Komplett salgsoppgave

Nedre Hellerudhaugen 80

4 480 000 kr
109 m²
3 soverom
Velkommen til Nedre Hellerudhaugen 80 en herlig leiligheten med god plass over 2 plan med 2 bad og 3 soverom, supre solforhold!
Velkommen til Nedre Hellerudhaugen 80 en herlig leiligheten med god plass over 2 plan med 2 bad og 3 soverom, supre solforhold!
Tom Edvardsen
Presenteres av
Tom Edvardsen
Hellerudhaugen/Nittedal
Utrolig solrik og herlig leilighet over 2 plan m/god plass, nydelig utsikt, garasjeplass

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.
 • Prisantydning
  4 480 000 kr
 • Omkostninger
  113 342 kr
 • Totalpris
  4 593 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2018
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  109 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 472 kr
 • Energimerke
  Rød B

Visning

Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Selgers informasjon om området og boligen: Boligområdet er stille og rolig, med mange hyggelige naboer. Det føles trygt å bo i området, og solforholdene er upåklagelige. Området er veldig familie- og barnevennlig. Naturen rundt har masse å by på for en smårolling, samt flere lekeplasser i umiddelbar nærhet. Størrelsesmessig har vi også følt at familien har hatt god plass i boligen, både i hverdagslivet, men også med hensyn til lagringsplass. Størrelsen på leiligheten, kombinert med lyse karmer, og store vinduer gir godt med romfølelse og lysforhold. Ventilasjons- og varmesystemet er pålitelig, og veldig effektivt. Boligens kledning er godt isolert, og vi føler slik sett på en effektiv oppvarming av boligen, samt en veldig god lydisolering. Til tross for at det er flere leiligheter som ligger i samme kompleks, føles det stille inne i boligen. Man får en god fred over seg, og hører lite til naboer. Sameiet har en god tone, og engasjerte og positive naboer kommer med gode innspill. Innsatsen for å ha fine fellesområder er også sameiets fortjeneste, som samler til hyggelige dugnadsstunder, og andre stunder (eks. julegran-tenning). Vi har sett det som en stor fordel å ha barnehageplass i nesten umiddelbar nærhet (Tøyen barnehage). Det har gitt rom for mange fine trille-, gå- og sykkelturer til og fra. Kollektivtilbudet har vi verdsatt høyt, både med kort vei til bussen, samt mange relevante avganger, spesielt i rush-tiden. Undertegnede har benyttet seg av dette tilbudet hyppig i løpet av de 3 årene vi har bodd her. En fordel har også så klart vært at bussen stopper rett ved barnehagen. Mht. til at vi har hatt bruk for barnevogn, har vi verdsatt heisene i trappe-husene som går helt ned til garasjen. Ved behov har det også vært fint å kunne kjøre bilen helt til trappeoppgangen for av/pålessing både til leilighet og utebod. Badene er romslige og har behagelig gulvvarme og god plass. Loftsstuen brukes hyppig til koselige familie- og lekestunder. Utsikten inviterer til beroligende og nydelig naturskue. Om sommeren, en grønn dal, på høsten et fargerikt lerret, på vinteren en lun stemning med lys i Varingskollen, og mange kvelder med fargerike solnedganger og skyformasjoner. Alt i alt kjenner vi på en leilighet som vi kaller, og føler er hjemmet vårt. Der romløsningene og de glatte og lyse overflatene inviterer til mange mulige kombinasjoner og møbleringsmuligheter. Det er enkelt å ta små grep for å gjøre stedet til ens eget. Således har vi også ansett det som en stor fordel å kunne dele erfaringer og tips med naboer som har akkurat samme leilighetstyper. Utover nevnte punkter, føler vi at leiligheten er solid, og har tålt godt bruk uten større slitasjeskader.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Nedre Hellerudhaugen 80 en fantastisk leilighet bygget over 2 plan. Leiligheten er lys og trivelig og er innholdsrik med 3 soverom, 2 pene og tidløse bad/wc 2 flotte stuer, godt med bodplass og ikke minst en svært solrik balkong med nydelig utsikt. I tillegg følger det med ekstra utebod med hems, og garasjeplass i oppvarmet garasje med el-billader. Leiligheten er oppsatt med vannbåren varme fra varmepumpe luft til vann som gir god fyringsøkonomi. Leiligheten ligger i nyetablert boligfelt i skrånende terreng hvor det er opparbeidet lekeplasser for barna. Her kan en nyte godt av marka på begge sider av dalen både sommer og vinter. flott alpinanlegg i Varingskollen skianlegg. Gangavstand til buss med god regularitet.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nedre Hellerudhaugen 80, 1487 HAKADAL
Kommunenummer 3031, gårdsnummer 55, bruksnummer 91, seksjonsnummer 21, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 113 kvm
Totalt primærrom: 109 kvm
Bruksareal:
Leiligheten 113 kvm
Primærrom:
Leiligheten:
2. etasje 67 kvm: Vindfang, bad, gang, 2 soverom, stue/kjøkken
3. etasje 42 kvm: Bad, loftsstue, soverom
Sekundærrom:
Leiligheten:
2. etasje 4 kvm: bod/teknisk rom
I tillegg disponerer boligen følgende boder: -1 utebod, plassert ved enden av husrekken, i passasje mot trappehus. Her er det også bygget opp en hems, som nyttegjør takhøyden og bidrar til enda mer lagringsareal.
-2 inneboder, hhv. en/teknisk rom i hovedplan under trapp, og en i tilknytning til bad i loftsetasjen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.11.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre/mur/betong.
Grunnmur og bærende konstruksjoner av betong og trekonstruksjoner. Etasjeskillere av betong og trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende og stående trekledning. Saltak i trekonstruksjoner belagt med betongtakstein. Boligen har slett entrédør med glassfelt fra byggeår. Vinduer og balkongdør med tre-lags glass fra byggeår. Takvinduer med to-lags glass fra byggeår.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Boligen har stort sett fått gjennomgående TG1, men noen punkter har takstmannen bemerket og dette er:
Del av bad/wc i loftsetg har fått TG2 med følgende informasjon. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 7 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm.
NB! Boligens bad i 2 etg har fått verdibevis. Med dette verdibeviset får du også dekket reparasjon av badet / vaskerommet hvis du opplever en plutselig skade på grunn av våtromslekkasje. Dette gjelder for Bad - 2.etasje. Forutsetning er at det kjøpes if boligkjøperpakke.
Del av kjøkken har fått TG2 med følgende informasjon. Kan ikke verifiseres at det er montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner på vannrør i kjøkken. Skader på skapdør til benkeskap under oppvaskkum.
Balkong, terrasser, veranda etc. har fått TG2 med følgende informasjon. Liten avstand mellom utvendig overflate/gulv og innvendig gulv. Uheldig pga faren for vanninntrenging. Tiltak anbefales.
Tilleggsinformasjon fra takstmann:
Boligen er oppvarmet med elektrisitet og vannbåren varme til radiator og sløyfer for gulvvarme i leilighetens 2 bad/wc, samt varmekonvektor i leilighetens gang i hovedplan. Ventilasjon basert på balansert ventilasjon.
Boligen har adkomst via trapp til veranda og hovedinngangsparti i 2.etasje. Boligen består av loftetasje med bad, loftstue og soverom.
2.etasje består av entré, gang, bod/teknisk rom, bad to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue til syd-vest vendt altan på ca. 7,4
m2.
Boligen disponerer en garasjeplass(nr 80) i felles nærliggende garasjeanlegg som medfølger ved salg i følge selgers opplysninger. El-bil lader er
montert.
I tillegg disponerer leiligheten en utvendig bod med gulvflate på ca. 5,3 m2.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i boligen/leiligheten. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring.Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon. Selger opplyser om følgende observasjoner: Sjeldne observasjoner av skjeggkre. Skadedyrbekjempelse er utført av Anticimex i 2021.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Nedre Hellerudhaugen 80, en super leilighet over 2 plan i i attraktiv solhelling med fin utsikt.
Leiligheten kort fortalt:
-Stilig tidsriktig leilighet
-Vannbåren varme
-Garasjeplass i oppvarmet garasjekjeller
-2 flotte bad/wc med lun gulvvarme
-3 romslige soverom
-Godt med lagringsplass, kott innvendig leiligheten og -
fin utebod.
-Attraktivt og barnevennlig område
-Flotte fellesarealer pent opparbeidet som holdes i
orden av gartner.
Trappeadkomst til inngangsdør som er i 2 etg. med fin trappetrepo under overbygget tak.
2 etg: Entre/gang med flislaminat på gulv, malte vegger og takess i himling. Dobbelt garderobeskap med speildører i nisje med fin plass til sko og ytterjakker. Alarmanlegg fra Sector montert.
Mellomgang med laminatgulv, malte vegger og himling. Varmekonvektor i himling som gir behagelig varme til leiligheten. Hoved soverom med lamiantgulv, malte vegger og takess i himling. 2 doble garederobeskap montert samt hyller ved siden av garderobeskapene for praktisk lagring.
Soverom 2: Laminatgulv, malte vegger og takess i himling. Dobbelt garderobeskap montert i rommet. Bad/wc/vaskerom: flislagt gulv og vegger, malt himling. Downlights i himling. Egen dusjnisje med stilig dør i herdet glass. Vegghengt wc i hvitt porselen. Servantplate i hvitt med moderne baderomsmøbel med skap under servanten. Baderomsmøble er i hvit høyglas utførelse. Downlights i himling for god belysning på badet. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel ved siden av servant. Behagelig varme i gulvet. Kott/teknisk rom med lamiantgulv, malte vegger malt himling. Her befinner sikringsskap seg, samt vannskap og Nibe varmepumpe og balansert ventilasjonsanlegg seg. Her er også lavspenningsanlegg plassert(Ruter osv.)
Stue med laminatgulv, malte vegger og takess i himling. Åpen løsning mot kjøkken og utgang til svært solrik balkong med nydelig utsikt. Kjøkkenet er i åpen løsning med stue. Pen profilert hvit kjøkkeninnredning med fin skapplass. Laminert benkeplate med fine arbeidsflater og nedfelt rustfri oppvaskkum. Avtrekk over platetopp med avtrekk ut. Integrerte hvitevarer på kjøkken er induksjon platetopp, komfyr, micro og oppvaskmaskin. Løststående kjøleskap med egen frysedel kan medfølge dersom ønskelig (det er en skade på skuff i fryser, men kan benytte plassen som hylle). Små bruksskader front..
Loftsetg.
Stue med laminatgulv, malte vegger og trepanel i himling. Rommet oppleves som svært koselig og er helt usjenert uten innsyn. Fint lysinnfall via takvindu og stilig vindu på vegg med glassflate helt ned mot gulvet. Praktisk gardin montert på takvindu. Soverom med fin plass, har laminatgulv, malte vegger og trepanel i himling. Garderobeskap montert. Takvindu med fin uttrekkbar gardin på. Mulighet for å avdele rommet slik at del av rommet blir omkledningsrom.
Bad/wc med flislagt gulv og vegger, trepanel i himling. Moderne baderomsinnredning med hvit servant med skuffer under i hvit høyglans. Speil med led lys integrert i speilflaten. Wc i hvitt porselen som er gulvstående. Dusjkabinett med hvite profiler og bunnseksjon, klare herdede glassvegger og buet skyvedør. Forkrommet dusjgarnityr. Lun varme i gulvet. Inngang til fra badet til praktisk bod med fin lagringsplass.
Takstmann og IF har gitt våtromsbevis for bad i 2 etg. (hovedplan i leiligheten). Våtromsbeviset bekrefter at våtrommet er kvalifisert for en utvidet forsikringsdekning som kjøper kan få ved å tegne kjøperforsikringspakke via. IF. Se vedlegg i salgsoppgaven og vilkår. Kjøper vil da få dekket reparasjon av selve våtrommet ved en plutselig skade, som følge av utett våtrom.
Leiligheten har i tillegg utebod med hemseplass med god lagringsplass for den moderne familie.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Selger opplyser at vaskemaskin og tørketrommel ikke følger med i salget.

Oppvarming

Luft til vann varmepumpe fra Nibe gir varme til leiligheten via varmekonvektor i leilighetens gang, samt radiator og varmesløyfer i gulv i leilighetens 2 bad/wc. I tillegg har leiligheten balansert ventilasjonsalegg med varmegjenvinning. Leiligheten har lave energikostnader og strømforbruk ligger på ca. kr. 10.000,- pr år.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 06.12.2019. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
3031/55/91/21:
12.05.2011 - Dokumentnr: 366023 - Utbyggingsavtale
Rettighetshaver: Nittedal Kommune
Org.nr: 971 643 870
Overført fra: Knr:3031 Gnr:55 Bnr:91
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten angir regler i en avtale mellom Nittedal kommune og Carl Otto Løvenskiold om utbygging av området Hellerudhaugen område B7. Avtalen gir gunnlag for utbygging/utvikling for eiendommene gnr. 55, bnr. 12, 14 og 1. Avtalen angir utbyggingstakt for området og hva som er utbyggers plikter i forhold til etablering av infrastruktur på området som skal bygges i henhold til kommunens retningslinjer. Nittedal kommune overtar VA anlegg og veier som i reguleringsplanen er angitt som kommunale veier. Andre anlegg forutsettes overdratt til sameier som utbygger plikter å etablere for videre drift av disse. Avtalen er nå nesten sluttført da området snart er ferdig utbygget. For den enklete beboer i sameiet har avtalen liten praktisk betyding.
15.10.2015 - Dokumentnr: 953637 - Utbyggingsavtale
Rettighetshaver: Nittedal Kommune
Org.nr: 971 643 870
Bestemmelse om opparbeidelse og drift av vei-, vann-, avløps- og overvannsannlegg, fellesområder, lekeplasser og annen infrastruktur
Overført fra: Knr:3031 Gnr:55 Bnr:91
Gjelder denne registerenheten med flere
Er i praksis samme som over men nå er det tatt inn flere boenheter på området som skal bygges ut.
15.10.2015 - Dokumentnr: 953637 - Forkjøpsrett på vilkår
Rettighetshaver: Nittedal Kommune
Org.nr: 971 643 870
Overført fra: Knr:3031 Gnr:55 Bnr:91
Gjelder denne registerenheten med flere
Dette er en forkjøpsrett inntatt i ovennevnte utbyggingsavtale for boliger som utbygger etablerer og selger. Etter første gangs overdragelse vil Nittedal kommune måtte kjøpe på like vilkår som markedet ellers. MAO foreligger det ikke forkjøpsrett på bruktsalg som dette er.
10.11.2016 - Dokumentnr: 1039416 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Viken Fylkeskommune
Org.nr: 921 693 230
Bestemmelse om rett til å etablere og vedlikeholde kum IS11 og infiltrasjonsanlegg
Bestemmelse om adkomstrett
Overført fra: Knr:3031 Gnr:55 Bnr:91
Gjelder denne registerenheten med flere
04.10.2017 - Dokumentnr: 1088926 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:3031 Gnr:55 Bnr:92
Rettighetshaver: Knr:3031 Gnr:55 Bnr:93
Rettighetshaver: Knr:3031 Gnr:55 Bnr:94
Rettighetshaver: Knr:3031 Gnr:55 Bnr:95
Rettighetshaver: Knr:3031 Gnr:55 Bnr:96
Rettighetshaver: Knr:3031 Gnr:55 Bnr:97
Rettighetshaver: Knr:3031 Gnr:55 Bnr:98
Rettighetshaver: Knr:3031 Gnr:55 Bnr:99
Rettighet til adkomst og bruk av felles renovasjonsanlegg
Felles vedlikehold av drift av adkomstvei og renovasjonsanlegg
Overført fra: Knr:3031 Gnr:55 Bnr:91
Gjelder denne registerenheten med flere
Denne erklæringen beskriver rettighet for eiendommer i området til å benyttet renovasjonsanlegg etablert på omnrådet, samt at utgifter til drift og vedlikehold fordeles etter fordelingsnøkkel fastsatt i erklæringen. For gnr. 55, bnr. 91 med inndelte seksjoner belastes dette i fellesutgiftene.
19.10.2017 - Dokumentnr: 1154897 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 21
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 113/3006
Seksjoneringen angir hva seksjonen omfatter.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Selgers informasjon om området og boligen:
Boligområdet er stille og rolig, med mange hyggelige naboer. Det føles trygt å bo i området, og solforholdene er upåklagelige. Området er veldig familie- og barnevennlig. Naturen rundt har masse å by på for en smårolling, samt flere lekeplasser i umiddelbar nærhet.
Størrelsesmessig har vi også følt at familien har hatt god plass i boligen, både i hverdagslivet, men også med hensyn til lagringsplass. Størrelsen på leiligheten, kombinert med lyse karmer, og store vinduer gir godt med romfølelse og lysforhold. Ventilasjons- og varmesystemet er pålitelig, og veldig effektivt. Boligens kledning er godt isolert, og vi føler slik sett på en effektiv oppvarming av boligen, samt en veldig god lydisolering. Til tross for at det er flere leiligheter som ligger i samme kompleks, føles det stille inne i boligen. Man får en god fred over seg, og hører lite til naboer. Sameiet har en god tone, og engasjerte og positive naboer kommer med gode innspill. Innsatsen for å ha fine fellesområder er også sameiets fortjeneste, som samler til hyggelige dugnadsstunder, og andre stunder (eks. julegran-tenning).
Vi har sett det som en stor fordel å ha barnehageplass i nesten umiddelbar nærhet (Tøyen barnehage). Det har gitt rom for mange fine trille-, gå- og sykkelturer til og fra. Kollektivtilbudet har vi verdsatt høyt, både med kort vei til bussen, samt mange relevante avganger, spesielt i rush-tiden. Undertegnede har benyttet seg av dette tilbudet hyppig i løpet av de 3 årene vi har bodd her. En fordel har også så klart vært at bussen stopper rett ved barnehagen. Mht. til at vi har hatt bruk for barnevogn, har vi verdsatt heisene i trappe-husene som går helt ned til garasjen. Ved behov har det også vært fint å kunne kjøre bilen helt til trappeoppgangen for av/pålessing både til leilighet og utebod. Badene er romslige og har behagelig gulvvarme og god plass. Loftsstuen brukes hyppig til koselige familie- og lekestunder. Utsikten inviterer til beroligende og nydelig naturskue. Om sommeren, en grønn dal, på høsten et fargerikt lerret, på vinteren en lun stemning med lys i Varingskollen, og mange kvelder med fargerike solnedganger og skyformasjoner. Alt i alt kjenner vi på en leilighet som vi kaller, og føler er hjemmet vårt. Der romløsningene og de glatte og lyse overflatene inviterer til mange mulige kombinasjoner og møbleringsmuligheter. Det er enkelt å ta små grep for å gjøre stedet til ens eget. Således har vi også ansett det som en stor fordel å kunne dele erfaringer og tips med naboer som har akkurat samme leilighetstyper. Utover nevnte punkter, føler vi at leiligheten er solid, og har tålt godt bruk uten større slitasjeskader.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har nydelig utsikt mot hele Hakadal, Varingskollen og Fuglåsen. Boligfeltet er særdeles barnevennlig, det er flere lekeplasser i nærområdet og plass for ungene. " Bingen" ligger i gangavstand fra leiligheten.
Kiwi matbutikk i nærområdet ca.1.5 km sørover. Flere barnehager i området. Gangavstand til Kirkeby barne- og Hakadal ungdomsskole. Flott idrettsanlegg ved Hakadal ungdomsskole med flere kunstgressbaner, løpebane, fotballbane og sandvolleyball-bane.
Nesten i umiddelbar nærhet ligger Romeriksåsen med utmerket turterreng sommer som vinter. Søndre Klopptjern ligger ca 20 minutter unna med badebrygge og grillplass, så her er det mulighet til å få seg et forfriskende bad på en varm sommerdag. 5 min med bil til Varingskollen Alpinsenter med bl.a. østlandets beste terrengpark for snowboardkjørere og veldrevet lysløype for de langrenns glade. Flott 18 hulls golfbane på Aas gård i naturskjønne omgivelser.
Mo senter i midten av Nittedal. Her er det flere butikker, apotek, vinmonopol, bank og spisesteder hvor man kan nyte ferske boller og kaffe.
Nittedal har et rikt og variert tilbud innenfor idrett og kultur. Her finner du alt fra kor og teater til ski, fotball og svømming, så her er det noe for enhver smak. Nittedal har fått nytt kulturhus "Flammen" som ligger på Mo med sin karakteristiske utforming med bibliotek og konsert
Fra eiendommen er det ca. 35 km. til Oslo sentrum.

Adkomst

Følg Riksvei 4, i krysset ved Fuglåsen ta inn vei mot Aas Gaard. Følg Gamleveien sydover, veien inn i boligfeltet tar av til høyre. Ta første til venstre og følg denne nesten til enden, blokken ligger da på høyre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det ligger 2 barnehager i nærområdet og dette er Tøyen barnehage som er kommunal og Tøyenåsen Barnehage som er privat. Barneskolen og ungdomsskole ligger på Elevtangen midt i dalen ved Nitelva, barneskolen er helt nybygget og ble åpnet i August i år. Det er gangvei frem til denne skolen fra begge sider av dalen. Bjertnes Videregående skole ligger på Mo rett nord for Mosenteret.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 6 453,2 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomten er pent opparbeidet med plen og beplantning. Interne adkomstveier og gangveier er asfalterte.

Parkering

Det følger med en parkering i fellesgarasje anlegg. Parkeringsplass nr. 80. Plassert i parkeringskjeller under naborekkehus. Tilknytning både ved inngang ved hovedvei,
samt inngang via trappehus. Utover dette gateparkering etter områdets bestemmelser.
Det er motert el-bil lader på parkeringsplassen. Dagens eier leier ekstra parkeringsplass men denne avtalen kan ikke overføres til ny eier. slik avtale må inngås av ny eier med sameiets styre.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 342 datert 23.2.2015 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Leiligheten ligger inne på ett byggefelt som er under utvikling så tilstøtende tomter i dag vil bli bebygget inne på Nedre Hellerudhaugen.
Rundt leiligheten i dag er det nærmest ferdig bygget med rekkehus/leiligheter og eneboliger, det er under oppføring leilighetsbygg mot sydøst. Videre vil det bygges tomansboliger leiligheter videre inn på feltet.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 7 741,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Boligen har vannmåler så forbruk av vann kommer i tillegg. Eiendommen er tilknyttet vannmåler og kostnadene til forbruk av vann og kloakk vil derfor avhenge av faktisk forbruk. Det koster kr. 48,52 pr. kubikkmeter vann og kloakk som forbrukes(pris for 2020). Normalt forbruk stipuleres fra Nittedal kommune til ca. 50 kubikkmeter pr. år for 1 person.
Eiendomsskatten er kr 4 315 for inneværende år.
Fellesutgiftene er kr 2 472,- pr. mnd. og inkluderer: Vedlikehold av fellesarealer, lys/oppvarming av fellesarealer, forretningsførsel, revisjon, styrehonorarer, eiendomsforsikring og utvendig beising.
Fordeling av felleskostnadene er som følger oppgitt fra forretningsfører:
Felleskostnader brøk 605 ,-
Felleskostnader likt 1.102,-
TV-signaler/Internett 365 ,-. Ønskes det høyere fart på internett, enn grunnpakken, må man inngå en egen avtale med Telenor og man faktureres direkte. Trådløs ruter følger leiligheten.
Garasje 100 ,- .
Garasje 300,- Leie av ekstra garasjeplass. Kan ikke overføres til neste eier.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Forretningsfører informerer om: Styret planlegger maling av sameiet våren 2022 - Arbeidene vil medføre låneopptak på ca. kr. 1,2 mill. Hva dette vil medføre i økte fellesutgifter er ikke oppgitt av forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7208,- pr. år. (2020)/ 7114 kwh. pr. år(2020). Nettleie kommer i tillegg og er oppgitt til ca. kr. 2.600,-.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og avgift på grunnpakke inngår i fellesutgifter i liket med grunnpakke internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster kr 5.400,- pr. år. Alarmanlegget er Sector alarm sitt og vil bli tatt ned hvis ikke ny eier ønsker å overta abonnementet.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 070 835,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 855 006,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.593.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Daniel De Maar Wessel og Norunn Helena Karlsen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Hellerudhaugen Boligsameie 2, med sameiebrøk 113/3006.
Sameiet består av 32 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, e-post: oef@obos.no.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år: Ingen spesielle
Planlagte påkostninger: Styret planlegger maling av sameiet våren 2022 - Arbeidene vil medføre låneopptak på ca. kr. 1,2 mill.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,88% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 17.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 62-0107/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nittedal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR62.21107

Dato

Sist oppdatert: 24. november 2021 kl. 18:59

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.