Komplett salgsoppgave

Krogstadstien 5

2 150 000 kr
812,8 m² (eiet)
Krogstadstien 5 har en god beliggenhet med nærhet til sjøen
Krogstadstien 5 har en god beliggenhet med nærhet til sjøen
Kart
Hans Petter Søvik
Presenteres av
Hans Petter Søvik
Råde/Tomb
Boligtomt i blindvei, med gangavstand til sjøen og stor båtmarina | Kort vei til togstasjon og E6
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 150 000 kr
 • Omkostninger
  60 092 kr
 • Totalpris
  2 210 092 kr
 • Tomteareal
  812,8 m² (eiet)
 • Type
  Tomt - bolig
 • Eierform
  Eiet

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogstadstien 5:
Eneboligtomt med en attraktiv plassering på nabolagets vestre side, i vestvendt terreng med gode solforhold. Utsyn over nærområdet og deler av Krogstadfjorden.
Eiendommen ligger ved enden av gaten som kun fører videre til tre naboeiendommer. Her er det et fredelig og barnevennlig miljø.
Tomten er uten byggeklausul.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Krogstadstien 5, 1643 RÅDE
Kommunenummer 3017, gårdsnummer 25, bruksnummer 132, ideell andel 1/1

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende;
3017/25/132:
11.10.2006 - Dokumentnr: 485440 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3017 Gnr:25 Bnr:20
01.01.2020 - Dokumentnr: 878598 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0135 Gnr:25 Bnr:132
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen i henhold til grunnboksutskrift datert 31.05.2022.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Krogstadstien 5 ligger i et etablert boligområde på landlige Tomb, midt mellom Fredrikstad og Moss. Feltet ligger høyt og solrikt til, i barnevennlig og rolige omgivelser. Her kan du nyte godt av nærhet til sjøen, svabergene og vakre turområder.
Nettopp de store natur- og friluftsområdene omkring har utallige utfluktsmuligheter til lands og til vanns. Får du båtplass i Krogstadfjorden har du et ypperlig utgangspunkt for dagsturer på Oslofjorden til kystperler som Engelsviken og Hankø, samt Tønsberg på Vestfold-siden av fjorden. Rett utenfor munningen av Krogstadfjorden ligger også de populære Sletter-øyene med langstrakte strender.
Med sykkel tråkker du på få minutter ut til flotte badesteder, deriblant Saltholmen med sjarmerende bryggerhus i vannkanten. Det er også bademuligheter på Rubingen og Ellingstranda på Saltnes, samt på Oven lenger vest.
Det er under 5 minutter med bil til togstasjon i Råde, kort vei til skole og nærbutikk på Saltnes.
Til Saltnes er det ca. 3 km. og gangvei helt frem, blant annet til den nyere og moderne Spetalen skole. Det er også bygget en ny idrettshall tilknyttet skolen, som blant annet er tilholdssted for Saltnes Sportsklubb, som organiserer både fotball, allidrett, sykling og kajakk.
På Saltnes er det nærbutikk, blomster- og klesforretning samt frisør, i tillegg til storkiosk med take away. Større shoppingmuligheter finner du i sentrum av Karlshus ca. 10 minutter unna med bil, i tillegg til pendlervennlig togstasjon med stort biloppstillingsområde. Den pågående utbyggingen av jernbanen vil redusere reisetiden til Oslo i løpet av årene som kommer.
De mer urbane sentrumsområdene av Fredrikstad og Moss er begge innenfor en kjøretur på cirka halvtimen. Fra E6 ved avkjøring til Karlshus tar du deg enkelt ned til Tomb på under 10 minutter.

Adkomst

Fra Rv 116, ta inn mot Krogstadfjorden Marina. Ta deretter mot venstre inn Krogstadveien, følg denne og ta til venstre inn Krogstadstien.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på ca. 812 kvm.
Informasjon fra tidligere prospekt/salgsoppgave:
"Det ble 28.11.2018 holdt oppmålingsforretning for å grensejustere et areal mellom 25/132 og 25/133 (Krogstadstien 5 og Krogstadstien 3).
Ny grense ble lagt 4 meter ut fra veranda på 25/133 (Krogstadstien 3), og så skrådd inn mot eksisterende grense for å komme innfor 5 % regelen for areal. Det ble så merket og målt. Det justerte arealet ble ca. 39 kvm.
De resterende grensepunkter for 25/132 (Krogstadstien 5) var heller ikke merket med grensemerker tidligere. Dette ble gjort samtidig på grunnlag av koordinater fra målebrev 3857 (målebrev datert 10.01.2011). Grensepunkt QP5 ble ikke merket siden dette kom oppe på en sprengstein i bunnen av en fylling, og derfor mest sannsynlig vil bli borte igjen.
Alle grenselinjer er rette linjer.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen kan tilknyttes det kommunale ledningsnettet via private stikkledninger. Kjøper er ansvarlig for opparbeidelse frem til kommunalt nett. For avstand til kommunalt nett, se vedlagte kart.
Ved tilkobling til ledningsnettet påløper tilkoblingsavgift på kr 64,- + mva. pr. kvm. (minimum 100 kvm) for vann og kr 90,- + mva. pr. kvm. for avløp (minimum 100 kvm).

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan 121- Krogstadfeltet boligomr. - Nystedtoppen datert 12.05.2005 med tilhørende reguleringsbestemmelser sist revidert 14.12.2006.
Iht. reguleringsplanen kan eiendommen bebygges med frittliggende eneboligbebyggelse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser følger vedlagt denne salgsoppgaven.
Kjøper er selv ansvarlig for å skaffe alle nødvendige tillatelser fra kommunen for å bebygge eiendommen, og må selv avklare med kommunen hva som eventuelt vil bli godkjent på eiendommen.
I henhold til forrige eiers egenerklæring:
Det er varslet regulert et område på jordene foran tomten. Området er varslet regulert til bygging av småhus. Reguleringsarbeidet er kun varslet, ikke godkjent av Råde Kommune.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 587,- for inneværende år. I dette inngår kun gebyr for eiendomsskatt.
I henhold til prisregulativ for Råde kommune og MOVAR fremkommer følgende:
Årsavgift vann:
Abonnementsgebyr kr. 776,- + mva.
Forbruksgebyr (pr. kubikk) kr. 18,37 + mva.
Årsavgift avløp:
Abonnementsgebyr kr. 958,- + mva.
Forbruksgebyr (pr. kubikk) kr. 24,57,- + mva.
Renovasjonsgebyr MOVAR:
Standard helårs renovasjonsgebyr kr. 3.664 ,- inkl. mva.
Feie- og tilsynsavgift: kr. 399,- + mva. pr. år.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 934.816,- i følge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.204.920,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tone Varegg og Torgeir Svensen

Konsesjon

For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Kjøper må sette seg inn i selgers egenerklæring samt salgsoppgaven før bud inngis. Eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, eventuell tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler, entreprenør eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: 25.000,- av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 25.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: Det legges ikke opp til visninger.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0131/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.22131

Dato

Sist oppdatert: 30. november 2022 kl. 17:44

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende tomter

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.