Komplett salgsoppgave

Gamleveien 10B

3 560 000 kr
87 m²
2 soverom
Velkommen til visning i 2. etasje i Gamleveien 10 b
Velkommen til visning i 2. etasje i Gamleveien 10 b
Kart
Del
Rune Sirnes
Presenteres av
Rune Sirnes
Konnerud
Lys og pen 3 (4)-roms eierleilighet i 2. etasje. Garasje. Sentral og rolig beliggenhet på Konnerud.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 560 000 kr
 • Omkostninger
  90 170 kr
 • Totalpris
  3 650 170 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1949
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  87 m²
 • Type
  Halvpart horisontaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Privatvisning kan avtales v/henv. megler Rune Sirnes, mobil 91146100 eller direkte med selger mobil 97528749. Husk å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen på visning i Gamleveien 10b.
Av kvaliteter kan nevnes:
- Lys og meget pen eierleilighet
- 87 kvm. pluss 8 kvm. egen entre/gang i 1. etasje
- Hele leiligheten ble bortimot totalrenovert 2012
- Nytt, stort og pent kjøkken fra 2012
- Pent baderom oppusset 2011
- Leiligheten har i dag to soverom, kan omgjøres til tre soverom.
- Separat inngangsparti
- Garasje
- Egen hage opparbeidet med plen
- Dyrehold tillatt
- Utleie tillatt

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gamleveien 10B, 3030 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 80, bruksnummer 175, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 87 kvm
Totalt primærrom: 87 kvm
P-rom 2. etasje: 87 kvm.: Entre, to soverom, baderom, kjøkken, stue.
I tillegg disponerer boligen entre/inngangsparti på 8 kvm. og boder i kjelleren på til sammen 23 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 27.09.22, utført av takstmann Bent Gunnerud. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Leiligheten har egen inngangstrapp (ny 2013) og inngangsparti med ny ytterdør fra 2015.
I 1. etasje har leiligheten egen entre med trappeoppgang. Fliser på gulv, malt tapet på vegger, malt panel i tak. Varmekabler. Sikringsskap med automatsikringer. Dør til fellesgang med trappenedgang.
Leiligheten inneholder:
Entre: Fliser på gulv, malt panel på vegger og tak. Varmekabler. Veldig romslig entre, som tidligere var entre og soverom. Dette kan lett omgjøres tilbake, dersom en ønsker/trenger et soverom nummer tre i leiligheten.
Soverom 1: Parkett på gulv, malte vegger, malt tak. Skyvedørsgarderobe med speildører.
Soverom 2: Parkett på gulv, malte vegger, malt panel i tak. Skyvedørsgarderobe.
Baderom: Fliser på gulv og vegger, malt tak. Varmekabler. Downlights i tak. Dusjkabinett. Vegghengt toalett. Servant i seksjon med under- og sideskap. Pent baderom som ble pusset opp i 2011.
Kjøkken: Parkett på gulv, malt panel på vegger og tak. Fliser over kjøkkenbenk. Pent kjøkken som ble pusset opp i 2012 med pen, sort og glanset IKEA-innredning. Integrert stekeovn (fra 2020) og komfyrtopp (fra 2011). Avtrekksvifte over komfyrtopp pluss ekstra avtrekksvifte på yttervegg. Stort og pent kjøkken med veldig god skap- og benkeplass, i tillegg til stor kjøkkenøy. Kjøkkenet har vært godkjent av Mattilsynet til bruk som produksjonskjøkken helt frem til våren 2022.
Stue: Parkett på gulv, malte vegger, malt tak. Varmepumpe. Utgang til flott veranda.
Ang. kjelleren er det muntlig enighet mellom 1. og 2. etasje at leiligheten som selges har tre boder og 1. etasje har to boder, i tillegg til at det er et stort felles vaskerom. Dette er ikke i henhold til tinglyst seksjoneringsbegjæring fra 1988, som sier at hver leilighet skulle ha en bod hver, mens resten skulle være felles.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er en horisontaldelt tomannsbolig som iht. tilstandsrapporten oppført i 1949. Leiligheten ble bortimot totalrenovert i 2011/2012 med nytt kjøkken, nytt baderom, nylagt parkett på gulv i de fleste rom, nye skyvedørsgarderober i begge soverom, nymalte vegger og tak. To vinduer i hovedsoverommet var nye i 2015. Vinduet i entreen 1. etasje var nytt i 2015. da ble det også byttet ny ytterdør. Inngangstrappen var ny i 2013. Nye innvendige dører fra 2012.
TG3 gir uttrykk for forhold, store eller alvorlige avvik som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid. Det er kun et forhold i boligen som har fått TG3. Dette gjelder skorsteinen, som i dag ikke er i bruk.
TG2 gir uttrykk for forhold som avviker fra dagens byggetekniske krav i vesentlig og mindre grad. TG2 betyr at konstruksjonen enten har feil utførelse, en skade eller tegn på skade, sterk slitasje eller nedsatt funksjon. Vedlikehold eller tiltak trengs i nær fremtid. Følgende kontrollpunkter har blitt tildelt TG2:
- Baderom er gitt TG0 og TG1, med unntak av sluket som har redusert tilgjengelighet for rengjøring og fordi det ikke er mulig å fastslå at slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt.
- Kjøkkenet er også gitt TG0 og TG1, men med unntak av laminatgulvet som stedvis har svelling i skjøter og fordi det ikke er etabler komfyrvakt.
- Gulv i stue hvor selger har fjernet peis.
- En innerdør mellom gang i 1. etasje har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren "henger" når den åpnes/lukkes.
- I felles kjeller har takstmann registrert riss/sprekker på grunnmur, samt pussavskalling og kalkutslag på grunnmur.
- Innvendige trapp pga. knirk i trappen og fordi det kun er håndløper på en av sidene.
- Varmtvannsbereder pga. alder
- Noen vann- og avløpsrør i boligen er fra huset byggeår, disse har fått TG2 pga. alder.
- Det er ikke foretatt radonmålinger i boligen, noe som er anbefalt.
- Benkebelysning på kjøkken og lys over speil på baderom virker ikke. Samsvarserklæring på utførte arbeider er ikke fremlagt. Takstmann anbefaler el-kontroll i leiligheten. Selger har bestilt elektriker som monterer nytt lys over speil på baderom og ny benkebelysning på kjøkken før visning.
- Ytterkledning bærer preg av alder og slitasje.
- Vinduer og verandadør pga. alder.
- Yttertak pga. alder.
- Overflater på veranda er slitt og trenger fornying.
- Overflate på grunnmur bør fornyes pga. alder og slitasje
- Drenering pga. alder
- Utvendige vann- og avløpsledninger pga. alder
- Garasje
Se supplerende tekst om alle nevnte punkter, og øvrige forhold i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Lys, oppusset og meget pen eierleilighet som holder en moderne og god standard.

Oppvarming

Varmepumpe (fra 2017) i stuen. Det har vært installert vedovn i leiligheten, men denne ble fjernet av selger i 2020, kan monteres igjen av kjøper. Det er ellers basert på elektrisk oppvarming i leiligheten med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår 1949.
Drammen kommune opplyser at bygningen er byggeanmeldt, men at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Xx og xx (angi rommene eller om det gjelder hele etasjer – eks loft/kjeller) er opprinnelig byggemeldt som boder jf. xxx (byggetegninger?) og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av at sameiet har legalpant i begge leiligheter i sameiet/tomannsboligen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
26.09.1972 - Dokumentnr: 5779 - Eier av Gamleveien 10b og syv andre naboer har felles vannledning. Hver huseier står som egen eier og bekoster selv reparasjon av de ledninger som kun går til hans hus, mens en er solidarisk med de andre huseierne hvor ledning og stoppekran er felles.
28.11.1988 - Dokumentnr: 12008 - Naboeiendommen gnr. 80, bnr. 1354 fikk rett til å legge vann- og kloakkledning over eiendommen som nå selges.
22.09.1988 - Dokumentnr: 9499 - Gamleveien 10b ble delt/seksjonert i to eierseksjoner. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 1/2.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en flott og barnevennlig beliggenhet, i stille og rolig boligområde, men allikevel veldig sentralt på Konnerud. Mange barnefamilier i nærmiljøet. Det er gode solforhold på eiendommen med god kveldsol til ca. kl. 2000.
Boligen har en sentral og fin beliggenhet med gangavstand (8-10 minutter) til Konnerud sentrum med offentlig transport og de aller fleste servicetilbud.
Gangavstand til flotte markaområder med merkede stier, lysløyper og turveier. Kort vei til barnehager og skoler. Nærhet til Konnerud senteret, som er bydelens naturlige samlingssted for handel. Konnerud har et godt utbygget nett av gang- og sykkelstier.
Konnerud har en rekke fritids- og sportstilbud, med blant annet idrettsanlegg og flotte turterreng innover marka. Gode friluftstilbud både sommer og vinter. Drammens største kunstgressanlegg for fotball, lysløype fra Konnerud stadion, Stordammen med fine bademuligheter og Skoger golfbane er noe av det Konnerud har å tilby. Konnerud IL er et av Norges største idrettslag og er aktive i flere idretter med tilhørende idrettsanlegg. Flott langrennsarena hvor det har vært World Cup arrangement med tilhørende standard, med bla. kunstsnø og milevis med skiløyper.
Konnerud er også et eldorado når det gjelder fritidstilbud med flere nærliggende turisthytter (SIF-, MIF- og Hellashytta) og flotte oppmerkede turistløyper. Det er flotte bademuligheter i nærheten som Vannverksdammen, Stordammen og Hagatjern.
I Drammen sentrum kan gågatene friste med et stort utvalg av sentrumsfasiliteter som caféer, kjøpesentre, restauranter, nisjébutikker m.m., i tillegg er det kino, minigolf, skøytebane (vinterstid) og teater.
Tre minutters gangavstand til bussholdeplass langs Konnerudgata med gode bussforbindelser og hyppige avganger til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. Det er ca. 10 minutters kjøring fra eiendommen til Drammen togstasjon, hvor toget tar deg til Oslo på cirka 35 minutter se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Generelt god offentlig kommunikasjon mot Kongsberg, Oslo og Sandefjord fra Drammen sentrum.

Adkomst

Fra Strømsø sentrum kjøres til Konnerud. Når en kommer til toppen av Konnerudbakkene, ta til venstre inn Djupdalsveien (ved skilt Skjelsbekkskogen). Ta så første vei til venstre igjen, som er Gamleveien. Boligen ligger så på høyre side av veien. Det vil bli skiltet i forbindelse med annonsert fellesvisning.

Barnehager, skoler og fritid

Det er god barnehagedekning i Drammen Kommune. Mange barnehager på Konnerud, hvorav 3 er kommunale og 7 er private, flere i gangavstand.
Gangavstand (900 meter) til Hallermoen barneskole med cirka 500 elever.
Svensedammen ungdomsskole med cirka 520 elever (8.-10. klasse), ligger også innen gangavstand (1,3 kilometer).
Se for øvrig Drammen kommunes hjemmesider for ytterligere opplysninger om barnehager og skoler.
Flere videregående skoler i Drammen sentrum og Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen Sørøst Norge, se www.usn.no, som nå har status som Universitet.

Beskrivelse av tomt

956 kvm. selveiertomt som er felles for hele tomannsboligen/sameiet.
Det er en avtale mellom eierne at 2. etasje disponerer egen inngjerdet del av hagen. Denne delen er opparbeidet og beplantet med plen og planter.
Leiligheten har en flott veranda med utgang fra stuen.
Felles gårdsplass med grus/singel. Parkeringsmuilgheter utover i egen garasje.

Parkering

Halvpart av dobbel garasje. Garasjen er brosteinsbelagt og det er innlagt strøm, vippeport.
Utover dette er det parkeringsmuligheter på felles gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Gamleveien som er en offentlig/kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Boligsameiet er i fellesskap ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Størstedelen av eiendommen er regulert til boligformål, men en liten del av tomten mot Gamleveien er regulert til veigrunn og gang-/sykkelvei iht. Reguleringsplan for Bernås datert 13.02.84. I gjeldende kommuneplan datert 05.10.15 er eiendommen godkjent/avsatt til nåværende boligbyggebyggelse. Kommuneplanen er i disse dager under revidering. Kopi av reguleringsplan og kommuneplan kan fås v/henv. megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter: kr. 7.480,- pr. år (2021).
Det er installert vannmåler i boligen og kommunale avgifter vil derfor variere avhengig av eget forbruk.
Renovasjonsgebyrer: kr. 3.747,50 pr. år (2022).
Det betales ingen fellesutgifter i boligsameiet.
Boligen er forsikret i Frende Forsikring og koster for selger kr. 5.340,- pr. år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 17.000 kWh. pr. år.
Altibox er leverer internett og TV-signaler, noe som koster kr. 779,- pr. måned for selger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 737 375,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 654 551,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 3.650.170,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Farzaneh Bakharae

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Gamleveien 10b, med sameiebrøk 1/2.
Sameiet består av to leiligheter/seksjoner.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Det er heller ikke utarbeidet vedtekter iflg. selger. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk.
Dyrehold er tillatt.
Kopi av seksjoneringsbegjæring kan fås v/henv. megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale med selger.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til 1 % vederlag av salgssummen. Minimumsvederlag: kr. 37.500,-. Tilrettelegging: kr. 14.900,-. Oppgjør: kr. 5.550,-. Markedspakke: kr. 19.400,-. Oppslag eiendomsregister: kr. 1.350,-. Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0381/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22381

Dato

Sist oppdatert: 29. november 2022 kl. 13:09

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Privatvisning kan avtales v/henv. megler Rune Sirnes, mobil 91146100 eller direkte med selger mobil 97528749. Husk å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.