Komplett salgsoppgave

Odvar Solbergs vei 194

3 200 000 kr
84 m²
2 soverom
Jan Robert Ottesen
Presenteres av
Jan Robert Ottesen
ROMSÅS
Lys og lekker 3-roms andelsleilighet med god standard. Solrik vestvendt innglasset balkong. Garasjeplass. Heis
 • Prisantydning
  3 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  548 591 kr
 • Omkostninger
  9 126 kr
 • Totalpris
  3 757 717 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1973
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  84 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 090 kr
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Odvar Solbergs vei 194 - En romslig og lekker 3-roms, beliggende fint til i 2. etasje med heisadkomst, i et veldrevet borettslag på Romsås. Leiligheten har gjennomgått flere oppgraderinger i nyere tid og holder gjennomgående god standard på alle flater, bad og kjøkken. Her kan du flytte rett inn!
 • Vestvendt, innglasset balkong på ca. 12 kvm med gode solforhold og hyggelig utsyn
 • Alle overflater, elektro, bad og kjøkken pusset opp i regi av fagfolk i 2013
 • Svarttjernparken, marka og offentlig kommunikasjon like ved
 • Lys og romslig stue med god plass til stuemøblement
 • Garasjeplass i fellesanlegg klargjort for EL-bil
 • God lagringsplass i to disponible boder
 • Kort gange til søndagsåpen butikk
 • Lave omk.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Odvar Solbergs vei 194, 0973 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 97, bruksnummer 148
  Andelsnummer 252, Svarttjern Borettslag , organisasjonsnummer 951 019 542

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 107 kvm
  Totalt bruksareal: 98 kvm
  Totalt primærrom: 84 kvm
  Primærrom:
  2. etasje 84 kvm: Entré, bad, 2 soverom, omkledningsrom, kjøkken med utgang til balkong på ca 2,4 kvm og stue med utgang til innglasset balkong.
  Sekundærrom:
  2. etasje 14 kvm: Innglasset balkong.
  I tillegg disponerer boligen en bod i garasjeanlegget på ca. 3,8 kvm og en kjellerbod på ca. 2 kvm.
  De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.06.2021 utført av Lars Erik Bergersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Boligbygg over 8.etasjer samt kjeller. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i teglstein samt liggende kledning. Adkomst via felles trapperom med heis.
  Tak:
  Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran(ikke besiktiget).
  Dører og vinduer:
  Leiligheten har glatt entrédør av tre med kikkhull, brannklasse B30.
  Balkongdører med karmer av tre og to-lags glass fra 2002.
  Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2002.
  Vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 2013.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
  - Tilstandsgrad 2 er satt på membran, tettesjikt og sluk (i gulv og vegger) inkl. rørgjennomføringer på bad. Sluk fra byggeår.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Velkommen til Odvar Solbergs vei 194 - Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og er gjennomgående. Leiligheten har god innvendig standard. Alle overflater, elektro, kjøkken og bad ble pusset opp i regi av fagfolk i 2013, og bærer preg av godt vedlikehold og lite slitasje. Her ligger alt til rette for at du kan flytte rett inn. Fra stuen har du utgang til en solrik og romslig innglasset veranda på hele 12 kvm vendt mot vest, utgang fra kjøkken til overbygget østvendt balkong på ca 2,4 kvm med hyggelig grønt utsyn mot skogsbelte. Garasjeplass i fellesanlegg klargjort for montering av ladeboks medfølger handelen.
  Entré:
  Romslig entré/gang med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko.
  Praktisk garderobenisje med tilhørende lagringsplass.
  Stue:
  Stor og lys stue med store vindusflater. I stuen er det god plass til stue- og spisebordmøblement.
  Fra stuen er det utgang til solrik vestvendt balkong på hele 12 kvm. Denne er innglasset og fungerer som en forlengelse av stuen store deler av året.
  Kjøkken:
  Separat kjøkken fra 2013. Lekker og moderne kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Flislagt mellom benkeplate og overskap med overskapsbelysning og stikkontakter. Nedfelt oppvaskkum i porselen med ett-greps armatur. Integrert oppvaskmaskin fra Siemens. Integrert stekeovn/dampovn fra Samsung. Mikrobølgeovn. Induksjonstopp. Fritthengende ventilator med avtrekkskanal. Vannrør av kobber/rør-i-rør. Montert automatisk vannstopper. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med laminat. Vegger og himlingsflater utført i malte glatte flater. Alle hvitevarer medfølger handelen.
  Bad:
  Pent og romslig baderom fra 2013. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i malte glatte flater med downlights. Gulvstående innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med belysning. Dusjnisje med glassdører og ett-greps armatur fra Scanbad. Vegghengt toalett fra Gustavsberg med innebygget sisterne fra Grohe. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vannrør av typen rør-i-rør system. Fordelerskap for rør-i-rør system plassert i vegg. Synlige avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekksventil plassert i vegg.
  Soverom I:
  Hovedsoverommet har god plass til både dobbeltseng og nattbord.
  Direkte adkomst til walk-in closet med god og praktisk lagringsplass.
  Soverom II:
  Perfekt barnerom, gjesterom eller hjemmekontor.
  Garderobeskap medfølger handelen.
  Vestvendt balkong:
  Utgang fra stue til vestvendt innglasset balkong på ca 12 kvm. Her har du god plass til sittegruppe, utemøblement og grill.
  Praktisk innglassing åpner for bruk store deler av året. Her slipper du også vinterlagring av utemøbler! Koselig utsyn over borettslagets fellesarealer. Her kan du nyte solen fra ca kl. 13-20 sommerstid.
  Østvendt balkong:
  Utgang fra kjøkken til overbygget østvendt balkong på ca 2,4 kvm med hyggelig grønt utsyn mot skogsbelte.

  Oppvarming

  Elektrisk oppvarming. Varmekabler på badet.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.03.1976, ferdigattest på nye heiser datert 24.03.2006, ferdigattest på nedgravde avfallsbrønner datert 10.12.2010 og ferdigattest på rehabilitering av fasader og tak datert 26.05.2014. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
  Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 6 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om tilfluktsrom, bestemmelse om adkomstrett og bestemmelse om nettstasjon.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Diverse

  Dette medfølger ikke:
  - Kjøleskap
  - Vaskemaskin
  - Tørketrommel
  - Lampe i gang ved inngangsdør
  - Taklampe på det største soverommet

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten ligger i et rolig, meget barnevennlig og skjermet boligområde med fine utearealer, utsikt, sittebenker og lekeplasser. Borettslagene på Romsås har gjennomgått omfattende fasade- og områdeoppussing de senere årene.
  7 minutter å gå til søndagsåpen matbutikk, Joker Svartjern og 2 minutters gange til bussholdeplass med buss nr. 63 (Romsås ring).
  Ellers gangavstand til t-bane på Romsås (linje 4 og 5), skoler, barnehager, svømmehall, bibliotek, postkontor og legekontor ved Romsås senter.
  Gode rekreasjonsmuligheter på Romsås med Lillomarka som nærmeste nabo. Det er flotte turmuligheter i marka både sommer og vinter med lysløype. Her kan du gå tur til Groruddammen, Steinbruvann og Lilloseter. Idylliske Svarttjern ligger like i nærheten med badeplass, grillplasser og benker.
  Kort vei til Grorud senter med en rekke servicetilbud og butikker. Stovner Senter ligger to holdeplasser unna med T-bane, er nylig pusset opp og tilbyr det meste av forretningstilbud.

  Barnehager, skoler og fritid

  Boligen sogner til Svarttjern skole.
  Det er flere barnehager i området, blant annet:
  Lilleslottet barnehage (0-6 år) 8 min
  Romsås senter barnehage (0-6 år) 13 min
  Ravnkollen barnehage (0-6 år) 15 min
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 78 754 kvm som tilhører borettslaget. Fellesarealer opparbeidet med asfalterte/steinlagte adkomstveier, sittegrupper, gressplen og diverse beplantning.

  Parkering

  Svarttjern Borettslag har tre egne parkeringshus hvor hver andelseier har sin avmerkede Parkeringsplass. Denne boligen har plass nr. 2083.
  Det er installert infrastruktur for elbil-ladere i parkeringshuset. Kjøper må selv stå for kostnad av eventuell installasjon av lader og betale for eget strømforbruk.
  Borettslaget har egne gjesteparkeringsplasser som er forbeholdt gjester og besøkende.
  Eller gateparkering etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst fra kommunal vei via private stikkveier med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-1810 datert 25.01.1973 med reguleringsbestemmelser S-1470.
  Kommunedelplan: KDP-17.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene inkluderer: kabel-tv og internett (grunnpakke fra Telia), trappevask, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring og kommunale avgifter.
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
  Felleskostnadene fordeles slik:
  Felleskostnader: kr 4.987,-
  Trappevask: kr 103,-
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 16.500,- pr. år. / 10.000 kwh. pr. år.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett, og grunnpakken er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 868 291,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 kr 3 125 847,60.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 16,259,- pr. 31.12.2020.
  Andel fellesgjeld er kr 548.591,- pr. 01.05.2021.
  Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 358.812.156,- pr. 31.05.2021 og lånevilkårene er:
  Lån 1:
  Saldo pr. 31.05.2021: kr 276.815.180,-
  Andel av saldo: kr 423.222,-
  Rentebetingelser: 1,39% pr. 31.05.2021
  Restløpetid: 32 år og 11 mnd
  Avdragsfrihet: Nei
  Lån 2:
  Saldo pr. 31.05.2021: kr 13.402.194,-
  Andel av saldo: kr 20.488,-
  Rentebetingelser: 1,39% pr. 31.05.2021
  Restløpetid: 13 år og 5 mnd
  Avdragsfrihet: Nei
  Lån 3:
  Saldo pr. 31.05.2021: kr 25.337.439,-
  Andel av saldo: kr 38.738,-
  Rentebetingelser: 1,39% pr. 31.05.2021
  Restløpetid: 28 år og 2 mnd
  Avdragsfrihet: Nei
  Lån 3:
  Saldo pr. 31.05.2021: kr 43.257.343,-
  Andel av saldo: kr 66.143,-
  Rentebetingelser: 1,39% pr. 31.05.2021
  Restløpetid: 18 år og 2 mnd
  Avdragsfrihet: Nei
  Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Pantattest kr 172,-
  - Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,-
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.757.717,-. Av dette beløpet utgjør kr 548.591,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Stine Brandt Østby

  Informasjon om forkjøpsrett

  Leiligheten er tilknyttet Svarttjern Borettslag.
  Borettslaget består av 652 andelsleiligheter og 1 tjenesteleilighet.
  Forretningsfører er OBOS, tlf. 22 86 59 99.
  Dugnad må påregnes.
  Dyrehold er tillatt etter søknad til styret. Det er regler for dyrehold i borettslaget, jf. husordensreglene pkt. 5 eller kontakt megler for mer informasjon.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  2019 - 2021: Rehabilitering av parkeringshus
  2018 - 2019: Radonmåling, P-hus Alle boliger på bakkeplan kontrollert.
  2013 - 2014: Nytt brannsikringsutstyr i alle leilighetene. Installering av nye sikringsskap.
  2010 - 2014: Rehabilitering av fasader og tak
  2005 - 2007: Utskifting av samtlige 32 heiser
  Planlagte påkostninger:
  Borettslaget har et aldrende røropplegg og en fullstendig våtromsrehabilitering er på trappene. Dette er enda ikke vedtatt og styret har ikke innhentet tilbud på prosjektet p.t. I følge styreleder vil våtromsrehabiliteringen være en sak på generalforsamlingen i 2022. Dersom våtromsrehabilitering blir vedtatt må det påregnes økning i felleskostnader og fellesgjeld.
  - Det pågår rehabilitering av parkeringshusene p.t. Arbeidet er planlagt ferdigstilt høsten 2021.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst og det er ingen som har meldt interesse.
  For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 2% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 9.990,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 14.750,-
  Visninger: kr 2.500,- pr. time
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 39-0092/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Årvoll
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR39.2192

  Dato

  Sist oppdatert: 12. juni 2021 kl. 00:52

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
  Lurer du på noe?

  Andre boliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  Flyttehjelp

  La oss ta jobben for deg

  Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
  Finn ut mer

  Sjekk din boligverdi!

  Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.