Råholt

Falkevegen 12

Prisantydning

3 120 000 kr

Omkostninger: 79 222 krTotalpris: 3 199 222 kr
Etasje
3
Byggeår
1983
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
149 m² / 149 m²
Tomteareal
428 m²
Type / Eierform
Rekkehus / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Innholdsrikt enderekkehus med 4 soverom, 2 bad, solrik takterrasse og garasje - Barnevennlig og etablert boområde!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Falkevegen 12!

Innholdsrikt og flott enderekkehus som går over 3 plan med en familievennlig planløsning. Boligens underetasje er innredet som en hybel med egen inngang og lettvegg mot trappeoppgang. Veggen mellom etasjene kan med enkle grep tas ned for bruk av hele boligen.

1. etasje består av romslig stue, separat kjøkken og flislagt bad. Det er trapp opp til 2. etasje som består av 2 soverom hvorav det ene har utgang til flott og solrik takterrasse.

Underetasjen består av stue, kjøkken, bad og 2 soverom. Etasjen er godkjent til varig opphold, men ikke som egen boenhet. Det gis ingen garanti for at dette blir godkjent som egen boenhet av bygningsmyndighetene.

Eiendommen

Falkevegen 12, 2070 RÅHOLT 
Gårdsnummer 92, bruksnummer 463, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3035

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i et barnevennlig, rolig og veletablert boområde på Råholt i Eidsvoll kommune.

Råholt er et hyggelig og familievennlig boområde med nærhet til skoler, barnehager, kollektivtransport, marka og daglige servicetilbud. Amfi-senteret åpnet våren 2014 og er et moderne senter med et rikt og godt utvalg handlemuligheter og serveringsteder. Kort vei til Jessheim som med alt av bymessige fasiliteter!

For barna og den aktive er det kort vei til fotballbane, lekeplass, idrettshall, svømmehall, badevann, skiløyper ol. som gjør området til et attraktivt sted å bosette seg. Boligen ligger også i nærhet til flotte tur- og friluftsområder som blant annet Hurdalssjøen, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter.

Rekreasjonsområder
Om sommeren kan du bade i Mjøsa, Vorma, Hurdalssjøen og Hoelsjøvassdraget. Eidsvoll kan også by på gode jakt -og fiskemuligheter om sommeren, og gode skimuligheter om vinteren. Flere oppkjørte løyper, samt lysløype i området. Med bil er det ikke mange minuttene til Gullverket, med mye historie og flotte friluftsområder. Eidsvollbygningen ligger ikke langt fra boligen med kafè, kultur, historie og fine turstier.

Mistberget
Mistberget ligger 663 moh er den nest høyeste toppen i Eidsvoll kommune. Nær toppen finnes et branntårn fra 1938. Fra brannvakttårnet på toppen, er det en fantstisk utsikt over Romerikssletta. Fra Rauknerten vest for toppen, finnes en mer naturlig utsikt mot Hadelandsåsen og Hurdal. Det er både sti og grusvei som fører til Mistberget.

Kollektivtransport
Det er kort vei til togstasjon på Eidsvoll Verk og Dal. Fra eiendommen er det 3,6 km til Eidsvoll Verk og 4 km til Dal stasjon med god kommunikasjon med tog til både Gardermoen og Oslo. Perfekt for pendlere!

Råholt Bad
Nyere svømmehall med 25 meters basseng med 6 baner, terapibasseng, kafeteria, stupetårn med høyde 5 meter, vannsklie med tidtakning, kaldkulp, plaskebasseng for barn, boblebad, badstue og steambad. Morgen- og kveldsåpent. 

Avstander med bil
Gardermoen ca. 22 min.
Lillestrøm ca. 37 min.
Strømmen ca. 39 min.
Lørenskog ca. 40 min.
Oslo S. ca. 49 min.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 165 kvm
Totalt bruksareal: 149 kvm
Totalt primærrom: 149 kvm

Bruksareal:
Rekkehus 149 kvm

Primærrom:
U. etg.: Entré/stue, gang, trapperom, kjøkken, bad og 2 soverom: 57 kvm
1. etg.: Entré, stue, kjøkken, bad og trapp: 59 kvm
2. etg.: Trapp, gang og 2 soverom: 33 kvm

I tillegg disponerer boligen en utebod ved inngangspartiet på 11 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.05.2019 utført av Agenda Taksering. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 428 kvm. 

Parkering

Parkering i garasjerekke med automatisk portåpner samt 2 biloppstillingsplasser på egen gårdsplass med brostein. Det er gjesteparkering i området.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre.

Bygningen antas oppført med støpt plate på komprimerte masser. Grunnmur av lettklinker-/porebetong på antatt faste masser. Støpt plate på antatt kultet grunn. Yttervegger er oppført i isolert trebindingsverk og utvendig kledd med stående bordkledning/trepanel. Takkonstruksjon er av sadlet form og takstoler i tre. Loftetasjen er hevet med oppløft av tak. Takterrasse over stue. Taktekking på hovedtak med shingel fra byggeår. Oppløftet tak er tekket med sveiset asfaltpapp av nyere årgang. Nedløp, renner og beslag er av metall. Etasjeskillere er av bjelkelag i tre.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Følgende har fått TG2(tilstandsgrad 2):
- Veggkonstruksjon og utvendige fasader. TG er gitt på bakgrunn av råteskader samt behov for overflatebehandling kledning.
- Vinduer og dører. TG er gitt på bakgrunn av generell alder og tilstand på vinduer. Et vindu i underetasjen er skadet i beslag samt et punktert vindu i loftetasjen. 
- Takkonstruksjon og tekking. TG er gitt på bakgrunn av alder og ingen dokumentasjon på tiltak for takterrassen.
- Renner, nedløp og beslag. TG er gitt på bakgrunn av alder. 
- Etasjeskillere. TG er gitt på bakgrunn av knirk i konstruksjonen.
- Bad i underetasje. TG er gitt på bakgrunn av ikke framlagt dokumentasjon på oppbygging og utførelse av bad. Gulvet er flatt og har ikke fall mot sluk.
- Bad i 1. etasje. Tg er gitt på bakgrunn av at gulvet har kuler og svanker enkelte steder. 
- Kjøkken. TG er gitt på bakgrunn av en del bruksslitasje på innredning og utstyr, innfesting/oppheng av ventilator samt fuktskader på gulv under/ved kjøleskap.
- Innvendige trapper. TG er gitt på bakgrunn av manglende håndlist.

Følgende har fått TG3(tilstandsgrad 3):
- Terrasse. TG er gitt på bakgrunn av åpninger i rekkverk i takterrasse.

Selger opplyser videre:
- Lite fall mot sluk i bad i 1. etasje
- Helt nytt bad i 1. etasje. Nye vegg, gulv, sveisemembran, gulv oppvarming, fliser og innredning i 2016.
- Utettheter på taket. Det var lagt ny sveisepapp på taket. Det var lagt gulvoppvarming og ny trepaneler på takterrasse.
- Det er utført arbeid på avløp av Rørkontroll AS.
- Underetasjen er separert med lettvegg fra resten av boligen. Det er ikke bruksendret i kommunen.
- Det er 2 peisovner i huset, ett i underetasjen og ett i 1. etasje. Det kan bare brukes en peisovn om gangen pga liten avstand mellom peisene.
- Vinduet i det ene soverommet i underetasjen må byttes pga skadet hengsel.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1983. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.

Kjøkkenet i underetasjen er i de originale byggetegningene beskrevet som bod og er ikke godkjent til varig opphold. Loftetasjen er innredet og det er bygget en takterrasse. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Den del av boligens underetasje som er innredet som en utleiedel er godkjent til varig opphold, men ikke som separat boenhet av kommunen. Veggen mellom underetasjen og trapp til 1. etasje kan fjernes slik at det blir utleie av egen bolig. Det gis ingen garanti for at dette blir godkjent som egen boenhet av bygningsmyndighetene.

Standard

Velkommen til Falkevegen 12!

En meget innbydende og tiltalende rekkehus over 3 plan. Det er gjennomgående lyse og luftige toner i boligen som gir god romfølelse i alle rom.

Entré
Lys entré med god plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Entreen har dør inn til kjøkken, bad og fører videre inn mot stuen. Det er også trapp opp til 2. etasje og ned til underetasjen. Boligen har også egen entré til underetasjen på baksiden.

Stue
Meget fin stue i nøytrale og tidløse farger som gir god romfølelse. Det er godt med plass til sofagruppe og spisebord med tilhørende stoler. Stuen har gode vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys samt dør ut til koselig balkong.

Kjøkken
Tiltalende kjøkken med innredning i slette finerte fronter, laminat benkeplate med nedfelt stålvask og integrert platetopp og stekeovn. Det er godt med skap- og benkplass.

Bad i 1. etasje
Badet i 1. etasje er ombygget og utvidet fra toalettrom i 2016. Det er keramiske fliser på vegger og gulv samt varmekabler i gulv.

Underetasjen
Underetasjen består av egen inngang til stue, kjøkken, bad og 2 soverom. Selger har satt opp en lettvegg mot trappeoppgangen til 1. etasje, slik at underetasjen er separert fra resten av boligen. Badet i underetasjen er fra byggeår. Det er keramiske fliser på gulv samt på vegg i dusjhjørne. Øvrige vegger er i tapet.

Soverom
Boligen har 4 lyse og fine soverom, hvorav 2 er plassert i underetasjen og 2 i loftetasjen. Det ene soverommet i 2. etasje har utgang til flott takterrasse med pen utsikt og gode solforhold.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisk fyring og vedfyring. Det er varmekabler i gulv på begge bad samt entré i 1. etasje. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 2807-1/10, tinglyst 30.03.1983, type heftelse: Vilkår i kjøpekontrakt. Bestemmelser om gjensidige rettigheter for øvrige tomteeiere på samme felt til vann, kloakk, tlf. og el. Servitutten kan fås ved henvendelse til megler.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for "Råholt Skog" datert 04.11.1975 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 18.01.1977. Planen og bestemmelsene er vedtatt 18.01.1977.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR63.1946

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 16.050,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 27.643 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.282,-.
Boligen er tilknyttet ALTIBOX som leverandør av internett og har avgift på kr 700,- pr. mnd. Avtalen er sagt opp.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 819.209,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.949.152,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.199.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: kr 30.000,- av salgssummen.
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 15.150,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Sofia Boutani
Eiendomsmeglerfullmektig

Sofia Boutani

Telefon
Mobil 40635371

Lurer du på noe

Sofia svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.