Komplett salgsoppgave

Lannavegen 49

1 700 000 kr
201 m²
3 soverom
Boligen
Boligen
Kjetil Thorsen
Presenteres av
Kjetil Thorsen
Lanna
Ulefoss - Lanna. Stor enebolig m/hybel ved Telemarkvassdraget. Betydelig påkostet på 80/90-tallet. Solrikt og fin utsikt

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  1 700 000 kr
 • Totalpris
  1 700 000 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1860
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  201 m²
 • Bruksareal
  205 m²
 • Tomteareal
  414 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor enebolig i sveitserstil. Innredet leilighet i 2. etg. og hybel i loftsetg. - hver med kjøkken, stue, 1 sov, bad/vaskerom. Påbegynt innredningsarbeider i 1. etg. - v.f., stue/kjøkken, 1 sov, bad/vaskerom, bod. Veranda i 2. etg. Uthus. Lannavegen avlastes med ny fylkesveg Kaste - Stoadalen - planlagt satt i trafikk høsten 2024. Så her på Lanna blir det fint fremover.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lannavegen 49, 3830 ULEFOSS
Kommunenummer 3816, gårdsnummer 8, bruksnummer 25, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3816, gårdsnummer 8, bruksnummer 95, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 205 kvm
Totalt primærrom: 201 kvm
Primærrom:
1. etasje 73 kvm: Vindfang, stue/kjøkken, 1 sov, baderom, vaskerom
2. etasje 82 kvm: Felles gang, trappegang, entre, kjøkken, stue, 1 soverom, bad/vaskerom
3. etasje 50 kvm: Entre, kjøkken, stue, 1 soverom, bad/vaskerom
Sekundærrom:
1. etasje 4 kvm: Bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Vegheim Taksering og Bygg AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Stor enebolig oppført i 2 etasjer og loftsetasje. Bygget i tømmer, reisverk og bindingsverk. Stedvis isolert fra innsiden. Betong takstein , stål takrenner og beslag fra 80-tallet. For det meste kobla og 2-lags isolerglass vinduer. 5 takvinduer. Noen punkterte vinduer. Det meste av el.anlegget er av nyere dato - 3 el.skap med automatsikringer. Vannledningsnett i plast og kobber. Rør i rørsystem med vannfordelingsskap i bad 2. etg. Vanninntak i plast. Avløpsrør ut i plast - kloakkpumpe og trykktank. Uthus, tidligere rammeverksted, BRA 20 kvm.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på: Baderom i 1. etg. og loftsetg. har behov for renovering. Noe skjevheter registrert. Stedvis noe råte i utvendig kledning.

Standard

For det meste belegg på gulv. Noen gulv med laminat. Panel, malt glassfiberstrie og mdf-plater på vegger. Panel i himlinger. 2 malte kjøkkeninnredninger. Lagt røropplegg for kjøkken i tidligere forretningslokale i 1. etg. - ingen hvitevarer medfølger. Dusjkabinett, wc, 200 liter varmtvannsbereder og innredning med servant i bad 2. etg. Dusjkabinett, wc og innredning med servant i bad i 3. etg. Wc og 200 liter varmtvannsbereder i uferdig bad i 1. etg. 116 liter varmtvannsbereder for 3. etg.

Oppvarming

Peisovn i stue i 3. etg. Varmekabler i 2 baderom og i de fleste gulv i 1. etg. Ellers basert på elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3816/8/25:
04.02.1890 - Dokumentnr: 900035 - Skjønn
Vedk. Bandak-Norsjø kanalen.
Gjelder denne registerenheten med flere
19.06.1893 - Dokumentnr: 900205 - Skjønn
Overskjønn vedk. Bandak-Norsjø kanalen.
Gjelder denne registerenheten med flere
14.02.1977 - Dokumentnr: 532 - Skjønn
Vedk. Tokke-reguleringen.
Gjelder denne registerenheten med flere
----------
Diverse påtegning
Rettigheter ervervet ved skjønn transportert STATKRAFT SF
org.nr. 962986277.
----------
Diverse påtegning
Statkraft SF's rettigheter iflg. skjønn transportert
Statkraft Energi AS, org.nr. 987 059 729.
07.05.2014 - Dokumentnr: 362804 - Jordskifte
Sak 0800-2012-0021 Vassdraget Skårdalsbekken - Ulefoss
Saken gjelder fiskerettigheter i Eidselva
Gjelder denne registerenheten med flere

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Lanna på Ulefoss. Rett ved Telemarksvassdraget. Kort veg til Ulefoss sentrum. Solrikt og fin utsikt. Lannavegen avlastes ved ny fylkesveg Kaste - Stoadalen planlagt satt i trafikk høsten 2024. Så her på Lanna blir det fint fremover.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 413,8 kvm. - ikke oppmålt.

Parkering

En p-plass på tomten. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan for Lannaområdet og Odden datert 25/9-1995 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Det foreligger plan om at Kaste-Stoadalen skal settes under trafikk rundt slutten av 2024. Planen har blitt utsatt flere ganger - ytterligere utsettelser er derfor mulig. Ved gjennomføring av denne planen vil Lannavegen ikke lenger være hovedveg mellom Ulefoss og Lunde
Utsnitt av planer med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det eksisterer ikke bygningstegninger for boligen så planløsning og rombruk kan ikke dokumenteres. Kjøper er innforstått med dette.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 19.699,- for inneværende år. I dette inngår eiendomsskatt og gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2022 var kr 499.957,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 1.799.843,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter ved kjøp til prisantydning: kr 1.743.842.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

JTV Eiendom AS

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 45.000,-
Tilrettelegging kr 6.250,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 1.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 26-0038/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Skien
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR26.2238

Dato

Sist oppdatert: 30. juni 2022 kl. 09:54

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.