Rauland-Vierli

Austare Vierli 94

Prisantydning

2 470 000 kr

Omkostninger: 62 972 krTotalpris: 2 532 972 kr
Byggeår
2013
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
117 m² / 120 m²
Tomteareal
969.8 m²
Type / Eierform
Hytte / Eiet
Fasiliteter
Veranda

Innholdsrik hytte. Utsikt. Ski inn/ut. Flott helårsterreng tett på snaufjellet i Silkedalen. 4 sov/2 bad/badstue/2 stuer.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Hytta ligger høyt i Austare Vierli og tett på det naturskjønne snaufjellsområdet i Silkedalen. Utsikt fra hytta vestover mot Raulandsfjell. Vierli har alltid vært en attraktiv hyttebeliggenhet med nydelig helårs turterreng. For de som liker å gå toppturer er Rauland "toppers". Hytta er innholdsrik og smart innredet med plass til både familie og venner. To dusjbad/wc (og badstue), to stuer og fire soverom betyr overnattingsmulighet for mange, og flere oppholdssoner for store og små. Fra hytta er det 10-15 min. gange til Vierli kafeteria med beverting og aktivitetsområde for barna. Sommerstid er det på kaféområdet en koselig "seter" med husdyr. Vinterstid ligger hytta i gliavstand til/fra skitrekk. Det er vedtatt ny reguleringsplan for Austare Vierli med nye tomter rundt og ovenfor hytta.

Eiendommen

Austare Vierli 94 , 3864 RAULAND 
Gårdsnummer 151, bruksnummer 515, seksjonsnummer 1, kommunenummer 834

Områdebeskrivelse

Hytta ligger på Vierli som er "toppen" av Rauland. Hytta ligger vestvendt med utsikt mot Raulandsfjell og toppene omkring. Hytta ligger på høydekote 992 moh. Hytta ligger i dag blant de øverste hyttene i en endevei uten annen forbigående trafikk enn til nabohyttene rundt. Veier og antall tomter er utvidet i reguleringsplanen for Austare Vierli, se salgsoppgavevedlegg.

Vierliområdet som ligger høyt og nær tregrensa er det mest attraktive hytteområde på Rauland. Området ovenfor hytta er kjent som "Silkedalsporten" og er både sommer som vinter inngangen til flotte turområder i Silkedalen. Lengst sør i Silkedalen går kommunegrensa mellom Vinje og Seljord. Der kan man fra toppen av "Brurenuten" skue ned mot området "Angre" og videre mot dalførene nedenfor.

Vierli Turistsenter har med sitt tilbud rundt senteret og kafeteriaen utviklet seg til å bli det mest levende og vitale senterområdet på Rauland. Vierli er populær både på grunn av sitt ideelle utgangspunkt for helårsturer i fjellet, nærheten til skitrekkene, samt bevertningstilbud og aktiviteter rundt Vierli Kafeteria. 

For de som er glad i høyfjellet er terrenget rundt Vierli spennende og variert . Landskapet på Rauland er åpent med vid utsikt. Naturen er variert med lune, skogkledde bekkedaler, viddeområder og snaufjell. Det er mange, varierte og fristende toppturmål rundt Rauland. Den aller enkleste er den lette lette ettermiddagsturen opp steintrappa til Falknuten (1096 moh). En mer krevende, men overkommelig dagstur er opp til Breiddalseggi (1433 moh). For de som er lettbent og sterk anbefale en overnattingstur til Fliseggi (1630 moh).

Vierli ligger snøsikkert og høyt med de aller beste forholdene for langrenn, skiturer og skilek i skianlegget rett ved. Fra Vierli Turistsenter starter 3 km lysløype som går fra Vierli til Rauland Høgfjellshotell. Denne løypetraseen produseres med kunstsnø og preparerte langrennsløyper straks kuldegradene senhøstes biter seg fast . Fra Vierli går det populære løypenettet nord- og vestover mot Møsvatn, Sveigebru og Raulandsfjell. Hele løypenettet på Rauland er 15 mil. Løypekart og løypeinfo. finner man her: https://visitrauland.com/skiferie/langrenn/loypekart/. 

Fra hytta er det 75 m. til Heimvegliheisen, og ca 500 m. til den populære terrengparken som er omfattende opparbeidet spesielt for snøbrett og twintip. Fra toppen av Heimvegliheisen går man rett inn i Silkedalen som holder lengst på skiføret ut over våren.

Se:
www.visitrauland.com
Dette er en felles nettside med tilgang til Vinje kommunes hjemmeside, Rauland Turist, siste nytt, faktaopplysninger, bakke- og løypetilbud samt innlegg fra diverse Raulandsaktører. Her finner man informasjon om vær- og føreforhold, organiserte aktiviteter, kulturtilbud, handel og vandel i Vinje kommune, etc.   

Veibeskrivelse

Adkomst til eiendommen via privat vei i hyttefeltet som brøytes og vedlikeholdes mot årlig avgiftsbetaling fra hytteeierne.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 130 m²
Totalt bruksareal: 120 m²
Totalt primærrom: 117 ²

Primærrom:
1. etasje 62 m²: Stue. Kjøkken. Dusjbad/wc og badstue. Soverom. Vaskerom. Entré. 

2. etasje 55 m²: Stue. 3 soverom. Dusjbad/wc.

Sekundærrom:
Utebod.: 3 m²

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 28.02.2019 utført av Jan Tore Eriksrød, tlf 91 10 38 66. Ta kontakt med takstmannen hvis spørsmål.

Tomten

Eiet tomt på 969,8 m². Tomten er et såkalt "ideelt sameie" med nabo vegg-i-vegg. Tomten disponeres i samarbeid med naboen. 

Parkering

Biloppstilling på egen tomt som disponeres i samarbeid med nabo vegg-i-vegg. Begge enheter har plass til 2-3 biler hver.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Hytteeierne er selv ansvarlig for private stikkledninger fram til hytta.

Bebyggelse

Bygningen er oppført i tre.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av hytta og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten vil det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. I dette tilfellet har takstmannen ingen vesentlige merknader. Kjøper må lese hele rapporten nøye før det legges inn bud.

Takstmannen oppsummerer slik:
Fritidsboligen er oppført på støpt isolert ringmur på grunn. Grunnforholdene består av telefrie løsmasser. Yttervegger er oppført i tradisjonelt bygget bindingsverk med 20-25 cm. isolasjon i hulrom. Yttervegger er utvendig tekket med stående trepanel.

Takkonstruksjonen består av sadlet takverk av plassbygget takstoler. Takverk er tekket med papp membran, knotteplast og torv. Takrenner og beslag er lakkerte stålrenner. Vinduer er 2-lags energiglass med PVS-karmer og rammer.

Innvendige overflater består av eikeparkett og fliser på gulv. Panel på vegg og himlingsflater. På bad/vaskerom er det fliser på gulv- og veggflater. Innvendige overflater i boligen har generell god standard. Boligens kjøkkeninnredning er av type KVIK. Elementpipe med peisovn i stue 1. etasje. Det er installert varmegjenvinningsanlegg. Aggregat etablert i bod.

Fritidsboligen fremstår uten vesentlig merknader. Av mindre merknader nevnes

* Mindre overflateavvik gulv i stue.
* Lite fall til sluk på våtrommene.

Fullstendige opplysninger fremkommer i tilstandsrapporten.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12/6-13. Attesten er uten merknader. Selger opplyser at det etter utstedt ferdigattest ikke er foretatt bygningsmessige endringer. 

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Standard

Alminnelig, god og moderne kvalitet på overflater og utstyr slik man kan forvente av en hytte av denne årsklasse / prisklasse. 

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. 
Varmekabler i entré, vaskerom, og begge bad.

Panelovn i begge stuene og på soverom i 1. et.

Flexit ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Selger setter varmegjenvinningen på ved ankomst hytta og lar den gå en stund men ikke så lenge at det blir for varmt på soverom. Anlegget er enkelt å styre fra panelet. Filter skiftes årlig i ventilasjonsanlegget.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket C4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til fritidsformål i henhold til detaljreguleringsplan Vierli H35 del av 15/10, godkjent kommunestyret 28/6-18. Planen omfatter også nye tomter rundt hytta på Austare Vierli og videre sørover/høyere opp i feltet.

Kartutsnitt reguleringsplan i salgsoppgaven.

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig. På grunn av boplikt i Vinje kommune må kjøper samtidig med kontraktsignering også signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for fritidseiendom.

Diverse

Eiendomsmegler har innhentet og kontrollert følgende dokumenter:

Eiendommens grunnbok m/heftelser, etc.
Tinglyst seksjoneringsbegjæring
Selgers egenerklæring
Tilstandsrapport 
Formuesverdi (likningsverdi)
Energiattest

Vinje kommune:
Kommunale avgifter
Reguleringsbestemmelser (føresegner)
Reguleringskart
Situasjonskart 1:500 (reg.utsnitt)
Situasjonskart 1:1000 (reg.utsnitt)
Matrikkelbrev
Bygningstegninger
Ferdigattest

Alle dokumentene er tilgjengelig som pdf via epost. 

Overtagelse

Eiendommen overleveres på dato som avtales med megler på tidspunkt for budaksept. Inventar medfølger i utgangspunktet ikke, selger tar med seg det selger ønsker før overlevering. Eiendommen overleveres til kjøper slik den er framvist hva gjelder ren- og ryddiggjøring.

Oppdragets KR-kode

KR27.1921

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter 2019 er kr 8.096,-. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og feie pipeløp i alle fritidseiendommer. For dette vil det kunne medføre kostnader til kommunen for utbedring av evt. pålegg.

Det innkreves p.t. ikke eiendomsskatt for fritidsbolig i Vinje kommune.

Selgers el.kostnad var i 2018 ca kr 12.000,-
Bygningsforsikring 2019 kr 3.400,-
Velavgift: frivillig
CanalDigital er leverandør av kabel-tv. Avgiften er kr 289,-/mnd. Dekoder medfølger.
Brøyting/veivedlikehold 2019 kr 12.000,-

Utgiftene er iht. nåværende eiers bruk.

Formuesverdi

Ifølge skatteetaten var formuesverdi for 2017 kr 600.000,- 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tingl.gebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- /stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter ved kjøp til prisantydning: kr 2.532.972,-. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,- eller ordinær kr 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Selger betaler meglers vederlag som er:
Provisjon: 2,5 % av salgssummen
Grunnhonorar: kr 15.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 1.500,- / kr 1.875,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- /stk.
Megler skal også ha dekket utlegg.

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Torbjørn Meli
Eiendomsmegler MNEF

Torbjørn Meli

Telefon
Mobil 99242499

Lurer du på noe

Torbjørn svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.