Komplett salgsoppgave

Villaveien 1

3 400 000 kr
229 m²
4 soverom
Velkommen til Villaveien 1 - og denne innholdsrike eiendommen beliggende midt i hjertet av Løkken Verk.
Velkommen til Villaveien 1 - og denne innholdsrike eiendommen beliggende midt i hjertet av Løkken Verk.
Kart
Del
Tuva Hagen
Presenteres av
Tuva Hagen
Løkken Verk
Herskapelig og innholdsrik eiendom beliggende i et rolig boligområde - Over 2 mål tomt - Trippelgarasje - God takhøyde

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 400 000 kr
 • Omkostninger
  86 342 kr
 • Totalpris
  3 486 342 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1904
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  229 m²
 • Bruksareal
  278 m²
 • Tomteareal
  2 273 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Villaveien 1 - og denne innholdsrike og velholdte eiendommen beliggende midt i hjertet av Løkken Verk. Fra eiendommen er det gangavstand til blant annet barnehage, skole og dagligvare. For ytterligere servicetilbud er det kun en 26 minutters kjøretur inn til Orkanger.
Eiendommen har en tomt på 2.273 kvm. og består av blant annet enebolig, trippelgarasje, uthus samt mye plenareal. Eneboligen har et bruksareal på 278 kvm. og består av 3 plan. Første etasje har to romslige stuer på henholdsvis 45 kvm. og 22 kvm. med god takhøyde og mange møbleringsmuligheter. Kjøkkenet har Fossline kjøkkeninnredning fra 2014 samt en praktisk kjøkkenøy. Videre har boligen 4 romslige soverom (hvorav et i dag benyttes som ekstra stue), balkong, to terrasser og rikelig med oppbevaringsplass.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Villaveien 1, 7332 LØKKEN VERK
Kommunenummer 5059, gårdsnummer 428, bruksnummer 126, ideell andel 1/1
Kommunenummer 5059, gårdsnummer 428, bruksnummer 133, ideell andel 1/1

Innhold

Enebolig:
Totalt bruksareal: 278 kvm.
Totalt primærrom: 229 kvm.
Totalt sekundærrom: 49 kvm.
Første etasje:
BRA: 106 kvm.
P-rom: 106 kvm. og inneholder entré, kjøkken, stue og tv-stue.
Andre etasje:
BRA: 93 kvm.
P-rom: 93 kvm. og inneholder gang, toalettrom, bad, stue, tre soverom og garderober.
Kjeller:
BRA: 79 kvm.
P-rom: 30 kvm. og inneholder gang, vaskerom, toalettrom og kjøkken.
S-rom: 49 kvm. og inneholder boder.
Garasje:
Totalt bruksareal: 49 kvm.
Uthus:
Totalt bruksareal: 70 kvm.
Totalt sekundærrom: 70 kvm.
Første etasje:
BRA: 49 kvm.
S-rom: 49 kvm. og inneholder boder og garasje.
Andre etasje:
BRA: 21 kvm.
S-rom: 21 kvm. og inneholder boder.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Ifølge takstmann og tilstandsrapport er boligbygg oppført i 1904. Grunnmur av betong med sparestein. Fundamenter på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med takstein. Entrédør med sikkerhetslås og glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Varmepumpe samt peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Naturlig ventilasjon.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er påkostet ifølge selger:
- Oppgradering av TV-stue med spotter i taket
- Oppgradering av bad i 2008
- Nytt vanninntak og avløp lagt i 1999
- Ny drenering i 1999
- Nytt elektrisk anlegg på bad i 2008, kjøkken i 2014, stuer i 2000
- Nytt sikringsskap med automatsikringer i 2019
- Nytt utvendig el-inntak i 1999

Standard

49% har fått TG 0 og 1: I orden
36% har fått TG 2: Alder, slitasje, skader mv.
0% har fått TG 3: Strakstiltak nødvendig
15% har fått TGIU: Ikke undersøkt
Sammendraget under beskriver kun avvik ved boligen som har fått tilstandsgrad TGUI og TG2 da boligen ikke har noen strakstiltak TG3.
Rapporten fra takstmann er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det at boligen er i god befatning, men noen forhold som kjøper må være oppmerksom på.
TG2:
Bad:
- Sanitærutstyr/innredning: Servantskap har skader på dør/hengsel. Utbedringer anbefales.
- Overflater vegger: Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Overgang mellom sluk og membran er uoversiktlig. Det kan derfor ikke verifiseres at utførelsen er korrekt, eller at lekkasjesikkerheten er ivaretatt. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Fallforhold (gulv): Lokalfall i dusjsonen er stedvis mindre enn hva som ideelt anbefales. Det blir liggende vannansamlinger rundt sluket etter bruk av dusjen. Tilnærmet flatt gulv uten fall mot sluk på gulvflater utenfor dusjsonen. Ved en eventuell lekkasje fra sanitærutstyr utenfor dusjsonen, vil vann kunne renne ut i tilliggende arealer til våtrommet og forårsake fuktskader. Til informasjon: Det er registrert oppkant ved dør, men det kan ikke verifiseres at membransjiktet følger oppkanten.
Kjøkken - Første etasje:
- Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
- Overflater gulv: Det registreres stedvise gliper og skader i gulvets overflatemateriale.
- Annet: Skade på komfyrtopp registreres i et hjørne.
Kjøkken - Kjeller:
- Overflater gulv: Gulvets overflate bærer preg av slitasje. Gulvoverflate må fornyes.
- Innredning: Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Toalettrom - Andre etasje:
- Sanitærutstyr/innredning: Innbygget toalettsisterne har ikke avrenning til rom med sluk, eller tilsvarende sikring mot fuktskader. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Toalettrom - Kjeller:
- Helhetsvurdering: TG2 er valgt på hele toalettrommet på grunn av høy slitasjegrad. Vann- og avløpsrør med tilhørende sanitærutstyr er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er redusert/usikker gjenværende restlevetid.
Øvrige rom:
- Overflater gulv: Gulvets overflatemateriale er slitt/aldringspreget (stue første etasje). Forholdet er av estetisk karakter. Det er stedvis knirk i gulvet. Eksakt årsak er ukjent.
- Annet: Deler av etasjen har skråtak som i praksis er en lukket konstruksjon, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.
Rom under terreng (kjeller):
- Helhetsvurdering: Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje. Underetasjen har enkelte vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Erfaringsmessig har denne konstruksjonen fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. For å danne seg et bilde av tilstanden inne i konstruksjonen, bør det gjøres ytterligere undersøkelser. TG2 er valgt i sin helhet for å belyse at bygningsdelene har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker.
Innvendige trapper:
- Innvendige trapper: Trappen har ikke håndløper på begge sider. Åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter. Av denne grunn oppfyller ikke trappen dagens krav.
Etasjeskiller - Andre etasje:
- Skjevhetsmåling: Det er registrert skjevheter i gang, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 18 mm.
Tekniske anlegg, VVS anlegg:
- Vannrør (sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Vannrør av kobber som er fra boligens opprinnelige byggeår er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.
- Avløpsrør (sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Balkonger, terrasser, veranda etc:
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkong): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift.
Terrasser/platting på terreng:
- Terrasser på terreng (understøttet av bjelker/pilarer): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift.
Drenering:
- Helhetsvurdering: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20-60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.
Frittstående byggverk - Garasje:
- Frittstående byggverk: Symptomer på slitasje, elde og nedsatt funksjon i taktekkingen er registrert. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker.
Frittstående byggverk - Uthus:
- Helhetsvurdering: Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det er relativt høy slitasjegrad.
Det gjøres spesielt oppmerksom på TGIU:
- Ventilasjon (Bad): Avtrekkseffekten/funksjonen til viften på våtrommet ble ikke funksjonstestet på grunn av at systemet er sensorstyrt.
- Radon: Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Yttertak: Ingen tilkomst til taket. Bygningsdelen er fuktutsatt og er ikke undersøkt. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Terrasser/inntrukket balkong over innvendige rom: Over deler av underetasjen utgjør overliggende balkong takkonstruksjonen. Tettesjiktet er skjult og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Bygningsdelen er fuktutsatt.
- Terrasser/platting på terreng: Fundamenter var ikke tilgjengelig for undersøkelser.
- Byggegrunn (Grunnmur, fundamenter): Byggegrunnens oppbygning er ukjent.
Informasjon:
- Bad (fukt i tilliggende konstruksjoner): Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 49 prosent, ved 20,4 celcius.
- Loft - uinnredet/råloft (inspeksjonsmulighet): Kaldloftet ble kun inspisert fra takluken/døråpningen grunnet lav romhøyde/redusert tilkomstmulighet, med den begrensning dette innebærer. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Elektrisk anlegg (forenklet vurdering av det elektriske anlegget): Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-tilsyn av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert avvik. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en el-fagkyndig kontrollør/el-takstmann. På et generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll av en kvalifisert el-fagkyndig kontrollør/el-takstmann.
For videre vurderinger anbefales det å gå nøye gjennom takstrapportens respektive punkter.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Varmepumpe samt peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1904.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest, opprinnelige plantegninger eller midlertidig brukstillatelse for eneboligen, uthuset, søppelskuret, garasjen eller dokkestuen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over bygningenes lovlighet. Det foreligger ferdigattest for balkong med takoverbygg, nye vinduer, nytt inngangsparti med tak over balkong i andre etasje datert 14.02.2000.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Selger opplyser om følgende i egenerklæringsskjemaet:
- Nåværende eier har fått to anmerkninger fra feiervesenet som går på manglende pulverapparat og teglskorstein som på grunn av alder og slitasje anbefales rehabilitert. Selger opplyser at piperehabilitering er under prosess og vil være i orden før overtakelse. I 2015 ble det observert vanninntrenging ved pipe på loftet etter kraftig regn. Blikket rundt pipa ble da utbedret. Det vises spor etter dette på en vegg i andre etasje.
- Selger har opplevd noe saltutslag på vegg og gulv i kjeller.
- Det foreligger erklæring på disponering av arealet mellom tomten og Raubekken.
En del av informasjonen i egenerklæringen er informasjon nåværende eier har fått fra tidligere eiere.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger midt i hjertet av Løkken Verk, som er kjent for gruvevirksomheten som startet i 1654 og varte i 333 år. Fra eiendommen er det gangavstand til det meste, med kun en 3 minutters spasertur til både barnehage og barne- og ungdomsskole. Videre er det kun en 3 minutters kjøretur til Meldal videregående skole. Nærmeste dagligvare finner du en 6 minutters gange fra boligen. I Løkken sentrum er det også sportsbutikk, bibliotek, blomsterbutikk samt garnbutikk.
For ytterligere servicetilbud kan man reise til Orkanger, som tar 26 minutter med bil. Her finner du blant annet kjøpesenter som AMFI Orkanger og Oti-Senteret, med utvalg som klesbutikker, bokhandel, gullsmed, frisør, restauranter, vinmonopol og apotek.
Nærmeste bussholdeplass ligger kun en 6 minutters gange unna boligen. Her går rute 460 som kan ta deg til blant annet Svorkmo, Meldal videregående skole, Orkanger og Berkåk.
Det finnes flotte turmuligheter i området hele året. Høgåsrunden og Styggtjønnarunden er turruter der du passerer gruve- og kulturminner. For øvrig aktivitet er Idrettsbygget i Løkken en 6 minutters spasertur unna og nærmeste treningssenter en 7 minutters spasertur unna.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til nabolaget Løkken verk/Bjørnli.
Barnehager i nærheten:
- Kløverløkken barnehage (0-5 år) 0,3 km
- Løkken barnehage (0-6 år) 1,7 km.
Skoler i nærheten:
- Løkken Verk montessoriskole (1-10 kl.) 0,3 km
- Årlivoll skole (1-10 kl.) 6,9 km
- Meldal videregående skole 2,1 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Tomt opparbeidet med grus, diverse beplantninger, plenareal, støpte veier og trapper, terrasse på terreng, diverse støttemurer og biloppstillingsplass. Frittstående garasje og frittstående uthus.

Parkering

Eiendommen har trippelgarasje samt biloppstillingsplasser på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bevaringsområde bevaring med boligformål i henhold til reguleringsbestemmelser for Løkken Sentrum datert 18.12.2003 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Bevaringsformålet gjelder både for bygninger og anlegg og skal sikre områdets/bygningers opprinnelige utseende/karakter. Bygningers opprinnelig utforming, målestokk, takform, fasadeuttrykk, vindusinndeling, dør- og vindusutforming, materialbruk og fargevalg skal i størst mulig grad opprettholdes/tilbakeføres.
Bevaringsformålet gir videre restriksjoner vedrørende blant annet rivning, brann, nybygg, garasjer, eksteriør, trær og fortetting.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 16.285,40,- for inneværende år. Dette er en prognose fra Orkland kommune basert på fjorårets forbruk. I dette inngår gebyr for vann, avløp, og feiing. Fakturert beløp hittil i år er kr. 13.260,09,-. Fakturert beløp for 2021 var på kr. 2.408,71,-. Kommunale avgifter i Orkland kommune er fordelt på 4 terminer. Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til en annen.
Årlige kostnader for renovasjon er kr. 3.770,-.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.000,- pr. år. / 24.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 13.023,-.
Boligen er tilknyttet Svorka som internettleverandør (fiber) med en kostnad på ca. kr. 700,- pr. måned.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2021 beregnet til kr 899.600,- når eier er fast bosatt på eiendommen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3.238.560,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.486.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger mindre/større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Thomas Hansen

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål er den i utgangspunktet underlagt konsesjonslovgivning, og kjøper må ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 40.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 68-0192/22
Krogsveen avd. Trondheim AS
NO 918 119 930 MVA
Oppdragets KR-kode KR68.22192

Dato

Sist oppdatert: 03. november 2022 kl. 10:08

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.