Komplett salgsoppgave

Mælagata sør 13D

2 900 000 kr
114 m²
3 soverom
Krogsveen Skien v/ Marianne Høimyhr og Tonje Nystad har gleden av å presentere Mælagata sør 13D!
Krogsveen Skien v/ Marianne Høimyhr og Tonje Nystad har gleden av å presentere Mælagata sør 13D!
Nordre Bydel
Påkostet og romslig leilighet over 2 plan. 2 bad og 3 soverom. Vestvendt veranda. Garasje med el-lader.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  2 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  40 896 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  2 942 028 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1997
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  114 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  7 152 kr
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Leiligheten har en meget sentral beliggenhet. Hyggelige og rolig naboer. Garasje med lademuligheter. Romslig og innholdsrik leilighet med lav fellesgjeld.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Mælagata sør 13D!
Romslig og lettstelt leilighet i Nordre bydel. Leiligheten har en vestvendt og delvis overbygget veranda med utsyn mot et pent opparbeidet og hyggelig tun. Garasje med lademulighet. God lagringsplass i boder både inne og ute. Rolig og sentrumsnær beliggenhet med gangavstand til Skien sentrum. Det har blitt foretatt oppgraderinger i leiligheten, med blant annet nytt kjøkken og bad det siste året samt modernisering av overflater. Leiligheten går over 2 plan, 2. og 3. etg, og har en gjennomgående god planløsning.
Leiligheten inneholder blant annet: 2 bad, 3 soverom, åpen stue/kjøkkenløsning, og kontor.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Mælagata sør 13D, 3716 SKIEN
Kommunenummer 3807, gårdsnummer 300, bruksnummer 2981, ideell andel 1/1
Andelsnummer 8, Liegaarden Borettslag, organisasjonsnummer 977320097

Innhold

Totalt bruksareal: 142 kvm
Totalt primærrom: 114 kvm
Bruksareal:
Andelsleilighet 120 kvm
Garasje 17 kvm
Utvendig bod 5 kvm
Primærrom:
Andelsleilighet:
2. etasje 72 kvm: Gang, bad, 2 soverom og åpen stue/kjøkkenløsning.
3. etasje 42 kvm: Gang, bad, kontor, 1 soverom.
Sekundærrom:
Andelsleilighet:
3. etasje 6 kvm: Bod.
Garasje :
1. etasje 17 kvm:
Utvendig bod :
1. etasje 5 kvm:
Kommentarer areal:
*Balkong på ca. 8 kvm.
*Deler av 3. etg. er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak og derfor ikke medregnet i arealoppsettet.
det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er søkt om bruksendring for deler av loftsstue/bod i 3.etg., som er gjort om til bad og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Jfr. pkt ferdigattest.
Arealene er medtatt i boligsalgsrapporten etter dagens bruk.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 03.08.2022, utført av Jon Simonsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Vinduer i 2 og 3-lags glass fra byggeår. Utgangsdør i med brannlassifisering B30 og kodelås. Etasjeskillere i trebjelkelag. Yttertaket er oppført i trekonstruksjon i saltaksform med takoppløft og tekket med betongtakstein (Yttertaket er ikke besiktiget). Oppvarming er via elektrisitet. Naturlig ventilasjon via veggventiler. Separat mekanisk avtrekk fra kjøkken og baderom.
Det gjøres spesielt oppmerksom på elementer merket TG2:
Bad i 2. etasje: TG2 gjelder membran/tettesjikt på vegger og gulv. Det er ikke observert synlige skader, men membranen har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Bad i 3. etasje: TG2 gjelder rørgjennomføringer. Det er rørgjennomføringer med mangelfull tetthet ved avløpsrør og veggbokser under servant, noe som kan medføre at fukt kommer inn i konstruksjonen. Krever oppfølging
med jevnlig ettersyn.
Innredet loft i 3. etasje: Ingen tilkomst bak knevegger. Inspeksjon av bygningsdelen er ikke mulig og det kan derfor ikke sies noe om eksakt utførelse og tilstand. TG2 er satt for å belyse risiko ved
manglende inspeksjonsmulighet.
Elektrisk anlegg: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999.
Balkong: TG2 er satt fordi det ble registrert stedvise råteskader i rekkverksøyle.

Standard

Boligen har en god og praktisk planløsning fordelt på 2 etasjer. Det er hovedsakelig parkett/laminat på gulv i Leiligheten. Malt tapet på veggflater samt malt himling. Det er åpen kjøkkenløsning mot stue. Kjøkkeninnredningen fra 2021 med mørke slette og lyse profilerte fronter. Benkeplate i laminat med underlimt oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. I tillegg til integrert komfyr med induksjonstopp og komfyrvakt, stekeovn og oppvaskmaskin følger kjøleskap, fryseboks og vaskemaskin med. Bad i 2.etg. er fra 2022. Gulvflater belagt med flis og gulvarme. Veggflater med flis i dusjssone. Øvrige veggflater med malte flater. Dusjhjørne med nedsenket gulv og dusjvegger i glass. Veggmontert to-greps blandebatteri med regn og hånddusj.
Se vedlagte tilstandsrapport for ytterliggere informasjon om eiendommens standard.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Med følgende avvik:
Kjøleskap, fryseboks og vaskemaskin følger med salget.

Oppvarming

Eiendommen varmes opp ved elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 05.12.97
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
1. Pkt. 3,4 og 9 under vilkår må etterkommes.
2. Leil. 27C må gjøres ferdig.
Vi har vært i kontakt med Skien Kommune og etterspurt dokumentasjon på dette, men det foreligger ikke i kommunens arkiv.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Det gjøres oppmerksom på at badet og bod i 3.etg. er innredet etter at midlertidig brukstillatelse er gitt.
Arealet var opprinnelig byggemeldt som loftstue jrf. mottatte byggetegninger fra kommunen. Ominnredning av rommene er ikke søkt om og godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet:
Dagboknr: 1664, tinglyst 23.09.1946. Bestemmelse ifgl. skjøte. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Dagboknr: 656, tinglyst 1961. Bestemmelse om fjerning av bebyggelse på nærmere angitte vilkår.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en svært sentrumsnær og attraktiv beliggenhet. Det er blant annet gangavstand til søndagsåpne Joker Duestien, og Lietorvet kjøpesenter som har et bredt utvalg av butikker, apotek, frisør, dagligvare, Vinmonopol og kafeer. Det er fine turmuligheter i Lundedalen i umiddelbar nærhet. Er du fotballinteressert har du Skagerak Arena hvor Odd spiller sine hjemmekamper kun noen minutters gange unna. På Falkum er det også flere dagligvareforretninger, Europris, frisør og Tinholt bakeri. Skiens sentrumsgater er kun en liten gåtur unna. Ønsker du å benytte deg av byens fasiliteter og uteliv er det et bredt utvalg av konserter både på Ibsenhuset og Parkbiografen, kino samt kafeer og restauranter for alle aldersgrupper.
Se mer informasjon på: http://www.skien.kommune.no
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Skien kommune.

Adkomst

Fra rundkjøringen i Liegata: Ta tredje avkjørsel inn på Schweigaardsgate som svinger mot høyre og går over i Mælagata. Mælagata sør 13 ligger på venstre hånd. Ta til venstre inn på Adjunkt Arentz gate vest hvor det er parkering for borettslaget.
Leiligheten er merket med en "til-salgs" plakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Lunde barneskole (1-7 kl.)
399 elever, 16 klasser, 0.8 km
Bratsbergkleiva skole (1-7 kl.)
296 elever, 14 klasser 1.6 km
Gjerpen barneskole (1-7 kl.)
339 elever, 14 klasser, 1.8 km
Telemark toppidrett ungdomsskole- og videregående (8-10 kl.)
1 km.
Mæla ungdomsskole (8-10 kl.)
368 elever, 14 klasser, 1.3 km
Skien videregående skole
1100 elever, 40 klasser, 2 km
Barnehager:
Lundedalen barnehage (0-6 år)
62 barn, 4 avdelinger, 0.2 km
Tabernaklets korttidsbarnehage
18 barn, 1 avdeling, 0.4 km
Duestien barnehage (0-6 år)
94 barn, 8 avdelinger, 0.7 km
Dagligvare / varer og tjenester, gangavstand:
Joker Duestien, 2 min
Coop Extra Plesner, 4 min
Lietorvet, 5 min
Handelstorget, 9 min
Apotek 1 Bien (Lietorvet), 5 min
Boots apotek Medicus Skien ,5 min
Skien Vinmonopol, 5 min
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1924 kvm som tilhører borettslaget. Borettslagets tomt er opparbeidet med grøntarealer, parkeringsplasser/garasje og et koselig uteområde til felles bruk.

Parkering

Garasje i felles garasjeanlegg. Det er montert el-lader i garasjen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i område som i kommuneplan er avsatt til: Boligbebyggelse- nåværende kommuneplan (16.06.2016), byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav. Gjeldende regulering: 3807 703. Forslag til reguleringsplan for Søndre Mæla. Formål: boliger, felles lekeareal og gang-/sykkelsti.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 7 152,- pr. mnd. og inkluderer blant annet: renter og avdrag på lagets lån, vedlikehold, kabel-tv, kontigent NBBL og styrehonorar.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Styreleder opplyser ovenfor megler under telefonsamtale 15.08.2022 at det ikke er planlagt økning i felleskostnader i umiddelbar fremtid.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr. 68,-
Avdrag kr 3.393,-
Driftskostnader kr 3.691,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 19000 kwh. pr. år.
Avgift for leverandør av kabel-tv og bredbånd inngår i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 717 743,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 583 876,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 26 897,- pr. 12.08.2022
Andel fellesgjeld er kr 40 896,- pr. 12.08.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er 434 886,- pr. 29.06.22 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 11431919, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 29.06.2022: 1.07% pa.
Antall terminer til innfrielse: 2
Saldo per 29.06.2022: 434 887
Andel av saldo: 40 896
Første termin/første avdrag: 01.12.1998 ( siste termin 01.06.2023 )

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2 942 028,-. Av dette beløpet utgjør kr 40 896,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer:
- Valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 700,- pr. ny andelseier.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.644,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Marco Poul Gozzi

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Liegaarden Borettslag.
Forretningsfører er Porsgrunn og Bamble Boligbyggelag, tlf. 35 50 45 02
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Beboerne som planlegger å anskaffe husdyr, og nye beboere som fra tidligere har husdyr, skal skriftlig søke styre om tillatelse, før dyr kan tas inn i borettslaget.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette inntil 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 26-0042/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Skien
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR26.2242

Dato

Sist oppdatert: 17. august 2022 kl. 20:30

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.