Komplett salgsoppgave

Neskollen 4D

3 590 000 kr
72 m²
2 soverom
Velkommen til Neskollen!
Velkommen til Neskollen!
Kart
Del
Solløkka/Helgerød
Barnevennlig og populært beliggende eierleilighet som er bygd i 2021 - Vesentlig påkostet ut over standard byggleveranse

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 590 000 kr
 • Omkostninger
  90 920 kr
 • Totalpris
  3 680 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2021
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  72 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 425 kr
 • Energimerke
  Rød B

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til en strøken leilighet på Neskollen !
Her kan en flytte rett inn i en ny og moderne leilighet som er tidsriktig innredet men en gjennomgående fin standard. Neskollen 4 D kan trygt kalles for arealeffektiv, og har alt på en flate. Det er montert downlights i samtlige oppholdsrom, samt høy kvalitet på samtlige hvitevarer. I stuen er det montert en kraftig varmepumpe som sørger for en fin og lun temperatur i hele leiligheten. Det er plass til flere sittegrupper på terrassen, og det er en fin utsikt ut over skog og natur samt Helgerød Idrettsanlegg.
Fra leiligheten tar det kun 5 minutter å spasere til nærmeste badestrand, og like ved utgangsdøren ligger Helgerød Idrettsanlegg med flere fotballbaner samt tennisbane. Umiddelbar nærhet til flotte turområder.
Carport og sportsbod.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Neskollen 4D, 3233 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 80, bruksnummer 419, seksjonsnummer 12, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 79 kvm
Totalt primærrom: 72 kvm
Primærrom:
2. etasje 72 kvm: Gang, bad, to soverom, stue med åpent kjøkken
Sekundærrom:
2. etasje 7 kvm:
I tillegg disponerer leiligheten en biloppstillingsplass på ca 14 m2 i felles carportrekke, og en utvendig bod på ca 5 m2 i felles bodrekke tilknyttet carporten. Felles carport- og bodrekke er ikke vurdert.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 20.09.2022, utført av Anticimex v/Bent Gunnerud.. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur og gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere antas å være av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjon med liggende og stående trekledning. Flatt tak av trekonstruksjon tekket med papp/folie. Entredør med glassfelt. Vinduer og terrassedører med tre-lags glass fra byggeår. Oppvarming er via elektrisitet og luft til luft varmepumpe. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Sameiet har felles tomtearealer. Felles delvis skrånende tomt med plenarealer og asfalterte biloppstillingsplasser. Adkomst til leiligheten er via utvendig felles trapp.

Standard

Her kan en flytte rett inn i en ny og moderne leilighet som er tidsriktig innredet men en gjennomgående fin standard. Neskollen 4 D kan trygt kalles for arealeffektiv, og har alt på en flate. Det er montert downlights i samtlige oppholdsrom, og det er høy kvalitet på samtlige hvitevarer. I stuen er det montert en kraftig varmepumpe som sørger for en lun og fin temperatur i hele leiligheten. Det er plass til flere sittegrupper på terrassen, og det er en fin utsikt ut over skog og natur samt Helgerød Idrettsanlegg.
Ut i fra standard bygge-leveranse har leiligheten oppgradert kjøkkeninnredning av høyere kvalitet, samt eksklusiv vask og blandebatteri. Hvitevarer er også oppgradert til høyere kvalitet. Det er utført vesentlige oppgraderinger på bad/wc, med stilfulle fliser og kostbare blandebatterier i tillegg til en meget pen baderoms innredning. Gulv og listverk holder en meget tidsriktig og moderne standard.
Fra leiligheten tar det kun 5 minutter å spasere til nærmeste badestrand, og like ved utgangsdøren ligger Helgerød Idrettsanlegg med flere fotballbaner samt tennisbane. Umiddelbar nærhet til flotte turområder.
Som det fremkommer av vedlagte tilstandsrapport holder leiligheten en god standard, og det er ikke påpekt vesentlige feil eller mangler.
Med leiligheten følger carport og sportsbod.

Oppvarming

Varmepumpe montert i stue.
Gulvvarme på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 16.09.2021.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Lekeplass og turveier iht reguleringsplan. Før det gis ferdigattest må ferdigmelding for innvendig sanitær være innsendt og godkjent av Bydrift v/sanitæravdelingen. Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 14 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet vann- og avløpsledninger, høyspenningsluftledninger, kraftlinjer og telefonkabler. Servituttene antas å ikke ha noen betydning for bruken av leiligheten.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

To runde hyller i stue og hylle med speil i gang følger ikke med salg.
Megler opplyser at carport som benyttes av leiligheten p.t. ikke stemmer overens med carport som står oppført som tilleggsareal iflg. seksjonering. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Umiddelbar nærhet til skog og flotte turområder, samt flere lekeplasser.
Fra leiligheten er veien kort til Solløkka badestrand og bryggeanlegg , samt Helgerød Idrettsanlegg. På Solløkkastranda er det også midtsommerfeiring med leker for barna, bål og levende musikk.
Innenfor 10 minutter sykkelavstand finner en Lahelle badestrand som er en kjent samlingsplass på Sankthansaften med stort bål, samt hygge og moro for store og små. På Lahelle er det flere badetrender, og bryggen er daglig besøkt hele sommeren av ivrige unger som fisker etter krabbe. Lahelle er kjent for flotte turområder samt koselige smågater med sørlandsidyll.
Kafébesøk og blomsterhandel kan gjøres hos Bondens Hage på Lahelle/Helgerød. Her er det også mulig å leie flotte selskapslokaler som ble bygget i 2022.
Det er også kort vei til Alonsohuset, der de har gjort om den gamle stallen til en butikk de kaller hyggebutikk. Her selger de brukt, vintage, antikk og noe nytt. Noe er dyrt, noe er billig og noe har de laget selv. De selger også kortreiste produkter som eplemost fra Lund og Knatten, honning fra Bjerkely i Sandefjord, duftlys og såper fra Lillavendel, Ljos Candles og kaffe fra Crema kaffebrenneri. Det er også her du får kjøpt deg en is eller noe godt i glasset. Det arrangeres konserter og utstillinger, samt holdes foredrag og kurs.
Dette er et lekeparadis for unger, og fra boligen tar det 1 minutt å spasere til Helgerød Idrettsanlegg.
Er du båtinteressert har du hele Tønsbergfjorden med vakre Stauper, Lindholmen og Tjøme som flotte turmål. Her kan man nyte praktfulle dager! Det finnes få steder som er bedre å være, enn en vakker sommerdag i Tønsbergfjorden! Det er kort vei til barnehage, skole og idrettsanlegg. Til sentrum er det ca. 5 km, og i tillegg har man på Hasle med et utvalg av butikker med bl.a. Meny dagligvareforretning med rikt utvalg for hele familien.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Helgerød barneskole og Breidablikk ungdomsskole. Tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5 370,1 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Parkering i carport, samt felles oppstillingsplass for sameiet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til Boligbebyggelse - konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan "Solkollen" datert 21.6.2018 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 1 425,- pr. mnd. og inkluderer: Diverse drift av sameiet og felles bygningsforsikring. Fellesutgiftene justeres normalt en gang årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Obos opplyser at det kan forventes en økning på fellesutgifter fra 01.01.2023.
Kommunale avgifter kr 10 055,- for 2022 som inkluderer vann, avløp og renovasjon.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 7.000 kWh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Sandefjord Bredbånd som leverandør internett og har avgift på kr. 399,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Det er ikke fastsatt formuesverdi for eiendommen på nåværende tidspunkt. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 774,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 28.9.2022
Det er ikke felles lån i sameiet.
Forretningsfører opplyser at det er et Malingsbehov i 2023, finansieringen er fortsatt usikker. Dette kan føre til fellesgjeld eller engangsinnbetaling fra beboerne i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 3.680.920,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Christina Skofteby og Robin Vereide

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Solkollen Df1, med sameiebrøk 80/2016.
Sameiet består av 26 leiligheter.
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning AS.
Dugnad samt felles vedlikeholdsplikt av utvendig trapp må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Kr. 29.500,- av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr. 19.400,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0207/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.22207

Dato

Sist oppdatert: 06. desember 2022 kl. 09:29

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.