 17.11.1965 med dagboknr. 4723
Rett for kommunen til å kjøpe ubebygget grunn til kommunalt eller annet offentlig bruk
Det gjøres oppmerksom på at det kan bli tinglyst nødvendige erklæringer/avtaler knyttet til gjennomføringen av prosjektet. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for dette. Kjøper aksepterer videre at eiendommen kan påheftes nye private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlig myndighet krever det.

Eventuell adgang til utleie

Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges slik at nødvendige radontiltak gjennomføres iht. den byggtekniske forskrift som gjelder for prosjektet.

Diverse

Frem til overtagelse er eiendommen forsikret av utbygger.
Det er kun fysiske personer som kan inngå kjøpsavtale i prosjektet, med mindre man har skriftlig samtykke fra selger. Det gjøres oppmerksom på at man etter regler fra 01.07.2011 defineres som entreprenør i det man kjøper på spekulasjon for videresalg før ferdigstillelse/overtagelse/overskjøting.
Det er ikke medtatt malerarbeider i boder og i selve parkeringskjelleren.
Det medfølger ikke port eller opplyst adresseskilt ved forstøtningsmur( ved innkjøring til eiendommen ) slik det fremkommer på illustrasjonstegning.

Energimerking

Energi- og oppvarmingskarakter foreligger ikke p.t. Energiattester vil bli utarbeidet av selger i samarbeid med utførende entreprenør. Energimerkingen legges ved FDV-dokumentasjonen som overleveres ved overtakelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

På fantastiske Preståsen finner man utsiktspunkter, vannspeil, åpen slette, skog, kupert terreng og terreng som er tilpasset de med barnevogn. Fotballøkke og lekeapparater er også på plass. Denne eiendommen ligger i et eldre og sjarmerende boligområde bestående av eldre villaer med flotte utearealer.
Nærheten til sentrum og Indre Havn gjør at en automatisk trekkes ned mot brygga med flotte gjesteanlegg, restauranter, samt kiosk. Ønsker man fersk fisk eller nykokte reker er veien kort til fiskebutikken Brødrene Berggren.
Innenfor kort gange finnes også Bjerggata som er kjent for sin pittoreske stil med eldre og sjarmerende eiendommer fra slutten av 1700 tallet.
Det er laget en trappeadkomst ned til Bjerggata, som er en smart snarvei ned til byen.
Sandefjord er kjent for gode sommertilbud/kulturtilbud og har rikelig med flotte badestrender. Er båtliv en lidenskap har man flotte holmer som Svenner og Stauper der det er høy båtaktivitet på varme sommerdager.
Megler oppfordrer alle interessenter til å vise hensyn ved kjøring inn til eiendommen, da det bor og ferdes mange barn i området. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter til alle annonserte visninger. Det vil bli satt opp til-salgs-skilter på tomten. Eventuelt se vedlagt kartskisse på høyre side i FINN annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle tomten.
AVSTAND TIL
- Sandefjord sentrum ( 5 minutter gange)
- Ved boligen starter fantastiske turområder på Preståsen
- Meny dagligvarehandel på Hasle ca. 7 minutter gange unna boligene
- For de som pendler tar det kun 7 minutter å spasere til Jernbanestasjon
- Kort vei til flere skoler, samt barnehage
- Fra boligene er det 10 minutter gange til Indre Havn ( med flere restauranter, flotte bryggeområder)
- Med bil tar det 5 minutter å komme seg til E-18

Fellesareal/utomhus/infrastruktur

Eiet tomt på 750 kvm. som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.
Deler av nåværende beplantning mot øst blir stående. Det vil ellers bli lagt ferdigplen. Asfaltert foran parkeringskjeller 60m2. Anlagt hekk mot nabo i øst og vest. Nytt nettinggjerde mot nabo i vest.

Garasje/parkering

Hver av boligene disponerer 3 parkeringsplasser i kjelleren, samt 2 boder. Fra garasjekjeller vil en ha direkte adgang til boligen, slik at en slipper å tenke på regn og snø i en hektisk hverdag.
Den siste parkeringsplassen (7) er avsatt til gjesteparkering for sameiet.

Vei, vann og avløp

Boligene vil bli tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk. Sameiet er selv ansvarlig for snømåking av felles innkjøring.
Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningene.
Det ligger offentlig ledningsnett over herværende eiendom.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til: Boligbebyggelse - Nåværende / Forhold som skal avklares og belyses / Krav vedrørende infrastruktur iflg. kommuneplan vedtatt 24.09.21.
Eiendommen ligger i et uregulert område.
Utsnitt av reguleringsplan og tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Interessenter oppfordres til selv å undersøke reguleringsmessige forhold hos kommunen.
Det er gitt rammetillatelse for prosjektet datert den 18.10.2018 og igangsettingstillatelse datert 28.09.21

Økonomi

Boligens kostnader

Da boligene ikke er tatt i bruk, foreligger det ingen eksakt oversikt over faste, løpende kostnader.
Når sameiet er etablert, blir det opp til sameiet å vedta om man skal betale fellesutgifter, eller om seksjonene selv betaler sine egne kostnader tilknyttet seksjonen (kommunale avgifter, bygningsforsikring, kabel-tv osv.). Hvor store evt. felleskostnader blir, avhenger av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer.
Sandefjord bredbånd leverer fiberlinje til området. Det er opp til hver enkelt bolig å velge eget innhold og betale for det. Kostnad ca. kr. 1.300,- pr.mnd.
- I følge Fjordkraft er gjennomsnittlig strømforbruk for eneboliger ca. 20.000 kWh pr. år.
- Kommunale avgifter ligger historisk i størrelse omfang +/- kr 12.000,- pr. husstand (stipulert).
- Et normalt nivå på forsikring er ca. kr. 10.000,- pr. år pr. boenhet, men vil avhenge av hva forsikringen skal dekke, egne fordelsavtaler etc.
- Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2019 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2020 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

1) Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr. 1.250.000,- pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr. 31.250,- pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2) Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 757,- pr. stk.
4) Sameieinvesteringer kr. 10.000,- pr. bolig.
5) Total kjøpesum for hver bolig inkl. omkostninger fremkommer av prislisten.

Betalingsbetingelser

Kjøpesummen betales i følgende terminer:
10 % av kjøpesummen innbetales til meglers klientkonto når kjøper har mottatt faktura. Megler fakturerer kjøper for beløpet. Delinnbetalingen må være fri egenkapital, dvs. at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet. Dette anses som deponering på klientkonto. Ved forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg hvis annen avtale ikke blir inngått.
Resterende del av kjøpesummen samt omkostninger og evt. tilvalg/endringsbestillinger betales uoppfordret og må være disponibel på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtagelse.
Innbetalt beløp sikres på meglers klientkonto eller mot bankgaranti. Kjøper er ikke forpliktet til å betale noen del av kontraktssummen eller tilvalgs-/endringssbestillinger før selger har stilt sikkerhet, jf. Bustadoppføringsloven § 12. Påløpte renter tilfaller kjøper frem til skjøtet er tinglyst på kjøper, med mindre selger får disposisjonsretten over beløpet som en følge av at det stilles garanti iht. Bustadoppføringsloven § 47.
Kjøper bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/gebyrer og at avgiftsgrunnlaget (tomteverdien) aksepteres av tinglysingsmyndighetene.

Annen viktig informasjon

Eier

Jage Eiendom AS

Vedtekter/Husordensregler

Det er utarbeidet forslag til vedtekter for sameiet og som følger vedlagt i salgsoppgaven. Vedtektene fastsettes av sameiet på sameiermøtet. Det anbefales å delta på sameiemøtene.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Eiendommen antas å være klar for overtagelse innen utgangen av 3. kvartal 2022. Selger skal samtidig med varsel om oppstart også varsle om en bindende tremåneders periode for overtagelse. Nærmere informasjon om endelig ferdigstillelsesdato vil bli opplyst med ca. 10 ukers skriftlig varsel.
Eventuell forsinkelse i forhold til varslet tremåneders periode for overtagelse samt endelig overtagelsesdato vil kunne gi kjøper krav på dagmulkt iht. bustadoppføringslovens regler. Forsinkelse i forhold til antatt overtagelse gir normalt ikke krav på dagmulkt.
Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, se eget punkt om ferdigattest.

Forbehold fra utbygger

Det tas forbehold om at det oppnås tilstrekkelig forhåndssalg. Tilstrekkelig forhåndssalg er minimum 1 salg.
Dersom det inntreffer forhold som, eller det er grunn til å anta at slike forhold vil inntreffe som medfører at selger ikke finner det forsvarlig å iverksette byggearbeidene, kan selger kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostnad. Eksempler på slike forhold er prisfall i boligmarkedet reduserte muligheter til å få bolig- eller byggelån, eller at selger ikke får åpnet byggelånet, uforutsette offentlige krav,at offentlige tillatelser, herunder rammetillatelse/igangsettingstillatelse ikke gis. Nevnte forhold er ikke uttømmende.
Selger forbeholder seg retten til å disponere over utomhusarealene frem til overlevering.
Alle tegninger, plantegninger og illustrasjoner i salgsmateriellet og annonser er av illustrativ og kunstnerisk karakter og angir nødvendigvis ikke korrekt gjengivelse av boligene, bygningsvolumer og elementer i prosjektet, terrenget, utomhusarealene, fasader, innredning mm. Disse inneholder detaljer som ikke inngår i leveransen, med mindre det kommer frem av beskrivelsen, bl.a. med hensyn til farger, belysning, møblering, dør og vindusform, fasadedetaljer etc.
Det kan forekomme målestokkavvik ved trykking av salgsmaterialet, og prospektet må derfor ikke brukes for nøyaktig måltaking.
Det tas forbehold om skrive- og trykkfeil i det utleverte materiell.
Boligene selges på prosjekteringsstadiet og selger forbeholder seg derfor retten til uten forutgående varsel, og uten at kjøper kan kreve kompensasjon, å gjøre mindre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige for gjennomføringen av prosjektet, herunder offentlige pålegg.
Det tas forbehold om endringer i plantegninger for fremføring av sjakter til ventilasjonsanlegg, rørføringer, vann og avløpsledninger etc. Vindusplasseringen og utformingen i den enkelte bolig kan avvike noe fra tegninger og skisser i salgsmateriellet.
Selger forbeholder seg rett til å foreta endringer knyttet til en eventuell deling, sammenslåing eller bruksendring av usolgte boliger.
I nyoppførte boliger vil det normalt oppstå riss ved skjøter og sammenføyninger, dels pga. uttørking og dels fordi forskjellige type materialer beveger seg forskjellig ved temperatursvingninger og luftfuktighet. Slike forhold kan ikke forlanges utbedret av selger. Det tas forbehold om mindre arealavvik i boligen og mindre avvik i tomtens størrelse
Med dagens krav til tetthet i boliger i kombinasjon med miljøvennlige malinger, vil det kunne oppstå “heksesot“ i nye boliger. God ventilering og forsiktig bruk av levende lys eller gasspeis er derfor viktig spesielt det første året. “Heksesot“ er ikke å anse som en reklamasjon.
Skjeggkre er et insekt som har fått rask utbredelse etter at dette ble allment kjent i Norge i 2014. Det er ikke påvist noen helseskadelige eller bygningsmessige skader av skjeggkre. Skjeggkre vil sjelden komme inn i boligen sammen med bygningsmaterialer, derimot vil dette ofte komme inn ved pappemballasje eller via vesker, klær mv. Selger kan ikke garantere at det ikke kan finnes skjeggkre i boligen ved overlevering.
Det samme gjelder andre insekter som perlekre, sølvkre, maur etc. For nærmere informasjon vises til Folkehelseinstituttets nettsider.
Ovennevnte endringer/avvik gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.
De oppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som ca. areal. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn markedsført areal.

Salgsbetingelser og kjøpstilbud

Boligene selges til fastpris. Selger forbeholder seg likevel retten til fritt å akseptere eller forkaste ethvert bud uten nærmere begrunnelse. Alle kjøpstilbud må inngis skriftlig. I tillegg må kjøpstilbudet være signert og legitimasjon må være fremlagt. For at kjøpstilbudet skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf.eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis. Komplett salgsinformasjon utgjør nærværende salgsoppgave med følgende vedlegg:
1. Prisliste datert 27.09.21
2. Plantegninger datert 22.08.2018
3. Fasade- og snitt tegninger datert 22.08.2018
4. Situasjonsplan/ledningskart datert 02.09.21
5. Reguleringsplan med bestemmelser datert 06.09.21
6. Tinglyste avtaler og erklæringer datert 26.10.1965 og 21.10.1963
7. Prosjektets standard kjøpekontrakt
8. Igangsettingstillatelse datert 28.09.21
9. Romskjema datert 27.09.21
10. Leveransebeskrivelse datert 04.06.19
Prisinformasjon:
Se egen prisliste. Salgsprisene er faste frem til overlevering. Selger forbeholder seg retten til å endre prisene på usolgte enheter uten forutgående varsel. Prislisten kan derfor bli erstattet av en senere utgave.
Kjøper har rett til å avbestille leveransen før overtakelse har funnet sted, jf. buofl. §§ 52-54. Avbestilling før det er vedtatt byggestart vil medføre et avbestillingsgebyr kr 250 000,- + alle kostnader til bestillinger kjøper evt. har foretatt i forbindelse med tilvalg. Ved avbestilling etter bygging er besluttet igangsatt vil selger ha krav på full erstatning for selgers merkostnader og tap som følge av en avbestilling.

Salg av kontraktsposisjoner

Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som følger vedlagt i denne salgsoppgaven.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr. sms eller på e-post.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger av kontraktsposisjonen må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor være gyldig i minimum 30 minutter. Vi gjør oppmerksom på at bud uansett ikke kan settes med kortere frist enn kl. 12.00 etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger av kontraktsposisjonen få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis.
En kjøper som har fått akseptert bud eller inngått kontrakt kan ikke videreselge kontrakten uten samtykke fra selger. Ved aksept på videresalg av kontraktsposisjon påløper et transportgebyr til utbygger på kr 150 000,-.

Organisasjonsform

Boligene vil bli solgt som eierseksjoner og organisert i et eierseksjonssameie bestående av 2 seksjoner.
Sameiebrøken utgjør 1/2 pr. bolig.
Sameiet vil bli ledet av et styre som velges av sameierne. Styret skal ivareta saker av felles interesse for sameierne og forestå driften av sameiet innenfor de rammer sameiet vedtar.

Tilvang og endringer

Det kan etter kjøpers ønske gjøres tilvalg og endringer av leveransen før og under første del av byggeperioden. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen kjøper har av å kreve tilvalget/endringen. Ulempen som tilvalg medfører for selger øker i samsvar med at prosjektet ferdigstilles.
Kjøperen kan ikke kreve å få utført endrings- eller tilleggsarbeid nedenfor som endrer kjøpesummen mer enn 15 %, jf. bustadoppføringslova § 9. Slike endringer må foretas innenfor et på forhånd avtalt tidspunkt slik at disse kan innpasses i byggearbeidenes ordinære fremdrift. Tilvalg gjøres på eget møte med selger eller den han utpeker.
Det skal utarbeides liste med frister for bestilling. Eventuelle tilvalg skal betales fullt ut i henhold til kjøpekontrakten. Alle endrings- eller tilleggsarbeider som kreves av kjøper skal avtales skriftlig mellom partene. Avtalen skal redegjøre for pris og evt. fristforlengelse som følge av endringene. Endring eller tilleggsarbeid betales inn sammen med kjøpesummen og forfaller til betaling sammen med overtagelse av boligen. Normalt påløper et påslag til entreprenøren i forbindelse med tilvalg.
Kostnader som følge av endringer er uavhengig av, og uten virkning for kjøpesum og sikkerhetsstillelse avtalt med selger. Vederlaget til entreprenøren regnes likevel som en del av kjøpers betalingsforpliktelser i henhold til Bustadsoppføringslova § 55. Kjøper har dermed ikke krav på overtagelse og hjemmelsoverføring før betaling har blitt ytt også i samsvar med avtalen med entreprenøren.
Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsetidspunkt.
Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg- og endringsbestillinger. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv.
Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer fremkommer.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Lovanvendelse

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap og etter ferdigstillelse legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn.
Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.
Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no.
GARANTIER
Det stilles garanti i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse eller senest når selgers forbehold er opphevet.
Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang.
Kjøper er informert at det kan ta opp mot 20 dager fra avtaleinngåelsen eller opphevelse av forbeholdene til garanti etter § 12 blir stilt. Dette pga. behandlingstid hos selgers bank.

Meglers vederlag

Selgers/oppdragsgivers vederlag til megler er avtalt til:
Vederlag: 45.000,- + mva. pr.enhet
Oppgjør kr 4.600,- + mva. pr.enhet
Tilrettelegging kr. 5.000,- + mva. pr.enhet
Markedspakke kr . 10.000,- + mva
Oppslag eiendomsregister kr 1.000,- + mva pr.enhet

Opplysninger om oppdraget

Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.21255

Dato

Sist oppdatert: 15. november 2021 kl. 10:05

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Lignende prosjekter

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.