Komplett salgsoppgave

Linderudveien 81

8 300 000 kr
169 m²
3 soverom
Velkommen til Linderudveien 81 - Enebolig over 3 plan med fantastisk utsikt og sen kveldssol
Velkommen til Linderudveien 81 - Enebolig over 3 plan med fantastisk utsikt og sen kveldssol
Kart
Del
Fredrik Nordstrøm
Presenteres av
Fredrik Nordstrøm
Solsiden på Bærums Verk // Helset
Enebolig med fantastisk utsikt, gode solforhold og sen kveldssol|3 sov på samme plan|Loftstue|Garasje m/el|Barnevennlig

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  8 300 000 kr
 • Omkostninger
  208 670 kr
 • Totalpris
  8 508 670 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1987
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  169 m²
 • Bruksareal
  180 m²
 • Tomteareal
  258,2 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  12 000 kr
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Attraktiv og hyggelig enebolig over 3 plan med barnevennlig og rolig beliggenhet på Helset. Fra huset har du kort gangavstand til barnehager, skole og den storslåtte naturen Bærumsmarka har å by på. Boligen er vestvendt og ligger på et høydedrag som gir en nydelig utsikt over Bærums Verk og Lommedalen hvor både den fantastiske utsikten og kveldsolen kan nytes. Boligen inneholder:
 • Underetasje: Gang, bad, wc-rom, tre soverom, kontor og innvendig bod
 • 1. etasje: Entré, wc-rom, stue og kjøkken
 • 2. etasje: Loftstue, soverom og loftsbod Høydepunkter:
 • Meget innholdsrik familiebolig
 • 3 soverom og bad på samme plan
 • Mulighet for 4 soverom
 • Nydelig utsikt og gode solforhold
 • Garasje m/ lader
 • Svært barnevennlig
 • Gangavstand til barnehager, skoler og buss
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Linderudveien 81, 1353 BÆRUMS VERK
  Kommunenummer 3024, gårdsnummer 116, bruksnummer 250, ideell andel 1/1

  Innhold

  Enebolig over 3 plan med nydelig utsikt og sen kveldssol - 3 soverom på samme plan - Loftstue - Garasjeplass med lader - Gangavstand til barneskolen, barnehager og buss - Rett ved marka
  Totalt bruksareal: 180 kvm
  Totalt primærrom: 169 kvm
  Bruksareal:
  Enebolig 180 kvm
  Primærrom:
  Enebolig:
  Underetasje 72 kvm: Gang, bad, wc-rom, tre soverom og kontor.
  1. etasje 63 kvm: Entré, wc-rom, stue og kjøkken.
  2. etasje 34 kvm: Loftstue og soverom.
  Sekundærrom:
  Enebolig:
  Underetasje 5 kvm: Innvendig bod.
  2. etasje 6 kvm: Målbar del av loftsbod.
  + Altan på ca 17 kvm med utgang fra spisestue i 1. etasje.
  + Overbygget terrasse på ca 10,5 kvm med utgang fra kontoret i underetasje.
  + Utvendig bod på ca. 7 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Anticimex v/Tim Roar Fauske. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Deler av soverom og loftstue i loftsetasjen er byggemeldt som bod. Kontor i underetasjen er utvidet og deler av rommet er byggemeldt som bod, uten at endringene er omsøkt/ godkjent. Se pkt. ferdigattest for mer informasjon.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre / betong. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  - Bærende konstruksjoner av betong og trekonstruksjoner.
  - Grunnmur av betong.
  - Drenering fra byggeåret.
  - Yttervegger av trekonstruksjoner. Utvendig kledd med stående og liggende trekledning.
  - Etasjeskille av tre/trekonstruksjoner og gulv av betong mot grunn
  - Saltak i trekonstruksjoner utvendig belagt med betongtakstein. Renner og beslag av metall.
  - Slett entrédør med kikkehull og elektronisk dørvrider fra Yale doorman. Vinduer med to og tre-lags glass fra byggeår. Balkongdører med tre-lags glass fra byggeår. Takvinduer med tre-lags glass fra byggeår og to-lags glass fra ca 2003(skiftet glass).
  - Det er røykvarslere i boligen. Brannslukningsapparat med pulver fra 2022. Brannslange i benkeskap på kjøkken.
  - Sikringsskap plassert i bod i underetasje. Automatsikringer. Delvis skjult og synlig elektrisk anlegg i boligen.
  - Synlige vannrør av typen plastbelagte kobberrør og kobberrør. Oso varmtvannsbereder på 198 liter fra byggeår plassert i bad i underetasje. Hovedstoppekran plassert i bad i underetasje. Stakeluke plassert i kasse i wc-rom i underetasje.
  - Oppvarming med elektrisitet, luft til luft varmepumpe fra 2019 og peisovn.
  - Ventilasjon basert på mekanisk avtrekk med tilluft via vindusspalter og veggventiler.
  - Vedfyrt peisovn i stue. Elementpipe.
  - Utgang fra spisestue i 1. etasje til altan på ca 17 kvm. Trekonstruksjon belagt med trebord. Rekkverk av trekonstruksjoner. Rekkverkhøyden ble målt til ca 0,95 meter. Stikkontakter, belysning og markise er montert.
  - Utgang fra kontor i underetasjen til overbygget terrasse på ca 10,5 kvm.
  - Forstøtningsmurer i betongstein.
  - Utvendige vann- og avløpsrør med kommunal tilknytning fra byggeår.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på:
  TG2:
  - Bad: Helhetsvurdering pga. alder og/eller slitasjegrad.
  - Kjøkken: Vannrørene er i hovedsak fra byggeår, som er 1987, og har passert forventet brukstid.
  - Toalettrom underetasje: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Flislegging bærer preg av ufagmessig utførelse og mangler silikonfuger i hjørner og overganger, riss og manglende fugemasse i flisfuger. Bomlyd i enkelte gulvfliser. Rommet har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmur, erfaringsmessig er innredede rom under terreng å betrakte som risikokonstruksjoner vedrørende fukt.
  - Toalettrom 1. etasje: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Flislegging bærer preg av ufagmessig utførelse og mangler silikonfuger i hjørner og overganger, riss og manglende fugemasse i flisfuger.
  - Øvrige rom (1. etasje): Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til ventilasjon.
  - Rom under terreng (underetasje): Ventilasjon i etasjen tilfredsstiller ikke dagens krav til ventilasjon. I følge selgers opplysninger observeres det tidvis maur i underetasjen, omfang er ikke videre undersøkt. Laminatgulv i kontor bærer preg av bruksslitasje. Riss i betonggulv i bod. Kontordelen er utført som egeninnsats av selger uten byggteknisk kompetanse (arealene var opprinnelig ikke innredet), det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført, erfaringsmessig er innredede rom under terreng å betrakte som risikokonstruksjoner vedrørende fukt. Kontordel har gulv under bakkenivå som er opplektet, ut i fra alder på drenering, vurderes denne konstruksjonen å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med pigg i treverk i utlektet kjellervegg, med forhøyede fuktverdier (vektprosent mellom 16 og 19). Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygning som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk, det ble observert plast/dampsperre i konstruksjonen.
  - Loft: Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til ventilasjon. Riss i plateskjøter i soverom 4. Konstruksjonen er lukket og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført, etasjen er innredet av selger i 1988, erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner, TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.
  - Tekniske anlegg: Varmtvannsbereder pga. alder og tilstand. Vannrør i boligen fra byggeår er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
  - Radon: Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen.
  - Elektrisk anlegg: Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med stikkontakt. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. I følge selgers opplysninger ble det elektriske anlegget ved etablering av kontor utført som vennetjeneste av en elektriker. Det foreligger ikke dokumentasjon som viser utførende håndverker, materialbruk eller tekniske løsninger. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
  - Dører og vinduer: Takvinduer bærer preg av slitasje og elde, det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker.
  - Yttertak: Taktekking har symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader, TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Takvinduer bærer preg av slitasje og elde, det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker. Taket er kun delvis inspisert grunnet snødekte flater. Skjulte feil eller skader kan ikke utelukkes.
  - Balkong/terrasse: Altan 1.etasje: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter.
  - Drenering: Takvann har kun utkast og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren, konsekvens kan være økt fuktbelastning av grunnmuren. Grunnmursplast er stedvis skadet og mangler topplist, dette kan føre til inntrenging av vann med skader som konsekvens. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med pigg i treverk i utlektet kjellervegg, med registrerte forhøyede fuktverdier (vektprosent mellom 16 og 19). Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygning som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder, estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år, av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.
  - Stikkledninger og tanker: Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. TG2 settes for å belyse risiko.
  TGIU:
  - Stakeluke er ikke tilgjengelig. Tilkomst må etableres.
  - Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent
  - Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.
  Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
  Sammendrag av selgers egenerklæring:
  - Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene?: Fukt i vegg badekar/dusjsone, utbedret ca år 2000.
  - Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?: Skiftet ut deler av vegg mot øst på bad ca år 2000. Egeninnsats.
  - Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen?: Har forekommet mus i utvendig bod hovedetasje. Aldri inne i boligen. Små skogsmaur observert på badegulv av og til.
  - Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner?: Hafslund nett, 21.08.2018.
  - Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?: Kun i fellesgarasje.
  - Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?: Kontor i underetasjen ikke byggemeldt.
  - Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?: Aldri mottatt ferdigattest.

  Standard

  Innholdsrik og flott familiebolig over 3 plan beliggende på et høydedrag i Linderudveien på Bærums Verk. Huset passer ypperlig for barnefamilier, og har en god planløsning bestående av entré, stor og lys stue med peis og plass for spisestue, toalettrom og et pent kjøkken i 1. etasje, stor og praktisk loftstue i 2. etasje og soveromsavdeling med 3 gode soverom, baderom, toalettrom og kontor i underetasjen. Utvendig har boligen en herlig altan på ca. 17 kvm med utgang fra spisestuen med videre adkomst til bod og overbygget terrasse på ca. 10,5 kvm med utgang fra kontoret i underetasjen med videre adkomst til hagen. Det er godt med lagringsplass utvendig og innvendig på loft. Du har for øvrig også en hyggelig uteplass utenfor kjøkkenet.
  Kjøkken:
  Hyggelig kjøkken innredet med slette fronter på skap og skuffer, benkeplater i laminat med nedsenket oppvaskkum og veggfliser mellom benkeplate og overskap. Kjøkkenet er utstyrt med frittstående komfyr med keramisk platetopp, innebygget oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap i nisje. Ventilator med belysning og avtrekk ut av bygget er plassert over platetopp.
  Baderom:
  Baderom med fliser på gulv med gulvvarme, fliser på vegger og malt platehimling. Badet er innredet med servantinnredning med nedsenket servant, speil og belysning over servant, dusjkabinett med skyvedør, vegghengt utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder er plassert på badet.
  Toalettrom underetasje:
  Toalettrom med fliser på gulv med gulvvarme, fliser på vegger og malt platehimling. Rommet er innredet mer toalett.
  Toalettrom 1.etasje:
  Toalettrom med fliser på gulv, fliser på vegger og malt platehimling. Rommet er innredet med toalett, vegghengt servant, speil og belysning over servant. Varmeovn på vegg.
  Innvendige overflater:
  - Gulv: Parkett, laminat, gulvbelegg, trebord og sponplater. Nyere parkett i 1. etasje.
  - Vegger: Tapetserte flater, malte flater og trepanel.
  - Himling: Malte flater og trepanel.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
  Følgende løsøre / tilbehør medfølger boligen:
  - Hvitevarer på kjøkken. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for flere år siden, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk. 
  Følgende løsøre / tilbehør medfølger ikke boligen:
  - Vaskemaskin og tørkeskap.
  - Våpenskap

  Oppvarming

  Oppvarming med elektrisitet, luft-til-luft varmepumpe og vedfyrt peisovn i stue.
  Gulvvarme på 2 av soverommene, baderommet og toalettrommet i underetasjen.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 26.03.1987.
  Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
  - Terrenget må planeres som vist på de approberte tegninger.
  - Terrenget må gis fall ut fra bygningen i en bredde av minst 2 meter.
  - Det må være forskriftsmessige trapper ved alle utganger
  - Skapdør for brannslange må merkes med skilt "Brannslange".
  - Røykvarsler må monteres.
  Selger informerer at ovennevnte ble utført av entreprenøren.
  Kjente endringer av dagens planløsning ift byggemeldte og godkjente tegninger:
  -Deler av rommet som er definert som "kontor" i underetasjen er byggemeldt som bod og rommet er utvidet i forhold til hva de byggemeldte tegningene viser. Utvidelsen av rommet og bruksendring er ikke omsøkt/ godkjent av kommunen. Konsekvens ved søknad kan være at utvidelsen ikke godkjennes av kommunen og boligen må tilbakeføres slik det opprinnelig er godkjent.
  -Deler av soverommet i loftsetasjen, og en del av loftstuen (mellom trapp og kott) er opprinnelig byggemeldt som bod/loft jf. byggetegninger. De nevnte delene av rommene er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at deler av rommene ikke godkjennes som varig opphold og at rommene da må tilbakestilles slik de opprinnelig er godkjent. Det fremkommer følgende i godkjennelsespapirene for eneboligene i området at "Rom for varig opphold på loftet må ikke ha større utstrekning enn 1/3 av bygningens grunnflate. Soverommene må utstyres med brannstige/leider og med vindu i samsvar med byggeforskriftenes kap. 30:76. Røykvarsler monteres slik at den gir 60dB i soverommene". Det er usikkert om ovennevnte er ivaretatt. Se for øvrig byggemeldte tegninger og approbasjonsbetingelsene vedlagt i salgsoppgaven.
  Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
  - Dagboknr 11022, tinglyst 03.04.1987, type heftelse: Pantsettelseserklæring på kr. 10 000,- med huseierforeningen som panthaver.
  Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
  - Dagboknr 11022, tinglyst 03.04.1987, type heftelse: Erklæring / Avtale: Eiendommen har bruksrett til garasje. Vann- avløps- og kabelanlegg er ført under/og eller gjennom de enkelte boliger, og dersom det oppstår forhold med dette felles ledningsanlegg som måtte nødvendiggjøre blottleggelse av ledninger eller kabler, er eier forpliktet til å sikre adgangen til anlegget. Bærum vann- og kloakkvesen og Bærum Energiverk har rett til å la liggende, og å ha fri adkomst til vedlikehold av offentlig lednings- og kabelanlegg på tomten. Eier har rett og plikt til medlemskap av huseierforeningen for HR 5 og plikter å opprettholde medlemskap i huseierforeningen overensstemmende med de til enhver tid gjeldende vedtekter. Vedlikehold av boligen påhviler den enkelte eier.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
  Medlemmene av huseierforeningen kan ikke inngå bindende avtale om utleie av bolig eller garasjeplass før leietakeren skriftlig har forpliktet seg til å følge huseierforeningens vedtekter, samt vedtak fattet av generalforsamling og styre. Kopi av denne bekreftelsen skal gis til styret.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Boligen befinner seg i et meget hyggelig og rolig område på Bærums Verk. Her bor du naturskjønt med kort vei til turområder i Bærumsmarka. Det er flere barnehager i nærområdet i tillegg til fine og trygge gangveier til Anna Krefting barneskole og Mølladammen ungdomsskole. Fra boligen er det kun noen få minutters gange til nærmeste bussholdeplass "Helsetveien" med ruter mot Sandvika (rute 210), samt Flybussen (FB3). Fra Bærums Verk har du også ruter mot Oslo bussterminal (rute 150), via Bekkestua og Lysaker. Her går det også ekspressbuss i rushtiden til/fra Nationaltheatret.
  På sjarmerende Bærums Verk har du et idyllisk handlesenter med gamle småhus og trivelige gågater. Her har du det meste du trenger i hverdagen, samt flere særegne butikker som for eksempel det hollandske Pannekakehuset og Melboden pizzarestaurant. Ellers har du koselige kafeer, det klassiske Værtshuset og andre spisesteder, samt historie, kultur og kunst. Det er for øvrig også en kort kjøretur til Kolsås- og Rykkinn senter, samt Bekkestua og Sandvika med alle forretnings- og servicetilbud herunder kafeer, spisesteder, kino, kulturhus m.m.
  Nærområdet byr på et bredt spekter av fritidsaktiviteter og flotte fasiliteter. Lommedalen og Helset idrettslag disponerer flere flotte og nye idrettsanlegg i nærområdet og er aktive innen bl.a. håndball, fotball, bandy, golf, musikk, ski og dans for å nevne noen. For øvrig er marka din nærmeste nabo med flotte tur- og sykkelstier om sommeren, og milevis med preparerte skispor om vinteren og lysløype på Gullhaug. Få minutter unna boligen finner du akebakker, skøyteis, populære "100-meter skogen" og Helsetjordet med slake, preparerte skiløyper. Perfekt når barna skal lære å gå på ski. For alpininteresserte er det kort avstand til både Kolsåsbakken og Lommedalen skisenter. På varme sommerdager er Burudvann et populært badested, med fine sandstrender og barnevennlige bademuligheter. Alternativt kan man ta turen til Kadettangen og Kalvøya i Sandvika med flotte badestrender og store friområder.
  Se www.linderudveien.no for mer informasjon om huseierforeningen som forvalter fellesområdene og garasjeanlegget.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Gjesteparkering på taket til garasjeanlegget til huseierforeningen.

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager:
  - Skollerudveien barnehage
  - Helset barnehage
  - Lommedalen Menighets barnehage
  - Toppenhaug barnehage
  - Sleiverud barnehage
  Barneskole:
  - Anna Krefting
  Ungdomsskole:
  - Mølladammen
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på 258 kvm. Tomten er opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, plenområder og skiferheller. Fellesarealer, asfalterte internveier og parkeringsanlegg tilhørende Linderudveien Huseierforening.
  Tomten er ikke oppmålt i nyere tid og har usikre grenser. Kommunens grunnkart viser eiendommens grenser med et beregnet normalavvik på 31-199 cm, se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser.
  Kjøper overtar risiko for avviket. 

  Parkering

  Tinglyst bruksrett til én parkeringsplass i felles parkeringsanlegg. Garasjeplassen har installert elbil-lader. For øvrig gjesteparkering på garasjetaket til huseierforeningen.
  *Infrastrukturen til ladeanlegget i garasjen er huseierforeningens felles eiendom (som en del av garasjen). Ladestasjonene er bekostet av de enkelte beboerne, og er derfor den enkeltes husstands eiendom. Forbruk av el avleses og faktureres kvartalsvis fra huseierforeningen.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Reguleringsplan:
  Eiendommen er regulert til "konsentrert småhusbebyggelse" (258 kvm) i henhold til reguleringsplan "Helset" med planID 1979031 med ikrafttredelse 08.11.1983.
  Kommuneplan:
  I henhold til "kommuneplanens arealdel 2017-2035", med planID 201601 er eiendommen regulert til "nåværende boligbebyggelse" (258 kvm) med ikrafttredelse 04.04.2018
  Kommuneplan under arbeid:
  Kommuneplanens arealdel 2022-2042, med plannummer 202101 har status som "planforslag".
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 14 600,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
  Fellesutgiftene er kr 1 000,- pr. mnd. og inkluderer: Kostnader til drift og vedlikehold av fellesområdene med veier, kabelanlegg, ledningsanlegg, lekeplasser, biloppstillingsplasser, grøntarealer og beplantninger, samt felles forsikringer og felles kommunale avgifter. Til dekning av fellesutgifter betaler hver boligenhet tilknyttet huseierforeningen et kostnadsbidrag.
  Fellesutgiftene justeres i forhold til huseierforeningens faktiske utgifter.
  Fellesutgifter betales med 6.000 kr 15. mars og 6.000 kr 15. september.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 17 000 kwh. pr. år. 
  Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7 600,-
  Fellesavtale Telenor Komplett 100, dekkes av fellesutgiftene. Dekoder, modem og router følger eiendommen. 100Mbps er inkludert, høyere fart kan kjøpes individuelt til rabatterte priser.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr 1 977 540,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 7 119 142,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8 508 670,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Erik Stoud Platou og Grethe Platou

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Velforening

  Boligen er tilknyttet Linderudveien Huseierforening.
  Huseierforeningens formål er å ivareta og koordinere medlemmenes fellesinteresser som boligeiere, og å vedlikeholde og forvalte huseierforeningens eiendom og grøntarealer, beplantning, veier, kabelanlegg, ledningsanlegg, lekeplasser, grøntarealer og beplantninger av enhver art, samt felles forsikringer og felles kommunale avgifter.
  Dugnad utføres vår og høst, hvor arbeidet for vedlikehold av fellesarealer og innretninger påhviler samtlige medlemmer. De som ikke har anledning til å delta på dugnad kan bidra til fellesskapet med dugnadsgebyr fastsatt av styret.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 0,7% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedspakke: kr 25.000,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning. Første 2 visninger inkludert.
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
  Eksklusiv salgsoppgave: kr 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 10-0020/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR10.2320

  Dato

  Sist oppdatert: 26. mars 2023 kl. 14:33

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
  Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ████

  ██ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.