Komplett salgsoppgave

Gjelsmoveien 7

3 190 000 kr
154 m²
3 soverom
Krogsveen v/Azra Hadzic har gleden av å presentere Gjelsmoveien 7!
Krogsveen v/Azra Hadzic har gleden av å presentere Gjelsmoveien 7!
Kart
Del
Azra Hadzic
Presenteres av
Azra Hadzic
Mosby
Sjarmerende enebolig m/sentral beliggenhet på Mosby - Vinterhage - Garasje m/hobbyrom - Solrik hage -Moderniseringsbehov

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 190 000 kr
 • Omkostninger
  80 920 kr
 • Totalpris
  3 270 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1966
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  154 m²
 • Bruksareal
  180 m²
 • Tomteareal
  601,6 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Gjelsmoveien 7 - en sjarmerende familiebolig med mange muligheter!
Dette er en koselig og velholdt enebolig med påbygd vinterhage, separat garasje med hobbyrom og en frodig, solrik hage som passer ypperlig for både små, store og firebeinte. Boligen strekker seg over to etasjer, og er innholdsrik. Boligen byr på bl.a. tre soverom, separt kjøkken, tre stuer, bad, separat vaskerom og godt med lagringsplass. Eneboligen ligger sentralt til på Mosby i en rolig og barnevennlig gate med gåavstand til alt du trenger.
Like ved boligen finner du nye Mosby oppvekstsenter med både barnehage, skole og fotballbane. Et steinkast unna finner du Moseid Bakeri som er kjent for sin gode bakst. I tillegg finner du bussforbindelse like ved samt Rema 1000 og bensinstasjon.
Velkommen inn!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gjelsmoveien 7, 4619 MOSBY
Kommunenummer 4204, gårdsnummer 27, bruksnummer 302

Innhold

Totalt bruksareal: 180 kvm
Totalt primærrom: 154 kvm
Primærrom:
U. etasje 52 kvm: Gang, kjellerstue og vaskerom.
1. etasje 102 kvm: Vindfang, gang, 3 soverom, bad, kjøkken, 2 stuer.
Sekundærrom:
U. etasje 26 kvm: 3 boder.
Garasje:
Primærrom:
1. etasje 17 kvm: Hobbyrom.
Sekundærrom:
1. etasje 22 kvm: Garasje og bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.08.2023 utført av Anticimex Kristiansand. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på støpt grunnmur av betongblokker. Yttervegger i trekonstruksjoner med stående/liggende trekledning. Yttertaket har saltaks konstruksjon tekket med betongtakstein. Utvendig opparbeidet med asfaltert gårdsplass med plass til flere biler. Hage med plen, bed og beplantning. Beleggningstein. Veranda med utgang fra utestuen. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG3:
Vaskerom kjeller: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: rustangrep sluk, lekkasje/drypp fra vannrør over blandebatteri. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering. Vegger har synlig mur konstruksjon med utenpåliggende rør. Forhøyede verdier registrert ved fuktsøk i nedre del skyldes sannsynligvis utvendig drenering og kappilært oppsug. Fornying/oppgradering av våtrommet må påregnes. Sjablongmessig prisanslag gjelder total oppgradering. kr 100 000 - 300 000
Tekking: Taktekkingen som er fra byggeår må påregnes utskiftninger grunnet alder. Sjablongmessig prisanslag settes for utbedringer av råteskader. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000
Gesimsløsninger: Råteskader observert på utstikk ved inngangspartiet mot bad. Flere vindskier bør byttes grunnet påbegynt råte. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000
Rømningsvei: Rømningsvindu fra rom under terreng har ikke tilstrekkelig størrelse iht. forskriftskrav. Godkjent rømningsvei må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.
TG2:
Våtrom bad: Badet er av eldre dato og har behov for total oppgradering mht overflater, tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Ved oppgradering bør mekanisk avtrekksvifte etableres for tilstrekkelig ventilering. Hulltaking fra underliggende himling ble utført. Det er benyttet støpt etasjeskille på badet, fuktmåling er ikke mulig.
Kjøkken: TG2 er valgt på grunn av kjøkkenets alder med tanke på innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner. Rustangrep observert på avløpsrør under servant, ingen drypp/lekkasjer observert ved funksjonstest av kjøkkenkran. Rørlegger bør kontaktes for videre undersøkelser av avløpsrørene. Røropplegget bør skiftes grunnet alder.
Overflater gulv: Det registreres bomlyd under flere fliser i vindfang, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Det originale tregulvet har stedvis behov for oppgradering/overflatebehandling grunnet slitasje.
Rom under terreng: Overflatebehandling må forventes grunnet avskallinger eksempelvis mot vedbod/ytterhjørnet. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS),
i utlektet kjellervegg bak sofaen i kjellerstuen. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser følgende: RH 79,6 %, temperatur 15,7 grader C og duggpunkt 11,8 grader C.
Loft: Svertesopp observert i undertak. Dampsperre mellom varm og kald sone er ikke etablert. Risiko mht kondensering. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Innvendige trapper: Trappen er bratt utformet, rekkverk kun montert på en side. Åpninger mellom opptrinn er over 10cm, 16,5cm målt. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav.
Etasjeskiller: Største avvik målt til 23mm i stuen 1.etg. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng.
Vann- og avløpsrør: Kobberrør fra ulike årstall. TG2 settes på de deler av røropplegget som allerede har lang brukstid. TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er fra husets opprinelige byggeår.
Andre VVS-tekniske anlegg: Ingen årstall verifisert. Utedelen er aldringspreget med rustangrep. Service og vedlikehold må påregnes.
P-rom: Primærrom i kjelleren avviker i forhold til dagens forskriftskrav for dagslys.
Radon: Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.
Elektrisk anlegg: Det er ikke gjennomført vedlikehold på det elektriske anlegget fra byggeår, og det foreligger ingen dokumentasjon. Ingen dokumentasjon fremlagt på nyere utført EL arbeider gjeldene tilbygg.
Yttervegger inkl. fasade og konstruksjon: Det er ikke etablert tilstrekkelig luftesjikt bak ytterkledningen, noe som gir økt risiko mht fukt og råteskader. Det registreres råteskader på deler av gavl veggen utenfor stuen. Enkelte kledningsbord må påregnes utskifting grunnet alder og påbegynt råteskader. Gavl vegg stue har behov for utbedringer og vedlikehold.
Vinduer og dører: Vinduer i kjelleren er fra byggeår og bærer preg av alder og slitasje. Vinduer i kjelleren bør skiftes. Inngangsdøren er fra byggeår, TG2 settes grunnet alder.
Yttertak: Isolasjon ligger stedvis for nærme undertaket på loftet, noe som hindrer tilluften og ventileringen av konstruksjonen. Ved oppgradering bør det etableres bedre ventilering fra gesimser/raft. Takrenner fra byggeår må påregnes utskiftninger grunnet alder og slitasje. Gradrenne beslag og pipehatt er aldringspreget.
Grunnmur: Det registreres riss/sprekkdannelser på grunnmur og gulv eksempelvis på vaskerom.
Drenering: Dreneringens alder og observert tilstand tilsier at utbedringer/utskiftninger bør påregnes.
Garasje: Det registreres sprekker på ringmur mot garasjen. Taktekkingen bærer preg av alder og slitasje. Vinduer og dører fra byggeår. Gulvet i boden bør fjernes grunnet fuktskader. Spor etter treskadeinsekter observert innvendig i garasjen.
Sammendrag egenerklæringsskjema:
Pkt.2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Nytt toalett, dusj og vask. Utført rundt 1994. Vågsbygd Vvs
Pkt. 12: Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Innglasset terasse. Kjell Haraldstad
Pkt. 13: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner? Installerte stikk til lys etc på terassen. (Innglasset del). Og installert varmepumpe. Stokkeland Elektro AS
Pkt. 17.1: Har kommunen gitt dispensasjon til at den nedgravde oljetanken kan bli liggende, f. eks. ved at den nedgravde oljetanken tømmes, saneres eller fylles igjen med masser? Oljetank er tømt og koblet ut. (Selger opplyser at det er skrivefeil. Det er ikke oljetank, men parafintank)

Standard

Boligen byr på følgende:
Stue:
Boligen har hele tre stuer, to i hovedetasjen hvorav den ene er vinterhage og kan benyttes hele året samt kjellerstue i underetasjen. Stuene er av god størrelse, og har mange bruksområder samt god plass til både sofagrupper, og tv-seksjon. Vinterhagen er bygd på i 2020, og oppleves luftig og lys med alle vinduene. Dette er en plass du kan nyte hele året! Hovedstuen har originale tregulv og plass til en spisegruppe. Kjellerstuen finner du i underetasjen og dette rommet passer ypperlig som tv-stue eller hvis du ønsker å trekke deg tilbake i et svalt rom på varme sommerdager. Gulvet er flislagt med varmekabler.
Kjøkken:
Koselig separat kjøkken med innredning fra Strai. Det er også plass til et mindre frokostbord på kjøkkenet hvor du kan nyte soloppgangen fra vinduet. Hvitevarer medfølger handelen foruten kjøleskap/frys og komfyr.
Bad:
Baderommet er flislagt på gulv, og har dusjkabinett, toalett og servant med innredning samt speil med overskap. Badet ligger i gangen og har lett adkomst både fra stue og boligens soverom.
Soverom:
Eneboligen kan by på tre soverom, alle samlet i hovedetasjen. Hovedsoverommet er av god størrelse, og har plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Det er en større innebygd garderobe langs veggen som gir godt med oppbevaring- og lagringsplass. Soverom nr. 2 er i dag benyttet som kontor, men er også av god størrelse. Soverom nr. 3 passer ypperlig som barnerom, gjesterom eller det en måtte ha behov for.
Vaskerom:
Større separat vaskerom i kjelleren med plass til vaskemaskin og tørketrommel. Vaskerommet har utslagsvask, hyller til oppbevaring og ellers godt med lagringsplass. Dette er et innholdsrikt vaskerom med mange muligheter.
Boligen har også en separat garasje hvor du får eget hobbyrom med egen inngang fra utsiden og gjennomgang fra garasjen. Hobbyrommet har flere bruksmuligheter! I tillegg får du flere boder i boligen underetasje og godt med lagringsplass. Boligen har en frodig og flott hage med pen beplantning og dette er en hage som passer til både små, store og firebeinte.
Eneboligen er en flott familiebolig som du kan nyte i mange år fremover og skape nye og hyggelige minner i rolige og fine omgivelser.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
- Lampe over spisebord i stuen medfølger ikke.
- Kjøleskap/frys på kjøkken og kjøleskap/frys i hobbyrom medfølger ikke.
- Komfyr medfølger ikke
- Tørkeskap og tørkerulle medfølger ikke.
- Hjørneskap i spisestuen medfølger ikke.

Oppvarming

Boligen har varmekabler i kjellerstue og hobbyrom i kjeller. Videre er det varmepumpe i stuen i hovedetasjen samt vedovn både i hovedetasjen og underetasjen. På badet er det varmelampe. Ellers elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 06.02.1967 for oppføring av boligen. Det foreligger byggetillatelse for oppføring av tilbygg garasje, terrasse og kjellernedgang datert 19.11.1996 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke vinterhage tilbygg. Det foreligger ikke originale plantegninger av eneboligen og rommene er beskrevet slik de brukes i dag.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst tre servitutter på eiendommen. Disse omhandler blant annet bestemmelse om kloakk- og vannledninger, registrering av grunn og omnummerering ved kommuneendring.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger flott til i ett rolig og veletablert nabolag med godt bomiljø som passer ypperlig for både små og store.
Fra boligen er det kort avstand til flere servicetilbud og fasiliteter som dagligvarebutikk, skoler og barnehager. Nærmeste busstopp er ca. 200m fra boligen og har bussrute som tar deg inn til bl.a. Kvadraturen.
I nærområdet finner du Mosby oppvekstsenter som bl.a. har fotballbane, og en kort kjøretur unna finner du Torridal idrettsanlegg.
Moseid Bakeri finner du omtrent som nærmeste nabo, og kan by på deilig bakst!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved felles påmeldingsvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Mosby barnehage (1-5 år)
Høietun barnehage (1-5 år)
Strai barnehage (1-5 år)
Barne- og ungdomsskoler:
Mosby oppvekstsenter (1-7 kl.)
Torridal skole (1-10 kl.)
Videregående skoler:
Vennesla videregående skole
Kristiansand Katedralskole Gimle

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 602 kvm. Tomten er meget pent opparbeidet med hage, flotte blomster og ulik beplantning. Hagen strekker seg langs huset på den ene siden og hele veien bak huset. Tomten er også opparbeidet med belegningsstein foran kjøkkenet og huset, og asfalt som utgjør flere biloppstillingsplasser. I tillegg får du egen separat og innholdsrik garasje med god lagringsplass.

Parkering

Boligen har separat garasje med bod og hobbyrom. Ellers er det godt med biloppstillingsplass på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bebyggelse og anlegg i henhold til kommuneplanen 2011-2022.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.074,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
I tillegg kommer gebyr for renovasjon fra Avfall Sør. Normalgebyret for 2023 er kr. 3.925,-. Merk at gebyr kan variere etter husholdning og forbruk.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Eier opplyser at fiber er bestilt fra telenor og vil bli lagt inn i 2024. Installasjonen skal være dekket av kommunen, men vil medføre noe månedlig kostnad.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 603.493,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2.172.575,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

 Eiendomsskatten utgjør kr. 3.731,- pr år og er inkludert i kommunale avgifter.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.270.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner Spareskillingsbanken. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad.
Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.
 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Signe Mjåland

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0213/23
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.23213

Dato

Sist oppdatert: 12. september 2023 kl. 11:22

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.