Komplett salgsoppgave

Setesdalsvegen 4454

4 500 000 kr
71 m²
2 soverom
Hytta fra øst. Hovden skisenter øverst midt i bildet. Utsikten over Breidvatn. Kaldsfjelli til høyre.
Hytta fra øst. Hovden skisenter øverst midt i bildet. Utsikten over Breidvatn. Kaldsfjelli til høyre.
Eivind Bjorå
Presenteres av
Eivind Bjorå
UNIK MULIGHET. FLOTT UTSIKT OG GODE SOLFORHOLD I HØYFJELLSTERRENG!

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  4 500 000 kr
 • Omkostninger
  113 842 kr
 • Totalpris
  4 613 842 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1969
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  71 m²
 • Bruksareal
  71 m²
 • Tomteareal
  2 361 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Hytten ligger solrikt og usjenert til,i høyfjellsterreng, med flott utsikt ifra Lislefjøddnuten, Nos, Kaldsfjelli, over Breidvatn til Halsenuten og Jerpenuten Flotte turmuligheter rett på utsiden av hytten, både sommer og vinter. Fra uteplass og veranda er det flott utsikt i ettermiddags og kveldssol.. Bade og fiskemuligheter i Breivdatn som ligger rett på nedsiden.. Inneholder: Gang, bad, 2 soverom, kjøkkenkrok og stue/ spisestue, Inneglasset veranda. Anneks.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Setesdalsvegen 4454, 4755 HOVDEN I SETESDAL
Kommunenummer 4222, gårdsnummer 2, bruksnummer 136, ideell andel 1/1

Innhold

Hytten inneholder: Gang, bad, 2 soverom, kjøkkenkrok og stue/ spisestue. Eget stabbur.
Totalt bruksareal: 71 kvm
Totalt primærrom: 71 kvm
Bruksareal:
Veranda er innglasset, derfor medregnet i BRA. Anneks ca.6m2..
Primærrom:
1. etasje 72 kvm: Gang, bad, 2 soverom, kjøkkenkrok og stue/ spisestue
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.04.2022 utført av . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Hytte oppført 1969 med tilhørende stabbur. Hytta er oppført med støpt ringmur av lettklinkerblokker. Etasjeskille i tre med stubbelofts konstruksjon.
Yttervegger av laftet tømmer. Yttertak har saltaks konstruksjon tekket med torv. Innglasset veranda mot vest. Hytta har innlagt strøm, vann og avløp.
Privat tilkoblet vann og septiktank. Biloppstillingsplass nedenfor hytta på parkeringsplass. Ved/elektrisk oppvarming. Eiet tomt.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Følgende har fått tg.2: Bad - / toalettrom. Overflater gulv.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
Kjøkken Overflater gulv og innredning.
Øvrige rom - Vindfang, stue,
2 soverom, bod. Ventilasjon. Overflater vegger. Overflater gulv.
Krypekjeller Innvendig inspeksjon.
Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Elektrisk anlegg Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
Dører og vinduer Vinduer .
Yttertak - Hovedtak.
Grunnmur, fundamenter Grunnmur. Drenering.
Frittstående byggverk: Stabbur.
Følgende har fått tg.3: Etasjeskiller - Stubbelofts. konstruksjon. Skjevhetsmåling. Yttervegger inkl. fasader og
konstruksjon Helhetsvurdering.

Standard

Hytten holder hyttestandard. Den er oppført i laft og har furu på alle gulv. Peis og vedovn i stua. Egen innglasset veranda utenfor stue. Eget laftet anneks på ca. 6 kvm.
Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: Komfyr, koketopp og kjøleskap.

Oppvarming

Peis og peisovn i stue. Ellers elektrisk.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til fritidsformål siden
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4222/2/136:
12.05.1970 - Dokumentnr: 100705 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4222 Gnr:2 Bnr:9
01.01.2020 - Dokumentnr: 421223 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0941 Gnr:2 Bnr:136

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Solrik beligenhet i høyfjellsterreng, med fantastisk utsikt ut over Breidvatn. Flotte turmuligheter hele året rett bak hytten. Usjenerte plasser rundt eiendommen.

Adkomst

Hytten ligger på østsiden av veien, ca 10 km nord for Hovden sentrum. 200 meter sør for skiltet til Bjåen. Se etter Krogsveen "Til salgs" plakat.

Beskrivelse av tomt

Stor solrik selveiertomt med flott utsikt. Flat eller svakt skrående tomt. Vei opp til hytten sommer og høst,, ellers naturtomt.

Parkering

Biloppstillingsplass ca. 50 m fra hytten på vinteren. Vei opp til mot hytten på sommer og høst.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen har privat septiktank.
Eiendommen har privat brønn som vannkilde. Brønnen er av eldre dato og har ukjent utførelse og opprinnelse. Brønnen er i forbindelse med salget ikke undersøkt og det er ikke tatt vannprøver selger bekjent. Det tas forbehold om vannkvalitet og brønnens tilstand.

Regulerings-og arealplaner

Regulert til fitidsfomål i Navn Kommuneplan 2018-2030,
Plantype Kommuneplanens arealdel, Status Endelig vedtatt arealplan,
Ikrafttredelse 28.02.2019

Økonomi

Kommunale utgifter

Gebyr Fakturert beløp i 2021
Feiing: 375,00 kr
Renovasjon: 1 931,26 kr
Slam: 1 312,50 kr
Sum: 3 618,76 kr

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.613.842,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger mindre/større enn 230 kvm. For hytter er prisen på If Hyttepakke kr 9.900,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Torjus Løvdal

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0154/22
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.22154

Dato

Sist oppdatert: 26. mai 2022 kl. 17:18

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende fritidsboliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.