Komplett salgsoppgave

Vesterøyveien 28

1 190 000 kr
62 m²
1 soverom
Vesterøyveien 28 - presentert av Krogsveen AS v/Andreas S. Bjønnes
Vesterøyveien 28 - presentert av Krogsveen AS v/Andreas S. Bjønnes
Kart
Del
Andreas S. Bjønnes
Presenteres av
Andreas S. Bjønnes
Indre Havn/Kilen
Moderne og lys leilighet over to plan med sentral beliggenhet - heis - carport - felles takterrasse

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  1 190 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  1 350 000 kr
 • Omkostninger
  1 260 kr
 • Totalpris
  2 541 260 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2008
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  62 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  7 624 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Moderne og urban andelsleilighet med sentral og flott beliggenhet. Leiligheten er gjennomgående og har en effektivplanløsning fordelt over to etasjer. Store vindusflater sørger for rikelig med lys og en god romfølelse. Leiligheten ligger høyt og fritt til med fin utsyn og to uteplasser. I tillegg har bygningen felles, solrik takterrasse med flott utsikt. Det medfølger parkering i carporten og det er heis i bygget. Her bor du lettstelt til med kort avstand til sentrum og Kilen/Indre Havn. Ved Kilen området finner du blant annet treningssenter, apotek, matvarebutikker og flere forretninger. Flotte turområder finnes ikke langt unna og det er kun en kort sykkeltur ut til Vesterøyas flotte badeplasser og strender ved Korsvik, Asnes og Tangen.
Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vesterøyveien 28, 3235 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 116, bruksnummer 14
Andelsnummer 16, Vesthouse Borettslag, organisasjonsnummer 893 108 602

Innhold

Totalt bruksareal: 62 kvm
Totalt primærrom: 62 kvm
Bruksareal:
Leiligheten 62 kvm
Primærrom:
2. etasje 28 kvm: Entré, bad, kjøkken og spisestue.
3. etasje 34 kvm: Stue, kontor og ett soverom.
Leiligheten disponerer en bod på 5 kvm i felles bod rekke i underetasjen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 25.10.2022, utført av Anticimex v/ Bjørn Christian Pedersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur og bærende elementer i betongkonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjoner. Fasader med fasadeplater og liggende kledning i tre. Flatt tak er tekket med asfaltbelegg. Vinduer og terrassedører med to-lags glass. Ytterdør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
* På bad er det ikke funnet drenering fra innebygget sisterne på wc og dusjdørene bærer preg av slitasje. Tg2. Videre så er det funnet riss/sprekker i fliser/flisfuger i dusjsonen. Misfarging/svertesopp påvist på elastiske fuger. Det er registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Tg2. Hulltaking og fuktmåling fra tilstøtende rom er ikke mulig grunnet teknisk installasjon. Tg2 er satt for å belyse risiko.
* Gulv i leiligheten bærer preg av slitasje, tg2.
* På kjøkkengulv ble det funnet fuktmerker i området ved oppvaskmaskin, men det er ikke registrert forhøyede fuktverdier, tg2.
* Det er observert avflassing og slitte flater på kjøkkeninnredning tg2.
* På veggoverflater er det stedvisse sprekker i overgang vegg/himling, samt enkelte hjørner. Årsak antas å være krymp i materialer, tg2.
* Trappens bruksflater bærer preg av slitasje og det er kun rekkverk/håndløper på en side. Tg2 i henhold til NS 3600.
* Varmtvannsbereder er ikke inspisert grunnet redusert tilkomst.
* Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg, tg2.
* På balkongen er overflatebehandlingen slitt og trenger fornying, tg2.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om punktene nevnt over. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Moderne og urban andelsleilighet med sentral og flott beliggenhet. Leiligheten er gjennomgående og har en spennende planløsning med store vindusflater. Gulv har parkett og flis. Veggoverflater er malt i lyse og tidsriktige fargevalg.
Kjøkken og spisestue ligger i åpen løsning med store vindusflater som gir rikelig med lys og en god rom følelse. Her er det god plass til spisebord. Lys kjøkkeninnredning med slette fronter og laminat benkeplate. Det er montert glassplater mellom benkeplate og overskap. Downlights i tak. Det er kun følgende integrerte hvitevarene følger med: Integrert oppvaskmaskin, koketopp og stekeovn. Videre så er det egen nisje for kjøleskap. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.
Fra spisestuen/kjøkken får du dirkete utgang til overbygget balkong med noe utsyn mot Indre Havn og omkringliggende område. Fra soverom i leilighetens 2. etasje er det også utgang til et mindre uteområdet. Videre i 2. etasje er det en tv-stue med store vinduer for du også får fint utsyn. Med tilknytning til stuen finnes det også et praktisk kontor.
Pent innredet bad med flis på gulv og vegger. Det er montert innredning med slette fronter, servant, speil og overlys. Dusjhjørne med dusjvegger av glass, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Det er varmekabler i gulv.
* Urban leilighet med fin planløsning og utsyn.
* Lys og pen innredet.
* Felles takterrasse for borettslaget på cirka 350 kvm.
* Parkering i carport.
* Callinganlegg og heis.
* Leiligheten har to fine uteplasser.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Varmekabler på bad ellers vanlig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 02.12.2008, samt ferdigattest knyttet til ombygging av 2. etasje/mesanin datert 18.05.2016. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke kontoret i 2.etasje. Kontoret er bygget etter at ferdigattest ble utgitt og avviker ifra byggetegningene hvor rommet opprinnelig var byggemeldt som en del av tv-stuen. Rommet er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av bygningsmyndighetene i Sandefjord kommune. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre og overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av: Dagboknr 8591, tinglyst 19.11.1990, rett for kommunen til å kjøpe ubebygget grunn til kommunalt eller annet offentligbruk.
Dagboknr 910083, tinglyst 07.12.1932: Erklæring/avtale: Omhandler en eldre erklæring for lån av grunn fra A/S Framnes mek.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst to servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet rett for Sandefjord kommune til å anlegge egne eller andre offentlige ledninger og kabler over borettslagets tomt, samt rett til og vedlikeholde disse. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Vesterøyveien 28! Leiligheten har en flott og sentral beliggenhet ved Indre Havn/Kilen. Her ligger eiendommen pent til med noe utsyn til sjøen, byen og omkringliggende områder. Leilighetens balkong, er den perfekt plass en varme sommerdager til sosiale sammenkomster. Det finnes også en stor felles takterrasse for borrettslaget. Her bor du lettstelt til med kort avstand til Framnes barneskole og Skagerak International School (privatskole). Leiligheten har også fordelen av å ligge i behagelig avstand til flotte turområder og idrettsanlegg som Kariåsen idrettspark og gamle Sandarbanen. Coop dagligvareforretning ligger også i nærområdet. Ved Kilen området finner du blant annet treningssenter, apotek og flere forretninger. Fra leiligheten er det også en kort sykkeltur ut til Vesterøya`s flotte badeplasser og strender ved Korsvik, Asnes og Tangen. Fjellvik Båtforening ligger cirka 300 meter unna, hvor du kan undersøke mulighetene for båtplass - se www.fjellviknett.no. Leiligheten ligger sentralt til ca. 1,5 km. fra sentrum/brygga, slik at alle byens fasiliteter ligger kun 15 minutters gange unna, perfekt for en shoppingtur eller middag på en av byens restauranter. Velkommen til en hyggelig visning!

Adkomst

Fra sentrum følger du Kilgata og passerer Meny Indre Havn. Ta til høyre mot Vesterøya. Følg veien i 300 meter og eiendommen ligger på venstre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3002,6 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet og består for det meste av byggemasse, parkeringsplasser og adkomstveier.

Parkering

Parkering i carport, plass nummer 20.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 24.09.2019 avsatt til boligbebyggelse. En mindre del av eiendommen mot Vesterøyveien er i reguleringsplan Kamfjord-/Kilen-krysset-Framnes datert 28.01.1981 avsatt til kjørevei. Eiendommen er utsatt for støy fra veitrafikk fra Vesterøyveien. Rød og gul støysone iht. Miljøverndepartements "Retningslinje for behandling av støy i arealplanlegging".
I gjeldende kommuneplan er det vist hensynssone «annen fare» og «ras og skredfare, kvikkleire» over eiendommen. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 7.624,- pr. mnd. og inkluderer: Sandefjord bredbånd (grunnpakke), renter på fellesgjeld, brøyting, husforsikring, forretningsfører, strøm i felles arealer, diverse vedlikehold og kommunale avgifter.
Felleskostnadene justeres normalt etter borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 4.569,-
Avdrag kr 0,-
Driftsutgifter kr 3.055,-
Borettslagets lån er avdragsfritt i år og frem til 30.06.2024 betales det dermed kun renter. Borettslaget skal i regnskapet opplyse om hvor mye felleskostnadene vil øke etter utløpet av avdragsfri periode. USBL opplyser ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag på fellesgjeld som forfaller til betaling 30.09.2024 utgjøre ca. kr 2.663,00. Totale fellesutgifter pr mnd. vil da utgjøre ca. kr. 9.735,- Avdrags fritt lån frem til 30.09.2024. IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale på lånet 15.mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest 2 uker før nedbetaling
Nåværende eier har ikke kjentskap til leilighetens strømforbruk, da selger har ikke bebodd eiendommen men forbruket er estimert til et årsforbruk på 9.000 kwh. Boligen er tilknyttet Sandefjordbredband som leverandør av kabel-tv og er inkludert i fellesutgiftene. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2021 beregnet til kr 670 301,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 413 083,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld er kr 1.350.000,- pr. 30.10.2022
Andel formue er kr 52.242,- iflg. ligningen for 2021.
Total fellesgjeld for boligselskapet er 36.150.000,- pr. 30.10.2022 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 4,05% pa.
Avdragsfrihet: frem til 30.09.2024.
Lånets løpetid: Siste termin 31.03.2049
Borettslagets lån har pt. flytende rente og felleskostnadene vil bli justert ved endring av dagens rentenivå.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 1.350.000,- av fellesgjelden kan innløses. Avdrags fritt lån frem til 30.09.2024. IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale på lånet 15.mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest 2 uker før nedbetaling. Kontakt megler eller USBL for informasjon rundt innbetaling.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.541.260,- Av dette beløpet utgjør kr 1 350 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.644,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Beskyttet iht. instruks

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Vesthouse Borettslag.
Borettslaget består av 28 leiligheter.
Forretningsfører er USBL, avd. Sandefjord
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er ikke tillat. Regler om dyrehold må tas opp i lagets generalforsamling og søkes styre for godkjenning.
Grilling på balkong med trekull er ikke tillatt grunnet brannfare.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Klare Finans AS sikringsfond som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. Desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Vesthouse Borettslag.
Borettslaget består av 28 leiligheter.
Forretningsfører er USBL, avd. Sandefjord
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er ikke tillat. Regler om dyrehold må tas opp i lagets generalforsamling og søkes styre for godkjenning.
Grilling på balkong med trekull er ikke tillatt grunnet brannfare.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Klare Finans AS sikringsfond som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. Desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 24.500,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0334/18
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.18334

Dato

Sist oppdatert: 25. november 2022 kl. 15:48

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.