Komplett salgsoppgave

Snipetorpgata 30

4 850 000 kr
296 m²
7 soverom
Fasade
Fasade
Kart
Del
Marianne Høimyhr
Presenteres av
Marianne Høimyhr
Snipetorp
Sjarmerende og ærverdige Snipetorpgata! Bolig med 2 leiligheter og 4 hybler.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 850 000 kr
 • Omkostninger
  122 420 kr
 • Totalpris
  4 972 420 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1777
 • Soverom
  7 soverom
 • Bad
  4 bad
 • Primærrom
  296 m²
 • Bruksareal
  308 m²
 • Tomteareal
  513,5 m² (eiet)
 • Type
  Flermannsbolig
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Snipetorpgata 30
 • Flermannsbolig beliggende i sjarmerende og ærverdige Snipetorpgata
 • Registrert med 6 enheter - 2 leiligheter og 4 hybler. Bruksareal på 308kvm.
 • Vestvendt og koselig tomt/hage. Meget gode solforhold og fin utsikt.
 • Attraktiv og barnevennlig beliggenhet med gangavstand til Skien sentrum.
 • Noe påkostninger til bl.a. sprinkleranlegg må påregnes.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Snipetorpgata 30, 3715 SKIEN
  Kommunenummer 3807, gårdsnummer 300, bruksnummer 409, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal: 308 kvm
  Totalt primærrom: 296 kvm
  Primærrom:
  Underetasje 90 kvm: Entré, gang, bad, kjøkken, hybel 1, hybel 2, hybel 3 og toalettrom.
  1. etasje 134 kvm: Entré, to ganger, to bad, kjøkken, omkledningsrom, to soverom, stue og hybel 4.
  Loftsetasje 72 kvm: To ganger, stue, hems, bad, kjøkken og to soverom.
  Sekundærrom:
  Grovkjeller: 12 kvm
  Kommentarer til areal:
  Grunnet husets beskaffenhet og dets skjevheter, kan det forekomme avvik i arealoppmålingen.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.10.2022 utført av Anticimex AS v/Jarle Dalen Myrengen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
  Her kan du vise til punkt om ferdigattest og beskrive konsekvens under det punktet.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på grunnmur i naturstein. Gulv i underetasje med støpt betong og trekonstruksjoner. Etasjeskillere, yttervegger og tak i trekonstruksjoner. Fasade med stående trekledning. Halvvalmet tak belagt med teglsteinstakstein. Koblede vinduer fra eldre ukjent årstall. Ytterdører fra ukjente årstall. Bolighus fra 1700-tallet med seks registrerte utleieenheter. Inngang fra gateplan og i underetasje. En hovedleilighet, en loftsleilighet og fire hybler. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende forhold som har fått TG3 i rapporten:
  - Bad loftsleilighet: TG3 pga. høy alder og/eller slitasjegrad. Rom har behov for total fornying. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000,-.
  - Bad underetasje: TG3 fallforhold (gulv). Oppkant mot dusjsone/sluk gjør at lekkasjevann for øvrig vil renne ut i gang. Registrert motfall i dusjsonen. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000,-
  - Kjøkken underetasje: Avløpsrør: TG3 utett avløpsrør under oppvaskbenk. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000,-
  - Kjøkken hovedleilighet 1.etg: TG3 avløpsrør. Lekkasje fra avløpsrør under oppvaskkum påvist, må utbedres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000,-
  - Grovkjeller: TG3 overflater gulv. Betonggulv har betydelige sprekker, krever oppfølging og jevnlig ettersyn. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000,-
  - Loftsleilighet/hems: TG3 statikk. Tak- og veggkonstruksjoner har betydelig skjevheter og nedbøyninger.
  - Etasjeskiller loftsetasje: Etasjeskille av tre. Det er gjort skjevhetsmålinger i kjøkken og stue. TG3 pga. merkbare skjevheter. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter mer påregnelige i eldre bygninger, årsak til skjevhetene er ikke vurdert.
  - Etasjeskiller 1.etg. Etasjeskille av tre og støpt betong mot grunn. Skjevhetsmålinger i hybel 1 og hybel 2. TG3 pga. merkbare skjevheter i hybel 1. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter mer påregnelige i eldre bygninger, årsak til skjevhetene er ikke vurdert.
  - Brannskiller TG3. Ref egenerklæring ang. brannsikkerhet: "I tilsynsrapport utført av Skien Brannvesen i 2016 er det meldt avvik i forhold til inndeling i brannceller ved utleie. Konsekvensen av dette er at det må installeres sprinkling. Dette kan det søkes midler til hos Riksantikvaren". Det er tidligere utarbeidet detaljerte tegninger over sprinkling av bygget av Ing. Norrman. Ved ytterlige spørsmål ta kontakt med megler. Sjablongmessig prisanslag for sprinkleranlegg: over kr 300 000,-
  - Konstruksjon TG3: Huset har store skjevheter. Ytterligere undersøkelser anbefales.
  - Helhetsvurdering av yttertak TG3: Taktekkingen bærer preg av høy alder og høy slitasje samt store skjevheter. Taktekking bør fornyes. Taket ble kun besiktiget fra bakkeplan, grunnet sikkerhetsmessige årsaker. Sjablongmessig prisanslag: Over kr 300 000,-
  Det ble ved enkelte tilfeller ikke benyttet sjablongmessig prisanslag på TG3 fordi disse har sammenheng med bygningens beskaffenhet.
  Det gjøres oppmerksom på at følgende forhold har fått TG2 i rapporten:
  - Bad underetasje: Defekt avtrekksvifte, sluk isolert i dusjsone som gjør at vann utenfor ikke kan nå det, drypplekkasje fra hånddusj, bomlyd i enkelte gulvfliser, membran, tettesjikt og overgang sluk.
  - Bad hovedleilighet 1.etg. Helhetsvurdering TG2 pga. alder. Kostnad for utbedringer må påregnes innen rimelig tid. Utført fuktmåling viste ikke forhøyede verdier, men ble observert plast i vegg mot våtrom (konstruksjonsfeil).
  - Bad hybel 4 i 1.etg: Helhetsvurdering TG2 pga. alder.
  - Kjøkken underetasje: Avtrekksvifte ledes kun ut i rommet, vannrør fra eldre ukjent årstall, bomlyd i enkelte gulvfliser, innredning bærer preg av alder/slitasje, avløpsrør har alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
  - Kjøkken loftsleilighet: Avtrekksvifte ledes kun ut i rommet og gulvets overflate bærer preg av slitasje, samt stedvis knirk.
  - Kjøkken hybel 4: Helhetsvurdering TG2 pga. alder.
  - Kjøkken hovedleilighet 1.etg: Gulvets overflate bærer preg av slitasje.
  - Toalettrom underetasje: TG2 vedr. ventilasjon, vannrør pga. alder, bomlyd i enkelte gulvfliser, avløpsrør pga. alder.
  - Øvrige rom hovedleilighet 1.etg. og hybel 4: TG2 på ikke tilfredsstillende ventilasjon, og på vegg- og gulvoverflater, samt enkelte innerdører pga. slitasje.
  - Grovkjeller: Manglende ventilasjon, og overflater vegger har observert salt/kalkutslag på yttervegger som tyder på fuktvandring i konstruksjonen.
  - Underetasje: TG2 pga. manglende ventilasjon, salt/kalklutslag på enkelte yttervegger i mur (tyder på fuktvandring i konstruksjonen), bomlyd i enkelte gulvfliser, enkelte innerdører preges av slitasje.
  - Loftsleilighet/hems: TG2 på ventilasjon, overflater gulv og stedvis knirk, lukket konstruksjon (ukjent oppbygging), slitasje på enkelte innerdører.
  - Uinnredet råloft: Helhetsvurdering TG2 pga. kaldloftets tilstand sett i sammenheng med alder på yttertak.
  Informasjon fra selgers egenerklæringsskjema:
  - Fuktmerker i hybel inn mot Snipetorpgate + bod i kjeller.
  - Huset har tre piper hvorav to av disse er blendet og ikke i bruk, den siste ble rehabilitert i 2016 med innvendig stålrør.
  - Huset er svært gammelt og har skjevheter overalt.
  - Det har tidligere vært mus i vegg. Har tidligere hatt skadedyrfirma. Usikker på status nå.
  - Ved kraftig regn i kombinasjon med kraftig vind har det vært litt lekkasje rundt pipe på loftet.
  - I tilsynsrapport utført av Skien Brannvesen i 2016 er det meldt avvik i forhold til inndeling i brannceller ved utleie. Se pkt. "Diverse" for mer informasjon.
  - Containere vedr. renovasjon deles med nabo og står på naboens tomt.
  Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko videre for opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen.

  Standard

  Innholdsrik bolig med 6 boenheter. Følgende påkostninger er foretatt de senere år: Nytt kjøkken i hovedleilighet fra 2017. Huset ble malt utvendig i 2021. Deler av kledning ble skiftet i 2010 og i 2017. Ny inngangsdør i kjeller/inngang hybler fra 2017.
  Bad loftsleilighet har gulv belagt med belegg, vegger med våtromsplater og himling med malt, slett flate. Vegghengt servant. Speil og lysarmatur med stikkontakt. Gulvstående toalett. Dusjhjørne. Mekanisk avtrekk.
  Bad underetasje er felles for alle tre hybler i etasjen. Gulv og veggflater belagt med flis, himling med trepanel. Vegghengt servant, dusjnisje med forheng.
  Bad hovedleilighet i 1.etasje har belegg på gulv, tapet på vegger og himling med malt, slett flate. Innredning med slette fronter og heldekkende servant. Overskap, speil og lysarmatur med stikkontakt. Gulvstående toalett. Dusjkabinett med skyvedører. Mekanisk avtrekk.
  Bad på hybel 4 i 1.etasje har belegg på gulv, flis på vegger og trepanel i himling. Servant nedsenket i fliset kasse, speil og overlys. Dusjkabinett med skyvedører.
  Kjøkken i underetasje er felles for alle tre hybler i etasjen. Gulv belagt med flis, vegger og tak med trepanel. Innredning med slette fronter.
  Oppvaskbenk i metall. Nisje for kjøleskap. Frittstående komfyr. Veggmontert avtrekksvifte.
  Kjøkken i loftsleilighet har gulv belagt med en-stavs heltrebord, vegger med trepanel og himling med malte, slette flater. Innredning med slette flater. Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i metall. Nisje for oppvaskmaskin. Opplegg for frittstående komfyr. Veggmontert avtrekksvifte.
  Kjøkken i hybel 4 har benkeskap med benk i metall og slette skapdører. Ett-greps blandebatteri. Integrert kjøleskap og platetopp. Frittstående kjøleskap. Overskap uten dører og vegghengt avtrekksvifte.
  Kjøkken hovedleilighet 1.etasje: Gulv med en-stavs trebord, vegger og himling med malte, slette flater. "Kitchenboard" mellom over- og underskap. Innredning
  med profilerte fronter. Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i metall. Integrert oppvaskmaskin, ovn, mikro, platetopp og avtrekksvifte. Nisje for kjøleskap. Det er etablert komfyrvakt.
  Toalettrom i underetasje har gulv belagt med flis, vegger og tak med trepanel. Vegghengt servant med kun kaldtvann. Gulvstående toalett.
  Øvrige rom - hovedleilighet i 1.etasje og hybel 4: Gulvoverflater med en-stavs gulvbord, belegg og teppe. Vegger med malte, slette flater og tapet. Himlinger med malte, slette flater og trepanel. Profilerte innerdører. Skyvedørsgarderobe etablert på innerste soverom. Opplegg for vaskemaskin i gang. Hybel 4 med parkettgulv. Vegger og himling med trepanel.
  Grovkjeller med adkomst fra utsiden har gulv med støpt betong, murvegger og himling med trepanel.
  Underetasjen er inndelt i tre hybler med felles gang, bad, toalettrom og kjøkken. Gulvoverflater med flis og parkett, vegger med trepanel og synlige murvegger, og himlinger med trepanel. Opplegg for vaskemaskin i felles gang.
  Loftsleilighet har gulv belagt med en-stavs gulvbord, vegger med tømmer og trepanel og himlinger/skråtak med trepanel. Profilerte innerdører. Det er etablert "skap" med opplegg for vaskemaskin, gulvbelegg og sluk i gulv. Dette ble ikke vurdert som et fullverdig våtrom.
  Hems med adkomst via stige fra hybel 4. Gulv med en-stavs heltrebord, vegger med trepanel og tømmer, og skråtak med trepanel.
  Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: Komfyr og kjøleskap i felles hybelkjøkken. Kjøleskap i hybel 2. Kjøleskap i hybel 4. Vaskemaskin i fellesareal medfølger. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Hovedsakelig elektrisk oppvarming, og vedovn plassert i stue i hovedleilighet. Boligen har tre piper. To av pipene er blendet, den siste ble rehabilitert med innvendig stålrør i 2016. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har antatt vært brukt til boligformål siden 1777.
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger bygningstegninger, ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen i deres arkiver. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet. Bygningen er registrert med 6 boenheter hos kommunen (4 boenheter i underetasje, 1 boenhet i 1.etasje og 1 boenhet på loft).
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
  12.10.1914 - Dokumentnr: 900355 - Erklæring/avtale
  Rettighetshaver: Skiensfjordens kom kraftselskap
  Bestemmelse om stolper/transformatorkiosk/ledninger
  15.11.1954 - Dokumentnr: 2578 - Fredningsvedtak. Gjelder denne registerenheten med flere. Gjelder fredning av diverse bebyggelse i Snipetorp.
  Diverse påtegning 17.12.2012 dokumentnr. 1075520. Presisering av fredningsvedtak, gjelder våningshus på d.e. Fredningen omfatter våningshus og bygningens eksteriør og interiør og inkluderer hovedelementer som planløsning, materialbruk og overflatebehandling, og detaljer som vinduer, dører, gerikter, listverk, ildsteder og fast inventar. Lagrede bygningsdeler som dører, vinduer og demonterte ovner inngår i fredningen. Formålet er å bevare våningshuset i Snipetorpgata 30 som et bygningshistorisk og kulturhistorisk viktig eksempel på et tidstypisk borgerhus av tre i et 1800-talls gatemiljø. De kulturhistoriske verdiene ved bygningen er særlig knyttet til dens arkitektur samt beliggenhet i gatemiljøet på Snipetorp som unnslapp bybrannen i Skien i 1886. Fredningen medfører at det må søkes om tillatelse/dispensasjon til å sette i gang alle typer tiltak utover vanlig vedlikehold.
  18.02.1972 - Dokumentnr: 665 - Fredningsvedtak med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Den antikvariske bygningsnemnd.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
  Eiendommen har tinglyst følgende rettighet: 18.05.2017 - Dokumentnr: 522479 - Bestemmelse om vann- og kloakkledning. Rettighet hefter i: Knr:3807 Gnr:300 Bnr:3534. Rettighet hefter i: Knr:3807 Gnr:300 Bnr:3535. Kan ikke slettes uten samtykke fra: Skien Kommune. Org.nr: 938 759 839. Gjelder denne registerenheten med flere. Eiendommen gbnr. 300/409 (Snipetorpgata 30) har rett til vann- og avløpsledning over gnr. 300 bnr. 3534 og 3535.

  Eventuell adgang til utleie

  Bolighus registrert med 6 boenheter. Godkjente boenheter kan lovlig leies ut under forutsetning av at det monteres sprinklingsanlegg i boligen - jfr. pkt "Diverse".
  Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.
  Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

  Diverse

  I tilsynsrapport utført av Skien brann- og feievesen i 2016 er det meldt avvik knyttet til manglende branncelleinndeling i bygget. Anbefalt løsning for å lukke avvik er å installere boligsprinkleranlegg i bygget. Iflg. brannvesenet vil det i nærmeste fremtid bli varslet nytt branntilsyn av eiendommen, hvor tiltak for å lukke avvik blir tema. Det vil kunne opprettes pålegg med en frist for utførelse av tiltakene. Nåværende eier ble gitt forhåndsvarsel om pålegg i mai 2020. Prosjekteringsgrunnlag for sprinkling av bygget er tidligere utarbeidet av Ing. Norrman, samt en søknad til Skien kommune om tillatelse til å installere sprinkleranlegg. Det kan søkes midler til tiltak hos Riksantikvaren, søknadsfristen om midler fra Riksantikvaren er 1. november i år. Neste søknadsfrist er megler ikke kjent med. Dette innebærer at pålegg om retting av avvik kan få frist før eventuelle tilskuddsmidler er innvilget. Skien brann- og feievesen vil være behjelpelig med søknaden. Kjøper overtar alt ansvar i forbindelse med nevnte tiltak. Dersom eiendommen omsøkes til enebolig gjelder andre regler. Ved ytterlige spørsmål ta kontakt med megler.
  Selger har ikke bebodd eiendommen de siste årene, og har derfor ikke kunnskap om eiendommens nåværende tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Attraktiv og sentral beliggenhet i byens eldste boligområde. Snipetorp er et område med gammel, særpreget boligbebyggelse med koselige hus og sjarmerende bebyggelse helt tilbake til 1700-tallet. Snipetorpgata 30 hadde tidligere adresse Bratsberggata 2. Familien til Henrik Ibsen bodde i sin tid i Snipetorpgata 27, og Bratsberggata 2 var da kjent som "Madam Rundholmens skjenkestue". Ibsen skriver om "Madam Rundholmens sjenkestue" i stykket "De unges forbund", hvor også dette bygget blir brukt som kulisse. Boligområdet er rolig og fullt av historiske omgivelser. Hvert år siste søndag i august arrangeres Snipetorpmarken. Gangavstand til Brekkeparken og til Skien sentrum med restauranter, kafeer, kultur, kino og øvrige sentrumsfasiliteter.

  Adkomst

  Fra Rådhusplassen i Skien sentrum: Følg Kongens gate og ta til høyre inn Snipetorpgata. Eventuelt fra Skien sentrum/Høyers Hotell følg Øvre Skotlandsveg til Follestad - ta til venstre opp Øvre Skotlandsveg - så til venstre inn i Snipetorpgata. Boligen er merket med Krogsveen til salgs plakat, og det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisning. Se evt. google maps, det er enkelt å finne frem i kartet.

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager
  Brekke barnehage (1-6 år)
  36 barn, 2 avdelinger 0.8 km
  Barnehagen Gustavas Hage (0-5 år)
  45 barn, 2 avdelinger 1.1 km
  Tabernaklets korttidsbarnehage
  18 barn, 1 avdeling 1.1 km
  Skoler
  Lunde barneskole (1-7 kl.)
  399 elever, 16 klasser 0.9 km
  Bratsbergkleiva skole (1-7 kl.)
  296 elever, 14 klasser 1 km
  Gjerpen barneskole (1-7 kl.)
  339 elever, 14 klasser 2.9 km
  Telemark toppidrett ungdomsskole (8-10 kl.)
  Gimsøy skole (8-10 kl.)
  338 elever, 13 klasser 2.2 km
  Skien videregående skole
  1100 elever, 40 klasser 1.8 km
  Toppidrettsgymnaset i Telemark
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon. I følge innhentet nabolagsprofil er det ca 11 minutters gange til Brekke barnehage og ca 12 minutters gange til Lunde barneskole, som er de nærmeste tilbudene.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 513,5 kvm. Skrånet tomt med plen og diverse beplantning.

  Parkering

  Gateparkering etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har ingen etablert kjøreatkomst ifølge Skien kommune.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligbebyggelse-frittliggende småhusbebyggelse, bevaring kulturmiljø og båndlegging etter lov om kulturminner i henhold til reguleringsplan Snipetorp, gnr 300 bnr 409, 3554 m.fl. datert 4.6.2015 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Eiendommen ligger i område som i kommuneplan datert 16.6.2016 er avsatt til boligbebyggelse (nåværende og fremtidig), bevaring kulturmiljø, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav.
  Eiendommen er et vedtaksfredet kulturminne, og bygningen er fredet etter lov. Bygningen er klassifisert som et A-objekt i kommunens kulturminnevernplan. Skien Snipetorp er i kategorien "Kulturmiljø av nasjonal interesse". Kulturmiljø som er freda etter Kulturminnelova §20, samt område med verdsarvstatus. Boligen har status som meldepliktig bygg ihht. Kulturminnelova §25.
  I reguleringsbestemmelsene står det: Tiltak på det fredete kulturminnet tillates ikke uten at det foreligger en dispensasjon fra Kulturminneloven. Eventuell søknad om tillatelse til inngrep i vedtaksfredet kulturminne skal sendes regional kulturminnemyndighet i god tid før arbeidet er tenkt igangsatt. Bevaring av kulturmiljø innebærer at tiltak i planområdet skal planlegges og gjennomføres med hensyn til nasjonale verneinteresser knyttet til bygningsmiljøet i Snipetorp.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 42.712,50,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Eiendommen har obligatorisk fritak for eiendomsskatt da den er registrert som fredet hos Riksantikvaren.
  Boligen har 3 strømmålere, selger er ikke kjent med årlig strømforbruk.
  Boligen har en årlig forsikringspremie på ca kr 36.000,-.
  Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av Internett og har avgift på kr 749,- pr. mnd.
  Selger har ikke bebodd eiendommen de siste årene, og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 1 244 261,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 blir kr 4 479 338,-
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.972.420,-
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Kjell Sverre Nordberg Sørensen

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1,10 % av salgssummen
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 19.400,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 26-0082/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Skien
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR26.2282

  Dato

  Sist oppdatert: 18. november 2022 kl. 13:37

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ████

  ██ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.