Komplett salgsoppgave

Grevinneveien 16E

2 950 000 kr
68 m²
1 soverom
Velkommen til Grevinneveien 16E!
Kart
Del
Alexander Hassum
Presenteres av
Alexander Hassum
Tønsberg/Solvang
Pen og moderne leilighet i 1 etasje med gjennomgående naturlig lys. Flott sydvent terrasse, hagedel og peisovn.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  2 950 000 kr
 • Omkostninger
  9 481 kr
 • Totalpris
  3 230 481 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  68 m²
 • BRA-I (internt bruksareal)
  68 m²
 • TBA (terrasse-balkongareal)
  25 m²

  Nøkkelinfo

 • Andel fellesgjeld
  271 000 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1969
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  3 780 kr
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte. Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Leiligheten har vært gjenstand for gjennomgående moderniseringer og oppgraderinger de senere år og gir et godt inntrykk! i 2020 ble det gjort en total oppussing på bad og kjøkkenet. Alle overflater i leiligheten er pusset opp i 2019, med unntak av himling i stue, gang og soverom, som er malt. Det elektriske anlegget er også oppgradert i perioden 2019 - 2020. Soverommet har nylig fått plassbygde skap og nattbord spesialtilpasset av møbelsnekker for maks utnyttelse på en pen og smakfull måte. Leiligheten har en gjennomgående en-stavs parkett, downlights i himling og er innredet i tidsriktige og fine farger. Eiendommen har en sentral og attraktiv beliggenhet på Solvang - et svært populært boområde nær Tønsberg sentrum. Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Grevinneveien 16E, 3117 TØNSBERG
Kommunenummer 3905, gårdsnummer 1011, bruksnummer 150
Andelsnummer 39, Greven borettslag, organisasjonsnummer 953 214 776

Innhold

BRA-i:
Rekkehus:
Kjeller: 21 kvm: 2 boder og vaskerom
1. etasje 47 kvm: Gang, kjøkken, soverom, stue, bad
Åpent areal:
Rekkehus:
1. etasje 25 kvm: Terrasse
Kjellerboder med adkomst via innvendig felles gang/trappegang.
Det er opplyst bruksrett på deler av 2 felles bodrom delt på 4 boenheter.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.05.2024 utført av Hedlund Takst og Byggkontroll AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre/mur/betong. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG 3 - Store eller alvorlige avvik:
Det er gitt TG3 på Sluk og membran på vaskerom i kjeller: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Det er ikke membran/tettesjikt på våtrommet.
TG IU: Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Boligen har vedovn plassert i stue. Feieluke er ikke inspisert av meg, da adkomst til luken er i en annen boenhets bodrom.
TG 2: Avvik som kan kreve tiltak:
Det er notert 10 stk. avvik som kan kreve tiltak:
Utvendige trapper, Høydeforskjeller på gulv, Tegn til fuktskader på vegg og himling på vaskerom, For lite fall til sluk på vaskerom, Vaskerom har kun naturlig ventilasjon, Kjøkken har skader på overflater/kjøkkeninnredning, Avtrekk på kjøkken, Ikke tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank, El-anlegget kan ha feil og mangler og bør kontrolleres av el-sakkyndig, Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vann- og avløpsledninger.
Selger informerer i egenerklæring om følgende:
- Tettet membran rundt peis rør etter ordinær kontroll av peis og pipe.
- Det ble oppgitt skjevheter i gulvet ved forrige tilstandsrapport.
Feierrapport datert 16.01.2018 melder om følgende avvik:
Røykrøret fra Dovre stikker inn i røykløpet i skorsteinen, det skal slutte jevnt med røykløpets innvendige kant. Gradering av avviket er 1, dette er avvik som ikke brannvesenet følger opp, med overlater til eier at blir fulgt opp og utbedret.
Se supplerende og utfyllende tekst, herunder konsekvenser/tiltak, i tilstandsrapporten og selgers egenerklæring. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Flott leilighet i 1. etasje med deilig terrasse og hagedel. Leiligheten har vært gjenstand for gjennomgående moderniseringer og oppgraderinger de senere år og gir et godt inntrykk! Leiligheten inneholder bl.a.: vindfang med oppheng til klær og fin plass til skap og kommoder. Videre har leiligheten et pent og moderne kjøkken fra 2020 med innredning i sorte, slette fronter, laminert benkeplate og god belysning under overskap. Kjøkkenet er godt utstyrt med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, induksjonstopp og kjøleskap med frysedel. Leiligheten har et pent og delikat bad fra 2020 med vegghengt wc, dusjhjørne, servant og opplegg for vaskemaskin. Stuen gir fint plass til både spisebord og sofaseksjon og er innredet i behagelige, tidsriktige farger. Stuen har også en ny peisovn (montert 2020) og utgang til terrasse med videre hage. Soverommet har nylig fått plassbygde skap og nattbord spesialtilpasset av møbelsnekker for maks utnyttelse på en pen og smakfull måte. For øvrig har stort sett alle overflater blitt modernisert i 2019 med vegg, gulver og himling. Godt med lagringsplass med flere boder i kjeller - her har også nåværende eier innredet og benyttet et av rommene til trimrom. Praktisk med et eget vaskerom i kjelleren. En virkelig flott leilighet med en sentral og attraktiv beliggenhet på Solvang!
Vi viser for øvrig til selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport utført av takstmann hva angår eiendommens standard og tilstand.

Løsøre og tilbehør

Inventar i trimrom medfølger.
Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Ved og elektrisk oppvarming. Det tas forbehold om eventuelle avvik og pålegg i feierrapport, som er rekvirert men ikke mottatt pt.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt boligområde på Solvang i Tønsberg kommune. Det rolige nabolaget ligger i kort gangavstand fra sentrum med tog- og buss stasjon. I sentrum finner man Farmandstredet, en rekke nisjebutikker, samt populære og hyggelig Brygga med restauranter og uteplasser for enhver smak. Det er også et stort bibliotek, museum og en rekke kulturtilbud fra flere scener i byen. Fra Tønsberg er det gode buss- og togforbindelser som bringer deg enkelt til Oslo, Bærum, Drammen og alle Vestfold og Telemarks byene.
I nærområdet er det Meny matbutikk på Heimdal og handelsområde med mange tilbud på Kilen med bla. Rema, Europris, møbler og interiør, leketøy, barnetøy, bruktbutikk m.m. Det er lekeplasser i nabolaget og kort vei til fotballbane, tennisanlegg, flotte idrettsanlegg og treningssenter på øvre del av Solvang. Det er også umiddelbar nærhet til fint turterreng.
Messeområdet med Maier Arena (tidligere Tønsberg stadion) er kun en kort spasertur unna. Her finner du blant annet ishall med ishockey og kunstløp, flerbrukshall, turnhall, innendørs skytebane, friidrettsanlegg, flere ballbaner i kunst- og naturgress, 18-hulls Frisbeegolfbane, kunstisbane, lysløype og akebakke.
Frodeåsen og Greveskogen ligger i tilknytning til Messeområdet og er et nydelig turområde med en rekke stier. Grevestien går gjennom et variert natur- og kulturlandskap, blant annet fugleobservasjonstårnet i Ilene. Greveskogen har to lysløyper og er tilknyttet oppkjørte skiløyper videre inn i marka.

Adkomst

Fra Tønsberg sentrum har man adkomst fra Stenmalen, hovedveien som går til Horten. Her tar man til høyre inn Grevinneveien rett etter jernbaneovergangen. Følg veien ca. 500 m frem, hvor borettslaget ligger på venstre side av veien, her ligger leiligheten i 2. husrekke fra Grevinneveien. For å komme til leiligheten tar man opp til venstre i Wergelandsvei, her ligger adkomstveien som andre stikkvei på høyre side, rett etter garasjerekken. Rekkehuset ligger som nummer 6 fra veien.
Veibeskrivelse Se Google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Byskogen skole og Byskogen ungdomsskole. Greveskogen og Færder videregående skole. Det er barnehager i nærheten.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 9 074 kvm som tilhører Greven Borettslag A/L.    

Parkering

Parkeringsplass medfølger. Borettslaget har 28 garasjeplasser, det søkes om plass til styre greven@styrerommet.no. Garasjeleie etter gjeldene satser. Det påløper administrasjonskostnader til forretningsfører etter gjeldende satser ved overdragelse av garasjen/bruksrett til garasjen.
Øvrig parkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 03.04.2024 avsatt til:
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (3.4.2024) 9074 kvm
Ras- og skredfare - Nåværende Kommuneplan (3.4.2024) 9074 kvm
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr  3 780,-  pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, bygningsforsikring, tv-anlegg/bredbånd, drift- og vedlikehold, forretningsførsel, honorarer og finanskostnader. Se regnskap for utfyllende informasjon.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2024.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnad 3.372,-
Mediaprodukter 408,-
Borettslaget har felles grunnavtale med Viken fiber AS, den enkelte andelseier kan selv oppgradere for egen regning. Abonnementsnummer: 12109.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 14 000,- pr. år. / 7615 kWh. pr. år.
Boligen er tilknyttet kabel-tv og internett via fiberkabel. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2022 var kr 565 136,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2022 kr 2 147 515,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 16 242,- pr. 31.12.2023
Andel fellesgjeld er kr 271 000,- pr. 01.04.2024
Total fellesgjeld for boligselskapet er 17.798.814,- pr. og lånevilkårene er:
DNB med lånenummer 12138518548 Restlån: 17.693.840,- Restløpetid: 25 år 3 md. 4 med flytende rente: 6,19%
Husbanken med lånenummer 11484051 Restlån: 104.974,- Restløpetid: 2 år 9 md. 2 med flyende rente: 4,49%
Dette borettslaget har ingen tilrettelegging for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 500,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 500,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.981,-
- Dersom kjøper ikke er medlem av boligbyggelaget, må det påregnes en innmeldingsavgift på kr 500 og årlig medlemsgebyr pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.230.481,-  Av dette beløpet utgjør kr 271 000,00,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr 8.250,- for andelsboliger

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Dina Voldnes og Karoline Skevik Voldnes

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Greven borettslag. Borettslaget består av 44 leiligheter.
- Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning AS, tlf. 33 30 94 64 v/Nina Stenbakk.
- Dugnad og trappevask må påregnes.
- Hund og katt som går ute er tillatt etter skriftlig søknad til styret. I felles oppgang må beboer selv innhente underskrifter fra naboer i samme oppgang. Denne skal sendes styret. Det gis innspillfrist på 14 dager. Eventuelt avslag mot omsøkt dyrehold skal grunngis av styret.
Foretatt påkostninger de senere år: 
Alle garasjer har blitt malt av Engers malerfirma
Alle avfallsboder er malt på dugnad i borettslaget
Det har ikke vært noen forsikringssaker 2023
Forretningsfører orienterer om:
- Borettslaget vedtok på ekstraordinær generalforsamling den 8.6.2015, å tillate montering av varmepumpe. Andelseier må selv dekke alle omkostninger rundt monteringen, og det skal søkes styret før montering.
- Det ble i generalforsamling 18.3.2019 besluttet at styret kan godkjenne søknader om utvidelse av balkonger. Det foreligger vedtak på dette i protokoll fra ekstraordinært årsmøte/generalforsamling datert 28.04.22.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Iht. burettslagslova kan man bare eie én andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.   
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring(unntatt fritidsbolig) - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende primærbolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 30 000,-
Tilrettelegging fra kr 17.000,-
Oppgjør: kr 7.500,-
Markedspakke: kr 25.550,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0073/24
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2473

Dato

Sist oppdatert: 24. mai 2024 kl. 14:16

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte. Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.