Komplett salgsoppgave

Røyksoppstien 10

5 700 000 kr
126 m²
4 soverom
Røyksoppstien 10 er en innholdsrik halvpart vertikaldelt tomannsbolig med fantastisk utsikt og koselige uteområder, beliggende i et fredelig bomiljø.
Røyksoppstien 10 er en innholdsrik halvpart vertikaldelt tomannsbolig med fantastisk utsikt og koselige uteområder, beliggende i et fredelig bomiljø.
Silje Helen Roska
Presenteres av
Silje Helen Roska
Vallerudtoppen
Innholdsrik tomannsbolig med utsikt, skjermede og solrike uteområder. Garasje. Kort vei til marka og meget barnevennlig!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 700 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  25 000 kr
 • Omkostninger
  9 104 kr
 • Totalpris
  5 734 104 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1988
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  126 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 223 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Røyksoppstien 10 er en innholdsrik halvpart vertikaldelt tomannsbolig med koselige og skjermede uteområder, beliggende i et fredelig bomiljø. Boligen har en god beliggenhet på Vallerudtoppen, med fantastiske sol- og utsiktsforhold. Området er kjent for å være meget barnevennlig med flere lekeplasser og gangavstand til både skoler og barnehager, i tillegg til marka.
Hovedetasjen består av entre med toalett, lys stue og romslig spisestue med åpen løsning til Epoq kjøkken fra 2017. Underetasjen har trapperom/gang, baderom, separat vaskerom og to soverom. I loftsetasjen er det en praktisk loftstue samt to soverom.
For øvrig god lagringsplass og parkering i garasjehus på baksiden av boligen.
Boligen er spennende i utforming, men har moderniseringsbehov for å nå dagens krav til standard.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Røyksoppstien 10, 1476 RASTA
Kommunenummer 3029, gårdsnummer 99, bruksnummer 536, ideell andel 1/1
Andelsnummer 32, Vallerudtoppen borettslag, organisasjonsnummer 950 919 647

Innhold

Totalt bruksareal: 126 kvm
Totalt primærrom: 126 kvm
Bruksareal:
Primærrom:
Underetasje 52 kvm: Trapperom/gang, baderom, vaskerom og to soverom.
1. etasje 52 kvm: Entré, toalettrom, gang/trapperom, kjøkken og spisestue.
2. etasje 22 kvm: Trapperom/loftstue og to soverom.
I tillegg disponerer boligen en utvendig bod på ca. 5,1 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 17.06.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dagens planløsning stemmer ikke overens med godkjente byggetegninger. Se punkt om ferdigattest for utfyllende informasjon.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med yttervegger og bærende konstruksjoner av grunnmur og bindingsverkskonstruksjon. Utvendige fasader er kledd med beiset trepanel. Takkonstruksjon av tre i saltaks form utvendig tekket med betongtakstein. Gulvflater i underetasjen er av mur og etasjeskillere av tre. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres særlig oppmerksom på følgende bygningskomponenter som har fått TG3:
- Baderom i underetasjen gis TG3 på grunn av rommets alder med tanke på slitasjegrad, tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Kostnader for utbedrende tiltak må påregnes innen rimelig tid.
- Vaskerom gis TG3 på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg, motfall på 4 mm fra gulv ved sluk og mot dør, samt andre installasjoner. Kostnader for utbedrende tiltak må påregnes innen rimelig tid. Basert på våtrommets slitasjegrad og registrerte avvik, er TG3 gitt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko.
Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende bygningskomponenter som har fått TG2:
- Gulvflater på kjøkken bærer preg av slitasje.
- Toalettrom: Tapet på vegger har stedvis manglende vedheft til underlag, spesielt i hjørner. Utettede hull i vegg ble observert.
- Underetasjen: Vegger i U.etasje er utlektede fra grunnmuren. Synlige skader er ikke observert og det ble på befaringstidspunktet ikke funnet tegn til fukt. Ut i fra utførelse vurderes denne løsningen likevel til å ha en fuktrisiko. Risikoen er basert på materialenes egnethet under terreng.
- Det er stedvis slitasje på enkelte gulvflater, særlig på soverom i U.etasje. Stedvise sprekker i laminatens sammenføyinger i trapperom/gang i U.etasje. Lokal knirk på gulvflater i loftsetasje.
- Innvendige trapper: Rekkverk/håndløper oppfyller ikke dagens sikkehetskrav. Mellomrom mellom spiler i rekkverk har for stor avstand og håndrekke skal monteres på begge sider av trappeløp.
- Dører og vinduer: Vinduer fra byggeår gis TG2 grunnet alder og at de ikke har tetthet og isolerende funksjon som dagens vinduer har. Gjenværende restlevetid anses derfor å være redusert/usikker. Takvinduer bærer preg av slitasje og elde. Basert på tilstand er restlevetiden usikker. Stedvis malingsavflassing på utforinger ble observert. Terrassedør i U.etasje gis TG2 grunnet kondensmerker på utforinger.
- Hovedtak: Slitasjegraden på tekkingen inkludert undertak og lekter vurderes til at tekkingen har passert mer enn halvparten av anbefalt brukstid. Dette begrunnes med taktekkingens alder og restlevetiden er derfor usikker.
- Overflatebehandlingen på terrassebord er slitt og trenger fornying.
- Dreneringen i bygningen vurderes til å være passert mer enn halvparten av anbefalt brukstid.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten for utfyllende informasjon om alle de øvrige punktene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Opplysninger fra selgers egenerklæringsskjema:
- Lekkasje fra vaskemaskin på vaskerommet i ca. 2010, på grunn av løsnet avløpsslange. Dette rant utover flisegulvet og ut i gangen. Det ble fjernet noen skap på vaskerommet og i gangen ble det byttet gulv. Selger la teppegulv, som i 2019 ble skiftet til laminat.
- Varmtvannsbereder ble i 2013 skiftet ut av Comfortbutikken Skårer AS. Faktura med spesifikasjon av arbeidet foreligger.
- Grønnbekk VVS AS reparerte en lekk i servant i 2014. Faktura med spesifikasjon av arbeidet foreligger.
- Selger kjenner til at det er/har vært problemer med fuktmerker i underetasje/kjeller. Fuktmerke på karm til hagedør i det største soverommet i underetasjen. Av og til sorte flekker på vinduskarm, som lar seg vaske bort. Selger har bedt borettslaget om å skifte ut vinduet som trekker. Merke på dørstokk til balkong i første etasje tror selger er fra stearin.
- Vindu til det største soverommet i 1.etg er gammel og slitt, og det trekker. Takvindu i 2.etg virker slitt og trekker. Maling innvendig flasser etter relativt kort tid. Vindu på toalett i første etasje er veldig slitt.
- Det ble i 2011 reparert stikkontakt og montert lampe. I 2013 ble det byttet stikk og fotocelle, montert flere stikk bak TV og sjekk/kontroll av el-anlegget. I 2017 ble det utført el-arbeid på kjøkkenet med opplegg av to nye kurser og montering av lys. Arbeidet har blitt utført av Memo elektro Installasjon AS. Samsvarserklæring foreligger.
- 2.etg ble ombygget av tidligere eiere. Det ble inndelt i tre rom og satt inn vinduer og takvindu. Arbeidet var byggesaksbehandlet i kommunen. Tegninger foreligger og referanse på saken er 99/536 TS/ALE.
- Radonmåling ble foretatt i 2011/2012. Resultatene var under maksimumsgrensen på 200 Bq/m3.
- Dørhåndtak til WC i første etasje og til et av soverommene i andre etasje er litt løse.
- Låssylinder til vaskerommet i underetasjen har en løs skrue.

Standard

Røyksoppstien 10 er en innholdsrik halvpart vertikaldelt bolig med pene uteområder, beliggende i et fredelig bomiljø. Boligen ligger sentralt, men likevel usjenert og barnevennlig til.
Det første som møter deg når du ankommer denne boligen er en hyggelig, sørvendt terrasseplatting med god plass for diverse utemøblement. Boligen ønsker velkommen med en romslig entré med plass til å ta imot gjester, som leder videre inn til stuen med plass til sittegruppe og spisebord, samt utgang til en balkong. I denne etasjen er det også et toalettrom og et kjøkken med god benke-/skapplass. I underetasjen befinner det seg et trapperom, to soverom, et større baderom og et vaskerom. Boligens loftsetasje ble innredet i 1990 og har et stort trapperom med adkomst til en koselig loftstue, to soverom (opprinnelig et soverom) og et bodrom med plass til oppbevaring.
E N T R É
Entréen er lys og imøtekommende med fliser på gulv og downlights i himling, samt god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Allerede i entreen får man en følelse av at dette er en koselig bolig som kan passe utmerket for en småbarnsfamilie. Det er praktisk adkomst til toalettrommet som passer perfekt for gjester - eller på vei ut.
S T U E
Den åpne romløsningen i stuen gir plass for flere sittegrupper, og legger til rette for selskapeligheter, samtidig som den passer utmerket for avslapping og ren familiehygge. Store vindusflater gir rikelig med naturlig lys, og bidrar til en herlig romfølelse. Fra denne etasjen har du utgang til en balkong på ca. 3,9 kvm og en fantastisk og skjermet terrasse på ca. 32,6 kvm som ligger med forbindelse til entréen. Stuen er innredet med laminat, malte flater og en koselig peisovn som bidrar til ekstra varme og hygge på kjøligere dager. Stuen og spisestuedelen har en naturlig plassering med hver sine soner i rommet. Dette fører til at stuen oppleves åpen og sosial.
K J Ø K K E N
Romslig og pent kjøkken fra Epoq pusset opp i 2017 med profilerte fronter, praktisk designet på en måte som utnytter plassen godt. Kjøkkeninnredningen har et pent utseende som harmonerer godt med øvrige rom i boligen. Rommet er innredet med laminert benkeplate, oppvaskkum med ett-greps armatur og induksjons koketopp. Videre er det fliser over benkeplaten, tre doble stikkontakter på vegg, samt integrerte hvitevarer som komfyr, kjøleskap med fryser og oppvaskmaskin.
Ved kjøkkenvinduet er det nydelig utsikt, som gjør det passer utmerket å innrede med et koselig spisebord. Dette er perfekt for lette frokoster før arbeidsdagen starter. Kun integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger.
B A D
Boligen har et baderom og et vaskerom fra byggeår i underetasjen, samt et praktisk toalettrom i tilknytning til entréen. Baderommet har belegg på gulvet og baderomsplater på vegger, frittstående toalett og badekar, servantskap og nedsenket servant. Videre er det god oppbevaringsplass i vegghengte skap og benkeskap, samt speil med belysning og stikkontakt på vegg. I høyskapet er det plassert en Høiax varmtvannsbereder fra 2013 på 200 L.
Vaskerommet har fliser på gulv og malte overflater på vegger, god plass til oppbevaring i overskap og utslagsvask. Det er dobbel stikkontakt på vegg og opplegg for vaskemaskin. Toalettrommet er innredet med fliser på gulv, frittstående toalett, servant, overskap, speil samt belysning på vegg.
S O V E R O M
Røyksoppstien 10 har totalt fire soverom, hvor de to beliggende i loftsetasjen opprinnelig er ett større soverom. To soverom er også praktisk plassert i underetasjen, hvor det ene har adkomst til hagen. Alle soverommene har gode vindusflater og god størrelse, noe som gir mulighet for ulike løsninger. Her er det lett å innrede enten man ønsker et gjesterom, barnerom eller et sted å jobbe på hjemmekontor. Begge soverommene i underetasjen har romslige garderobeskap med god plass oppbevaring, samt plass for dobbeltseng og tilhørende møblement.
L O F T S T U E
Boligens loftsetasje er innredet med en koselig tv-stue som passer ypperlig dersom barn eller voksne skulle ønske å trekke seg litt tilbake for lek og moro, eller slappe av med en film.
U T E O M R Å D E R
Utendørs kan dere nyte solfylte lunsjer og middager med venner og familie. Videre er det god plass i hagen for aktiviteter for både små og store!

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
- Integrerte hvitevarer og balkongflagg medfølger.

Oppvarming

Boligen blir varmet opp med elektrisitet, kombinert med peisovn i spisestue/stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 08.09.1989.
Det foreligger godkjenning på innredning av loftsetasje datert 23.01.1991. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger godkjente tegninger datert 07.05.1987
Det foreligger tegninger av utbygging loft datert 09.10.1990.
Følgende endringer er registrert på godkjente byggetegninger sammenlignet med dagens planløsning.
U. etasje:
- Vaskerom er opprinnelig en bod.
1. etasje:
- Toalettrom er mindre for å få større gang.
- Opprinnelige dører ved trapperommet er tatt vekk. Vegg mot stuen er også tettet.
Loftsetasje:
- Loftstue er opprinnelig byggemeldt som "lek/bod" i opprinnelige tegninger.
- Det er opprinnelig et soverom som er delt av til to soverom.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Vaskerom er opprinnelig byggemeldt som bod og loftstue er opprinnelig byggemeldt som "lek/bod" jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av disse to rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Røyksoppstien 10 ligger i et sentralt, attraktivt og familievennlig boligområde i Lørenskog kommune. Boligen ligger på Vallerudtoppen, et område på Rasta bestående av rekkehus, eneboliger og tomannsboliger. Området er kjent for å være meget barnevennlig med flere lekeplasser på området og gangavstand til barnehager og skoler i området. Røyksoppstien 10 har en meget god, intern beliggenhet på feltet med kort vei til lekeplasser, garasje, parkeringsplasser og gjesteplasser. I tillegg er det kort vei til Østmarka, og du er ikke avhengig av bil for å komme ut i skogen på ski eller til fots.
H A N D EL & S E R V I C E
Området har nærhet til skoler, barnehager og kollektivtransport. Fra boligen er det kort vei til et rikt mangfold av servicetilbud og fasiliteter som blant annet Metro Senter, og Lørenskog Storsenter Triaden. Triaden Storsenter bygger ut, og det er planlagt en utvidelse på hele 12.500 kvm. Her skal det bygges mange nye boliger, trampoline- og aktivitetssenter, idrettshall og parkeringshus med park. I tillegg til trampolineparken, legges det opp til en rekke ulike aktiviteter fra lekeland og Ninja-bane til Norges første Skyrider; en slags berg-og-dal-bane der man henger i en sele og følger en bestemt bane flere meter over bakken. Det vil også være en kafe, barnepass og bursdagsrom. Prosjektet er igangsatt og Triaden holder åpent under hele ombyggingen. Planlagt ferdigstillelse av store deler av det utvidede kjøpesenteret er til julehandelen 2022 og våren 2023. I løpet av perioden vil det være flere delåpninger. Alt vil ifølge opplysninger stå ferdig høsten 2023.
Videre tilbyr Metro Senter en rekke forskjellige butikker og spisesteder, samt supermarked og bowlinghall. I forbindelse med Metro finner du også Lørenskog hus. Lørenskog hus er kommunens kulturhus med bibliotek, kino, aktivitetshus for ungdom, musikk- og kulturskole, kunstsal, frivilligsentral, spisesteder, møteromsavdeling og offentlige tjenester. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Strømmen Storsenter som har over 200 butikker og tilknyttede virksomheter en kort kjøretur unna. I tillegg er det kort vei til flere treningssentere og ellers alt hva den enkelte måtte ønske seg.
R E K R E A S J O N
Boligen har nærhet til flotte natur- og friluftsområder med skiløyper og turstier som gir gode rekreasjonsmuligheter. Fra boligen er det kort vei inn til Østmarka med et flott turterreng både sommer og vinter. På vinteren er det et stort løypenett med belyste løyper. På sommeren kan marka by på mange fine bade- og fiskevann. Ellers ligger Langvannet nedenfor Rådhusparken som er tilrettelagt for mange fritidsaktiviteter med turstier, badebrygge, grillplass og sandvolleyballbaner.
Losby Gods og golfbane er et meget populært tur- og rekreasjonsområde. Gården er utgangspunkt for turer innover i Østmarka, samt målet for tur- og skigåere som starter i det sentrale Lørenskog. Mange tar seg innover i marka på sykkel, eller benytter kano fra Mønevann og videre innover vassdragene. Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. I tillegg har Losby Golfklubb et meget flott golfanlegg med bl.a. 9 og 18-hulls golfbane, driving range, putting green og nærspillsområde.
Sport- og fritidsarena: Nord-vest for Lørenskog Stasjonsby mot E6, har Selvaag Gruppen etablert en skihall. Med en størrelse på over 50 000 kvadratmeter, er Skihallen en av verdens største innendørsarenaer med perfekte forhold for langrenn, snowboard, freeski og alpint. Alle med en interesse for ski og snø skal få glede av Skihallen. Anlegget vil være åpent året rundt og er tilrettelagt for både barn og voksne. I tilknytning til skihallen vil det kunne bli et resorthotell, skigymnas og næring rettet mot skisporten. For nærmere informasjon, se www.snooslo.no
U T D A N N I N G
Området tilbyr en rekke utdanningsmuligheter for alle. De nærmeste barnehagene er Idavollen Steinerbarnehage og Vallerud barnehage ligger kun en kort spasertur unna boligen. Det finnes også flere skoler i nærliggende område, blant annet Benterud skole, Steinerskolen, Rasta skole, Løkenåsen ungdomsskole, Mailand videregående skole og Lørenskog videregående skole som nærmeste alternativer.
Med bil fra Lørenskog tar det 8 min til Strømmen Storsenter, 10 min til Lillestrøm, 16 min til Oslo S og 27 min til Oslo lufthavn.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Idavollen Steinerbarnehage 0.1 km
Vallerud barnehage 0.3 km
Takt og Tone barnehage 0.8 km
Rudolf Steinerskolen i Lørenskog 0.2 km
Rasta skole 1.1 km
Benterud skole 1.6 km
Løkenåsen ungdomsskole 3.8 km
Kjenn ungdomsskole 4.3 km
Mailand videregående skole 4.4 km
Lørenskog videregående skole 6.4 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på ca. 47.069 kvm som tilhører borettslaget, med gårdsnr. 99/bruksnr. 535 og 536. Fellestomten er pent opparbeidet med plenarealer, lekeplasser, diverse beplantning, prydbusker og asfalterte arealer bestående av innkjøring til garasje, biloppstillingsplasser samt gangbaner.
I tillegg kommer «forretningstomta» på ca. 2.760 kvm (gnr. 99/bnr. 648) som eies sammen med Vallerudåsen Borettslag. I dag benyttes tomten som friareal med basketballbane.

Parkering

Boligen disponerer en garasjeplass i felles garasjehus. Det er mulighet for å etablere e-bil lader for egen regning. Styret opplyser at nye ladebokser blir bestilt etter brukerbehov, men pga. store leveringsproblemer av elektroniske komponenter har vi erfart svært lang leveringstid. Spørsmål vedr. el-bil og lading rettes til Trafikkutvalget. Det er også mulig å søke trafikkutvalget om ekstra parkeringsplass ute etter evt. ventelister.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og privat vei til bebyggelsen med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til Boligområde - konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan 42-4-10 Søndre Vallerud og Rasta skog datert, med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 19.03.1980, stadfestet 28.08.1980.
M.v.e. i § 5: Felt B1 – U økes fra 0,30 til 0,35. Bygningsrådet, sak 101/81 den 16.03.1981
Kommuneplanbestemmelser vedtatt den 11.02.2015 erstatter § 5, 2. ledd - felt A1 i disse reguleringsbestemmelsene.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer blant annet: Forretningsførsel, felles forsikring, drift og vedlikehold, nedbetaling andel fellesgjeld, kommunale avgifter og grunnpakke kabel-tv/internett.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader 3.689,-
Vedlikeholdstillegg 300,-
Kabel-tv 50,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 22.492,-. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av internett og har avgift på kr 468,- pr. mnd. Dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster ca. kr 6.000,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1.367.529,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4.923.105,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 0,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 25.000,- pr. 17.08.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er 2.977.752,- pr. 19.05.2022 og lånevilkårene er:
Lånenummer: OBBK01-98207366242
Restsaldo: 58.672,-
Andel av saldo: 491,-
Rentebetingelser: 2,60%
Lånets løpetid: 3 mnd
Terminer per år: 12
Lånenummer: OBOS02-98207994502
Restsaldo: 2.977.752,-
Andel av saldo: 24.872,-
Rentebetingelser: 2,35%
Lånets løpetid: 24 år 10 mnd
Terminer per år: 12

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.734.104,-. Av dette beløpet utgjør kr 25.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kristin Helene Hanche-Olsen og Per Tistel

Informasjon om forkjøpsrett

Boligen er tilknyttet Vallerudtoppen borettslag og består av 120 andeler, fordelt på 36 eneboliger og 84 rekkehus.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt å anskaffe hund under forutsetning av at vedkommende beboer undertegner en spesiell erklæring som tillegg til leiekontrakten. Erklæringen oversendes styret. Alle husdyr skal føres i bånd på borettslagets eiendom.
Foretatt påkostninger de senere år:
1999 Oppgradering av lekeplassene.
2000 Asfaltering, ny styrebrakke.
2001 Oppgradert styrebrakke, elektriske garasjeporter, belysning forretningstomta.
2002 Rømningsveier i fellesgarasjen.
2003 Takstiger, nytt kabel-TV anlegg, totalrenovert grøntområde sør for stort
garasjehus, nye pipebeslag.
2004 Fullført montering av heldekkende pipebeslag på alle boliger.
2006/07/08 Utskifting av ventilasjonsanlegg.
2010 Styret fornyet alle brannslukkere og brannvarslere i alle boliger.
2011/12 Delvis skifte av kledning, vinduer og terrassedører.
2013 Utbedring av dreneringsskade, samt påbegynt gjennomgang av elektrisk anlegg i fellesgarasjer
2014 Diverse skifte av vinduer og terrassedører.
2016 Brannvernrunde gjennomført
2018 Delvis skifte av kledning, vinduer og terrassedører.
2019 Ladeløsning el-bil fellesgarasjer. Delvis skifte av kledning, vinduer og terrassedører.
2020 Total gjennomgang av OBOS Prosjekt
2020 Nytt dekke på gjesteparkering for å tette lekkasje i garasjen under.
2020 Belysning av mørke områder i borettslaget
2020 Utbedret vanninnsig i Piggsoppveien
2021 Feiing av alle piper og utbedret mangler
2021 Ny avtale for oppgradering av Kabel-TV og Internett
2021 Bygging av ny lekeplass for de minste
2021 Skifte av utslitte garasjeporter og nytt åpningssystem
2021 Nytt avfallssystem
2021 Drenering av fellestomta/akebakken
2021 Overtatt vedlikeholdsplikt for tilbygg og takvinduer
2022 Asfaltering
Som tidligere år, så byttes terrassedører, vinduer og panel etter behov gjennom borettslaget. I perioden har som følge av «tidens tann» behovet økt. Dette gjelder også takvinduer.
Planlagte/påbegynte påkostninger:
Asfaltering, total-rehabilitering av garasjeanlegg og beplantning i fellesområder.
Låneopptak: Lån kr 3 millioner til nytt avfallsanlegg, ny lekeplass og vinduer utbetalt pr. 09.02.2022.
Større vedlikehold: Vinduer, dører og takvinduer forsetter i 2022. Utbedringer garasjeanlegg står også på listen over ting som bør gjøres etterhvert.
Etter samtale med styreleder 17.08.2022 opplyses det at fellesgjelden i borettslaget vil øke med 3.000.000,- fordelt på alle beboerne enten i år eller neste år. Dette for å kunne fullføre påbegynte og planlagte prosjekt.
Se oppdaterte vedtekter vedlagt denne salgsoppgaven for mer informasjon om vedlikeholdsplikten.
Uten styrets samtykke kan ingen innlemme deler av fellesarealene i eget område, verken med gjerde, hekk eller annet stengsel.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Meldefrist er 24.08.2022. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 20.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 61-0047/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lørenskog
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR61.2247

Dato

Sist oppdatert: 17. november 2022 kl. 19:08

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.