Komplett salgsoppgave

Ljabruveien 13

7 500 000 kr
89 m²
2 soverom
Velkommen til Ljabruveien 13!
Velkommen til Ljabruveien 13!
Kart
Nordstrand
Lekker 3-roms med fantastisk fjordutsikt - 60 m2 markterrasse - Parkeringsplass m. elbil-lader - Attraktiv beliggenhet

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  7 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  260 788 kr
 • Omkostninger
  9 104 kr
 • Totalpris
  7 769 892 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2005
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  89 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 558 kr
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Ta gjerne kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Ljabruveien 13 er en lekker utsiktsleilighet med attraktiv beliggenhet på Nordstrand. Boligen ligger vestvendt, med fantastiske solforhold og spektakulær utsikt over fjorden og byen! Kort vei til offentlig kommunikasjon med både buss og tog til sentrum, et variert servicetilbud på Sæter og flotte badeplasser langs fjorden. Holtet med delikatessebutikken Jacobs ligger heller ikke langt unna.
  Noen høydepunkter:
 • Vestvendt terrasse på 60 m2 med fantastisk utsikt, markise og varmelampe
 • Parkeringsplass med el-bil lader
 • Store vindusflater
 • Moderne kjøkken i åpen løsning med integrert utstyr
 • Varmepumpe
 • 2 gode soverom
 • Bod på ca. 5,3 m2
 • Lave kjøpsomk. Ingen dokumentavgift

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ljabruveien 13, 1169 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 182, bruksnummer 128, seksjonsnummer 9, ideell andel 1/1
Andelsnummer 10, Ljabruveien 11-13 borettslag, organisasjonsnummer 988621994

Innhold

Totalt bruksareal: 89 kvm
Totalt primærrom: 89 kvm
Primærrom:
1. etasje 89 kvm:
Entré, gang, bad, vaskerom, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
I tillegg disponerer boligen en bod på ca 5,3 kvm i mellometasjen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligbygg fra 2005 over 3 etasjer. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt plate på mark. Grunnmur og bærende konstruksjoner i mur/betongkonstruksjoner. Øvrige vegger av trekonstukssjoner belagt med liggende trekledning. Etasjeskillere av treverk. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med papp/membran og asfalt. Leiligheten har slett entrédør fra Nordic med brannklasse B30, lydklasse 35dB sikkerhetslås og kikkehull. Balkongdør og vinduer med to-lags glass fra 2010. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Ovennevnte har fått tilstandsgrad 2, se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. Det ble foretatt EL-kontroll av fagkyndig fra forrige eier i 2017 etter oppgraderinger av det elektriske anlegget. Dette var uten merknader.

Standard

Fantastisk utsiktsleilighet med vestvendt terrasse og panoramautsikt. Leiligheten har en fantastisk utsikt mot Oslofjorden og Holmenkollen fra boligens oppholdsrom. Leiligheten har en lys og luftig stue med god plass til stort spisebord og sofagruppe, et tidløst og samtidig moderne kjøkken med integrerte hvitevarer. I tillegg er det vaskerom tilknyttet kjøkkenet. Videre har boligen to pene soverom, hvorav ett har en stor PAX-garderobe.
Adkomst til leiligheten via felles inngang på taket av bygget. Her finnes også en biloppstillingsplass med elbil-lader som medfølger leiligheten.
Av tidligere opplysninger fra forrige eier fremkommer det at leiligheten gikk gjennom en omfattende oppgradering i 2016. Oppgraderingen omfatter bl.a. nytt kjøkken, LED downlights i flere rom, nye stikkontakter og dimmere, ny varmepumpe, nytt gulv med tilhørende lister, nye innerdører av typen kompakt med dempelister på karmer, nye garderobeskap, oppgradering av bad med flis-på-flis og inventar. Videre ble alle vegger og himlinger sparklet og malt. Leiligheten fremstår som godt vedlikeholdt siden oppgraderingen i 2016.
Entré:
Romslig og innbydende entré som gir et godt førsteinntrykk av denne flotte leiligheten. Rikelig med oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe. Oppgangen har callinganlegg. Sikringsskap med automatsikringer plassert i entréen.
Stue:
Lys og flott stue med store vindusflater og god plass til både sofagruppe og stor spisestue. Med en god planløsning og store vinduer mot terrassen, oppleves stuen som særdeles luftig og flott. Her har du rikelig med plass til større sammenkomster og god plass til langbord i spisestuedelen. Energieffektiv varmepumpe plassert i stue sørger for god temperaturregulering i leiligheten.
Terrasse:
Utgang fra stue til en fantastisk, stor og vestvendt terrasse på 60 m2. Her får man sol fra tidlig formiddag til sen kveld og en praktutsikt utover fjord og by. Gulvflate er belagt med terrassebord og har rekkverk av metall og glass. Belysning, varmelamper og markise montert på vegg. Videre adkomst fra terrasse til hage opparbeidet med plen og beplantning.
Kjøkken:
Moderne og velutstyrt kjøkken med åpen løsning mot stuen. IKEA kjøkkeninnredning fra 2016 med lyse glatte fronter, laminat benkeplate og underlimt oppvaskkum av rustfritt stål. Ventilator med kullfilter. Integrert i innredningen er oppvaskmaskin, koketopp, stekeovn og kjøl- og fryseskap. Det er stikkontakter på vegg samt stikkontakter med praktisk pop-up funksjon i benkeplaten. I tilstandsrapporten er det gitt TG2-forhold for bl.a. ventilasjon med kullfilter og stedvis knirk i gulv. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Bad:
Baderom opprinnelig fra 2005, fornyet med flis på flis. Badet er innredet med fliser og varmekabler, vegghengt toalett, innebygget badekar med ovenpåliggende glass/foldedør og vegghengt servant med tilhørende servantinnredning. Taket er senket og det er montert downlightbelysning. Avtrekksventil med mekanisk avtrekk plassert i vegg. Fordelerskap for rør-i-rør system og stoppekraner montert i vegg. I tilstandsrapporten er det gitt TG2-forhold for overflater gulv, membran og fallforhold. TG2 merknaden for membranen går på membranens alder. Det er ikke observert synlige skader. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Vaskerom:
Praktisk vaskerom med adkomst fra kjøkken. Vaskerommet er fra 2005 og er innredet med fliser på gulv, veggflater med malt tapet, vaskeromsinnredning, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Avtrekksventil med mekanisk avtrekk montert i vegg. I tilstandsrapporten er det gitt TG2-forhold for bl.a. varmtvannsbereder, membran samt fallforhold. TG2 merknaden for membranen går på membranens alder. Det er ikke observert synlige skader. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Soverom:
Boligen har to gode soverom. Hovedsoverommet er utstyrt med et romslig garderobeskap fra PAX, og ellers god plass til dobbeltseng, nattbord og kommode. Soverom 2 med garderobeskap.
Bod:
Godt med bodplass i disponibel bod på ca. 5,3 m2 i mellometasje.
Overflater:
- Gulvet er belagt med god laminat og varmefolie under, foruten badet og vaskerommet som er flislagt.
- Malte slette veggflater samt felt med strukturmaling.
- Himlinger i lysmalte slette flater med downlights.
Vinduer og dører:
Balkongdør og støyreduserende vinduer med to-lags glass fra 2010. Slett entrédør fra Nordic med brannklasse B30.
For nærmere beskrivelse av leilighetens standard henvises det til tilstandsrapporten og selgers egenerklæring.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner og varmepumpe montert i stue. Gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Sluttdokumentasjon til Vann- og avløpsetaten må sendes inn, sluttrapport for avfallshåndtering må innsendes til behandling og sort-hvitt husnummerskilt må monteres.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr. 912101, tinglyst 20.09.1889:
Erklæring/avtale. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen.
Dagboknr. 900534, tinglyst 26.02.1897:
Erklæring/Avtale. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen.
Dagboknr. 2622, tinglyst 29.02.1956:
Erklæring/Avtale. Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
Dagboknr. 9167, tinglyst 13.08.1956:
Best. om veg. Mosseveien og Ljabruveien er midlertidig godkjent i sin nåværende bredde. Ved evt. utvidelse av vei vil eiendommen måtte avstå vederlagsfritt nødvendig veigrunn, samt kunne bli pålagt å opparbeide vei langs tomtens grenser.
Dagboknr. 6264, tinglyst 29.05.1957:
Erklæring/Avtale. Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
Dagboknr. 14457, tinglyst 03.12.1958:
Best. om vann/kloakkledn. Forpliktelse til å forbinde eiendommens spillvannsavløp til offentlig spillvannskloakk når som helst kommunen måtte forlange det.
Dagboknr. 17561, tinglyst 05.10.1969:
Best. garasje/parkering. Skjøte.
Dagboknr. 6980, tinglyst 04.02.2003:
Erklæring/Avtale. Ljabruveien er midlertidig godkjent i sin nåværende bredde. Ved evt. utvidelse av vei vil eiendommen måtte avstå vederlagsfritt nødvendig veigrunn, samt kunne bli pålagt å opparbeide vei langs tomtens grenser.
Dagboknr. 6986, tinglyst 04.02.2003:
Erklæring/Avtale. Midlertidig unntak fra veglovens paragraf 29 i anledning bygningens avstand til ikke nærmere enn 7,25 m. fra regulert senterlinje i Ljabruveien. Eier av eiendommen er forpliktet til å fjerne eller forandre ovennevnte byggearbeid uten erstatning når som helst direktøren for Plan- og bygningsetaten i Oslo måtte forlange det.
Dagboknr. 7818, tinglyst 04.02.2005:
Erklæring/Avtale. Seksjoneringsbegjæringen.
Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Vestvendt beliggende i Nordstrandskråningen, i umiddelbar nærhet til fjorden. Et område som veldig mange mener er et av Oslos flotteste utsiktsområde. Optimale solforhold og vid utsikt over fjorden og øyene, samt mot Nesodden og inn mot Oslo sentrum. Populært boligområde med nærhet til både sjøen og turområder. Kort vei til butikk, skole og offentlig kommunikasjon, samt privat badeplass på Ljansbadet ved innmelding i Ljans Vel og offentlig badeplass på Katten. Tennisbane, skibakke og idrettsanlegg i nærmiljøet.
Umiddelbar nærhet til buss i Ljabruveien, samt meget kort vei til buss i Mosseveien og tog fra Ljan togstasjon.
Et rikt fritidstilbud i nærområdet, med bl.a. nærhet til privat badeplass på Ljansbadet ved innmelding i Ljans Vel (medlemskap kr. 500,- i året), samt at vellet også har egen båtforening med mulighet for leie av båtplass eller bøye hvis ledig. Nærhet også til offentlig badeplass på Katten. Kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder langs Ljanselven og ved Hvervenbukta. Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Nordstrand IF på 'Niffen' med håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Ljan tennisklubb med uteanlegg i Gladvollveien (Boblehall vinterstid).
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Kort avstand til områdets lokale alpinbakke - Sloreåsen.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter - svømmehall i tilknytning til Lambertseter skole.
Treningsstudio: Evo på Sæter, SATS på Lambertseter og BestHelse på Holtet.

Adkomst

Adkomst fra Ljabruveien. Ved avkjøring fra Mossveien inn Ljabruveien ligger Ljabruveien 13 på høyre hånd noen hundre meter før Ljan togstasjon.

Barnehager, skoler og fritid

Flere private og offentlige barnehager i området.
Iht. Utdanningsetaten sokner denne eiendommen til Ljan skole. Steinerskole i krysset Nordstrandveien og Solveien.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3 224 kvm som tilhører borettsalget. Tomten er fellesareal. Asfaltert parkeringsplass på taket av bygget. I følge selger har denne leiligheten eksklusiv bruksrett på gressplen og terrasseplatting mot øst som naturlig tilfaller boligen, uten at det foreligger særksilt avtale om dette.

Parkering

Leiligheten disponerer en parkeringsplass på taket med el-bil lader.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via privat pumpekum og private stikkledninger i sameiet med nr. 7 og 9. Borettslaget er ansvarlige for private stikkledninger til bygningene.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4644 datert 11.06.2012 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
I Ljabruveien 19 B er det gitt tillatels etil utvidelse av parkeringsplass.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4 558,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv og internett fra Telia (basispakke), bygningsforsikring, kommunale avgifter og forretningsførsel.
Felleskostnadene er fordelt på følgende måte:
Felleskostnader: 2.986,-
Kapitalkostnad avdrag: 757,-
Kapitalkostnad renter: 290,-
TV/Internett: 525,-
Nåværende eier har et strømforbruk på 11.589 kWh per år. Dette er inkludert strømforbruk for elbil-lader.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av internett og kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 428 820,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 143 752,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 41 646,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 260 788,- pr. 10.08.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 2.542.150,- pr. 10.08.2022 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 2.14% (Flytende)
Lånets siste termin: 31.03.2037.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,- (USBL).
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 7.769.892-. Av dette beløpet utgjør kr 260 788,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Bjørn - André Bjørhusdal og Camilla Cecilie Øien

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Ljabruveien 11-13 Borettslag.
Borettslaget består av 12 leiligheter.
Forretningsfører er USBL.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt, men kan søkes styret dersom gode grunner taler for det og det ikke er til sjenanse for andre beboere.
Foretatte påkostninger:
2022:
- Utbedring av noen balkonger.
- Pusset opp oppganger.
2018:
- Utbedret duenetting under parkeringsdekket.
- Utbedring av parkeringsdekket.
- Malt fasade.
Planlagte påkostninger:
I følge styreleder er det ingen store planlagte påkostninger, men det antas at felleskostnadene vil økes noe i løpet av 2022.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er sikret i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av skadeforsikringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.500,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning/overtagelse
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0160/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.22160

Dato

Sist oppdatert: 23. november 2022 kl. 14:16

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Ta gjerne kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.