Komplett salgsoppgave

Alfheim 23

7 250 000 kr
82 m²
2 soverom
Velkommen til en pen hjørneleilighet et steinkast fra Asker sentrum
Velkommen til en pen hjørneleilighet et steinkast fra Asker sentrum
Terje Tveit
Presenteres av
Terje Tveit
ASKER SENTRUM
Pen gjennomgående endeleilighet ved Asker sentrum - 2 balkonger- Peis - Heis - Garasje - Morgen og kveldssol!

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  7 250 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  350 kr
 • Omkostninger
  182 592 kr
 • Totalpris
  7 432 942 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2007
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  82 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 311 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Sentral beliggenhet, heis, gasspeis og parkeringsplass under huset.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til en pen hjørneleilighet et steinkast fra Asker sentrum. Denne leiligheten er perfekt for deg som ønsker en livsstil med nærhet til det meste rett uten for døren. Her finner du caféer, restauranter, kjøpesenter og handlegate, tog, buss, bibliotek, kino, helsesenter, mm i gangavstand. Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og består av entré, bad, stue/kjøkken, to soverom og en innvendig bod. Du har to uteplasser, en på hver side. Balkongen mot vest er innglasset. Kort fortalt:
 • Beliggenhet på enden
 • Fint lysinnslipp i stuen
 • Varmtvann inkl. i fellesutg.
 • Gasspeis i stuen
 • Balansert ventilasjon
 • 2 soverom av god størrelse
 • Innglasset balkong
 • To boder
 • Trappefri adkomst med heis
 • Gangavstand til sentrum
 • Garasjeplass i kjeller

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Alfheim 23, 1384 ASKER
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 50, bruksnummer 67, seksjonsnummer 3, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 97 kvm
Totalt primærrom: 82 kvm
Bruksareal:
Leilighet 97 kvm
Primærrom:
2. etasje 82 kvm: Entré, gang, bad, stue/kjøkken og to soverom.
Sekundærrom:
2. etasje 15 kvm: Bod og innglasset balkong.
I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjeller på ca 5,4 kvm merket med nr. 3.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 04.05.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Leilighet beliggende i byggets 2. etasje i boligbygg over 4 etasjer, samt kjeller. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og stål. Utvendige fasader kledd med teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har dører og vinduer fra byggeår. Slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 40dB og kikkehull. Balkongdør og vinduer med karmer/rammer av tre utvendig beslått med metall og to-lags glass.
Teknisk anlegg/VVS
Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Fordelerskap for rør-i-rør og stoppekraner plassert i bad. Gasspeis i stue. Stengeventil på vegg i innglasset balkong. Vannrør av type rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast. Leiligheten har balansert ventilasjon.
Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Hovedsikring er på 40A. Måler er plassert i felles tavle (ikke besiktiget). Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.
Brann
Leiligheten har røykvarslere og brannslange.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG 2 er gitt på følgende bygningsdeler:
- Bad: Vannrør. Sanitærutstyr / innredning. Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
- Elektrisk anlegg: Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
Det er ikke gitt noen TG3.
TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt):
- Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
- Henviser til punkt 10 og punkt 29 i egenerklæringsskjema. Forholdet er ikke nærmere undersøkt av bygningssakkyndig.
* Punkt 10 og 29 gjelder skjeggkre.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i bygget. Sameiet har varslet alle beboere om dette. Det ble satt ut feller, og selger har gjennom en periode på 3 måneder sett 1 skjeggkre i felle. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om overnevnte bygningsdeler. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Se vedlagt dokument til salgsoppgaven med selgers egenerklæring for tilleggsinformasjon til tilstandsrapporten.

Standard

Fin hjørneleilighet beliggende i byggets 2. etasje. Adkomst via felles trappegang med heis. Leiligheten består av entré, bad, stue/kjøkken, to soverom og en innvendig bod. Leiligheten har to uteplasser, en på hver side. Balkongen mot vest er innglasset.
Entré
Stor entré med 3-stavs parkett på gulvet og hvitmalte vegger. Det er montert downlights i himling. På endeveggen er det skyvedørsgarderobe med speilfront.
Stue og spisestue
Videre inn i leiligheten er det en lys stue med åpen løsning til spisestuen. Gulvet er belagt med 3-stavs parkett. Med beliggenhet på hjørne av bygget, er det godt med lysinnslipp fra flere kanter. Midt i rommet er det en koselig gasspeis.
Kjøkken
Delvis åpen kjøkkenløsning. Sigdal kjøkkeninnredning med profilerte fronter fra byggeår. Benkeplate av laminat med nedfelt dobbel oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Fliser og stikkontakt på vegg samt benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Overskap med vitrinedører. Integrert kjøleskap med fryser, mikrobølgeovn, stekeovn og keramisk platetopp. Nisje til oppvaskmaskin under benk. Ventilator tilkoblet avtrekk plassert i overskap. Kjøkkenet har montert lekkasjestoppere.
Hvitevarene på kjøkkenet medfølger ved salg: Kjøleskap med fryser, mikrobølgeovn, stekeovn, keramisk platetopp og oppvaskmaskin. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk. Oppvaskmaskinen er 2 år gammel.
Bad
Pent baderom fra byggeår. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil og belysning med stikkontakt samt skap på vegg over servant. Dusjsone med innfellbare dører av glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett. Vegghengt høyskap vis-a-vis servantskap. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekksventil i himling. Fordelerskap for rør-i-rør og stoppekraner plassert på vegg over toalett.
Vaskemaskinen på badet medfølger ved salg.
Badet har fått TG 2 på 3 punkter (Vannrør. Sanitærutstyr / innredning. Membran, tettesjikt og overgang til sluk.). Se vedlagt tilstandsrapporten for utfyllende informasjon.
Soverom
Leiligheten har to soverom av god størrelse. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng og garderobeskap. Det andre soverommet er perfekt til kontor eller gjester. Herfra er det adkomst til den østvendte balkongen.
Overflater
Gulv: Fliser, parkett
Vegger: Fliser, malte flater
Himling: Malt flate, malt mur

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende medfølger ved salg:
- Vaskemaskin på bad
- Hvitevarer på kjøkkenet

Oppvarming

Leiligheten varmes opp ved bruk av elektrisitet i kombinasjon med gasspeis i stuen. Det er varmekabler på badet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.06.2011. Denne følger vedlagt til salgsoppgaven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 874, tinglyst 21.02.1963, type heftelse: Skjønn ang utvidelse av Bleikerveien, anført på dbnr 874-897 - Kartverket sitter ikke på dokumentet og henviser til Tingretten.
Dagboknr 186, tinglyst 11.01.1968, type heftelse: Bestemmelse om kloakkledn - Eldre bestemmelse om opparbeidelse av felles kloakktunnel og ledning.
Dagboknr 5219, tinglyst 30.07.1968, type heftelse: Erklæring/avtale. Vedr. privat felles vann- og spillvannsledning - Asker vann- og kloakkvesen har rett til nårsomhelst å la avstenge og forsegle den felles hovedstoppekran ved nødvendighet. Forpliktelse til å reparere og vedlikeholde de felles vann- og kloakkledninger mm.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.
Det følger av sameiets vedtekter §6 at utleie må meldes til styret for registrering.

Diverse

Boligen selges gjennom fullmektig. Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Alfheim er et attraktivt boligsameie bestående av flere blokker, formet rundt et fint, grønt og hyggelig atrium. Her bor du meget sentralt i Asker sentrum som kan by på en mengde spennende butikker, restauranter og kafeer. Kulturhus med kino, bibliotek, variert konserttilbud, samt flere koselige kafeer og spisesteder. Glorioso restaurant for den som liker smaken av god, italiensk pizza. Du har også Pizzastua og Peppes like ved. Egon er alltid en klassiker og tilbyr hyggelig uteservering på torget. I Spiseriet hos Rå Smak kan du svinge innom for et tidlig måltid, dagens husmannskost eller nyte den helt spesielle matopplevelsen på kvelden. Fuji Sushi ligger like utenfor døren dersom ganen lengter etter japanske smaker, og ikke minst Texas Barbecue Cafe som høster strålende kritikk fra flere hold. Disse utvalgte er bare noen av spisestedene Asker har å by på. Og flere kommer. Asker sentrum er i starten av en stor utvikling og fornyelse med store planer for området. For koselige kafeer er Kårner og Kaffebrenneriet verdt et besøk. For den handleglade er Trekanten senter et godt tilbud med sine totalt 75 butikker. Senteret har en god balanse mellom kjede- og nisjebutikker, så her er det noe for enhver smak.
Om sommeren er det er frodig liv i gater og parkområder. Her har du tilgang til alle tenkelige servicetilbud for mennesker i alle aldre. Skal du ut i verden er Asker "det naturlige" utgangspunkt. "Alle" tog og busser stopper i Asker. Asker er kjent for sin vakre og varierte natur, viktige næringsområder og for å være et av de mest populære stedene å bo i Norge. I Asker kan du nyte Oslofjorden og dens fantastiske øyer og øysamfunn, frodige daler, dyrkbar mark, utfordrende fjellsider og dype skoger med mange innsjøer til fiske og bading. Den største innsjøen er Semsvann, og området rundt vannet er populært for utendørsaktiviteter året rundt.
Vestmarka kan by på flotte turmuligheter sommer som vinter, fiskemuligheter og spennende naturopplevelser. Nærhet til Semsvann, et av Askers mest populære turområder samt Skaugumsåsen som kan by på spektakulær utsikt over fjorden og Oslo. Kort vei til Holmenskjæret og Hvalstrand med gode bade og fiskemuligheter i Oslofjorden.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse nederst i annonsen på krogsveen.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Læringsverkstedet Risenga barnehage
Føyka barnehage
Hagaløkka barnehage
Leikestua barnehage
Skoler:
Hagaløkka barneskole
Borgen ungdomsskole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt for sameiet på 1 457 kvm. Tomten er opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, gressplen, prydbusker og diverse beplantning. Det er lekeplass i bakgården.
Leiligheten har to uteplasser. Du har morgensolen på balkongen mot øst og kveldssolen på den innglassede balkongen mot vest.
Fra stuen er det adkomst til en innglasset balkong på ca 10,2 kvm som vender mot vest. Balkongen er av støpt dekke og har rekkverk av metall og glass. Det er montert utebelysning, stikkontakt og varmelampe.
På andre siden av leiligheten med utgang fra soverom 2 er det en østvendt balkong på ca 5,3 kvm. Balkongen er av støpt dekke og har rekkverk av metall og glass.

Parkering

Leiligheten disponerer én parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Plassen er merket med nr 3.
Mulighet for elbil-lader:
Selger opplyser om at alle i sameiet har betalt inn et beløp for å dekke kabler til felles punkt i parkeringskjeller. Opplegg fra dette punktet til egen parkeringsplass må bekostes av hver enkelt. Dette er ikke gjort til leilighetens plass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til Bolig/Forretning/Kontor (1 396 kvm), Gang-/sykkelvein (25 kvm) og Konsentrert småhusbebyggelse (36 kvm) i henhold til reguleringsplan Alfheim (id 0220119K) datert 30.11.2004 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen ligger i område for nåværende sentrumsformål, senterområde, iht. kommuneplan for Asker kommune 2018-2030.
Kommuneplaner under arbeid:
Kommunedelplan Asker sentrum - Planlegging igangsatt.
Kommunedelplaner:
E18 Slependen-Drengsrud - Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttredelse: 08.11.2016
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3 311,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter (vann, avløp og renovasjon), forretningsførsel, drift og vedlikehold, garasje, varmtvann, TV og internett fra Telenor, vaktmester, trappevask, brøyting av gang- og kjørearealer.
Fellesutgiftene fordeles slik:
Felleskostnader 2.402,-
Garasje 100,-
Varmt vann 482,-
Canal Digital (Telenor nå*) 327,-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Forretningsfører OBOS opplyser om at fellesutgiftene øker med 15% fra og med juli 2022. Fellesutgiftene blir da anslagsvis kr 3 808,- pr. mnd.
Det er installert felles vannmåler for sameiet.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Grunnpakke er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
*Styret opplyser i mail den 05.05.2022 om at det er byttet fra Canal Digital som leverandør til Telenor.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 116 297,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 018 669,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 0,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 350,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 7 432 942,-.
Av dette beløpet utgjør kr 350,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. Dette er leverandørgjeld.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Synnøve Wessel Firing

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Alfheim 21-23 Eierseksjon Sameie, med sameiebrøk 86/1889.
Sameiet består av 16 boligseksjoner og 1 næringsdel, samt seksjonerte boder og garasjeplasser.
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Takoverheng i 4.etasje ble malt i 2020.
- Det ble foretatt spyling av 2 avløpsrør på vestsiden fra 1. etasje og opp som medførte noe søl på ett par kjøkkener.
- Kontroll av brannsikring i fellesanlegg ved Caverion AS. Overføring til ABBV er testet.
- Felles brannvarsling fra leilighetene, til tavle ved inngangen nede, kontroll utført av Norsk Brannalarm. På grunn av covid-19 ble dette utført på høsten 2020 mot våren tidligere. Batterier i røykvarslere byttes av Norsk Brannalarm. Brannslukker i boder er kontrollert. Brannslukker til hver boenhet for bruk ved komfyr.
- Service på brannvarsling er utført.
- Service på heis, peiser og gassanlegg er utført. På grunn av covid-19 ble gasspeiserne kontrollert i september i stedet for April. En feil ble funnet og brakt i orden.
- Ventilasjonsanlegget er kontrollert med utskifting av filter 2 ganger i året.
- Befaring av ABBR av sikkerhet av gassanlegg. Anlegget er godkjent i februar 2021 og gjelder i 3 år.
- Byttet utvendige veggplater.
Bygning og tekniske anlegg kontrolleres ved befaringer gjennom året. Det fremkommer ikke noen planlagte påkostninger i årsberetningen fra 2021, eller i protokollen fra årsmøtet 2022.
Opparbeidelse av infrastruktur for el-bil er tatt til orientering av styret.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til provisjon av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 15-0043/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Asker
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR15.2243

Dato

Sist oppdatert: 16. mai 2022 kl. 09:09

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.