Komplett salgsoppgave

Haugerudveien 72

3 500 000 kr
59 m²
1 soverom
Stue med god plass til sittegruppe og spisebord
Stue med god plass til sittegruppe og spisebord
Kristine Mevik
Emir Mekic
Presenteres av
Kristine Mevik og Emir Mekic
Haugerud
Perfekt førstegangsbolig: Velholdt 2-roms i høy 1. etasje med fin planløsning. Kort vei til Østmarka og offentlig komm.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  3 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  234 000 kr
 • Omkostninger
  8 604 kr
 • Totalpris
  3 742 604 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1970
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  59 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 829 kr
 • Energimerke
  Lysegrønn E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stue med utgang til balkong, separat kjøkken, stort soverom, dusjbad, separat toalett og entré. Nært Østmarka og barnevennlig.
  Fasiliteter:
 • IKEA-kjøkken med frokostplass, hvitevarene følger med
 • Stue med plass til sittegruppe og spisebord
 • Lun, sydøstvendt, overbygd balkong på 4,5 kvm med markise og fint utsyn
 • Elektrisk gulvvarme på bad
 • Trappefri adkomst via heis
 • Kjellerbod
 • Felles trimrom, vaskekjeller, rom for barnevogn og sykler
 • IN-ordning
 • Stor tomt som er pent beplantet
 • Mulighet for å leie parkeringsplass via borettslaget
 • Gangavstand til butikker, barnehager og skoler
 • Godt kollektivtilbud med Haugerud t-banestasjon 5 min unna
 • Forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler for informasjon

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Haugerudveien 72 , 0674 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 141, bruksnummer 103, ideell andel 1/1
Andelsnummer 4, Solfjellet Borettslag, organisasjonsnummer 948 515 660

Innhold

Totalt bruksareal: 59 kvm
Primærrom: 59 kvm
1. etasje: Entré/gang, stue, kjøkken, soverom, wc og bad.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 1,5 kvm merket 105.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 02.09.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Deler av soverom har opprinnelig tidligere vært bod. Det er ikke kjent om tiltaket er søkt om eller godkjent og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Arealet er omtalt i rapporten etter dagens bruk.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre/mur/betong. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Boligblokk over 12 etasjer samt underetasje og kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og bærende konstruksjoner av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger med fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med takpapp/folie (taket er ikke besiktiget). Slett entrédør fra ukjent årstall med kikkehull. Brannklassifisering B30 og lydklasse 35dB. Vinduer og balkongdør med karmer av pvc, og to-lags glass fra 1990/91 og 2020 i stue mot balkong.
Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende som har fått TG2:
- Bad: overflater vegger, gulv, membran, tettesjikt og overgang til sluk.
- Kjøkken: overflater gulv, ventilasjon (kullfilter) og vannrør.
- Toalettrom (ikke våtrom): ventilasjon og vannrør.
- Øvrige rom: overflater vegger og gulv.
- Etasjeskiller 1. etasje: skjevhetsmåling (5 mm i soverom og 10 mm i stue).
- Tekniskes anlegg - VVS anlegg: vannbåren varme (eldre anlegg).
- Elektrisk anlegg: forenklet vurdering av det elektriske anlegget.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/badet/bygningsdelen/skjevheten/sluket/fuktigheten/taket/det elektriske etc. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Pen og velholdt 2-rom hjørneleilighet med gode lysforhold. Østmarka som nærmeste nabo bor du tett på naturen samtidig som det er kort vei til matbutikker, t-bane og buss. Leiligheten har en god planløsning og inneholder entré/gang, bad/wc, soverom, kjøkken og stue med utgang til balkong. Gangavstand til Kiwi og Coop Extra, samt busslinje 61A og Haugerud t-banestasjon (linje 2). Takhøyder er på tilfeldig sted målt til ca. 2,22 meter på bad, 2,30 meter på wc og 2,43-2,45 meter i øvrige rom.
Stue (ca. 20 kvm): Hyggelig stue med store vindu gir rikelig med dagslys og utgang til balkong. Plass til stort spisebord og sittegruppe. Uttak for kabel-tv og fibernett.
Kjøkken (ca. 8,4 kvm): Kjøkken fra 2019. Lys IKEA-innredning med malte glatte fronter. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap med frysedel, stekeovn og mikroovn i høyskap, oppvaskmaskin i benk og nedfelt platetopp. Ventilator med kullfilter i overskap. Vannrør av typen rør-i-rør. Avløpsrør av plast. Komfyrvakt. Hvitevarene følger med.
Balkong (ca. 4,5 kvm): Solrik, overbygd sydøstvendt uteplass med utsyn mot nabolaget. Gulv belagt med treheller og har rekkverk av betong/mur. Rekkverkshøyden er målt til 1,18 meter. Markise.
Soverom (ca. 15 kvm): God plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord og skrivepult. Skyvedørsgarderobe og vindu mot nordøst.
Dusjbad/wc (ca. 3,5 kvm): Bad fra 2011. Ovenpåliggende servant med praktiske skuffer. Speilskap og overlys på vegg over servant. Dusj på gulv i hjørnet med innfellbare dører. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Opplegg for vaskemaskin og kondenstørke-trommel. Downlights i himling. Avtrekksventil plassert i himling.
Toalettrom (ca. 1,5 kvm): Toalettrom fra 2011. Vegghengt servantskap servant. Speil på vegg over servant. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil plassert i himling.
Entré (ca. 7 kvm): Porttelefon med døråpner. Plass til garderobeløsning. Sikringsskap med automatsikringer.
Lagringsplass: garderobeskap og kjellerbod.
Himlinger: Malt betong. Malte og sparklede gipsplater. Downlights på bad og toalettrom.
Vegger: Lyse horisontale, keramiske fliser på bad, øvrige overflater er malte og sparklede gipsplater. Malt betong.
Gulv: Hovedsakelig 3-stavs laminat fra 2020. Belegg på toalettrom. Beige fliser med gulvvarme på bad.

Oppvarming

Tilkoblet felles varmtvann og oppvarming med radiatorer tilknyttet felles varmesentral. Varmekabler på bad.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.05.1972. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
- Dagboknr 725573-1/200, tinglyst 23.09.2010, type heftelse: Fellesobligasjon for borettsinnskudd.
- Dagboknr 4910-1/105, tinglyst 09.03.1973 , type heftelse: Fellesobligasjon for borettsinnskudd.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 5 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om trafostasjon/kiosk, bestemmelse om vann/kloakkledning, bestemmelse om gjerde og bestemmelse om adkomstrett.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Integrerte hvitevarer (oppvaskmaskin, koketopp og stekeovn) medfølger.
Solkart vedlagt i salgsoppgaven er kun ment som en illustrasjon over solforholdene midtsommers (21. juni). Teknologien som brukes kan slå feil pga. kalibrering e.l. Solforhold må derfor også kontrolleres selv ved hjelp av kompass, kart eller egen app hvis dette er av betydning. Bygg, vegetasjon o.l. kan skygge for solen.
Konferer med megler ved spørsmål eller hvis du har behov for veiledning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leilighet ligger tilbaketrukket i rolige og idylliske omgivelser. Haugerud er et meget spennende boligområde mellom Østmarka og Oslo sentrum.
I umiddelbar nærhet har du alt av servicetilbud som butikker, treningssentre, skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Godt utvalg av kjøpesentre i nærheten, som Tveita senter med over 70 butikker og servicetilbud og Haugerud senter. Alna Senter og Bryn Senter er en rask kjøretur unna. Bydelen byr også på et godt aktivitetstilbud med flere aktivitets- , kultur- og fritidsklubber. Aktivt idrettsmiljø i Haugerud idrettsforening med en rekke idretter. Nærmeste treningssenter er SATS på Hellerud. Nærbutikkene Kiwi, Rema 1000 og Coop Extra er ca. 5 min unna.
Fra boligen er det kort vei til løypenett som tar deg innover i Østmarka. Flotte turområder både sommer- og vinterstid. Stier, lysløyper og turveier som er fine til turgåing, sykling og løping. Om vinteren blir det kjørt opp skispor i lysløypene. Østmarka byr på bade- og fiskevann, deriblant Lutvann som ligger en liten tur fra leiligheten. Det er muligheter for en gåtur til Rustadsaga, Skullerudstua og Mariholtet hvor du kan få kjøpt diverse bakst og kaffe hele året.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Stjernemyra barnehage (1-6 år) 4 min
- 45 barn, 3 avdelinger 0.4 km
Haugerud sentrum barnehage (1-6 år) 5 min
- 72 barn, 5 avdelinger 0.4 km
Solfjellet barnehage (1-6 år) 5 min
- 54 barn, 4 avdelinger 0.4 km
Barneskoler:
Trosterud skole (1-7 kl.) 8 min
- 365 elever, 17 klasser 0.7 km
Lutvann skole (1-7 kl.) 16 min
- 340 elever, 16 klasser 1.3 km
Tveita skole (1-7 kl.) 18 min
- 200 elever, 10 klasser 1.5 km
Trasop skole (1-7 kl.) 24 min
- 446 elever, 19 klasser 2 km
Ungdomsskoler:
Haugerud skole (8-10 kl.) 7 min
- 403 elever, 15 klasser 0.6 km
Videregående skoler:
Hellerud videregående skole 17 min
- 600 elever 1.4 km
Ulsrud videregående skole 8 min
- 624 elever 4.7 km
Distanser er basert på kortest kjøre-/gåavstand (*luftlinje). Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/ bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 60301,2 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med plenarealer, prydbusker, trær, annen beplanting, sittegrupper.

Parkering

Borettslaget leier ut parkerings- og garasjeplasser etter ansiennitet ved å ta kontakt med styret. Det påløper administrasjonskostnader til forretningsfører ved tildeling av plass. Alle biler med gyldig plass må ha parkeringsoblat i vinduet på bilen. Dette fås ved å kontakte driftskontoret i Haugerudveien 80 ved framvisning av kontrakt og vognkort.
For øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-1226 hentet ut 07.04.2022 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 10.07.1965.
Deler av borettslagets tomt ligger i et større område av Oslo hvor det er planer om forsterking av vannforsyningens overføringssystemer. Saken ligger med saksnummer 201915152 på Plan- og bygningsetatens hjemmeside.
Trosterud og Haugerud er under planlegging av et områdeløft med nye skoler, kulturstasjon, idrettsanlegg og m.m
Pågående byggesaker og reguleringssaker:
- Saksnummer 202003040 - Reguleringssak - Larsbråtveien 163 - Riving av gammel pipe og etablering av ny stålpipe - Status: Tillatelse gitt
- Saksnummer 201718708 - Byggesak - Haugerudveien 76 - Bruksendring fra bod til soverom - H0306 - Status: Tillatelse gitt
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3.829,– pr. mnd. og inkluderer: a-konto varmtvann/fjernvarme, kabel-tv/bredbånd, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, felles forsikring, forretningsførsel, trappevask.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Herav:
- Felleskostnader: kr 3.067,-
- Kapitalkost. lån 1 EIKA5: kr 762,-
Nåværende eier hadde et strømforbruk i 2021 på 3.706 kWh.
Boligen er tilknyttet Telia (Get) som leverandør av kabel-TV og bredbånd. Her kan man selv velge hvordan man ønsker TV/Internett eller kun èn av delene. Grunnpakken er inkludert i fellesutgiftene per måned. Tv-tuner/ dekoder følger med.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 795.881,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2.865.171,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 14.512,- pr. 31.12.2021.
Andel fellesgjeld er kr 234.000,- pr. 01.09.2022.
Lån 1:
Lånenummer: EIKA5-2000103702
Restsaldo: kr 130.320.102,-
Andel av saldo: kr 186.571,-
Rente: 2,9% flytende
Løpetid: 28 år 1 md.
Avdragsfrihet: Nei
IN-ordning: Ja
Lån 2:
Lånenummer: OBBK01-98207732001
Restsaldo: kr 33.023.441,-
Andel av saldo: kr 47.044,-
Rente: 2,9% flytende
Løpetid: 26 år 2 md.
Avdragsfrihet: Nei
IN-ordning: Nei
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 186.571,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 810,-.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,- (OBOS)
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.742.604,-. Av dette beløpet utgjør kr 234.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.
samt innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Iva Nikolic og Stojan Milanovic

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Solfjellet Borettslag.
Borettslaget består av 647 leiligheter og 1 tjenesteleilighet.
Forsikret hos: If Skadeforsikring - polisenummer 3294037.
Fellesvaskeri i hver blokk.
Felles barnevognrom og sykkelrom.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt. Det er kun lov med et dyr pr. leilighet. Alle dyreeiere er forpliktet til å registrere dyret i dyreklubben "Hund og Katt" og signere erklæring og dyrehold.
Borettslaget har et eget grøntutvalg, dyreutvalg
Borettslaget har egen hjemmeside: www.solfjellet.no
Styrets mailadresse er solfjellet@borettslag.net.
Kjøp av vaskekort og opplading av vaskekort får man gjort på driftskontoret i Haugerudveien 80. Opplading av vaskekort kan også gjøres via www.vasketid.no. Reservasjon av vasketider kan enten gjøres i vaskeriene på automaten eller via www.vasketid.no.
Foretatt påkostninger de senere år:
- 2020 - Forberedelser til overgang til fjernvarme, ferdigstilt.
- 2019 - Oppgradert Solfjellet parkeringshus med elbil-ladere til hver parkeringsplass. Oppussing av hovedtrapper ferdigstilt.
- 2018 - Utskiftning av 18 heiser, 18 inngangspartier, nytt nøkkelfri adkomst i inngangspartiene og nye porttelefoner.
- 2016 - Utskifting av undersentraler er utført, nye tak over heishus er utført, nytt callinganlegg er utført, nye inngangsdører og nøkkelfri tilgang, oppstart utskifting av heiser.
- 2015 - Nye tak over heishus. 2014 Kjøp av ferdig rehabilitert Solfjellet parkeringshus. Asfaltering av uteområdene, uttynning på kollen og diverse utbedringer på grøntanlegget, oppgradering av fellesvaskeriene.
- 2014 - Våtromsrehabilitering. Samtlige bad i borettslaget gjennomgikk våtromsrehabilitering iht. våtromsnormen. Samtlige avløpsrør og rør for tappevann ble skiftet ut. K
Planlagte påkostninger:
Ifølge telefonsamtale med styreleder 16.09.2022 så henviser de til borettslagets hjemmeside for informasjon om planlagte påkostninger. Ifølge informasjon fra april 2022 så er det vedtatt kjøp av eiendom som trolig vil medføre en økning av felleskostnader. Eksakt beløp for økningen er ikke fastsatt.
Endring av leilighet ved f.eks. fjerning av lettvegg som medfører en endring av eksempelvis kott til oppholdsrom, lekerom eller lite gjesterom er definert som bruksendring. Ved en slik endring må andelseier selv bekoste og søke Plan- og bygningsetaten om bruksendring. Et tiltak kan ikke igangsettes før tillatelse er gitt.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Frist for å melde forkjøpsrett er 27.09.2022. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Kontakt megler for ytterligere informasjon.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: fastpris kr 45.000,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 54-0102/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR54.22102

Dato

Sist oppdatert: 29. september 2022 kl. 13:44

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.