Nordstrand

Midtåsen 15 B (HUS 2)

Prisantydning

13 900 000 kr

Omkostninger: 123 097 krTotalpris: 14 023 097 kr
Byggeår
2019
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
196 m² / 208 m²
Tomteareal
1510.8 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje

Ny, smakfull "funkis" enebolig med takterrasse med panoramautsikt og kjeller med egen inngang.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Midtåsen 15 B er en ny "funkis" enebolig over tre plan med panoramutsikt fra den solrike takterrassen. Boligen er bygget av MESTERHUS. Byggmesterbedrift er Håndverksbygg AS ved Stine Askautrud med alle våre dyktige samarbeidspartnere.

Boligen fremstår som lekker, hvor farge- og materialvalg er holdt i en moderne og tidløs stil. Planløsningen er særdeles familievennlig hvor rommene er store og luftige. Kjeller med egen inngang.

Pent opparbeidet hage med god vestvendt markterrasse. 

Egen parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Direkte adkomst fra garasjeanlegget inn til boligen.

Andersendammen og til Nordstrand skole som nærmeste nabo. I nærområdet er det flere barnehager, matbutikk og bakeri, samt få minutters gange til offentlig kommunikasjon.

Eiendommen

Midtåsen 15 B (HUS 2), 1166 OSLO 
Gårdsnummer 182, bruksnummer 690, seksjonsnummer 2, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Meget attraktivt og populært beliggende på Midtåsen på Nordstrand. Eiendommen ligger stille og usjenert til, tilbaketrukket i stille og rolig villavei. Boligen er orientert mot vest med meget gode solforhold og flott utsikt. Kort gangavstand til Nordstrand skole, og Sæter handelssenter med et rikholdig og variert servicetilbud. 

Off. komm. med trikk (rute 18 og 19). Kort reisetid til Oslo sentrum. 

Turavstand til småbåthavn og lokale badeplasser ved øyene samt store friområder langs Ekebergskrenten og Ekebergsletta-/Brannfjell. Nærhet til Østmarka, med flotte tur og rekreasjons muligheter sommer som vinter.

Trikk: Kun 5 minutters gange til Sæter holdeplass - rute 19 og 18(fra Sæter) til hhv. Majorstuen o/Briskeby og Rikshospitalet - begge via Oslo sentrum. Reisetid til Oslo Sentralbanestasjon ca. 20-22 min. fra Sæter.
Buss: Holdeplass i Nordstrandveien med bussforbindelse til Oslo sentrum - ca. 6 min. gange.

Nordstrand IF på 'Niffen' med håndballhall og fotballbane med kunstgress i umiddelbar nærhet. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.

Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien. 
Kort avstand til områdets lokale alpinbakke - Sloråsen med tilknytning til Ljan IF/Ljan Alpint. 

Nærhet til flere fine badestrender langs Bunnefjorden fra lokale Nordstrand Bad til Hvervenbukta.

KFUM - fotball med anlegg på Ekeberg.
Bekkelaget sportsklubb(BSK) -håndball, fotball m.m. Anlegg på Sporstplassen samt Ekeberghallen.

Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter - svømmehall i tilknytning til Lambertseter skole samt lokal lysløype på Bergkrystallen.

Treningsstudio: Evo på Sæter, Best Helse på Holtet og ELIXIA på Lambertseter senter. 

Kort sykkelvei til store friarealer på Ekebergsletta og Brannfjell.

Litt historie:

Området het opprinnelig Sæterstranda, mens dagens navn opprinnelig ble brukt om eiendommen Nordstranda, i dag Mosseveien 196 i krysset Mosseveien og Nordstrandsveien, nord for den eldre eiendommen Stranda ved Bunnefjorden. Da jernbanen fikk en stasjon her i 1884, fikk den navn etter den nærliggende eiendommen Nordstrand rett nedenfor. Etterhvert gikk dette over til å bli navnet for hele området og i 1906 ble dette offisielt navnet på sognet.

Jernbanen gjorde området til et utfartssted og i gangavstand fra jernbanestasjonen åpnet Nordstrand bad rundt 1900. Området fikk pensjonater og teatre, samt villabebyggelse som spredte seg oppover åsen på tomter utskilt fra gårdene på Nordstrandshøgda som platået etterhvert ble hetende. Andre underområder som regnes til strøket er Sæter og Bråten.

Området ble knyttet til til byen gjennom forstadsbanen Ekebergbanen som ble anlagt fram til Sæter i 1917 og videre til Ljabru i 1941. Dette la grunnlaget for videre boligbygging på de gamle jordbruksområdene og furuskogen som var her tidligere. (Kilde: WikipediA)

Veibeskrivelse

Nordstrandveien - Åsdalsveien - Stuttveien - Mitåsen. Nummer 15 ligger i andre rekke på høyre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Nordstrand Skole (1. til 7. trinn).
Nordseter Skole (7. til 10. trinn).

Flere offentlige og kommunale barnehager i nærmiljøet. 

Rosendalsveien finner vi den store og moderne barnehagen Rosenhagen Barnehage. Av private barnehager finner vi Eplekneika Barnehage i Åsdalsveien. Få minutters gante til begge barnehagene.

Dersom ovennevnte skole-og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen. 

Litt historie:
Nordstrand skole har adresse Nordstrandveien 27 og er en barneskole oppført på en tomt etter Vestre Sæter gård. Skolen åpnet i 1913 og var tegnet av kommunearkitekt Harald Bødtker som en murbygning i to etasjer. I 1937 kom en større utvidelse med et tilbygg i tre etasjer, tegnet av Georg Greve. Nordstrand skole feiret 100 års jubileum 2013. 

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 242 kvm
Totalt bruksareal: 208 kvm
Totalt primærrom: 196 kvm

Bruksareal 1. etasje:
Hall/trapperom, bad, allrom/TV-stue med utgang til hage, 3 soverom.: 70 kvm

Primærrom 1. etasje:
Hall/trapperom, bad, allrom/TV-stue med utgang til hage, 3 soverom.: 70 kvm

Bruksareal 2. etasje:
Stue/spisestue/kjøkken, trapperom, gang, soverom, omkledningsrom, bad.: 70 kvm

Primærrom 2. etasje:
Stue/spisestue/kjøkken, trapperom, gang, soverom, omkledningsrom, bad.: 70 kvm

Bruksareal kjeller:
Trapperom, gang, TV-stue, vaskerom/teknisk rom, bad, gang, 2 boder.: 68 kvm

Primærrom kjeller:
Trapperom, gang, TV-stue, inndredet rom, bad, gang, vaskerom.: 56 kvm

Sekundærrom kjeller:
Bod 1, bod 2 .: 12 kvm

Arealene er beregnet på stedet av takstmann Terje Larsen datert 30.11.2019. BTA er skjønnsmessig beregnet. P-rom/S-rom er beregnet ut fra bruk/innredning på befaringstidspunktet, uavhengig om rommene er byggemeldt annerledes. Det gjøres oppmerksom på at TV-stue i kjeller og innredet rom i kjeller er byggemeldt som boder. BTA-arealet angir boligens gulvareal med utvendige vegger og halvparten av veggen mot naboboligen. BRA-arealet angir boarealet inklusive innvendig bod. Prom arealet angir boligens bruksareal av primærdel. De ppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som ca. areal. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn markedsført areal.

Tomten

Tomten er eiet av sameiet og på totalt ca. 1510,8 kvm. 
Boligen har vedtektsfestet bruksrett på tomt i naturlig tilknytning til boligen (se vedtekter med tilhørende utomhusplan som er et vedlegg i salgsoppgaven.

Eiendommen er og vil bli opparbeidet på følgende måte, vei, parkering og adkomststier leveres gruset. Det leveres ferdiggress/bark på utomhusarealer der dette er mulig. Skråninger forblir med synlig fjell eller uopparbeidet. 
Markterrassen har god plass for møblement og med sin sydvestvendte orientering er området svært solrikt. Boligen er forøvrig godt belyst med moderne utelamper. 

Parkering

Det medfølger vedtektsfestet rett til 1. parkeringsplass ( plass P-2 i garasjeanlegg ( 2,5 x 5,0 m ) i felles garasjeanlegg. 

P-F i garasjeanlegg eies av Mesterhus Oslo Bygg AS Org.nr: 896067192 og kan benyttes av sameiet. 2 P-plasser på terreng er felles parkering for sameiet.

Kjøper må være innforstått med at dersom offentlig myndighet krever at vedtektene og bruksmønsteret på parkeringsfordelingen må endres, kan man ikke under noen omstendighet kreve kompensasjon eller erstatning fra selger eller megler. Et slikt forhold vil ikke betraktes som en mangel i henhold til salgsoppgave og kjøpekontrakt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen har adkomstrett over naboeiendommen gnr. 182, bnr. 1431 (Midtåsveien 15 B). Midtåsen 15 bærer vedlikehold av eiendommen alene. 

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen

Bebyggelse

Boligene oppføres med støpte isolerte vegger i kjeller. Øvrige yttervegger bygges opp som isolerte stendervegger med 20 cm isolasjon og kles med liggende kledning med grunnet/mellomstrøk. Etasjeskiller med isolert trebjelkelag. Flatt tak isolert iht. gjeldene krav. Hus 1 oppføres på støpt garasjedekke. Garasjeanlegget er med støpte vegger og asfaltert dekke.

Innvendige vegger utføres i bindingsverk av tre og, kledd med gipsplater. Innvendige vegger isoleres. 

Se forøvrig vedlagte leveransebeskrivelse datert 01.11.2019.

Ferdigattest

Ferdigattest vil bli rekvirert av utbygger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider. 

Eventuell adgang til utleie

Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier.

Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Bygget er oppført slik at nødvendige radontiltak er gjennomført iht. den byggtekniske forskrift som gjelder for prosjektet.

Standard

Midtåsen 15 er en ny "funkis" enebolig over tre plan med panoramutsikt fra den solrike takterrassen. 

Boligen fremstår som lekker, hvor farge- og materialvalg er holdt i en moderne og tidløs stil. Planløsningen er særdeles familievennlig hvor rommene er store og luftige. Kjeller med egen inngang.

Pent opparbeidet hage med god vestvendt markterrasse. 

Egen parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

Andersendammen og til Nordstrand skole som nærmeste nabo. I nærområdet er det flere barnehager, matbutikk og bakeri, samt få minutters gange til offentlig kommunikasjon.

1. etasje:

Entré/trappegang/hall i 1. etasje:
Entreen er lekker og innbydende i åpen løsning med trappehall. Gulvet er avrettet og det er lagt 60*60 fliser med gulvvarme. Rommet har downlights innfelt malt glatt himling. Glatte vegger malt i Lady kalk og kalkgrå. Praktisk skyvedørsgarderobe fra KA-Design Modell Lounge med speil. 

Soverom i 1. etasje:
Boligen har hele 4 soverom, 3 av soverommene ligger i første etasje.
Rommene har 1 stavs parkett fra Boen typpe Eik jass matt plank hvit. Rommene har takpunkt i malt glatt himling. Glatte vegger malt i Lady kalk og kalkgrå. Garderobeskap på soverommene.

Allrom/TV- stue i 1. etasje:
Allrommet/TV-stuen er et lyst og lekkert rom med stort vindu med skyvedør. Her er det utgang til den solrike markterrassen. Rommene har 1 stavs parkett fra Boen typpe Eik jass matt plank hvit. Rommet har takpunkt i malt glatt himling. Glatte vegger malt i Lady kalkgrå. 

Bad i 1. etasje:
Det flislagte badet i første etasje har god størrelse. Badet er lekkert flislagt med 60*60 fliser type Provenca på gulv og 30*60 på veggene. Badet har dusjnisje med svingbar glassdør, heldekkendel servant på grønn/grå skapseksjon, speil med belysning Modell Less More. Vegghengt toalett. Blanebatterier og dusjarmatur fra anerkjente leverandører. Rommet har downlights innfelt malt glatt himling. Kort oppsummert et lekkert baderom - et godt sted og starte dagen. 

2. etasje:

Kjøkken/spisestue i 2. etasje:
Kjøkkenet er levert av kvalitetsleverandøren Drømmekjøkken AS type Solid Kulær, malt Østersbeige. Tidløs og stilren innredning med glatte fronter. Benkeplater i laminat farve 2128 med underlimt vask. 1-greps kjøkkenarmatur.
Belysning integrert i høyskap. Innredningens plassering og form har godt med skapplass, og funksjonelle arbeidssoner. 

Hvitevarer er levert av kvalitetsleverandøren AEG og består av:
AEG induksjonstopp, AEG stekeovn, AEG mikrobølgeovn, AEG oppvaskmaskin og AEG kjøle- og fryseskap. Vifte med direkte uttrekk type Crystal. 

Kort oppsummert - et tidløst kjøkken av høy kvalitet på innredning og hvitevarer. 

Spisestuen innbyr til trivelige lag med venner og familie.

Rommene har 1 stavs parkett fra Boen typpe Eik jass matt plank hvit. Rommet har downlights innfelt malt glatt himling. Glatte vegger malt i Lady Mohair og pipen er malt i Lady kalkgrå. 

Stue i 2. etasje:
Stuen er et lyst og lekkert rom med med store vindusflater mot vest med flott utsikt. Stuens størrelse gjør det lett å møblere slik at man får gode soner for opphold. Det store rommet har også moderne peisovn - perfekt for kalde høst- og vinterkvelder. 

Rommene har 1 stavs parkett fra Boen typpe Eik jass matt plank hvit. Rommet har downlights innfelt malt glatt himling. Glatte vegger malt i Lady Mohair og pipen er malt i Lady kalkgrå. 

Bad i 2. etasje:
Det flislagte badet i andre etasje ligger i nært hovedsoverommet. Badet er lekkert flislagt med 60*60 fliser type Provenca på gulv og 30*60 på veggene. Badet har dusjnisje med to svingbar glassdør, heldekkendel servant på grønn/grå skapseksjon, speil med belysning Modell Less More. Vegghengt toalett. Blanebatterier og dusjarmatur fra anerkjente leverandører. Rommet har downlights innfelt malt glatt himling.

Soverom i 2. etasje:
Stort og luftig hovedsoverom med 1 stavs parkett fra Boen typpe Eik jass matt plank hvit. Rommene har takpunkt i malt glatt himling. Glatte vegger malt i Lady kalk og kalkgrå. Praktisk skyvedørsgarderobe fra KA-Design Modell Lounge med speil. 

I tilknyting gangen ligger det praktiske omkledningsrommet. Gangen tar det videre til døren som fører opp til takterrassen.

Kjeller:

Vaskerom i kjeller:
I kjelleren finnes det et praktisk vaskerom/teknisk rom. Her er det gulvet flislagt med 60*60 fliser type Provenca med gulvvarme. Glatte vegger malt i Lady kalkgrå. 

Boder i kjeller:
Kjelleren rommer forøvrig to gode boder så her er lagringsplassen sikret. Rommene har 1 stavs parkett fra Boen typpe Eik jass matt plank hvit. Rommet har takpunkt i malt glatt himling. Glatte vegger malt i Lady kalk. 

Del av kjeller med separat inngang:

Delen består av flislagt gang med gulvvarme, bod med opplegg for hybelkjøkken, bod samt praktisk baderom med opplegg for vaskemaskin. 
Rommene bortsett fra gangen har 1 stavs parkett fra Boen typpe Eik jass matt plank hvit. Rommene har takpunkt i malt glatt himling. Glatte vegger malt i Lady kalk. 

Denne delen holder samme kvalitet på farge- og materialvalg som resten av boligen.

Kun integrerte hvitevarer medfølger.

Se forøvrig vedlagte leveransebeskrivelse og selgers egenerklæring.

Oppvarming

Varmematter i hall og varmekabler på bad i 1. etasje. Varmekabler på bad i 2. etasje. Varmekabler på bad, vaskerom/teknisk rom, gang/trapperom, gang og trimrom i kjelleren.

Det er montert ventilasjonsanlegg med balansert varmegjenvinning. Tilluft til alle oppholdsrom og avtrekk fra alle våtrom.

Peisovn i stuen.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket C4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. 

Dagboknr 231, tinglyst 07.01.1944, bestemmelse om vann/kloakkledning. Rettighet og forpliktelse til å tilknytte eiendommen til offenlig vann- og avløp.

Dagboknr 4188, tinglyst 25.05.1944, bestemmelse om deleforbud. I forbindelse med utskillelsen av denne eiendom fra gården Vestre Sæter/Tyslevsæter ble det tinglyst servitutt vedrørende hva eiendommen kan benyttes til, hvordan den skal bebygges og bebos. 

Dagboknr 3330, tinglyst 26.05.1945, bestemmelse om veg. Midlertidig fritak for opparbeidelse av vei til regulert bredde på 8 m. Dersom kommunen vedtar at veien skal opparbeides til regulert bredde må dette bekostes av eier. 

Dagboknr 34127, tinglyst 26.06.1996, erklæring/avtale. Servitutten omhandler felles ledninger for vann- og kloakk. Senere utskilte parseller av gnr. 182, bnr. 690 skal benytte ledningsnettet felles. Eierne er solidarisk ansvarlige for reperasjon og vedlikehold av felles ledninger. 

Dagboknr 1018897, tinglyst 12.07.2018. Bestemmelse om veg. Midlertidig fritak for opparbeidelse av vei til regulert bredde på 8 m. Dersom kommunen vedtar at veien skal opparbeides til regulert bredde må dette bekostes av eierne.

Eiendommen er skilt ut fra gnr. 182, bnr. 567. Følgende servitutter er tinglyst der, før utskillelsen.
Dagboknr 990443, tinglyst 10.07.1931, bestemmelse om veg. 
Dagboknr 2441, tinglyst 24.02.1936, bestemmelse om veg.
Dagboknr 8904, tinglyst 29.07.1938, bestemmelse om vann/ kloakkledning.
Dagboknr10509, tinglyst 09.09.1938, bestemmelse om vann/ kloakkledning.
Dagboknr 12885, tinglyst 18.09.1939, bestemmelse om vann/ kloakkledning, ikke funnet i digitalarkivet
Dagboknr 8467, tinglyst 12.10.1940, bestemmelse om vann/ kloakkledning.
Dagboknr 6020, tinglyst 13.06.1942, bestemmelse om vann/ kloakkledning.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boliger med tilhørende anlegg. Reguleringsbestemmelser: S-4220.

Utsnitt av reguleringsplan og tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Interessenter oppfordres til selv å undersøke reguleringsmessige forhold hos kommunen.

Det er gitt rammetillatelse for oppføring av 2 stk. tomannsboliger på tomten tilhørende Midtåsen 14 (denne eiendommen ligger på motsatt side av veien).

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Forebehold:

Selger er i dialog med eier av gnr 182 bnr 1431 om mindre grensejustering for begge eiendommene og justering av veirett.
Selger tar forbehold om plan og bygningsetatens godkjennelse av tegninger " som bygget".

Det er utarbeidet vedtekter for sameiet og som følger vedlagt i salgsoppgaven. Vedtektene er en del av seksjoneringsbegjæringen og vil være gjeldende for sameiet. Eventuelle endringer av vedtektene krever flertall i sameiermøte. Det anbefales å delta på sameiermøtene.

Som en del av vedtektene er det laget oversikt over bruksretter til hagearealet og parkeringsplassene i garasjeanlegget og på terreng. I utgangspunktet er hagearealet og parkeringen felles for sameiets beboere og i seksjoneringsbegjæringen er arealene markert som fellesareal. For at det ikke skal oppstå diskusjon og usikkerhet rundt hvilket hageareal og hvilke parkeringsplasser som disponeres av den enkelte seksjon har vi valgt å vedtektsfeste bruksrett til hageareal og parkeringsplassene tilhørende den enkelte seksjonen. Kjøper må være innforstått med at dersom offentlig myndighet krever at vedtektene og bruksmønsteret på hagene må endres, kan man ikke under noen omstendighet kreve kompensasjon eller erstatning fra selger eller megler. Et slikt forhold vil ikke betraktes som en mangel i henhold til salgsoppgave og kjøpekontrakt.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse vil tidligst kunne skje når midlertidig brukstillatelse foreligger.

Oppdragets KR-kode

KR44.19311

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Da boligene ikke er tatt i bruk, foreligger det ingen eksakt oversikt over faste, løpende kostnader. 

Når sameiet er etablert, blir det opp til sameiet å vedta om man skal betale fellesutgifter, eller om seksjonene selv betaler sine egne kostnader tilknyttet seksjonen (kommunale avgifter, bygningsforsikring, kabel-tv osv.). Hvor store evt. felleskostnader blir, avhenger av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer.
Dersom sameiet vedtar månedlige felleskostnader, er denne kostnader stipulert til ca. kr 2.000,- pr. måned (inkluderer da bl.a. kommunale avgifter og bygningsforsikring. Det tas forbehold om evt. sameiets endelige fastsettelse av felleskostnadene.
I tillegg til fellesutgifter må sameierne dekke egne kostnader til strøm, forsikring og kabel-tv/bredbånd. Det er lagt trekkerør for kabel-TV/internett til nærmeste stolpe. Kjøper må selv undersøke hvilke leverandører som tilbyr disse tjenestene og selv bekoste installasjon.  
Iht. SSB er gjennomsnittlig strømforbruk for eneboliger ca. 22.000 kWh
Kostnadene til strøm vil variere avhengig av antall medlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.
Kommunale avgifter utgjør normalt ca. kr. 12.000,- pr. år. pr. seksjon for tilsvarende boliger.
Eiendomsskatten utgjør normalt ca. kr 12.000,- pr. år. pr. seksjon for tilsvarende boliger.
Et normalt nivå på forsikring er ca. kr. 10.000,- pr. år pr. seksjon, men vil avhenge av hva forsikringen skal dekke, egne fordelsavtaler etc.

Da boligen er nyoppført er det ikke beregnet kommunale avgifter. 

Da boligen er nyoppført er det ikke beregnet eiendomsskatt. 
Oslo kommune har innført eiendomsskatt fra og med 2016. Skattesatsen for 2018 er fastsatt til 3 ‰ og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst hva eiendomsskatten utgjør, men basert på eiendommens salgsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret eller megler for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Da boligen er nyoppført er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.

Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.

Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.

Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2018 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2018 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

1)	Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 4.875.000,- pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 121.875,- pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2) Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 697,- pr. stk.
5) Total kjøpesum forboligen inkl. omkostninger fremkommer utgjør kr. 14.023.097,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.p

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen er en nyoppført bolig som ikke har vært brukt som bolig i mer enn ett år og selges etter avhendingslovens normalbestemmelser. 

Det vil bli stil garanti i samsvar med buofl. § 12. Garantien utgjør 5% av kjøpesummen med en varighet på 5 år etter overtagelse. Konferer megler.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæring og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres Interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 16.250,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen er en nyoppført bolig som ikke har vært brukt som bolig i mer enn ett år og selges etter avhendingslovens normalbestemmelser. 

Det vil bli stil garanti i samsvar med buofl. § 12. Garantien utgjør 5% av kjøpesummen med en varighet på 5 år etter overtagelse. Konferer megler.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæring og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres Interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Eirik Norheim
Eiendomsmegler

Eirik Norheim

Telefon
Mobil 97766616

Lurer du på noe

Eirik svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.