Komplett salgsoppgave

Tungen 29

5 950 000 kr
131 m²
3 soverom
Velkommen til Tungen 29 - Innholdsrik og familievennlig bolig i et etablert og rolig boområde på Jessheim
Velkommen til Tungen 29 - Innholdsrik og familievennlig bolig i et etablert og rolig boområde på Jessheim
Jessheim
Tiltalende og velholdt familiebolig med garasje i barnevennlig område - Unike uteområder som alene er verdt et besøk!

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  5 950 000 kr
 • Omkostninger
  149 920 kr
 • Totalpris
  6 099 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1968
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  131 m²
 • Bruksareal
  137 m²
 • Tomteareal
  1 111,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig i kjede
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Tungen 29 er en familievennlig og velholdt enebolig i kjede beliggende i et veletablert, barnevennlig og populært område på Jessheim. Det er kort vei til barnehage, barneskole og offentlig kommunikasjon med bussholdetopp i nærheten samt Jessheim togstasjon som ligger i kort gange fra eiendommen. Tilhørende parkeringsplass i garasjerekke.
Boligen er innholdsrik og kan skilte med bl.a. tiltalende stue i god størrelse, kjøkken med innredning fra 2013, to fine bad hvorav ett er nytt i 2021, 3 gode soverom og praktisk walk-in closet. I tillegg to innvendige boder og et anneks på 18 kvm som byr på god lagringsplass. Bod under garasje på hele 17 kvm. Solrike utearealer med tomt på over 1 mål og tre terrasser på ca. totalt 102 kvm. Ta turen på visning for å se uteområder som er utenom det vanlige

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Tungen 29, 2053 JESSHEIM
Kommunenummer 3033, gårdsnummer 134, bruksnummer 141, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 137 kvm
Totalt primærrom: 131 kvm
Bruksareal:
Enebolig 137 kvm
Primærrom:
U. etasje 22 kvm: Trapperom, gang og soverom
1. etasje 109 kvm: Entré, gang, stue, kjøkken, 2 bad, 2 soverom, omkledningsrom og trapperom
Sekundærrom:
U. etasje 3 kvm: Bod
1. etasje 3 kvm: Bod
Bruksareal:
Anneks 18 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.09.2022 utført av Agenda Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong.
Bygningen har betonggrunnmur. Det er stripefundamenter av betong under grunnmur. Forstøtningsmurer er av naturstein. Taktekkingen er av papp, ukjent årgang. Taket er besiktiget fra takfot i stige. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning malt i 2020. Takkonstruksjonen er flat og har sperrekonstruksjon. Etasjeskiller er av betong/ trebjelkelag.
Følgende har fått tilstandsgrad 3 (TG3):
- Utvendige trapper. TG3 grunnet ikke montert rekkverk.
- Etasjeskille/gulv mot grunn. TG3 grunnet standardens krav til godkjente måleavvik. Målt ca. 40 mm høydeforskjell gjennom stue.
Følgende konstruksjoner er ikke undersøkt:
- Takkonstruksjon/loft. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
- Hulltaking for det eldste badet er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Yttervegg og kjøkkeninnredning. Det foreligger dokumentasjon for det nyeste badet slik at det ikke er nødvendig med hulltaking.
Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2):
- Taktekking, nedløp og beslag samt drenering. TG grunnet alder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekking, undertak, renner, nedløp, beslag og drenering.
- Radonmålinger. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendige trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Mangler håndløper på vegg i trappeløp.
- Eldre bad har fått TG2 på følgende punkter: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje
fra innebygget sisterne. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
- Varmtvannsbereder i kjøkkenbenk. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Tungen 29 er et familievennlig og velholdt rekkehus beliggende i et veletablert, barnevennlig og populært boområde på Jessheim. Det er kort vei til barnehage, barneskole og offentlig kommunikasjon med bussholdetopp i nærheten samt Jessheim togstasjon som ligger i kort gange fra eiendommen. Tilhørende parkeringsplass i garasjerekke. Solrike utearealer med tomt på ca. 1 111 kvm og tre terrasser på ca. totalt 102 kvm. Boligen er modernisert og oppgradert i senere år med blant annet ny utvendig panel, 2019-2021, mange vegger er etterisolert, vinduer og terrassedører er av nyere dato. Det elektrisk anlegg er oppgradert underveis, og det er også nyere sikringsskap.
Entré
Innbydende inngangsparti med asfaltert innkjørsel og steinbelagt gårdsplass. Bak inngangsdøren finner man en lys entré med god plass for å henge fra seg yttertøy og sko.
Stue
Tiltalende stue i god størrelse med plass for sofa-løsning, spisegruppe og øvrig møblement. Flere store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys som gir en luftig romfølelse. Delikate fargevalg på veggene gir et innbydende førsteinntrykk. Vedovn og åpen peis byr på varme og ekstra hygge på kalde vinterdager. Utgang til terrasse på ca. 60 kvm som blir en naturlig forlengelse av stuen på sommertid.
Kjøkken
Pent kjøkken med Ikea-innredning fra 2013 med kremfargede høyglans fronter og benkeplate i valnøttfarget tre med sponkjerne. Hvitevarer består av oppvaskmaskin, pyrolyseovn og micro. Platetopp, fryser og kjøleskap er fra 2020. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Ekstra bred benkeplate som gir god arbeidsplass for flere. Her kan man også nyte frokosten.
Bad
Boligen har to bad, hvorav ett er nyoppusset i 2021 av firma. Det eldste badet er ifl. takstmann opprinnelig bygget i 2009. Det er flislagte vegger, og badet er i 2021 oppgradert med flislagt gulv og varmekabler i gulv. Rommet er innredet med vegghengt toalett, dusjkabinett fra 2021 og innredning med nedfelt vask og skuffer. Det er elektrisk avtrekksvifte.
Det andre badet var opprinnelig et soverom som er omgjort til bad i 2021. Det er flislagte gulv med varme og baderomsplater på vegger. Rommet er innredet med vegghengt toalett og dusjhjørne med hengslede dører. Innredning med servant, skuffer og skap. Det er opplegg for vaskemaskin med praktisk benkeplate over. Badet er fra 2021 og det foreligger dokumentasjon fra utførende på membran i FDV.
Soverom
Boligen har tre lyse og fine soverom, hvorav to er plassert i 1. etasje og ett i underetasjen. Hovedsoverommet har eget walk-in closet med god plass for oppbevaring. Walk-in tilknyttet hovedsoverom var opprinnelig et soverom. For ekstra lagringsplass kan man ta i bruk to innvendige boder, og anneks på ca. 18 kvm.

Løsøre og tilbehør

- Hyller over kjøkkenbenk medfølger ikke.
Vi viser ellers til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisk fyring og vedfyring. Det er utstrakt bruk av gulvvarme og varmefolie, varmekabler i gulv på bad. Vedovn og åpen peis i stue.
Boligen har naturlig ventilasjon via klaffe-/spalteventiler. Det er to varmtvannstanker på ca 120 liter, hvorav en er eldre og en fra 2021.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 17.10.1969. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ombygging av carport og bod til soverom er byggemeldt i 1979.
Planløsningen i 1. etasje fraviker noe fra godkjente byggetegninger datert 16.02.1978. Badet ved soverom er i tegningene opprinnelig oppført som et soverom (tidligere carport). Der det er walk-in closet er det i tegningene oppført bod og et soverom, hvor deler av soverommet er innlemmet i bod og omgjort til walk-in closet. Hovedsoverommet er i byggetegningene oppført som oppholdsrom. Endringene er ikke bruksendret/omsøkt. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Underetasjen er ikke spesifisert i byggetegningene og er derfor pr definisjon ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller dermed ikke godkjent av kommunen. Kjeller har antatt vært innredet slik siden rundt byggeåret som mange av de andre boligene i samme gate. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Annekset som er satt i hagen ikke søknadspliktig, men skulle vært byggemeldt til kommunen slik at de får oppdatert i sine kart, dette er ikke gjort. Kjøper overtar ansvar for dette.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er sendt for tinglysing en avtale mellom Ullensaker kommune og eiendommen som selges. Nedenfor anneks er det en støpt terrasse som er anlagt over/inntil kommunale ledninger. Her vil kommunen uhindret ha adgang til når som helst foreta graving, reparasjon ettersyn og fornyelse av ledningene. Skjer det skader på byggverk eller disse helt eller delvis må fjernes er det grunneiers ansvar og kommunen er ikke erstatningspliktig.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Tungen 29 ligger i et veletablert, rolig og barnevennlig boområde på Jessheim. Det er populært boligområde hvor man bor tilbaketrukket til, samtidig som det er kort vei til sentrum.
Gangavstand til Jessheim med alt av bymessige fasiliteter - Jessheim By har et rikt og godt utvalg av ulike servicetilbud. Her er det mange ulike spisesteder, utesteder, kaféer, kulturhus med blant annet forestillinger og tre kinosaler og et godt utvalg av shopping- og handlemuligheter. Videre er det meget god offentlig kommunikasjon fra Jessheim stasjon til Oslo og Gardermoen. Togavgang til Oslo hver halvtime med en reisetid inn til hovedstaden på ca. 37 min. Parkering prioritert for pendlere.
Langelandsfjellet er ofte omtalt som Jessheimmarka og består av område fra Langelandsfjellet i vest og Randbydalsveien i øst, Skogmo/Fladbyseter i nord og mot dyrka mark i sør. Området har en lang rekke stier og kan by på variert terreng, samt lysløype. Det benyttes av både terrengsyklister og mosjonister i alle aldre. På vinteren kjøres det opp flotte skiløyper.
For mer informasjon besøk http://www.jessheimmarka.no.
Nordbytjernet en oase i byen vår! Nordbytjernet er et av de flotteste friluftsområdene i Ullensaker med beliggenhet med kort vei fra Jessheim sentrum. Rundt tjernet er det godt tilrettelagt med flotte turveier. Nordbytjernet har flotte badeplasser med strender, volleyballbaner, bade- og fiskebrygger.
Ca. 25 min. til Romeriksåsen som byr på gode tur- og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Romeriksåsen som er et av Romerikes mest varierte friluftsområder; som byr på alt fra tur- og sykkelstier, oppkjørte skiløyper, badeplasser, skianlegg og mange gode fiskevann!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 111,4 kvm. Arealet er beregnet og avvik kan forekomme.
Eiendommen har romslig tomt på ca. 1 100 kvm som kan by på gode solforhold i barnevennlig omgivelser. Innbydende førsteinntrykk av tomten med asfaltert innkjørsel og steinbelagt gårdsplass. På baksiden av huset er tomten vesentlig oppgradert med uteområder langt utover normalen. Det er blant annet terrasse, plattinger, steinheller, gruset uteareal og hageområde med fotballbane. Her er det super boltreplass for hele familien!
Anneks med 18 kvm bruksareal byr på god oppbevaringsplass. I tilknytning til annekset er det pent flislagt terrasse på ca. 22 kvm med plass for sittegruppe. Leveggene har tilrettelagt for at man kan sitte skjermet.
Fra stuen er det utgang til stor terrasse på ca. 60 kvm som kan by på plass til flere sittegrupper og gode solforhold. En del av terrassen er overbygd og med levegg, slik at det er en perfekt samlingsplass for koselig kvelder.

Parkering

Parkering i garasjerekke. Boligen har en garasjeplass på gnr/bnr 134/294 sammen med fem andre. Dette er ikke tinglyst, da sameiet er et garasjelag. Felles vedlikeholdsansvar med de andre fem som disponerer garasjeanlegget. Under garasjen er det en stor bod på ca 17 kvm, super lagringsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan vedtatt 23.03.2021 avsatt til boligbebyggelse - nåværende.
Avsatt i kommunedelplan for Jessheim sørøst vedtatt 15.06.2015 til boligbebyggelse - nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 15 138,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 30 000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av internett og tv og har avgift på ca kr 1.100,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Det betales festeavgift på ca 1.000,- i året for tomten hvor garasjeanlegget står. Strøm til belysning ved garasje ca 200-300,- pr mnd i følge eier. Festeavgiften ble sist regulert i 2013.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 134 141,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 082 907,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.099.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Linn Møller Grønsås

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0186/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.22186

Dato

Sist oppdatert: 27. september 2022 kl. 12:18

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.