Komplett salgsoppgave

Pauline Halls vei 27

6 750 000 kr
121 m²
3 soverom
Velkommen til Pauline Halls vei 27 - enderekkehus i et svært populært boområde - flott beliggenhet vendt mot rolig grøntområde
Velkommen til Pauline Halls vei 27 - enderekkehus i et svært populært boområde - flott beliggenhet vendt mot rolig grøntområde
Kart
Del
VESTRE INGIERÅSEN/KOLBOTN
Pent enderekkehus over 2 plan - svært populært og barnevennlig boområde - hage - sol fra morgen til kveld - garasje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 750 000 kr
 • Omkostninger
  169 920 kr
 • Totalpris
  6 919 920 kr
 • Byggeår
  1981
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  121 m²
 • Bruksareal
  123 m²
 • Tomteareal
  188 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning. 
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enderekkehus i et populært boområde på Ingieråsen uten gjenboere. God intern beliggenhet på tunet.
 • Innholdsrik bolig over 2 plan med moderne standard. Inneholder bl.a. stor stue (oppusset 2015), kjellerstue, kjøkken (fra 2013), 3 soverom, separat wc i 1.etg, bad i u.etg og vaskerom.
 • Eiendommen grenser mot friareal orientert mot sydvest.
 • Garasje med elbil-lader.
 • Meget barnevennlig boområde med flere barnefamilier på tunet, lekeplasser og minimal biltrafikk på tunet. Rett ved Vassbonn barneskole med fotballbane, ballbinge, etc. Flere barnehager i nærområdet.
 • Ca 5 min gange til buss med svært hyppige avganger (ca. 25 min. med buss til Oslo sentrum) og ca 15-20 min gange til tog. Ca 15-20 min med bil til Oslo sentrum

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Pauline Halls vei 27, 1410 KOLBOTN
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 247, bruksnummer 333, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 123 kvm
Totalt primærrom: 121 kvm
Primærrom:
1. etasje 63 kvm: Entré, gang, stue, spisestue, kjøkken, toalettrom og rom benyttet som soverom.
Underetasje 58 kvm: Kjellerstue, bad, vaskerom, to soverom og rom benyttet som hobbyrom.
Sekundærrom:
Underetasje 2 kvm: Bod.
I tillegg følger to utvendige boder. Bod ved markterrasse på ca 2,5 m² og bod ved inngangsparti med gulvflate på ca 4 m².
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.02.2023 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på følgende måte: Bolig oppført i 1981. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur av multimurkonstruksjon. Bærende konstruksjoner og skillende dekker av trekonstruksjoner. Yttervegger med bindingsverk av tre, utvendig kledd med liggende trekledning. Takkonstruksjon i tre av saltaksform tekket med metallplater. Slett ytterdør med glassfelt fra 2008. Balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass fra byggeår. Heve-skyvedør med karmer av tre, og to-lags glass fra 2014. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra byggeår, 2014 og 2017. 3-lags glass fra byggeår. Montert farget glass på vinduer på bad og i allrom. Varmtvannsbereder på 194 liter fra 2022. Boligen er oppvarmet med elektrisitet og vedfyring. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det foreligger tilstandsgrad 2 (TG2) på diverse bygningselementer. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Det er gitt 58 % TG0 eller TG1, 37 % TG2 og 5 % TGIU.

Standard

Enderekkehus med flott beliggenhet på Vestre Ingieråsen. Solrik uteplass med utgang fra stue orientert mot sydvest, samt uteplass ved inngangsparti med morgensol.
1.etasje:
Entré: Oppusset i 2017. Vinyl på gulv. Varmefolie. Plassbygget garderobeløsning. Spiler i himling med downlights. Sikringsskap (innmat skiftet i 2013 samt trukket nye ledninger i store deler av boligen i tidsperioden 2013-2017). Luke til kryploft i gang med god lagringsplass.
Stue: Stor stue med god plass til sofaløsning og spisebord. Plassbygget hylle-løsning fra 2015 følger. Gulv fra 2015. Varmepumpe fra 2015. Integrert surround-system i vegg og himling (skjult løsning) følger. Downlights i himling. Utgang til solrik terrasse med sol fra formiddag til kveld. Balkongdør fra 2014. Terrassen ble utvidet i 2012.
Soverom 1: Inngang fra entré. Vindu orientert mot nordøst. Nytt vindu i 2017.
Kjøkken: Pen kjøkkeninnredning (hvite moduler fra Sigdal og sorte moduler fra Mobalpa) montert i 2013. Gulv fra 2013. Godt med skap- og benkeplass. Silestone benkeplate. Integrerte hvitevarer følger; bred induksjon platetopp, komfyr (med pyrolyse funksjon), oppvaskmaskin og stort kjøleskap.
Separat wc: Servant (fra 2013). Toalett (fra 1998). Hylleløsning. Vinyl på gulv (fra 1998).
Underetasje:
Kjellerstue: Romslig rom. Gulv fra 2013. Pipeløp oppgradert i 2019. Downlights i himling.
Soverom 2: Benyttet som hovedsoverom med god plass til dobbeltseng. Plassbygget (spesialtilpasset) garderobeskap fra 2012 med speil.
Soverom 3: Romslig rom med utgang til uteplass (platting og gressplen). Gulv fra 2013.
Bod: Innredning og hylleløsning følger.
Vaskerom: Opplegg til vaskemaskin (vaskemaskin og tørketrommel følger). Varmtvannsbereder fra 2022. Videre inngang til bad.
Bad: Oppusset i 1998. Flislagt gulv og vegger, malt himling. Varmekabler. Baderomsinnredning (servant med underskap, sideskap og speil). Dusjvegger.
Rom benyttet som hobbyrom: Garderobeskap og kurv løsning følger.
Diverse oppgraderinger senere år:
- Oppgradert lydisolering i 2012/2014 i etasjeskiller mellom del av stue i 1.etasje og soverom i u.etg med Glava lydbøyler, 5cm isolasjon og dobbel gips. I tillegg oppgradert lydisolering i store deler av vegg mot nabo.
- De fleste innerdørene skiftet i perioden 2012-2014
- Fasade malt/skiftet farge i 2013, samt malt på nytt i 2022
- Ny trapp ved inngangsparti fra 2022

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Gulvvarme i entré og bad i underetasje. Varmepumpe i stue montert i 2015. Peisovn i kjellerstue. Forøvrig er boligen elektrisk oppvarmet via panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.11.1981.  Denne kan fås ved henvendelse til megler. I tillegg foreligger det ferdigattest til rehabilitering av skorstein datert 01.10.2019.
Det gjøres oppmerksom på følgende endringer etter at ferdigattest ble gitt:
- Fjernet opprinnelig soverom i 1.etasje, og omgjort til en større stue
- Rom benyttet som soverom i 1.etasje er gjort noe mindre ved at vegg i entré er flyttet ca. 20 cm. Rommet er tidligere godkjent som soverom, men mangler idag noe volum i forhold til forskrift.
- Fjernet dører mellom entré/gang/kjøkken og stue i 1.etasje
- Balkong med adkomst fra stue er utvidet
- Satt inn vegg og dør mellom kjellerstue og soverom i u.etg med adkomst til markterrasse. "Hele" rommet er i bygningstegningene godkjent som stue
- Endret vegger og dører mellom kjellerstue og begge soverommene i u.etg., samt opprettet bod med adkomst fra kjellerstue
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 9684, tinglyst 11.11.1981, type heftelse: Pantsettelseserklæring ovenfor interesselaget på kr. 5.000,-. Denne er tinglyst som sikkerhet for oppfyllelse av felles forpliktelser, med andre ord ingen gjeld.
Ovennevnte servitutt omhandler også pliktig medlemskap i interesselaget, ved en utbygging/fasadeforandring må dette skje etter samtykke fra interesselaget, bruksrett til garasjeplass kan ikke overdras uten i forbindelse med overdragelse av boligen, m.m
Eiendommen har tinglyst rett til bruksrett til garasje på gnr/bnr/snr. 247/325/14. Rettigheten er tinglyst på denne eiendommen med flere, dagboknr 9480, tinglyst 04.11.1981.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 
Det ble foretatt radonmåling i 1998 og 2014. I 2014 ble det foretatt på kjøkken og soverom i underetasje, og verdiene var innenfor angitt grenseverdi.

Diverse

Pliktig medlemskap i Pauline Halls vei Interesselag.
Interesselaget har en egen hjemmeside: https://paulinehallsvei.weebly.com/.
Det er avdekket lekkasje, saltutslag og betongskader i felles garasjeanlegg. På generalforsamling 01.02.22 ble det vedtatt at grendelagsavgiften økte med ca kr 4.000,- på år for å utbedre garasjeanleggene. Det ble vedtatt at kostnaden deles på alle husstander i en 5-års periode. Dette baserte seg på at innhentet firma (Sweco) estimerte en kostnad på kr. 1.500.000,- for å utbedre skadene.
Interesselaget har et grendehus, som det er mulig å leie for selskaper, barnebursdager, m.m.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Pauline Halls vei 27 ligger i et svært attraktivt og barnevennlig område på Ingieråsen.
Svært populær og sentral beliggenhet vest for sentrum i en attraktiv del av Kolbotn. Det er et barnevennlig og godt nabolag med kort og trygg skolevei. Lekeplass i umiddelbar nærhet til boligen, samt flere lekeplasser i nærmiljøet. Minimalt med biltrafikk på tunet. Det er ca 5 min gange til Gjersjøen med tur, bade- og fiskemuligheter, samt gangavstand til Ingierkollen slalåmbakke.
Sentrum:
Gangavstand, ca 15 min, til Kolbotn sentrum.
I Kolbotn sentrum finner du alt av servicetilbud, butikker og Kolbotn Torg med ca 60 forretninger, spisesteder, legesenter og treningssenter. I Kolben kulturhus finnes kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus. Gamle Tårnhuset restaurant i sentrum er en populær restaurant med gode anmeldelser på Tripadvisor.
Offentlig kommunikasjon:
Svært gode kollektivforbindelser. Det er bussholdeplass med buss til Oslo i nærheten av boligen. Samt kort avstand til Kolbotn sentrum som er knutepunkt for offentlig kommunikasjon.
Kolbotn togstasjon: Toget går hvert 15. minutt på hverdager store deler av døgnet. Toget bruker ca 18 minutter til Oslo S.
Buss: 83-bussen stopper knappe 5 minutter fra boligen og bruker ca 25 min til Bjørvika. Hyppige avganger (avganger hvert 15.minutt på hverdager store deler av døgnet). Nattbuss i helgene.
Fritidsaktiviteter:
Perfekt beliggenhet for aktive voksne og barn, med flotte tur, bade- og fiskemuligheter rundt Gjersjøen. Ingierkollen slalåmbakke, tennisbaner og kunstgressbane befinner seg også i nærmiljøet. I tillegg kort avstand til Sørmarka.

Adkomst

Pauline Halls vei har adkomst fra bl.a. Christian Sindings vei.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kommunen har et godt barnehage- og skoletilbud. Det er flere barnehager i området.
Rett ved Vassbonn barneskole. Gangavstand til Ingieråsen ungdomsskole. Roald Amundsen videregående skole ligger sentralt plassert på Sofiemyr.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 188,80 kvm. Tomten er opparbeidet med solrike uteplasser, hage og diverse beplantning.

Parkering

Parkering i felles garasjeanlegg. Lader til elbil i garasje medfølger (fra 2021) følger. Forøvrig gjesteparkering på anviste plasser, og gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig (formål)i henhold til reguleringsplan Vestre Ingieråsen datert 23.01.1981 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 15.10.1980.
Kommuneplan Nordre Follo 2019-2030 arealdel Oppegård vedtatt 13.05.2019 gjelder også for området. Det er igangsatt ny kommuneplan for Nordre Follo 2023-2034.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.600,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 14.500 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3.915,-.
Velavgift er kr 12.620,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett, og standard TV/internett-abonnement er inkludert i velavgiften. Tv-tuner/dekoder og trådløst modem medfølger.
Boligen er tilknyttet Sector alarm som koster kr 6.000,- pr. år. Dersom ny eier ikke ønsker å videreføre abonnementet, vil alarmselskapet antagelig avinstallere anlegget.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 315 363,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr. 4 735 307,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.919.920,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anita Ingeborg Evensen og Harald Evensen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 24.900,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 25.000,-
Visninger: kr 3.500,- pr. visning
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0070/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.2270

Dato

Sist oppdatert: 20. mars 2023 kl. 19:23

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning. 
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.