Komplett salgsoppgave

Kobbervikhagen 6A

3 290 000 kr
72 m²
2 soverom
Velkommen til Kobbervikhagen 6A!
Velkommen til Kobbervikhagen 6A!
Kart
Del
Alexander Abelseth
Presenteres av
Alexander Abelseth
Kobbervikhagen/Strømsø
Delikat 3-roms topp/endeleilighet, som ble oppusset i 2021. Bad fra 2020. Innglasset balkong. Nydelig utsikt.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 290 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  395 491 kr
 • Omkostninger
  960 kr
 • Totalpris
  3 686 451 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1960
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  72 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 193 kr
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Oppusset 3-roms toppleilighet beliggende i øverste etasje.
 • Leiligheten har en gjennomgående god standard og en flott utførelse
 • Malt alle overflater og skiftet gulv i 2021 samt satt inn peisovn i 2021
 • Profilert IKEA kjøkken (oppgradert i 2021)
 • Pent flislagt bad fra 2020 med dusjhjørne og gulvvarme
 • Nytt sikringsskap og oppgradert el-anlegg i 2021
 • Vinduer og balkongdører fra 2019 samt vann- og avløpsrør fra 2020
 • Innglasset vestvendt balkong på ca. 14 kvm med flott utsikt
 • Parkering på borettslagets fellesområde, og med mulighet for elbil-lading
 • Mulighet for leie av garasje (ansiennitetsliste)
 • Gangavstand til matbutikk, bussholdeplass og barneskole
 • Kort vei til de fleste servicetilbud, offentlig kommunikasjon og sentru
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Kobbervikhagen 6A, 3040 DRAMMEN
  Kommunenummer 3005, gårdsnummer 112, bruksnummer 388
  Andelsnummer 8, Solplassen borettslag, organisasjonsnummer 950 235 152

  Innhold

  Bruksareal (BRA): 89 kvm
  Primærrom (P-rom): 72 kvm
  Sekundærrom (S-rom): 17 kvm
  Primærrom
  4. etasje:
  72 kvm: Stue, kjøkken, bad, 2 soverom og entré.
  Sekundærrom
  4. etasje:
  17 kvm: Bod og innglasset balkong.
  I tillegg disponerer boligen 2 boder på tilsammen 8 kvm i felles kjelleretasje.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.05.2023 utført av Jostein Jacobsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med grunnmur av betong og støpt plate mot grunn. Etasjeskiller i betong, vegger i betong og mur konstruksjon. Fasader med fasadeplater, beslåtte flater, og kledning av tre. Saltak med slak takvinkel, tekket med takbelegg. Vinduer i 3-lags glass fra 2019. Balkongdører og skyvedør i 3-lags glass fra 2019. Slett inngangsdør fra ukjent årstall med klassifikasjonene B30 og dB35. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Felles overbygget inngangsparti med videre trappeadkomst til leilighetens etasjeplan (4. etasje). Tilgang til felles vaskeri, felles sykkelstall og felles boder til oppbevaring av sykler, ski e.l. I hver oppgang er det installert en trappeheis for bevegelseshemmede.
  Stue: Stue med sofaområde og spiseplass. Frittstående Aduro peisovn fra 2021 med glassplate på gulv. Laminat på gulv, walls2paint veggplater og malt himling. Utgang til innglasset vestvendt balkong på ca. 14 kvm med skyvbare glassfelt. Sol fra ca. kl. 14.00 til 22.00 (midtsommerstid) iflg. selger. Balkongen er lun og har flott utsikt med fritt utsyn fra høyden.
  Kjøkken: Kjøkkenet ble oppgradert i 2021. IKEA kjøkkeninnredning med over- og underskap samt vitrineskap i profilert utførelse. Malt kjøkkenfronter i 2021. Kjøkkenplate ved stekeområde og oppvaskområde. Laminert benkeplate fra 2021. Lekkasjesikring i kjøkkenbenk. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum (kum og blandebatteri fra 2021), oppvaskmaskin (2020), vegghengt ventilator med kullfilter (2021), komfyr /2020) samt frittstående kjøle- og fryseskap. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til østvendt luftebalkong på 1 kvm.
  Bad: Pent og lyst bad fra 2020. Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speilskap med lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjhjørne med foldedører av glass. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Downlights i tak og gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
  Soverom 1: Garderobeløsning i hvit og glatt utførelse fra 2021. Garderobeskap i hvit og glatt utførelse fra 2021. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til innglasset vestvendt balkong.
  Soverom 2: Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
  Entré: Dørcalling med åpnerfunksjon. Tilgang til bod med garderobeskap fra 2021.
  Generelt om boligen: Skiftet til laminatgulv i alle rom i 2021. Malt alle vegg- og himlingoverflater i 2021. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvannsanlegg. El anlegget og sikringsskapet ble oppgradert i 2021. Skjult el-anlegg, og nye ledninger trukket til begge soverom, gang og stue. Dvs jording i alle rom. Styring via app og dimmere. Nye lamper i alle rom bortsett fra boden.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Bad: Riss/sprekker i flisfuger (vegger - dusjsone), sprekk i flis ved hjørne på vindu (vegger), vindu plassert i våtsone (ikke dokumentasjon på oppbygging av membranløsning inn mot vindu) og ikke brukt spotkasser over downlights.
  - Kjøkken: Kun kullfilter (ikke separat avtrekk fra rommet).
  - Etasjeskiller: Skjevhetsmåling - forskjell på 10 mm i stue samt entré og 11 mm på kjøkken.
  - Tekniske anlegg, VVS anlegg: Den ene stoppekranen i fordelerskapet for rør-i-rør systemet kommer i konflikt med samlestokk (når kran skal stenges).
  - Elektrisk anlegg: Kun fremlagt samsvarserklæring på deler av anlegget.
  - Luftebalkong: For lav rekkverkshøyde.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, komfyr samt frittstående kjøle- og fryseskap. Lampe over spisebord medfølger ikke.
  Ingen panelovner medfølger.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Peisovn i stue. Gulvvarme på bad. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Drammen kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for opprinnelig bygning i deres arkiv. I henhold til tilstandsrapporten er bygningen fra år 1960.
  Det er ferdigattest for våtromsmodernisering i boligblokk datert 19.06.2020, videre er det godkjente byggetegninger i tilknytning til tiltaket datert 18.11.2019.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser, med unntak av borettslagets tinglyste panterett:
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om bebyggelse, veier, diverse ledninger m.m. Ingen av disse har direkte betydning for bruken av denne boligen.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Området leiligheten ligger i er et trivelig og etablert bomiljø med kort avstand til de fleste servicetilbud.
  De fleste fritidstilbud finnes i Drammen, mange fritidstilbud også i bydelen. Kort vei til Marienlyst med friluftsbad/svømmehall, fotballbaner, friidrettsanlegg og skøytebane. Drammenshallen. Drafn, Skiold og Glassverket er aktive idrettslag på Strømsø med mange aktiviteter og innehar også idrettsanlegg. Kort vei også til Åskollen med fotball-, håndball, korps- og speideraktiviteter. Det er kort vei til 3 dagligvarebutikker - åpningstider 07-24 på Rema 1000. Klatrepark og døgnåpen bensinstasjon
  rett i nærheten.
  God busskommunikasjon fra Gamle Kongevei, Svelvikveien og Holmestrandsveien til sentrum, gangavstand til bussholdeplass langs Gamle Kongevei se www.brakar.no for rutetider. Ekspressbuss fra Bangeløkka til bl.a. Oslo og Kongsberg, se www.nettbuss.no/www.vy.no. Det er ca. 10 minutters kjøring fra eiendommen til Drammen togstasjon, hvor toget tar deg til Oslo på ca. 35 minutter. Gode togforbindelser mot Asker, Oslo, Kongsberg og Tønsberg se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Enkel adkomst til Bangeløkka med påkjøring til E-18 til Oslo/Kongsberg/Tønsberg.

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
  Barnehager: Kobbervik Gård barnehage, St. Hansberget barnehage, Hedensrud barnehage.
  Skoler: Brandengen barneskole og Marienlyst ungdomsskole.
  Drammen kommune har tre private barne- og ungdomsskoler, Drammen Realfagsskole Heltberg, Norlights Montessoriskole Drammen og Rosendal skole (Mjøndalen).
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på 6 985 kvm som tilhører borettslaget. Skrånende tomt som er pent opparbeidet med grøntarealer, diverse beplantninger og felles lekeplass. Asfalterte adkomstveier og parkeringsområde.

  Parkering

  Borettslaget har 10 garasjer som tildeles etter venteliste (ansiennitet). Videre er det 30 utvendige parkeringsplasser fordelt på 46 leiligheter, her gjelder førstemann-til-mølla prinsippet.
  Det er mulighet for lading av el-bil foran blokk 7 og blokk 8. Ved el-billading betales det et månedlig beløp til borettslaget (kr 300,- pr. mai 2023).
  Styret arbeider med å se på alternativer/muligheter på å utvide parkeringsmulighetene, slik at hver leiligheten får en parkeringsplass.
  Forøvrig er det gjesteparkering foran lekeplassen (skråparkering).

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til bl.a. boligformål og kjørevei, i henhold til reguleringsplan for Kobbervik datert 07.11.1956. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene inkluderer bla. kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjon, feiing, renter og avdrag på andel fellesgjeld, tv/internett grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader, snøbrøyting/plenklipping, renholdstjenester, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonskostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga. renteøkninger.
  Felleskostnadene pr. mnd fordeles slik:
  Grunnleie kr 5.593,-
  Internett kr 180,-
  Á-konto varmt vann kr 420,-
  Selger har betalt kr 300,- pr. mnd for lading av el-bil i felleskostnadene.
  Kostnader for varmt vann avregnes årlig etter forbruk, dette betales som et månedlig á-konto beløp. Beløpet fastsettes av styret årlig etter avregning. Det er installert målere slik at avgiftene vil variere etter forbruket i leiligheten.
  Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av strøm-/nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 7.000 kWh pr. år.
  Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv/internett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.
  Det må påregnes kostnader til strøm inkl. nettleie og innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr 826 329,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 2 974 783,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 47 578,- pr. 31.12.2022.
  Andel fellesgjeld er kr 395 491,- pr. 15.05.2023.
  Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 17.887.227,- pr. 15.05.2023 og lånevilkårene er:
  Lånenummer: 96660153982, BoligBanken ASA
  Annuitetslån, 2 terminer per år.
  Rentesats per 15.05.2023: 4.45% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 52.9
  Første termin/første avdrag: 31.12.2022 (siste termin 31.05.2049)
  Flytende rente
  Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.686.451,-.
  Av dette beløpet utgjør kr 395 491,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr. 
  Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.769,- (NBBO).

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Christian Smerud

  Informasjon om borettslaget

  Leiligheten er tilknyttet Solplassen borettslag.
  Borettslaget består av 46 leiligheter, fordelt på 3 bygninger.
  Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.
  Borettslagets årsregnskap for 2022 viser et overskudd på kr 904.958,-.
  Disponible midler i borettslaget pr. 31.12.2022 kr 2.116.373,-.
  Dugnader, trappevask og vaktmesterturnus tilknyttet borettslaget må påregnes.
  Dyrehold er tillatt etter søknad og godkjennelse av styret, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.
  Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
  Foretatte arbeid/påkostninger i de senere år: Skiftet alle vinduer og balkongdører i 2019. Skiftet vann- og avløpsrør i 2020. Totalrenovert bad i 2020. Varmtvannsberedere ble flyttet fra kjøkkenbenk til kjeller i 2020. Strømtilførsel ble oppgradert i 2020 (hovedsikring økt fra 25 til 40 Amp). Bunnledning i hver blokk ble strømpet/oppgradert i 2020. Grunnmur og kjellerdør ble malt i 2021. Steinsetting foran alle blokkene i 2022.
  Planlagte arbeid/påkostninger: Styret arbeider med å se på alternativer/muligheter på å utvide parkeringsmulighetene, slik at hver leiligheten får en parkeringsplass.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
  Borettslagets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring ASA, polisenr.: 87708950.
  Dokumenter vedrørende borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Informasjon om forkjøpsrett

  Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: kr 40.000,-
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedsføringspakke: kr 23.900,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0196/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23196

  Dato

  Sist oppdatert: 06. juni 2023 kl. 15:11

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.