Solgt: 2 050 000 kr

Vannspringdalen 9A

2 250 000 kr
80 m²
1 soverom
Velkommen til Vannspringdalen 9A - presentert av eiendomsmeglerfullmektig Frida Stormyr v/Krogsveen!
Frida Stormyr
Presenteres av
Frida Stormyr
Klipra/sentrum
Romslig og pen halvpart av tomannsbolig over to plan med fine utsiktsforhold og sentrumsnær beliggenhet
 • Prisantydning
  2 250 000 kr
 • Omkostninger
  53 842 kr
 • Totalpris
  2 103 842 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1906
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  80 m²
 • Type
  Halvpart horisontaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Romslig og pen halvpart av tomannsbolig over to plan med sentrumsnær beliggenhet i Vannspringdalen i Ålesund.
Boligen ligger i 2.etasje + loft i bygg bestående av to seksjoner. Innvendig er boligen oppusset i 2013/14 med nytt bad, kjøkken og nye overflater samt nytt el anlegg og røropplegg. I 2.etg finner vi gang,
soverom, et smakfullt pent bad og en lys og trivelig åpen stue/kjøkken-løsning med et praktisk kjøkken med integrerte hvitevarer. Loftsetasjen er innredet til loftstue. Fine utsiktsforhold vestover fra
boligen mot Sukkertoppen, Borgundfjorden og bysentrum. Boligen har ellers gode lagringsmuligheter med fellesarealer i kjelleren samt bod i 1. og 2.etg.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vannspringdalen 9A, 6003 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 201, bruksnummer 731, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 83 kvm
Totalt primærrom: 80 kvm
Bruksareal:
Tomannsbolig: 83 kvm
Primærrom:
Tomannsbolig:
1. etasje 7 kvm: Hall med trapp.
2. etasje 55 kvm: Stue, kjøkken, bad, soverom, gang og trapperom.
3. etasje 18 kvm: Loftstue og soverom.
Sekundærrom:
Tomannsbolig:
2. etasje 1 kvm: Bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.04.2021 utført av Takstmann Oddbjørn Nilsen . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført over to etasjer, samt loft og kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og bakmur mot nord av naturstein spekket med betong. Yttervegger av trekonstruksjoner/laftet tre, utvendig kledd med liggende bordkledning. Etasjeskille av tre. Saltakkonstruksjon av tre utvendig tekket med skifer.Seksjonen har glatt ytterdør med flassfelt. Vinduer med trekarmer og 2-lags isoleringsglass fra 2013.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått tg2:
Bad:
Sluk er ikke tilgjengelig for rengjøring. Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon, det er derav ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om montering er korrekt. Gulv fremstår som tilnærmet flatt. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
Kjøkken:
Kullfilter, og ikke eget utkast ut av bygget.
Ildsted:
Brannplater innvendig i ovn har skader/brist på begge sider.
Innvendig trapper:
Det er kun rekkverk på èn side.
Etasjeskiller:
Målingene foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelig i eldre bygninger enn i nye. Årsak til skjevhetene er ikke vurdert. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i stue er målt til 12 mm. på 2 m. og 22 mm. totalt. Forskjellen på høyeste og laveste punkt i soverom er målt til 3 mm. på 2 m. og 9 mm. totalt.
Yttervegger:
Panel er stedvis råteskadet, og utbedring er nødvendig. Fasade mot nord har bordkledning med høy alder. Her har overflater råte og store vedlikeholdsmangler. Fasader mot vest, øst og sør har stedvis malingsslitt kledning og tiltak anbefales utført.
Vinduer:
Vinduer mot nord er av eldre dato og har behov for oppgradering/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Vindu i stue har defekt vrider på befaringsdag. Vinduer ellers i boligen er satt til tg1.
Takvindu bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker. Dårlig isolasjonsevne fører til kondensering på glass.
Yttertak:
Skifertak på undertak av taktro. Symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn til lekkasjer eller skader. Tg2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker.
Omramming med veksling/spikerslag rundt vindu er vurdert til å være mangelfull. Dette medfører økt risiko for lekkasje i området ved vindu.
Drenering:
Det vurderes at grunnmuren mangler fuktsikring. Kjelleren/underetasjen bærer preg av at dreneringen funksjonsmessig er svekket. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20-60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.
Følgende bygningsdel har fått tilstandsgrad 3:
Brann:
Det er ikke røykvarsler/-e iht. forskrift i boligen. Boligen mangler røykvarsler på loft.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Tomannsboligen har følgende standard på innvendige overflater:
Gulvflater er belagt med laminat. Veggflater er malte, slette overflater. Himlingsflater er malte, slette overflater.
Loftsetasjen ble innredet i 2017, med laminat på gulv, malte Hunton panelplater og malte vegger. MDF-panel i himling. Isolert skråhimling.
Kjeller er store deler fellesareal og har adkomst via utvendig støpt trapp og har i felles del støpt gulv.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med glatte fronter. Benkeskap med integrert oppvaskmaskin fra Sandstrøm. Benkeplate med nedfelt induksjonstopp fra Siemens og oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Høyskap med integrert komfyr fra Whirlpool. Overskap med integrert ventilator fra Rørhoshetta med kullfilter. Benkebelysning under overskap.
Bad:
Bad fra 2013/14 med vegghengt servantinnredning med glatte fronter. Heldekkende servant med ett-greps servantarmatur fra Hansgrohe. Vegghengt speil med innfelt belysning. Vegghengt toalettskål med innebygget sisterne fra Geberit. Fordelerskap fr rør-i-rørsystem innfelt i vegg. Dusjkabinett fra Duxa med massasjedyser, slange med hånddusj og regndusj. Framført vann, avløp og strøm til vaskemaskin. Mekanisk avtrekk.
Tekniske installasjoner:
- Nytt el-anlegg i boligen 2013/14
- Nytt rør-i-rørsystem
- Waterguard system på kjøkken
- 200liter vamtvannstank fra 2014
- Peisovn i stue
- Skyvedørsgardeobe med innredning fra 2016

Oppvarming

Oppvarming er basert på peis i stue, varmekabler på bad og panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1906.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Avvik fra originale byggetegninger datert 1924:
Kjeller er opprinnelig tegnet som disponibelt rom, rulle/stryke, vaskerom, vedboder og gang, men er i dag fellesareal og tilleggsareal for snr. 1.
1. etg. tilhørende snr. 1 har omgjort stuer til stue/kjøkken, værelse til soverom, kjøkken til bad og gang og bygd på en terrasse.
2. etg. tilhørende snr. 2 har omgjort stuer til stue/kjøkken, værelse til soverom, kjøkken til bad og gang.
Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Boligen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 900302, tinglyst 13.06.1933, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse: Vannspringdalen 9B har ikke lov å bebygge mer av tomten.
Dagboknr 246, tinglyst 08.03.1950, type heftelse: Bestemmelse om vann-/kloakkledning: Tidligere eier av Vannspringdalen 9B hadde rett til gjennomgang til hovedveien, rett til felles vannledning, kloakk, vannklosett og vaskekjeller.
Dagboknr 319, tinglyst 30.03.1955, type heftelse: Erklæring/avtale: Eiere av Vannspringdalen 9A og Vannspringdalen 9B forplikter seg til å ikke foreta utvidelse/ombygging som kan være til hinder for gjennomgansretten som eiere av Vannspringdalen 9B har over Vannspringdalen 9A, i tillegg til å bevare nåværende adgang til lys og luft gjennom vindusåpninger og bevare avstand mellom husene.
Dagboknr 12960, tinglyst 01.20.2002, type heftelse: Bestemmelse om adkomstrett: Eier av Vannspringdalen 9B har gangbar veirett på eksisterende adkomst fra offentlig vei.
Dagboknr 291237, tinglyst 09.04.2014, type heftelse: Seksjonering.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Tomannsbolig kan leies ut såfremt boligen har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Romslig og pen halvpart av tomannsbolig over to plan med sentrumsnær beliggenhet i Vannspringdalen like øst for Ålesund sentrum. Nærområdet består i hovedsak av eneboliger/flermannsboliger utbygd fra 1900-tallet og utover. Kort avstand til alle sentrumsfasiliteter og turterreng på Aksla rett bak eiendommen.

Adkomst

Kjør fra Ålesund sentrum og opp Parkgata. Ta av til venstre i Grensegata, så neste til høyre. Følg Bergvegen og hold så opp til venstre. Boligen ligger oppe i bakken etter ca. 50 meter.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Klipra barnehage (1-6 år) 0.7 km
Jugendby barnehage
Midtbyen barnehage (1-5 år) 0.8 km
Skoler:
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 0.4 km
Volsdalen skole (1-7 kl.) 1.4 km
Aspøy skole (1-7 kl.) 1.7 km
Kolvikbakken ungdomsskole (8-10 kl.) 2.5 km
Skarbøvik ungdomsskole (8-10 kl.) 4.3 km
Ålesund videregående skole 1.4 km
Akademiet Heltberg Toppidrettsgymnas
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 123 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med støpte platter og trapp til kjeller/1.etasje.

Parkering

Soneparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Klipra, reguleringsplan Grensegata - Volsdalen datert 03.10.1991 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Eiendommen er registrert som et SEFRAK-minne. SEFRAK er en forkortning for Sekreteriatet For Registrering Av Faste Kulturminner.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 14.653,- for 2020. I dette inngår gebyr for eiendomsskatt, vann, avløp og renovasjon.
Det er bare to seksjoner i sameiet, og det betales ikke fellesutgifter. Faktura for bygningsforsikring deles på 2 når den kommer.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9.000,- pr. år. / 7.200 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett og har avgift på kr 720,-. pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 440 118,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 584 424,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og boligens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 2.153.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hans Tangen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 30.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Visninger: kr 1.875,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0059/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.2159

Dato

Sist oppdatert: 20. august 2021 kl. 15:09

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.