Komplett salgsoppgave

Kampeveien 118

2 800 000 kr
60 m²
Idyllisk beliggenhet øverst på en kolle
Idyllisk beliggenhet øverst på en kolle
Mats Lund
Presenteres av
Mats Lund
Fantastisk hytteeiendom på over 8 mål kun 35 min fra Oslo. Tronende øverst på en kolle med nydelig utsikt! Helt usjenert

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  2 800 000 kr
 • Omkostninger
  71 342 kr
 • Totalpris
  2 871 342 kr
 • Byggeår
  1954
 • Primærrom
  60 m²
 • Bruksareal
  67 m²
 • Tomteareal
  8 161 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom innlandet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Det vil bli satt opp transport fra Tobonn parkeringsplass kl. 12 på visningsdagen. Husk påmelding til visning!
Det er mulig å avtale private visninger utenom oppsatt tidspunkt. Kontakt megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Kampeveien 118 - en idyllisk beliggende hytteeiendom på over 8 målEiendommen ligger øverst på en kolle i rolige og naturskjønne omgivelser, hvor du kan nyte friluft, skogen og stillheten i usjenerte og private omgivelser. Eiendommen består av 3 bygninger - hovedhuset, uthuset og en vedbod. Hovedhuset fra 50-tallet er en tradisjonsrik, håndlaftet tømmerhytte som inneholder stue, kjøkken, 2 soverom og entré. I uthuset, som er fra 2012, finner du et soverom, wc og bod (uthuset er byggemeldt som bod). Eiendommen passer ypperlig for deg som ønsker et avslappende hytteliv uten å måtte kjøre timesvis. Kommer du f.eks fra Oslo er du på hytta på kun 35 minutter, med andre ord god nok tid til å senke skuldrene og ta skogens friluft inn over deg.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kampeveien 118, 1350 LOMMEDALEN
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 107, bruksnummer 21, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 105, bruksnummer 137, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 67 kvm
Totalt primærrom: 60 kvm
Bruksareal:
Fritidsbolig 50 kvm
Uthus 14 kvm
Vedbod 3 kvm
Primærrom:
Fritidsbolig:
1. etasje 50 kvm: Entré, kjøkken, 2 soverom og stue
Uthus:
1. etasje 10 kvm: Soverom og wc
Sekundærrom:
Uthus:
1. etasje 4 kvm: Bod
Vedbod:
1. etasje 3 kvm: Bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.06.2022 utført av Skram Eiendomstakst. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Fritidsbolig:
- Saltak konstruksjon, taktekking med takstein. Utvendig beslag i malt utførelse. Takrenner og nedløp. Helbeslått pipebeslag.
- Laftet tømmerkonstruksjon. Skiftet deler av bunnstokk i ca. 2012 og 2014
- Vinduer med koblede glass fra byggeåret. Vinduer ble rehabilitert for ca. 30 år siden. 1 stk. vindu med 2-lags glass, samt ekstra vareglass i stuen fra 2013.
- Malt hovedytterdør med enkelt glass.
- Tradisjonelt trebjelkelag som etasjeskiller.
- Mursteinspipe. Plassbygd peis og vedovn i stuen.
- Krypkjeller under trebjelkelag. Lufting av krypkjeller ble utbedret i 2012/2014.
- Synlig del av vannledninger i kobber og plast. Synlig del av avløpsrør i plast. Avløpsrør i plast er ført til spredegrøfter.
- Naturlig ventilasjon.
- Pumpe i krypkjeller, borret brønn på ca. 80 meter ned i 1972.
- Varmtvannsbereder på ca. 60 liter fra 2014 i krypkjeller.
- Hovedsakelig skrusikringer, samt 2 stk. automatsikringer. Sikringsskapet er plassert i entré.
- Røykvarsler montert. Brannslukningsapparat i fritidsboligen.
- Det er byggegrunn av antatt fjell.
- Ringmur av betong.
Uthus:
- Saltak konstruksjon. Taktekking med Decra takplater. Utvendig beslag i malt utførelse. Takrenner og nedløp.
- Bindingsverkskonstruksjon med utvendig liggende bordkledning.
- Vindu med 2-lags glass, samt ekstra vareglass på utvendig side.
- 2 stk. malte ytterdører.
- Veranda på ca. 8 kvm. Bjelkelag med terrassebord. Verandaen er takoverbygd.
- Tradisjonelt trebjelkelag som etasjeskiller.
- Stubbloftkonstruksjon mot grunnen, uthuset er fundamentet på pillarer.
- Ingen vannledninger eller avløpsrør i uthuset.
- Uthuset har naturlig ventilasjon.
- Det er byggegrunn av fjell.
- Uthuset er fundamentert på pillarer i betong.
Vedbod:
- Uisolert vedbod. Fundamentert på pilarer. Gulv med terrassebord. Bindingsverk med utvendig stående bordkledning. Pulttak tekket med takstein.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Taktekking: Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde.
- Nedløp og beslag: Det ble registrert noe rust på overliggere til takrennkrokene. Tegn på utettheter ved enkelte endelokk på takrennene.
- Vinduer: Enkelte vinduer tar noe i karm ved åpning/lukking (gjelder vinduer fra byggeår).
- Dører: Dørblad tar noe i karm/terskel ved åpning/lukking.
- Innvendige overflater: Misfarging av nedre del av tømmer i hjørne under seng på 1 stk. soverom. Ingen mulighet for fuktsøk i området uten å demontere plassbygd seng. Det ble utført fuktsøk fra utvendig side. Ingen
symptomer på fukt ble indikert på befaringsdagen.
- Etasjeskille: Målt høydeforskjell på ca 20 mm gjennom hele rommet på kjøkkenet og soverommene. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Pipe og ildsted: Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Pipa har rennemerker etter sotvann. Enkelte riss i vegg mellom plassbygd peis og brannmur.
- Innvendige dører: Enkelte dørblader tar i karm/terskel ved åpning/lukking.
- Kjøkken: Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Rommet har kun naturlig avtrekk.
- Tekniske installasjoner: Det mangler tettemuffer i enden av varerør under kjøkkenbenken. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger fra byggeåret. Ingen ventilering utover åpning av vindu. Rust er registrert på pumpe, mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
- Elektriske anlegg: Det anbefales alltid at det gjennomføres en utvidet el-kontroll av kvalifisert elektrofaglig person.
- Terrengforhold: Stedvis noe begrenset fall ut fra fritidsboligens ringmur.
- Uthus, innvendige overflater: Belegget har ikke tilstrekkelig vedheft til underlaget.
- Uthus, WC: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, mangler styrt tilluftsventilering.
TG3:
- Veggkonstruksjon: Det er stedvis værslitt og noe oppsprukket tømmer. Det er påvist råteskader i nedre del av enden på tømmerstokk ved fasade mot syd. Råteskadede konstruksjoner må utbedres/skiftes ut. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000.
- Takkonstruksjon/Loft: Ekskrementer fra antatt mus registrert på loft. Takkonstruksjonen har nedbøyning/skjevheter. Råte i nedre del av søyler ved inngangsparti. Råteskadede konstruksjoner må utbedres/skiftes ut. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
- Krypkjeller: Det er påvist synlige tegn på innsig av vann i krypkjeller. Det ble indikert høyere fuktnivå i trekonstruksjon som ligger på ringmur. Det er manglende fuktsperre på bakken. Avviket kan medføre behov for tiltak, men bør observeres over tid. Fuktsperre på bakken bør etableres. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000.
- Branntekniske forhold: Brannslukningsapparatet er over 10 år gammelt. Det er kun batteridrevet røykvarsler i fritidsboligen, krav om fast tilkobling gjaldt ikke da boligen ble oppført (Før TEK17). TG 3 er satt mht. til standardens krav da denne krever fast strømforsyning til røykvarslere. Kostnadsestimat : Under 10 000.
- Uthus, veranda: Det er ikke montert rekkverk. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
- Uthus, branntekniske forhold: Ingen røykvarsler eller brannslukningsapparat i uthuset. Kostnadsestimat : Under 10 000.
TGIU (ikke undersøkt):
- Uthus: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
Utdrag av selgers egenerklæring:
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?: Lagt drensrør fra takrenneuttak og ut i lende.
- Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?: En dårlig bygningsteknisk løsning ble utbedret i 2013 ved at bunnstokken ble byttet på store del er av hovedhytta, samtidig som pipa ble beslått med beslag.
- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende?: Fjernet maur, men hytta ligger i skogen og der er det som kjent insekter/skadedyr.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?: Skiftet tak til betongplater, men husker ikke når
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner?: Alt arbeid i fbm oppføring av nytt uthus samt pålegg ved inspeksjoner
- Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?: Uthus er søkt og godkjent, men hovedhytta er oppført i en tid der dette ikke var "vanlig". Det utstedes ikke ferdigattest i ettertid på eldre bygg i hht Bærum Kommune.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene nevnt ovenfor. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Eiendommen ligger øverst på en kolle i rolige og naturskjønne omgivelser, hvor du kan nyte friluft, skogen og stillheten i usjenerte og private omgivelser. Fra eiendommen har du en nydelig utsikt som er lett å sette pris på. Mot syd ser du ned mot sjøen, og Drøbak/Håøy, og mot øst har du utsikt mot Tryvann. Eiendommen består av 3 bygninger - hovedhuset, uthuset og en vedbod. Hovedhuset fra 50-tallet er en tradisjonsrik, håndlaftet tømmerhytte som inneholder stue, kjøkken, 2 soverom og entré. I uthuset, som er fra 2012, finner du et soverom, wc og bod (uthuset er opprinnelig byggemeldt som bod, og er ikke godkjent til varig opphold).
Eiendommen passer ypperlig for deg som ønsker et avslappende hytteliv uten å måtte kjøre timesvis. Kommer du f.eks fra Oslo er du på hytta på kun 35 minutter, med andre ord god nok tid til å senke skuldrene og ta skogens friluft inn over deg.
Hovedhuset er på 50 kvm og oppleves svært sjarmerende og koselig. Når kvelden kommer kan du trekke inn på kjøkkenet og kose deg med matlagingen, før du setter deg i stuen hvor du kan nyte et godt måltid foran peisen. I huset har du 4 sengeplasser, og dersom får besøk har du ytterligere 2 sengeplasser i uthuset. På eiendommen har du også en praktisk vedbod.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hytta selges fullt møblert.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, samt plassbygd peis og vedovn i stuen. Varmtvannsbereder på ca. 60 liter i krypkjeller.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, men det foreligger ferdigattest for uthuset datert 04.12.2012.
Det gjøres oppmerksom på at vedboden ikke er byggemeldt/ søkt om hos kommunen.
Uthuset er opprinnelig byggemeldt som bod jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
- Dagboknr 838, tinglyst 26.01.1956, type heftelse: Bestemmelse om gjerde: Eiendommen skal kun brukes midlertidig, og ikke til permanent beboelse. Tomten skal ikke inngjerdes, og stier/skiløyper skal holdes åpne for alminnelig ferdsel.
- Dagboknr 1037, tinglyst 02.02.1956, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse: Eier og senere eiere må skrive under på en erklæring om at det på tomten er forbud mot permanent opphold, samt mot å stenge ski- og skogsveier og mot å sette opp gjerde rundt tomten. Det må ikke drives virksomhet som kan sjenere naboer, eller drives handel/servering i noen form. Parsellen har veirett etter Kampeveien og fra denne en gangvei. Hvis eier ikke kan finne vann på tomten, men det på Martin Kampens eiendom i nærheten kan finnes vann, skal eier ha rett til å grave brønn på hovedbølet under forutsetning at det ikke er til sjene for hovedbølet. Dog får eier i så tilfelle ingen enerett til denne brønn, men i tilfelle av at andre også tar vann fra omhandlede brønn, må utgifter til graving/vedlikehold deles forholdsmessig.
- Dagboknr 12627, tinglyst 04.09.1973, type heftelse: Bestemmelse om veg: Eier forplikter seg til å betale det årlige tilskudd til Kampveiens velforening. Parsellen har rett til adkomstvei over hovedbølet og rett til å hente vann der det finnes på hovedbølet.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
*Det gjøres oppmerksom på at det ble gravd ut en brønn ifbm. oppføring av hytta.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Kampeveien 118 er en koselig fritidsbolig som ligger i rolig, usjenert og stille omgivelser innerst og øverst i Lommedalen, rett ved Kollevann. Det tar f.eks. ca. 35 minutter med bil fra Oslo til parkeringsplassen, som ligger ca. 10 minutters gange fra hytta. Her har du kort vei til idyllisk norsk natur, borte fra stress og støy i storbyen med flotte turmuligheter, sommer som vinter.
Eiendommen ligger høyt opp. Ca. 460 moh. Her er det fantastisk å være, sommer og vinter. Tenk dere vinteren her, stille, stjerneklart...helt skjønt!
Lommedalen har turstier og sykkelstier for sommerhalvåret, og et rikt utvalg skiløyper i nærområde for vinterhalvåret. Dersom du foretrekker skibakkene kan område også by på alpinbakker. Både Krydsbyløypa, alpinanlegget i Lommedalen, og Kolsåsbakken ligger i nærområdet, og passer for både store og små. Kun noen få løpesteg fra hytta, finner du lille Kollevann som er et meget sjarmerende vann, hvor man kan bade på varme sommerdager. Flere andre mindre og store vann i nærområdet.
Rognlivann og Setervann som turdestinasjoner i nærheten, hvor man kan bade eller fiske etter abbor og ørret. Det er også gode muligheter for bær og sopp plukking i området, så her kan man spise sitt eget hjemmelagde og ferske syltetøy til frokost.
Er det behov for proviant, er det ikke lange turen til nærmeste butikk som ligger i Lommedalen sentrum.
Ellers ligger historiske Bærums Verk kun noen minutter med bil fra Lommedalen. Her finner du et godt utvalg av forretninger, verksteder, kunstgalleri, kaféer og restauranter som gode shoppingmuligheter. "Værtshuset" har status som en av Norges eldste serveringsteder, da pilegrimsveien går rett igjennom Bærums Verk.
For naturelskeren og den som ønsker den trolske stillhet og ro, er dette den ideelle eiendommen. Dyrelivet er rikt og tett innpå. Rett og slett en nasjonalromantisk opplevelse, kun under en times kjøretur fra Oslo.

Adkomst

Kjør inn i Lommedalen, til Tobonn. Der møter du en parkeringsplass med bom. Derfra går vei videre og opp til en ny parkeringsplass. Herfra følges traktorvei, senere sti, oppover mot venstre ca. 10 minutters gange. Se for øvrig vedlagt kartskisse. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Som eier av hytta vil man få nøkkel til bommen.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 8 161 kvm. Hovedsakelig naturtomt. Noe opparbeidet tomt med plen.

Parkering

Adkomst via privat vei med bom til felles parkeringsplass med plass til to biler (kjøretillatelse nr. 26). Parkeringsavtale via Kampekleiva veilag (ikke tinglyst avtale).

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Det ble i 1972 boret en privat brønn (80 meter ned) som primær vannkilde og tidligere vannprøver har vært fine. Brønnen er i forbindelse med salget ikke undersøkt og det tas forbehold om mulig endret vannkvalitet.
På tomten finnes også en gravd brønn fra hyttas byggeår.
Avløpsrør i plast er ført til spredegrøfter i følge eier.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 04.04.2018 avsatt til nåværende LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag,
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 294,- for inneværende år. I dette feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 5 400 kwh. pr. år (forbruk med varme på hele året).
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 2 300,-.
Velavgift er kr 2 380,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 226 199,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2 871 342,-.
I tillegg kommer valgfri If Hyttepakke kr 9.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Per Martin Michelsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0122/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.22122

Dato

Sist oppdatert: 19. juni 2022 kl. 18:20

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det vil bli satt opp transport fra Tobonn parkeringsplass kl. 12 på visningsdagen. Husk påmelding til visning!
Det er mulig å avtale private visninger utenom oppsatt tidspunkt. Kontakt megler.
Lurer du på noe?

Lignende fritidsboliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.