Komplett salgsoppgave

Væringkleiva 1

3 650 000 kr
36 m²
1 soverom
En lys og gjennomgående 2-roms leilighet med fin intern beliggenhet på hjørnet, med flott lysinnslipp fra to sider.
En lys og gjennomgående 2-roms leilighet med fin intern beliggenhet på hjørnet, med flott lysinnslipp fra to sider.
Ekebergskrenten/Kværnerbyen
Stilig 2-roms med genial planløsning - Peis - Parkeringsmulighet - Bad 2019 - Kjøkken 2021 - Flott felles hage

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  3 650 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  49 000 kr
 • Omkostninger
  12 878 kr
 • Totalpris
  3 711 878 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1935
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  36 m²
 • Type
  Aksjeleilighet
 • Eierform
  Aksje
 • Fellesutgifter
  4 042 kr

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og arealeffektiv 2-roms hjørneleilighet preget av store vinduer, fin intern beliggenhet med gode lysforhold og nyere flislagt bad. Boligen har gjennomgående fin standard, samtidig er det sjarmerende særpreget med originale tregulv godt ivaretatt.
Boligen har en smart planløsning som gjør det til en velfungerende 2-roms, og har en usjenert beliggenhet i 2.etg i et hyggelig lite bygårdshus.
Kort oppsummert en stilig men hjemmekoselig leilighet med god standard og tilbaketrukket beliggenhet med nærhet til alt.
- Originale heltre furugulv i alle oppholdsrom
- Bad fra 2019
- Kjøkken fra 2021
- Frodig felles bakgård
- Parkeringsmulighet på aksjelagets gårdsplass
- Åpen kjøkkenløsning
- Peis i stuen
- 3 kvm bod i kjeller og 6 kvm på loft

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Væringkleiva 1, 0192 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 236, bruksnummer 179, ideell andel 1/1
Aksjenummer 76-88, Væringkleven 1 AS, organisasjonsnummer 934 855 809

Innhold

Totalt bruksareal: 36 kvm
Totalt primærrom: 36 kvm
Primærrom:
2. etasje 36 kvm: Entré/gang, dusjbad/wc, stue med åpent kjøkken og soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 6kvm, samt en loftsbod på ca. 3kvm (gulvareal).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Jan Nicolai Aamot. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Støpt såle av betong. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i mur/hulmurkonstruksjoner. Etasjeskillere i armerte betongkonstruksjoner, og takkonstruksjonene er oppført i trekonstruksjoner. Taktekking av betongtaksten eller takplater. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2:
- Elektrisk anlegg: Det anbefales på generelt grunnlag at en autorisert elektriker utfører en el-sjekk på elektriske anlegg der det ikke er utført el-tilsyn/el-sjekk siste 5 år. Dersom samsvarserklæring eller dokumentasjon på utført arbeide ikke kan fremskaffes gis det elektrisk anlegget TG2.
- Ventilasjon på kjøkken: Manglende mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Det bør etableres direkte utsug fra ventilator om dette er mulig.
Alle øvrige kontrollpunkter har fått tilstandsgrad 1 (TG1).
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om ventilasjonen på kjøkkenet og det elektriske anlegget. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Entré/gang:
Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og har adkomst via felles trappeoppgang. Entreen er praktisk, og gir et riktig førsteinntrykk av leiligheten. Her er det plass for klesoppheng, samt et lite gardeobeskap for oppbevaring. Entrédøren er nyere med glatte finerte overflater med brannklassifisert/lydisolert B30/DB35. Sikringsskapet med automatsikringer er montert i skap på vegg i entré/gang, og digital strømmåler er plassert i felles el-skap i kjeller. Velkommen inn!
Stue:
Et flott oppholdsrom med god plass til sofa, salongbord og et spisebord som finner sin naturlige plass i tilknytning til kjøkkenet. Rommet preges av to store vindusflater utført med 3-lags isolerglass fra 2012, lyse vegger og et flott originalt furugulv som går igjen i alle oppholdsrom. Sentralt i stuen er det plassert en nyere peisovn med glassdør og gnistfanger på gulv, som kommer godt med på kalde dager og tilfører rommet en hyggelig stemning. Åpen stue/kjøkken løsning hvor spiseplassen er med på å danne et fint, naturlig skille mellom kjøkken og stuen.
Kjøkken:
Kjøkkenet ble pusset opp i 2021 med ny innredning fra Ikea. Kjøkkeninnredning med benkestammer, veggskap og høyskap med hvite glatte fronter. Veggflater og benkeplaten er av skifersten med underlimt oppvaskkum i børstet rustfritt stål og 1-greps blandebatteri. Av hvitevarer så er det integrert induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Kjøleskap med fryser og oppvaskmaskin ble skiftet ut i 2021. Dette er et praktisk kjøkken montert langs en vegg, med god skap- og benkeplass. Over kokesonen er det integrert ventilator med kullfilter. Det er også en smart lekkasjevarsler/waterguard montert i benkeskap på kjøkken. Rørføringene er skjulte med rør-i-rør system, og avløpsrørene fra kjøkken er i plast.
Bad:
Lekkert påkostet bad som ble fullstendig pusset opp i 2019 med varmekabler i gulv og stilig downlights belysning i himlingen. Et delikat, moderne bad med hvite flislagte vegger og sandfargede fliser på gulv. Videre er badet innredet med nyere servantskap med glatte fronter og forkrommede grep, med heldekkende servant med 1-greps blandebatteri. Toalettet er vegghengt, dusjhjørne med veggmontert blandebatteri, hånddusj og innfellbare rette dusjvegger i herdet glass. Det er synlig åpent plastsluk i gulv i dussjsone med smøremembran i sluket. På badet er det opplegg til vaskemaskin og det er plassert en 120 liters varmtvannsbereder fra 2019 montert på vegg. Luftbehandlingen er av typen elektrisk avtrekksvifte på vegg med direkte utsug og luftespalte under dørblad. Innvendige avløpsrør fra dusjbad/wc i plast. Dokumentasjon på bad foreligger.
Soverom:
Leiligheten har ett soverom med adkomst fra entreen. Rommet er av god størrelse med god plass til seng, nattbord og garderobeskap for lagring. Soverommet vender mot rolig bakgård, og er således godt skjermet for støy og sjenanse. Grunnet den store vindusflaten, det originale lyse furugulvet og det tidsriktige fargevalget oppleves dette som et luftig soverom.
Gulv: Oppforete originale furugulv i alle rom. Flislagt gulv med varme på badet.
Vegger: Pussede og nymalte veggoverflater. Flislagt veggoverflater på badet.
Himling: Pussede og malte himlingsflater.
Diverse:
- Malte vindusrammer og vinduskarmer med 3-lags isolerglass fra 2012.
- Nyere innerdører med tre/MDF-rammer og glatte overflater.
- Fordelingsskap med fordelingsstammer og stoppekraner er plassert i vegg på dusj/wc.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes elektrisk ved panelovn, samt en peisovn plassert i stuen. Det er gulvvarme på badet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 14.06.1934 , som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. Det foreligger en ferdigattest på Væringskleiva 1, som omhandler omgjøring fra butikk til leilighet i 1. etasje datert 29.09.2010.
Dersom man sammenligner dagens plantegning, med de originale byggetegningene kan man se at kjøkkenet er tidligere flyttet ut i stue for å skape en praktisk åpen løsning. Opprinnelig kjøkken er omdisponert til soverom.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Væringkleiva 1 ligger attraktivt til i et område som har vært under stor utvikling de senere år. Med sin nærhet til bl.a. sentrum, Vålerenga, Gamlebyen, Sørenga, Kværnerbyen og Ekeberg har dette området vokst i utvikling og popularitet de senere år. Området preges av eldre og nyere bebyggelse, med bl.a. Arctanderbyen med sin bevaringsverdige tre- og murhusbebyggelse fra slutten av 1800-tallet og frem til dagens moderne arkitektur.
I nærheten finner du Ekeberg som er et populært og nært turmål med sine flotte rekreasjonsområder, skulpturpark og Ekebergrestauranten. Flotte turmuligheter i Lodalen, med gangsti langs Alnaelva og Svartdalsparken. Gangavstand også til Vålerenga som består vesentlig av verneverdig trehusbebyggelse som har overlevd generasjon etter generasjon. Trolig er Vålerenga den best bevarte av alle trehusforstedene som vokste opp utenfor bygrensen på 1800-tallet. Her finner man ulike servicetilbud, samt lokale vertshus. Svingen Kolonial ligger i kort avstand unna, en hyggelig og populær nabolagskafe med gode lunsjretter og hyggelig uteservering. Gangavstand til Grønland med sitt mangfoldige utvalg av restauranter og butikker, med blant annet idylliske Teaterplassen. Fra Grønland er det kun en spasertur over broen til spennende Barcode og Bjørvika, hvor vi blant annet finner Den Norske Opera & Ballett. Bjørvika og nærområdet er det mest spennende området sentralt i Oslo med utvikling av spennende boligbygg og miljøgater. Sørenga er også et nærliggende område, kjent for Middelalderparken som blant annet inneholder ruiner av Oslos eldste kongsgård.
God offentlig kommunikasjon med buss og trikk. Bussholdeplassen ligger ca. 1 minutt unna med linjene 34, 70 og 74, N18 og N70, og tar deg til Oslo S på 10.minutter. Trikkeholdeplass ca. 10 minutter unna med linjene 13 og 19. Også gangavstand til Oslo S.
Like rundt hjørnet finner man også søndagsåpen matbutikk, bensinstasjon samt kort vei til Bunnpris og Kiwi.
Dette er en bolig for deg som vil bo sentralt, men samtidig i rolige og grønne omgivelser!

Adkomst

Adkomst fra Væringkleiva. Det er busstopp 50 meter fra boligen som sørger for enkel fremkomst til boligen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 1.000 kvm som er pent opparbeidet med stor gressplen med hyggelige sittegrupper med fine solforhold og parkeringsplasser i oppkjørselen.
Festeavgiften er kr 19 458,- pr. år. Oslo kommune er bortfester.
Forretningsfører har ingen informasjon om når festeavgiften sist ble regulert. I følge festekontrakten og lov om tomtefeste kan festeavgiften reguleres hvert 10 år.
Festeavtalen utløper 01.09.2064
Kopi av lov om tomtefeste kan fås ved henvendelse til megler.

Parkering

Det er 3 parkeringsplasser i aksjelagets tomt. Det er første mann til mølla prinsippet som gjelder for de.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr. 2.700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr. 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-444 datert 22.07.1952 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Det er følgende plan- og byggesaker i området:
- Væringkleiva 6 A - Fasadeendring - Bruksendring - utbygging av loft. Det har blitt gitt rammetillatelse den 27.04.2022, hvor tiltaket omfatter bruksendring og fasadeendring, hvor loft og kjeller bruksendres. Les mer på Oslo kommune sine nettsider, bruk saksnummer: 202116958 - 7
Kontakt megler for mer informasjon.

Økonomi

Boligens kostnader

Husleie er kr 4 042,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv og internett, kommunale avgifter, forretningsførsel, festeavgift, nedbetaling av felles lån, felles forsikring, felles vedlikehold, generell drift- og vedlikehold av aksjelaget.
Husleien justeres normalt en gang årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter og fordeles slik:
- Felleskostnader: kr. 3.393,-
- GET (Telia): kr. 649,-
Felleskostnadene økte sist med 6% fra 01.07.2021.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.500,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og er inkludert i fellekostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 851 348,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 064 853,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Formuesverdien for denne eiendommen vurderes til å være satt lavt sammenlignet med markedsverdien. Kjøper må derfor påregne at formuesverdien vil øke.
Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 22 305,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 49 000,- pr. 01.04.2022
Total fellesgjeld for aksjelaget er kr. 389 300,- pr. 01.04.2022 og lånevilkårene er:
Lånenummer: OBOS01-98207749664
Restsaldo: kr. 160.821,-
Rentebetingelser: Flytende, 3,35%
Lånets restløpetid: 9 år 2 md.
Avdragsfrihet: Ingen
Lånenummer: OBOS01-98207968374
Restsaldo: kr. 112.856,-
Rentebetingelser: Flytende rente, 2,60% (21.04.2022)
Lånets restløpetid: 9 år 4 md.
Avdragsfrihet: Ingen
Lånenummer: OBOS02-9820176581
Restsaldo: kr.115.623,-
Rentebetingelser: Flytende rente, 2,85% (21.04.2022)
Lånets restløpetid: 10 år
Avdragsfrihet: Ingen

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 9 178,-
- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 3.700,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.711.878,-. Av dette beløpet utgjør kr 49 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring til kr. 6.850,- for aksjeboliger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Benedikte Elisabeth Ellingsen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Væringkleven 1 aksjelag.
Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.
Aksjelaget består av 9 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 58 18.
Dugnad må påregnes.
Trappevask og gressklipping blir utført av firma.
Husdyrforhold er tillatt så fremt man får tillatelse fra styret. Forbeholdet er at dyrehold ikke blir til sjenanse for de øvrige beboerne.
Foretatte påkostninger de senere år:
2021:
- Utbedre det elektriske anlegget i fellesområder.
- Rehabilitering av rørsystem i kjeller
2020:
- Etablert brannstiger på eiendommen
2019:
- Taket er blitt totalrenovert i 2019
- Inspeksjon og rensing av borettslagets rørsystemer. Arbeidet ble utført av Aktiv rørinspeksjon AS.
- Reparasjon av Aiphone callinganlegg
- Ventilasjonsanlegg renset
- Innhentet tilbud for drenering og utbygging av parkeringsplasser
- Byttet brannslukkingsapparater i alle leiligheter
2017:
- Inspeksjon av rørene fra bygget ut til kommunalt nett pluss besiktigelse av fellesanlegget og rørene i tre leiligheter (deriblant denne leiligheten). Ingen feil ble funnet i leiligheten.
- Installering av radonsug og tetting av luftlekkasjer mot grunn i kjeller
Planlagte påkostninger:
- Aksjelaget har snakket om å utbedre utearealet for å få plass til flere parkeringsplasser, men dette blir satt på vent da de ikke ser noe behov for det enda, i følge styre.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.
Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,20% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0079/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.2279

Dato

Sist oppdatert: 19. juni 2022 kl. 12:21

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.