Komplett salgsoppgave

Thornegata 36

3 990 000 kr
81 m²
2 soverom
Krogsveen v/ Markus Alm Thoen ønsker velkommen til Thornegata 36!
Krogsveen v/ Markus Alm Thoen ønsker velkommen til Thornegata 36!
Markus Alm Thoen
Presenteres av
Markus Alm Thoen
Bragernes sentrum
Lys og pen 3-roms endeleilighet i 1. etasje. Sentral samt pendlervennlig beliggenhet. Felles uteplass. Parkeringsplass.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  3 990 000 kr
 • Omkostninger
  100 920 kr
 • Totalpris
  4 090 920 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1870
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  81 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  1 500 kr
 • Energimerke
  Gul G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og pen 3-roms eierleilighet beliggende i enden av 1. etasje.
 • Stue med peisovn fra 2018 og hyggelig spisestue
 • Stilrent kjøkken fra 2015 med helintegrerte hvitevarer
 • Flislagt bad fra 2016 med dusjnisje og varmekabler
 • 2 soverom med garderobeløsning
 • Montert varmepumpe fra 2018 på kjøkken
 • Lagringsplass i 1 kjellerbod og felles kjellerboder
 • Hyggelig felles uteplass ved inngangsparti
 • Medfølgende parkeringsplass på sameiets tomt
 • Meget sentral og pendlervennlig leilighet
 • Umiddelbar nærhet til det meste av sentrumsfasiliteter
 • Kort gangavstand til offentlig kommunikasjon
 • Nærhet til flotte tur- og rekreasjonsområder
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Thornegata 36, 3015 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 114, bruksnummer 1035, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Bruksareal (BRA): 81 kvm
Primærrom (P-rom): 81 kvm
Primærrom
1. etasje:
81 kvm: Stue, spisestue, kjøkken, bad, soverom 1, soverom 2/kontor og entré.
I tillegg har boligen 1 bod på ca. 6 kvm og tilgang til felles boder i felles kjelleretasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Sindre Anholt Andersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på grunnmurer i stein/betongkonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjoner. Utvendige fasader med stående trekledning. Valmet tak belagt med takstein. Vinduer i 2-lags glass med karmer av tre fra 1993. Profilert ytterdør fra ukjent årstall. Bygningen har fått ny isolasjon, utvendig kledning og takrenner i 2020 (på 3 yttervegger). Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Felles inngangsparti med videre adkomst til leilighetens inngang. Hyggelig felles uteplass i tilknytning til inngangspartiet. Sol fra ca. kl. 11.00 til ca. kl. 19.00 (midtsommerstid) iflg. selger.
Stue: Stue med sofaområde. Frittstående Contura peisovn fra 2018 med plate på gulv. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Spisestue: Spisestue med god plass til sittemøblement, delvis åpen løsning mot kjøkken. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Kjøkken: Stilren kjøkkeninnredning fra 2015 med helintegrerte hvitevarer. Over- og underskap i hvit og glatt utførelse. Laminert benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med takhengt ventilator med komfyrvakt, platetopp, mikrobølgeovn, stekeovn, kjøle- og fryseskap, oppvaskkum og oppvaskmaskin. Mulighet for spiseplass. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Bad: Badet var nytt i 2016. Servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Nyere speilskap med lysarmatur over servant. Nyere hyller samt nyere vegghengt skap i hvit og glatt utførelse over vaskemaskin. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjnisje med dusjvegg av glass samt regnfallsdusj. Opplegg for vaskemaskin. Downlights i tak og varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
Soverom 1: To nyere garderobeskap i hvit og profilert utførelse. Nyere laminat på gulv, malt samt nyere tapet på vegger og malt himling.
Kontor/soverom 2: Skyvedørsgarderobe i hvit og glatt utførelse. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Entré: Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Generelt om boligen: Montert Toshiba varmepumpe fra 2018 på kjøkken (foretatt service i 2020). Høiax RS200 varmtvannsbereder, montert i felles kjelleretasje. Sikringsskap med automatsikringer, plassert i felles trappegang.
Selger opplyser om ett vindu som ikke går opp (heller ikke i bruk).
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
- Rom under terreng (kjeller), loft (uinnredet/råloft), yttertak og drenering: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
- Bad: Manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel og bomlyd i enkelte gulvfliser.
- Kjøkken: Kun kullfilter (ikke separat avtrekk fra rommet) og manglende automatisk lekkasjestopper.
- Øvrige rom: Stedvis knirk i gulv.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg: Stoppekran plassert utenfor boenhet (ikke hensiktsmessig).
- Elektrisk anlegg: Ikke fremlagt samsvarserklæring på arbeid/anlegg (montert etter år 1999).
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
- Etasjeskiller (1. etg): Skjevhetsmåling - forskjell på 34 mm i spisestue og 30 mm i stue (eldre bygning).
- Brann: Ikke etablert brannskiller iht. forskrift og entrédør er ikke iht. brannforskrift.
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

Løsøre og tilbehør

Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder platetopp, mikrobølgeovn, stekeovn, kjøle- og fryseskap samt oppvaskmaskin.
To barkrakker på kjøkken og to taklamper i stue kan medfølge om ønskelig.
Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Peisovn i stue. Varmepumpe på kjøkken. Varmekabler i gulv på bad. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2018, utført av Drammenregionens brannvesen IKS.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Drammen kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i deres arkiv. I henhold til matrikkelen for eiendommen, er bygningen først registrert tatt i bruk i år 1870.
Megler anfører at det ikke foreligger godkjente byggetegninger på opprinnelig bygning i kommunens arkiv, av den grunn finnes det ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet. Det er da usikkerhet vedrørende innredning av rom for varig opphold er bruksendret/omsøkt og godkjent av kommunen.
Det er utstedt godkjente byggetegninger for takløft samt vindusforandring datert 07.07.1949 og nytt inngangsparti med veranda datert 24.06.1994.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser, med unntak av sameiets tinglyste panterett:
De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Tinglyst seksjoneringsbegjæring
Dagboknummer: 270376
Tinglysningsdato: 03.04.2012
Omhandler seksjonering av eiendommen: Gjeldende seksjon med seksjonsnummer 1, boligformål, sameiebrøk 82/263.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget sentral og pendlervennlig leilighet beliggende rett ved sentrum. Umiddelbar nærhet til det meste av sentrumsfasiliteter og kort gangavstand til offentlig kommunikasjon.
Magasinet kjøpesenter innen kort gangavstand fra eiendommen, i tillegg til CC Vest og Torget Vest kjøpesenter i nærheten. Gågatene i byen kan friste med et stort utvalg av sentrumsfasiliteter som caféer, dagligvareforretninger, restauranter, nisjébutikker m.m., i tillegg er det bowling, kino, minigolf, skøytebane (vinterstid) og teater innen kort avstand. Kort vei til strandpromenaden langs Drammenselva, som er pent opparbeidet med grøntområder, lekeplasser, volleyballbane og badeplass.
Drammen har en rekke fritids- og sportstilbud. Drammen Strong og Drammen Ballklubb er idrettslag i nærmiljøet med diverse tilbud. Ytterligere tilbud og anlegg på Marienlyst med kunstis og kunstgressbane, Drammensbadet, Marienlyst stadion, Turnhallen, etc.. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Kort vei til flotte turmuligheter samt rekreasjonsområder i Bragernesåsen, Drammensmarka og Elveparken.
Meget godt kollektivtilbud i form av buss og tog. Nærhet til bussholdeplass og bussknutepunkt, se www.brakar.no for rutetider. Kort gangavstand til togstasjonen på Strømsø og togstasjonen på Brakerøya. Gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Vestfold, tidsmessig tar det ca. 30 minutter til Oslo, se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Bragernes Strand Barnehage, Brannposten barnehage, Løkkebergene Vels barnehage.
Skoler: Bragernes barneskole og Børresen ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 265 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Asfaltert innkjørsel/gårdsplass.

Parkering

Denne leiligheten har 1 medfølgende parkeringsplass på sameiets tomt iht. vedtektene.
Øvrig parkering i gate etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan for kvartalet: Engene, Gjetergata, Thornegata og Syndgata datert 26.10.2004. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Eiendommen omfattes i tillegg av Kommunedelplan sentrum datert 30.05.2006 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommuneplan for Drammen kommune 2022-2040 (se kommunens hjemmeside for mer info).
Eiendommen er SEFRAK-registrert, gjeldende bygning på eiendommen er et ikke-meldepliktig bygg. SEFRAK-registrerte bygninger gjelder bygg (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminnelova.
Selger opplyser om mottatt nabovarsel vedrørende utbygging av leiligheter i Sundgata, utbyggingen har ikke blitt vedtatt.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer bl.a. kommunale avgifter (vann og avløp), strøm i fellesarealer, felles vedlikehold og felles bygningsforsikring.
Renovasjonskostnader: kr 2.998,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Samarbeid renovasjon, 2022.
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 9.265 kWh pr. år (estimert for 2022).
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv/internett og har kostet ca. kr 1.159,- pr. mnd avhengig av kanalvalg og hastighet på nettet.
Selger opplyser om at det har blitt gravd fiberkabel over naboeiendommen (Thornegata 34) til denne boligen, i senere tid har det blitt gravd fiber i gata (boligen er ikke tilkoblet dette).
Det må påregnes kostnader til strøm inkl. nettleie og innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 801 079,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 2 883 885,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Sameiet har ingen fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.090.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Line Breivik Solum og Bjørn Ole Solum

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet Sameie Thornegata 36.
Sameiet består av 4 leiligheter, fordelt på 1 bygning.
Sameiet har ingen forretningsfører og det er en seksjonseier som tar seg av regnskapet.
Dugnader, snømåking, gangvask samt trappevask tilknyttet sameiet må påregnes.
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon.
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.
Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Gjensidige.
Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,00% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 37.500,-
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0339/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22339

Dato

Sist oppdatert: 21. september 2022 kl. 12:26

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.