Komplett salgsoppgave

Major Laudals vei 8

9 500 000 kr
212 m²
4 soverom
Murhus med tilbygg fra 2006
Murhus med tilbygg fra 2006
Jøran Flakk
Presenteres av
Jøran Flakk
Delingstillatelse av tomt foreligger
Stor påkostet enebolig med hybelleilighet i rolig villaområde nær UiA/sentrum - Tomten kan deles og utvikles ytterligere

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  9 500 000 kr
 • Omkostninger
  238 670 kr
 • Totalpris
  9 738 670 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1947
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  212 m²
 • Bruksareal
  321 m²
 • Tomteareal
  767,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Grønn G

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

En spennende og innholdsrik villaeiendom oppført i mur med skattefri utleiedel i et av byens mest populære boligområder. Eiendommen ble oppgradert i 2006 med bl.a. utskifting av rør- og elektriske installasjoner, varmepumpe/vannbåren oppvarming, peisovner. Hybelleilighet i kjeller, samt tilbygg/garasje. Se prospektet for komplett beskrivelse. HTH kjøkken med integrerte Miele produkter, gass- og induksjonskomfyr, damp-, steke- og mikroovn samt kaffemaskin. En godt vedlikeholdt villa i mur bør få oppmerksomhet da den krever lite vedlikehold på tross av høyere byggekostnader. Fordeler er god brannsikkerhet, mindre fare for fukt, god lydisolering og mindre tempertatursvinginger. Reguleringsplan tillater fradeling av en tomt. Dette gir mulighet for salg eller utvikle fradelt tomt for eget bruk

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Major Laudals vei 8, 4630 KRISTIANSAND S
Kommunenummer 4204, gårdsnummer 40, bruksnummer 66

Innhold

Eier gjennomførte dels omfattende og kostnadsdrivende utbedringer av eiendommen i 2006. Selger benyttet seg bla av av sivilarkitekt Nina Stokset Nilsen som utførte en beskrivelse forut for igangsettelse av tiltakene. Da denne beskrivelsen oppsummerer tiltakene på en god måte vedlegges de for kjøpers innsyn. Det bemerkes at det kan være omtalt tiltak som ikke er utført eller i tråd med beskrivelsen.
Selger har supplert med følgende kulepunkter over aktiviteter som er utført:
Boligen har vært utleid i perioder frem til selger renoverte eiendommen i 2006.
Arbeider utført på Bolig Major Laudalsvei 8 fra 2006 til 2022
Oversikt leverandører benyttet til arbeidene samt senere vedlikehold
Prosjekt 2006 tilbygg med garasje, ny balkong samt innvendig ombygging
Senere vedlikehold er utført etter behov.
Det kan opplyses om at det er to fiberlinjer inn i huset fra Altibox samt en linje fra Get/telia.
Kablet nettverk i alle etasjer i tillegg til trådløst nett.
Sentralstøvsuger med ett eller flere uttak i alle etasjer inkl garasje og bod/verksted.
*Ansvarlig arkitekt ombygging 2006 tegning og søknad arbeider Sivilarkitekt Nina Stokset Nilsen
*Team Bygg AS hovedansvarlig for ombyggings prosjektet.
*Tømrerarbeid. Team Bygg AS (Prosjekt 2006)
*T.I. Pedersen blikkenslager (Prosjekt 2006)
*Byggmester Øyvind Torgersen (Prosjekt og senere vedlikehold 2006)
*Blikkenslager Olaf Jahnsen (Vedlikehold)
*Kaspar Strømme (Vedlikehold lekkasje tak 2022)
*Frøyland Bygg AS (Reparasjon lekkasje tak 2022)
*El-arbeider
*Siemens (endret navn til Bravida) (Prosjekt 2006)
*Li1 (Vedlikehold)
*Elektroexperten (Kjøkken kjeller 2020, vedlikehold)
*Rørlegger. Trond Hagen Rørleggerfirma. Rør og vannbåren varme i gulv (Prosjekt 2006)
*Finn og Albert Egeland – Vaskerom Teknisk rom (Prosjekt 2006)
*Varmeanlegg/Varmepumpe
*Friganor AS - Varmepumpe (Deikin) Erik Tobiasen (Prosjekt 2006)
*Mandal VVS – Varmeregulering (Prosjekt 2006)
*Lynge Klima (Vedlikehold)
*Graving, sprenging, drenering - Traktor og graveservice (Prosjekt 2006)
*Rivning, betongarbeid - Polsk Fag-arbeid (Prosjekt 2006) ) Konkurs
*Murerarbeid. Murerfirma Helge Homme (Prosjekt 2006)
*Polsk Fagarbeid AS (Prosjekt 2006) Konkurs
*Bjarnas Murerfirma AS (Prosjekt 2006 og vedlikehold)
*Agder Betongsaging AS (Prosjekt 2006)
*MalerarbeidO.K Overflate/kvalitetskontroll Utvendig kalkvasking og maling (Prosjekt 2006)
*Polsk Fagarbeid AS (Prosjekt 2006) Konkurs
*T.M. Kile &Sønn Gulv (Prosjekt 2006)
*Malco AS (Prosjekt 2006)
*Kjøkken – HTH (Prosjekt 2006)
*Garasjeport/dør (Hörmann)
*Portspesialisten (Prosjekt 2006)
*Port Sør AS Leverer ny port nov 2022 etter skade
Totalt bruksareal: 321 kvm
Totalt primærrom: 212 kvm
Primærrom:
Kjeller: Entré, kjøkken/stue, soverom, tre ganger og bad. : 65 kvm
1. etasje 87 kvm: Vindfang, to ganger, toalettrom, stue, spisestue, kjøkken og vaskerom med dusj og toalett.
2. etasje 60 kvm: Gang, to soverom, kontor og bad.
3. etasje 0 kvm: Møneloft, ikke måleverdig for P-rom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.10.2022 utført av Anticimex . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Sivilarkitekt Stokset Nilsen sto for søknad ombygging innvendig i eksisterende bolig og tilbygg/garasje. Arbeidene ble godkjent av Kristiansand Kommune 14.09.2006.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i mur. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Megler gjengir i det følgende et utdrag av selgers egenerklæringen med vekt på de forhold som kjøper antas å ha spesielt interesse i. Det presiseres at med bakgrunn i at selgers egenerklæring anses som ett av de viktigste dokumentene ved handelen bør egenerklæringen leses i sin helhet.
*Betydelig oppgradert i 2006 som i all hovedsak dreide seg om utskifting av eiendommens infrastruktur, vann og avløp, el anlegg samt ombygging i hht omsøkt prosjekt. Nytt røropplegg rør i rør, avløp i støpejern, vannvarme i gulv, ny innredning. Trond Hagen Rørleggerfirma. Tømmer arbeid: Knevegg bad 2 etg. flyttet ca 0,5 m ut mot yttervegg. Team Bygg AS. Støping gulv - Helge Homme Murerfirma. Fliser - Polsk Fagarbeid. El-arbeider Siemens
*Dokumentasjon på utført arbeid er ikke fullstendig dokumentert. Arbeidene er dokumentert med fakturaer med bilag og brosjyrer for det meste avbenyttede produkter. Enkelte firmaer gikk konkurs/ble avviklet uten at selger mottok fullstendig dokumentasjon på deres arbeider.
*Tiltak tilbygg med garasje, ny balkong mot syd og ombygginger innvendige endringer godkjent av Kristiansand Kommune 14.09.2006. Prosjekt renovering og utbygging tilbygg tegnet og byggemeldt av Sivilarkitekt Nina Stokset Nilsen.
*Alt røropplegg i huset er nytt i 2006 og fungerer godt.
*Avløp ble skiftet frem til kommunalt nett av Køber Rør før renoveringen av vann og avløp i huset. Kommunen renoverte da samtidig vann og avløpsledning som går under huset. Hele røropplegget for vann og avløp i hele huset ble renovert i 2006 . Støpejern avløpsrør inne i huset til tidligere renovert avløp og nytt rør i rør system. Nye ledninger for vann lagt frem til påkobling kommunalt nett. Varmtvannsbereder skiftet og koblet mot varmepumpe som forvarmervann i berederen. -Trond Hagen Rørleggerfirma
*Hus på fjell og sprengstein. Drenering med knotteplast ble utført på mot øst og delvis mot vest i forbindelse med bygging av ny garasje/tilbygg
*Tre nye peiser er montert av Bjarnars Murerfirma AS. En Jøtul peis i kjellerstue. Hamm peiser i stue og kjøkken har automatisk trekkregulering. Peis i stue har i tillegg tilluft fra yttervegg. God trekk og peiser brenner godt. Sentralstøvsuger. Pipene ble pusset på nytt i 2006 - Murerfirma Helge Homme. Kontoll tilsyn/feierinspeksjon fra Brannvesen utført 03/04/2017 etter at peisene ble montert.
*Sprekker oppsto i forbindelse med bygging av hus på andre siden av Major Laudalsvei. Forsikringsselskap akseptere ikke at sprenging/bygging var årsak. Sprekker medførte lekkasje som er reparert av Bjarnars Murerfirma AS
* I forbindelse med lekkasje ved pipe mot nord (ikke i bruk) er det observert tørråte. Tørråten på loft er behandlet/sanert og sprøytet med soppdreper av Frøyland Bygg AS som utbedret skaden innvendig. Tak utvendig er reparert av Kaspar Strømme AS.
* Lekkasje på garasje/tilbygg oppdaget to steder etter bygging. Ble reparert av byggmester Øyvind Torgersen. Lekkasje ved dør mot terrasse kjøkken/spisestue. Beslag skiftet av Olaf Jahnsen og skade utbedret. Lekkasje i fasade etter bygging av nye hus på motsatt side av veien. (se pkt ) Utbedret av Bjarnars Murerfirma AS
Lekkasje tak ved pipe mot nord. Denne pipen har ingen tilkoblede ildsteder. Lekkasje utbedret utvendig av Kaspar Strømme AS og innvendig av Frøyland Bygg AS
*Oppgradert tak. Montert ny papp, lekter og sløyfer (ekstra høyde for ekstra god lufting). Nye vannbord m/beslag og vinnskjeier. Eksisterende teglstein ble benyttet og det ble montert takstie til pipene samt snøfangere. Team Bygg Kobber lufte og pipebeslag. Stål takrenner og nedløp. T.I. Pettersen. Skiftet til PVC vinduer og terrassedører i hele huset, Team Bygg AS Vinduer. Montert nye PVC vinduer og terrassedører i hele huset Team Bygg.
Pusset rundt vinduer og lagt sorte steinplater i vinduskarmer - Polsk Fagarbeid AS
Utvendig maling. Fjernet gammel maling med kalkvasking. Påført Jotun 3 lags emulsjonsmaling, O.K Overflate/kvalitetskontroll.
Laget ny terrasse/veranda med utgang fra stue. Lagt Altaskifer på alle terrasser og trapper utvendig. i 2006 - Polsk Fagarbeid AS
Bygget ny garasje tilbygg med dør og port (Hömann) i 2006. Bjarnas Murerfirma, Byggmester Øyvind Torgersen, Portspesialisten AS
Før jeg overtok huset ble det etterisolert og blåst inn Rockwool i yttervegger, bjelkelag mot loft og tak og rafter. 1985 Svein R Søftestad
*Utskifting av gammelt el-anlegg med ny stigeledning til nytt teknisk rom kjeller, nye sikringsskap og opplegg i garasje 2006 Siemens/Bravida
Nytt kjøkken i leilighet kjeller 2017 samt div vedlikehold- Elektroxperten Samsvarserklæring ok., Ny inntakssikring og overspenningsvern 2022 - Li1
*Montering av overspenningsvern er gjort for at kontakt for el-bil lading er mulig
*Ny reguleringsplan for området Arnfeldsvei/Major Laudals vei syd ble vedtatt i 2022. Planen tillater at Major Laudalsvei 8 kan dele eiendommen i to.
*Det er innhentet tillatelse fra tidligere nabo i ML10 til å bygge garasje inntil grensen. Det er finnes erklæring fra tidligere nabo i Major Laudals vei 10 med bekreftelse om av garasje kan bygges inntil deres grense.
* Bygging av garasje/tilbygg samt endring av plan i kjeller til en boenhet/leilighet med egen inngang,stue, bad, kjøkken og soverom.
* Det er foretatt radonmåling med elektronisk apparat i stue leilighet kjeller februar 2020
* Skade lekkasje tak og skade på garasjeport i september 2022.
I de følgende gjengis de forhold fra Tilstandsrapporten som antas å være av interesse for kjøper. Det bemerkes at på vegne av selger opplyses at takstrapporten er en av de aller viktigste dokumentene i salget og bør leses sammenhengende og grundig av kjøper/interessenter.
Sammendrag av boligens tilstandsgrad:
64% TG0 og TG1
29% TG2
3% TG3
4% TGIU
Megler bemerker at eiendommen er oppført i 1947, men at det er gjort større bygningsmessige oppgraderinger i 2006. Selv om det er foretatt en betydelig omgjøring/oppgradering er det forhold ved eiendommen som kjøper må være bevisst på og ta høyde for i planleggingen av fremtidige gjøremål og antatte driftskostnader.
Megler har begrenset gjengivelsen av forhold i tilstandsrapporten til å gjelde de kontrollpunktene som har gitt tilstandsgrad 2 og 3 samt ikke undersøkt (TGIU)
Rommet forholdet gjelder er gjengitt, med henvisning til tilstandsrapporten side, samt hvilket sjablongmessig prisanslag utbedring antas å ha for tilstandsgrad 3
Bad - Loft:
TG2: Sanitærutstyr / innredning side 8
TG2: Overflater vegger side 8
TG2: Overflater gulv side 8
TG2: Fukt i tilliggende konstruksjoner side 8
TG2: Fallforhold (gulv) side 8
TG3: Membran, tettesjikt og overgang til sluk. side 8 sjablongmessig prisavslag Kr 10 000 - 50 000
Bad - Kjeller:
TG2: Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusj-sonen kan nå det side 9
TG2: Sanitærutstyr / innredning side 9
TG2: Overflater vegger side 9
TG2: Overflater gulv side 9
TG2: Membran, tettesjikt og overgang til sluk. side 9
TG2: Fukt i tilliggende konstruksjoner side 9
TG2: Fallforhold (gulv) side 9
TG2: Avløpsrør (inkl sluk) side 9
Vaskerom - 1.etg.
TG2: Overflater gulv side 10
TG2: Fukt i tilliggende konstruksjon side 10
TG3: Membran, tettesjikt og overgang til sluk. side 10. Sjablongmessig anslag Kr 10 000 - 50 000
Kjøkken - 1.etg.
TG2: Overflater gulv side 10
Kjøkken - Kjeller.
TG3: Annet side11 Sjablongmessig anslag Kr 0 - 10 000
Toalettrom (Ikke våtrom) -
TG2: 1.etg. Ventilasjon side 11
Øvrige rom - 1.etg.
TG2: Overflater gulv side 11
TG2: Innerdører side 11
Rom under terreng (kjeller,
underetasje, sokkeletasje)
TG2: Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM) side 12
TG2: Overflater gulv side 12
TG3 Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger). side 12 Sjablongmessig anslag Kr 0 - 10 000
Loft - innredet
TG2: Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM) side12
TG2: Overflater gulv side 12
Loft - uinnredet / råloft
TG2: Møneloft og kneloft. Overflater vegger/undertak side 13
TG2: Innvendige trapper Innvendige trapper side 13
TG2: Etasjeskiller - Loft. Skjevhetsmåling side 14
Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2: Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) side 14
TG2: Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) side14
Andre forhold - 1.etg. og kjeller.
TG2: Annet side 15
TG2: Elektrisk anlegg Forenklet vurdering av det elektriske anlegget side 15
TG2: Yttertak Tekking (undertak, lekter og yttertekking) side 16
TG2: Takvindu/Overlys side 16
TG2: Skorsteiner over tak side 16
Balkonger, terrasser, veranda etc - Balkong loft.
TG2: Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger,
verandaer) side 17
Balkonger, terrasser, veranda etc - Balkong 1.etg.
TG2: Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer) side 17
Balkonger, terrasser, veranda etc Terrasse.
TG2: Annet side 17
Grunnmur, fundamenter
TG2: Grunnmur side 17
Drenering
TG2: Utvendig terreng, inkl fuktsikring av grunnmur side 18. Alder

Standard

Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger. Noe innbo kan være aktuelt å selge.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Annet løsøre/inventar kan diskuteres medfølge/selges.

Oppvarming

Eiendommen har oppvarming via vannbåren varme og vedfyring fra flere ildsted, samt noe elektrisk

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
De tiltak som er utført i 2006 og evt. senere burde vært meldt kommunen og anmodet om ferdigattest. Det bemerkes at tiltakene er omsøkt hvor kommunen i brev av 14.09.2006 godkjenner meldingen om oppføring av tilbygg med garasje mot nordvest, riving av gammel bod og oppføring av ny samt oppføring av ny balkong mot sør, og diverse mindre ombygginger innvendig. En økning av BRA stor 32 kvm godkjennes.
Megler har beskrevet at eiendommen er innredet med utleiedel/hybelleilighet. Bakgrunnen er bl.a de tegninger som kommunen har oversendt hvor sivilarkitekten har omtalt deler av kjellerplanet til å inneholde opphold, gang, soverom nytt kjøkken og nytt bad ect. bad v/hybel. Megler tolker derfor at de rom som er beskrevet som opphold, og soverom er rom som tilfredsstiller kravene til rom til varig opphold. All den tid det er direkte adkomstmulighet mellom hovedboligen og hybelen defineres arealene som hybeleilighet med lovlig utleie. Hybelleiligheten er på ca 65 kvm.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4204/40/66:
11.04.1947 - Dokumentnr: 500530 - Bestemmelse om deleforbud
Rettighetshaver:GIMLEBY AS
11.04.1947 - Dokumentnr: 500530 - Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
10.10.1946 - Dokumentnr: 501804 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:40 Bnr:8
01.01.2020 - Dokumentnr: 1760502 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:40 Bnr:66
11.04.1947 - Dokumentnr: 500529 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighet hefter i: Knr:4204 Gnr:40 Bnr:8
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Det bemerkes at servituttene/heftelsene fremstår som sedvanlige hvor kommunen bl.a har rettigheter i forbindelse med drift og vedlikehold av teknisk anlegg (vann og avløp) Deleforbudet tilbake i 1947 er nå erstattes av nyere reguleringsplan gir en mulighet for deling/tilleggsbebyggelse jfr de opplysningene som fremgår av vedlagte reguleringsplan.

Eventuell adgang til utleie

Boligen er innredet med hybelleilighet. Leiligheten har egen inngang i tillegg til at det er adkomstmulighet mellom hybelen og hovedboligen. Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Ihht til selgers egenerklæringskjema er det gjennomført radonmåling av utleienheten. Selger opplyser at det er målt verdi på 163 Bq/m3. Selger tar forbehold om at målingene er utført korrekt.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Major Laudals vei har over tid etablert seg til å være en av de virkelig attraktive områdene for bosetting i Kristiansand. Eiendommene omsettes for priser godt over gjennomsnittet. Bakgrunnen ligger nok i den korte avstand til sentrum, men allikevel tilbaketrukket fra trafikk og støy. Gangavstand til Universitetet i Agder, KKG, Jegersberg friluftsområde med bademuligheter, Gimle Gård og dagligvarebutikk med post i butikk. For mange vil Gimlevang/Nedre Lund innfri det fleste ønskene en familie kan ha ved bosetting i Kristiansand.

Adkomst

Veibeskrivelse
Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Tomten er pant opparbeidet med bla, natursteinsmurer, plen, belegningsstein og diverse beplantning og prydbusker. Det foreligger matrikkelbrev på eiendommen hvor tomtegrensene må anses å være sikre med et standardavvik på 31-200cm. Vist i vedlagte Matrikkelbrev som grense med rosa angivelse. det bemerkes at del av bebyggelse/garasje er plassert på gense sør på eiendommen.
Det vises forøvrig til nyere reguleringsplan med bestemmelser hvor det tillates fradeling av tomt. Eiendommen ligger i området betegnet som BFS3 i planen revidert 03.12.21. I planen fremgår vilkår for ny/tilleggsbebyggelse bebyggelse innenfor BFS3. Planen følger vedlagt prospektet.

Parkering

Gode parkeringsforhold på egen tomt. Ved deling av tomt vil det være mulig å bygge garasje i tillegg til bolig.

Vei, vann og avløp

Offentlig vei, vann. Vann og kloakk ligger under huset og er rundt 2000 renovert av kommunen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig jfr. plan nr 1556. reguleringsbestemmelser for Arenfeldtsvei/Major Laudals vei Sør. Vedtatt 23.03.21 revidert 03.12.21
Det bemerkes at det er plan under arbeid i nærområdet: Torridalsveien - Bernt Holms vei - Gisela Urte Nilsen tlf 38108024. Detaljregulering for
Arenfeldts vei 5 - Ellinor Borgi mob 47260023. E39/E18 Ytre ringvei - Jøran Syversen mob 95997992.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 17 300,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, eiendomsskatten og feiing/tilsyn
Eiendomsskatten er kr 6529,- for inneværende år.
I tillegg påløper renovasjon fra Avfall Sør: Normalgebyret er kr. 3.925,- inklusive moms.
Hvor mye hver enkelt husholdning betaler avgjøres av hvor mange ganger dunkene for bioavfall og restavfall settes ut til tømming
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 14 859 kWh sept 2021/sept 2022.
2021 - 18330kWh. Leverandør Norgesenergi
Kr 33 412 sept 2021/sept 2022. 2021 kr 18 065,78
I selgers husstand har det bodd ett til to mennesker.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7 050,-
Velavgift (ikke pliktig medlemskap)
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 1 159,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 51 113,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 144 006,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 6 529,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9 738 670,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner Spareskillingsbanken. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Terje William Bisseth og Alexander Dannevig Bisseth

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag:1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.900
Markedspakke: kr 18.900
Visninger: kr 2.500,- for alle nødvendige
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0436/22
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.22436

Dato

Sist oppdatert: 28. oktober 2022 kl. 12:39

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.