Komplett salgsoppgave

Porfyrveien 7A

4 250 000 kr
68 m²
2 soverom
Stue/spisestue med utgang til balkong.
Stue/spisestue med utgang til balkong.
Per-Christian Søreng
Presenteres av
Per-Christian Søreng
Røa
Lys og gjennomgående 3 roms endeleilighet i toppetasjen/3 etg. Sydvestvendt balkong. Gode solforhold. Oppussingsobjekt.
 • Prisantydning
  4 250 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  158 000 kr
 • Omkostninger
  111 542 kr
 • Totalpris
  4 519 542 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1958
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  68 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 284 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning.
Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med.
Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Rolig og sentral beliggenhet. Vaskerom i kjelleren som alle kan benytte. Felles sykkelbod. Barnevennlig, liten lekeplass utenfor. Hyggelig balkong.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Porfyrveien 7A finner du like syd for Røa sentrum og grensende ut mot Mærradalens store grøntområde. En stille og rolig gate beliggende tett på mange rekreasjons- og turmuligheter med marka i umiddelbar nærhet. Kort vei til Røasenteret, Røa bad, sentrum og offentlig kommunikasjon (T-bane/buss). Selveierleiligheten ligger flott til i toppetasjen og er lys og gjennomgående på enden av bygget. Leiligheten har en fin intern beliggenhet i rolige og grønne omgivelser med flott utsikt. Inneholder i 3 etg.: Entré, bad, to soverom, stue og kjøkken. Utgang fra stue til syd-vestvendt balkong på ca. 5,2 kvm.
 • Lys endeleilighet med vinduer på 3 yttervegger.
 • Bad pusset opp i 2006/2007 i regi av sameiet.
 • 2 kjellerboder på ca. 6,0 kvm. og 5,0 kvm.
 • Varmtvann & fyring inkl. i f. kost
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Porfyrveien 7A, 0753 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 11, bruksnummer 277, seksjonsnummer 54, ideell andel 1/1

  Innhold

  Lys og gjennomgående 3-roms endeleilighet/selveierleilighet beliggende i byggets 3. etasje/toppetasje. Adkomst via felles trapperom. Oppgangen har callinganlegg.
  Leiligheten består av entré, bad, to soverom, stue og kjøkken. Utgang fra stue til syd-vestvendt overbygget balkong på ca. 5,2 kvm.
  I tillegg disponerer leiligheten to boder i kjeller med mål på ca. 6,0 kvm. og 5,0 kvm.
  Felles vaskerom og tørkerom.
  Totalt bruttoareal: 76 kvm
  Totalt bruksareal: 68 kvm.: Entré, bad, to soverom, stue, kjøkken.
  Totalt primærrom: 68 kvm.: Entré, bad, to soverom, stue, kjøkken.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.08.2021 utført av Tim-Roar Fauske.

  Byggemåte

  Boligbygg over 3 etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader med pussede overflater, fasadeplater og utfyllende felter i treverk. Saltak i trekonstruksjoner belagt med takstein (ikke besiktiget). I følge nabosalg fikk taket ny tekking i 2014. Leiligheten har slett entredør med kikkehull, sikkerhetslås, brannklasse B30 og lydklasse 35db. Vinduer med to-glassfelt fra ukjent årstall. Vindu i soverom 2 med to-lags isolerglass fra ukjent årstall. Balkongdør med to glassfelt fra ukjent årstall. Oppvarming via radiatorer tilknyttet sentralvameanlegg. Felles varmtvann. Ventilasjon basert på naturlig avtrekk med tilluft via veggventiler.
  Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen som følger vedlagt den digitale salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder tilstandsgrad som TG2, også opplistet under standard.
  Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Selveierleiligheten ligger flott til i toppetasjen og er lys og gjennomgående på enden av bygget.
  Leiligheten har en fin intern beliggenhet i rolige og grønne omgivelser.
  Boligen trenger oppussing.
  Bad fra 2006 verifisert via årstall på sluk. Badet ble pusset opp i regi av sameiet i 2006/2007. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Nedsenket platehimling med downlights. Servantskap med dører i matt hvit utførelse og nedsenket servant i kompositt materiale med ett-greps armatur fra Oras. Speilskap med integrert belysning og stikkontakt på vegg over servant. Dusjhjørne med innfellbare dører og to-greps armatur fra Oras. Frittstående toalett fra Gustavsberg. Opplegg for vaskemaskin. Synlige vannrør av typen rør-i-rør og utenpåliggende forkrommede vannrør. Synlige avløpsrør i plast. Fordelerskap for rør-i-rør system med stoppekraner plassert på vegg i bad. Avtrekksventil i himling med naturlig avtrekk ut av bygget.
  TG 0 og 1: Følgende sjekkpunkter er vurdert, og det er ikke oppdaget funksjonssvikt: Overflater himling - Overflater vegger - Overflater gulv - Vannrør - Avløpsrør (ink. sluk) - Slukets tilkomstmulighet for rengjøring - Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det - Ventilasjon - Innfelte/gjennomgående installasjoner.
  TG 2:
  Servantskap er oppsvulmet i underkant. Betjeningsknapper på toalett er defekt/ødelagt.
  Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer.
  Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 3 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm.
  Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 7 mm. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
  Varmekabler på bad er defekt/virker ikke i følge selgers egenerklæring (selger tror det er en sikring i termostaten som er gått, men ikke sjekket).
  Kjøkken:
  IKEA kjøkken vurdert til å være fra perioden mellom 1985-1995. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter i matt hvit utførelse. Benkeplate i treverk med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Oras.
  Flislagt mellom benkeplate og overskap. Lysarmatur med stikkontakt under overskap. Frittstående komfyr med keramisk platetopp fra Gorenje.
  Ventilator med belysning og kullfilter. Frittstående kjøleskap med frysedel. Synlige vannrør av typen rør-i-rør og synlige avløpsrør i plast. Brannslange i benkeskap på kjøkken.
  Malt platehimling. Tapetserte og malte veggflater. Gulvflate med tre-stavs parkett. Følgende hvitevarene medfølger: komfyr og kjøleskap.
  TG 0 og 1: Følgende sjekkpunkter er vurdert, og det er ikke oppdaget funksjonssvikt: Overflater himling - Vannrør - Avløpsrør.
  TG 2: Kullfilter, og ikke eget utkast ut av bygget. Vegger er slitt/aldringspreget. Gulvet bærer preg av slitasje. Kjøkkeninnredningen bærer preg av høy alder/slitasje.
  Øvrige rom:
  Gulvflater med tre-stavs parkett. Laminatgulv på soverommene. Tapetserte og malte veggflater. Himlingsflater med malte platehimlinger. Hengende lerretstak i stue. Malte finerte innerdører. Plassbygget garderobeskap i soverom 1 med mål på ca. 0,80 meter. Plassbygget garderobeskap i soverom 2 med mål på ca. 2,0 meter.
  TG 0 og 1: Følgende sjekkpunkter er vurdert, og det er ikke oppdaget funksjonssvikt: Innerdører - Ventilasjon.
  TG 2:
  Vegger: Sprekk i murpuss inne i skap på soverom 2.
  Himling: Himlingsflater bærer preg av alder/slitasje diverse steder og har behov for overflatebehandling.
  Gulv: Gulvflater bærer preg av alder/slitasje.
  Takhøyder er målt på tilfeldige steder i leiligheten. Entré: 2,53 meter. Bad: 2,28 meter. Stue: 2,38 meter. Øvrige rom ca: 2,53 meter.
  Etasjeskille av betong.
  Gulv mot grunn og etasjeskillere måles ved bruk av laser for eventuelle skjevheter. I utgangspunktet måles 2 rom i hver etasje (eventuelt kryssmåling i ett rom), og i hvert rom er det 5 målepunkter.
  Følgende rom er målt: kryssmåling av stue fikk TG 0 og 1: Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 12 mm i stue.
  Teknisk anlegg. VVS anlegg:
  Synlige vannrør av typen rør-i-rør og synlige avløpsrør i plast. Fordelerskap for rør-i-rør system med stoppekraner plassert på vegg i bad.
  Oppvarming via radiatorer tilknyttet sentralvameanlegg. Felles varmtvann. Ventilasjon basert på naturlig avtrekk med tilluft via veggventiler.
  TG 0 og 1: Følgende sjekkpunkter er vurdert, og det er ikke oppdaget funksjonssvikt: Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
  TG 2: Vannbåren varme: Radiatorer og røropplegg til disse er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
  El-anlegg:
  Sikringskap plassert i felles trapperom. Automatsikringer og skrusikringer. Hovedsikring på 25 Amp. Delvis synlig og delvis skjult elektrisk anlegg i leiligheten.
  Brann:
  Det er røykvarsler i leiligheten. Brannslukkningsapparat med pulver fra 2013.
  TG 0 og 1: TG 0 og 1: Følgende sjekkpunkter er vurdert, og det er ikke oppdaget funksjonssvikt:
  Om det er brannslokkingsutstyr i boligen iht. forskriftskrav. - Om det er røykvarslere i boligen iht. forskriftskrav - Om rømningsveier fra boligen oppfyller forskriftskravene.
  Vinduer/ytterdører:
  Leiligheten har slett entredør med kikkehull, sikkerhetslås, brannklasse B30 og lydklasse 35db. Vinduer med to-glassfelt fra ukjent årstall. Vindu i soverom 2 med to-lags isolerglass fra ukjent årstall. Balkongdør med to glassfelt fra ukjent årstall.
  TG2: Vinduer: Gjelder eldre vinduer med to eller ett glassfelt fra ukjent årstall:
  Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
  Dører: Gjelder eldre vinduer med to glassfelt fra ukjent årstall:
  Eldre snor til persienne er inni glasset på verandadøren.
  Balkong:
  Utgang fra stue til delvis overbygget syd-vestvendt balkong på ca. 5,2 kvm. Betongdekke. Rekkverk av metall og fasade plater. Rekkverkhøyden ble målt til ca. 1,08 meter.
  TG 2: Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer) Sprekk/riss i murvegg på begge sider av betongdrager. Ukjent årsak. Videre undersøkelser anbefales.
  Boligen ble vasket av tidligere leietaker og kjøper overtar boligen som den er uten ytterligere vask.
  For ytterligere teknisk beskrivelse og tilstandsgrader, henvises det til boligsalgsrapporten som er vedlagt den digitale salgsoppgaven.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Oppvarming via radiatorer tilknyttet sentralvameanlegg. Felles varmtvann.
  Varmekabler på badet fungerer ikke.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen fra 1961.
  Det foreligger ferdigattest for utskifting av balkongbrystyning fra 1988.
  Det foreligger ferdigattest i fbm. endring/reparasjon av bygningstekniske installasjoner fra 2008.
  Disse kan fås ved henvendelse til megler.
  Det er uvisst om det er gjort andre endringer.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
  301/11/277/54:
  15.04.1958 - Dokumentnr: 4032 - Festekontrakt - vilkår
  Gjelder feste
  Festetid: 90 år
  ÅRLIG AVGIFT NOK 27,334
  BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
  BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
  BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
  BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
  BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
  PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
  ----------
  Nye vilkår
  § 13 i opprinnelig festekontrakt er byttet ut med ny § 13 som bl.a. omhandler krav om godkjennelse for transport av festeretten og kjøperett for festeren ifall Oslo kommune ønsker å selge festetomten.
  Tinglysingsmyndigheten skal ikke kreve dokumentasjon for kommunal godkjennelse ved senere avhending og pantsettelse av den enkelte av de 66 seksjoner.
  Innført ved retting etter tingl. § 18. 24.07.2014 HT
  30.06.1982 - Dokumentnr: 17493 - Seksjonering
  Opprettet seksjoner:
  Snr: 54
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 306/19900
  EIENDOMMEN ER OPPDELT I 66 SEKSJONER
  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
  Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Servituttene/rettighetene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

  Diverse

  Selger har ikke bebodd selveierleiligheten og har derfor ikke kunnskap om leilighetens eller sameiets tilstand.
  Eierleiligheten eies av et aksjeselskap og eierleiligheten har vært leid ut i ca. 25 år. Nåværende eiere overtok aksjene i selskapet som eier eierleiligheten i 2018.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Porfyrveien 7 A finner du like syd for Røa sentrum og grensende ut mot Mærradalens store grøntområde. Porfyrveien er en stille og rolig gate beliggende tett på mange rekreasjons- og turmuligheter med marka i umiddelbar nærhet. Samtidig er det kort vei til sentrum og offentlig kommunikasjon.
  Flere barnehager er å finne i nærområdet, både kommunale og private, i tillegg til skoler med alle trinn. Boligen sogner til Huseby Barneskole.
  Flere nærbutikker i gangavstand fra boligen, som Rema 1000, Kiwi ved nye Røa Bad/ Elixia og Nærbutikken på Ullerntoppen.
  Kort gangavstand opp til forretningene på Røa, hvor du finner servicetilbud som bl.a postkontor, bank, vinmonopol, apotek, sportsbutikk, bakeri, bokhandel og frisør samt kjøpesenter (Røa senter) og matbutikker. Diverse servicetilbud også på Vinderen og Slemdal.
  Kun noen få minutter gange til T-bane på enten Hovseter eller Røa, der Østeråsbanen tar deg fra Røa til Majorstuen på ca. 11 minutter og ca. 9 minutter fra Hovseter. Alternativt kan du velge busslinje 46 til Majorstua og videre til Adamstuen og St. Hanshaugen. Buss 41 (Sørkedalen) går fra Røa til Bogstad, Wyllerløypa og Skansebakken. Natterstid stopper busslinje N2 ved Røakrysset.
  De hverdagslige treningsturene kan du gjerne legge til de mange småveien i området, inkludert lysløypen som følger Mærradalsbekken nedover mot Husebyskogen. Kun 10 min gange til Husebyskogen, med lysløype og fine tur- og treningsmuligheter. Vinterstid kan du spenne skiene fast og gå helt til Bogstad og videre inn i de store markaområdene. Kort biltur opp til Tryvann eller Wyllerløypa, et flott tilbud med nyutvidede nedfarter og nye heissystemer. Flere treningssentre i nærheten med både Evo Fitness på Røa Senter, eller Basic og Røa bad med SATS.
  Det er mange idrettslag i nærområdet, herunder Røa, Ready, Njård, Ullern, Vestre Aker Skiklubb og Heming. Videre ligger Holmenkollen riksanlegg med hopp, langrenn, skiskyting og rulleski samt Tryvann skisenter og klatrepark i nærheten.
  Ved Bogstad gård finnes café, kulturaktiviteter, gårdsopplevelser og kunstutstillinger. Golfbanen ved Bogstadvannet, i bunnen av Holmenkollåsen, er ifølge golfentusiaster den mest attraktive banen i landet, og er en av de få banene i Norge med internasjonal konkurransestandard, samt kunstisbane om vinteren. Ved Bogstadvannet er det også mulighet for bading om sommeren.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

  Beskrivelse av tomt

  Stor, felles tomt opparbeidet med plen, busker, trær m.m. Sittegrupper plasseres ut på sommeren. Eiendommen egner seg ypperlig for barnefamilier, hvor de små kan ferdes trygt på sameiets flotte fellesområde og i rolige gater.

  Regulering av feste

  Festet tomt på 17 764 kvm.
  Fester tomt av Oslo kommune. Avtaletid 90 år med opphør i år 2047. Festeavgift kan reguleres hvert 10. år. Sist regulert i 2007. Festeavgiften er inkludert i felleskostnadene.
  Grunneier er Oslo kommune. Kommunen har ikke forkjøpsrett på seksjonene og samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke. Kopi av festeavtalen samt lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

  Parkering

  Gateparkering etter områdets bestemmelser.
  Det er et garsjeanlegg, Administrasjon av garasjene er tillagt styret i Røa Boligsameie. Vet ikke om det er noe ledig. Se regler i vedtektene som er vedlagt den digitale salgsoppgaven.
  Ellbillanlegg
  Elbilanlegget er i full drift for garasjeeiere og andre beboere, og vi har hatt minimalt med driftsutfordringer. Pga lite aktivitet på de 3 laderne på endeveggen til garasjen, så bestemte styret seg for å gjøre disse også tilgjengelig for personer utenfor sameiet. Se årsberetningen

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-436 datert 09.05.1952 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Utskrift av reguleringskart datert 03.08.2021.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.284,– pr. mnd.
  Herav:
  Internett 178,- pr. mnd.
  Kabel-tv 247,- pr. mnd.
  Felleskostnader 3.859,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, fyring, trappevask, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, felles byggforsikring, forretningsførsel, festeavgift m.m.
  Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
  Nåværende eier har ikke oversikt over strømforbruk da leiligheten har vært utleid.
  Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
  Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 1 248 932,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 bli kr 4 496 156,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Eiendomsskatt

  Det er innført eiendomsskatt i Oslo kommune, men det er ikke eiendomsskatt for denne boligen pt.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 7 508,- pr. 31.12.2020
  Andel fellesgjeld (kun lån) er kr 158 000,- pr. 31.12.2020. Festetomt utgjør 32.601 kr av andel gjeld. Ligningsverdi for andel fellesgjeld pr. 31.12.2020 var kr 193 976,-
  Total fellesgjeld (lån) for sameiet er kr 10 220 603- pr. 01.08.2021 og lånevilkårene er:
  Rentebetingelser: Flytende rente 2,8 % for begge felles lån.
  Lånets løpetid:
  Lånet på 3 041 970 har restløpetid på 22 år og 10 md.
  Lånet på 7 178 633 har restløpetid på 17 år og 4 md.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4 361 542-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.
  Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4 519 542,-.
  Av dette beløpet utgjør kr 158 000,- andel fellesgjeld (kun lån) som ikke skal innbetales, men følger boligen.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Larsen P A AS

  Informasjon om forkjøpsrett

  Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Røa boligsameie, med sameiebrøk 306/19900.
  Sameiet består av 66 leiligheter.
  Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 89 62 16.
  Dugnad må påregnes.
  Dyrehold er tillatt forutsatt at dette ikke er til sjenanse eller ulempe for andre beboere.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  2017: Drenert rundt halve bygg nr.4 og byttet avløpsrør mellom grunnmur og kum, utført av Gravco.
  2016: Rens av ventilasjonsanlegg i alle leilighetene.
  2014: Branndører til alle kjeller og loft, samt leiligheter uten godkjent branndør. Rehabilitering med bytte av tak i nr. 3, 5 og 7.
  2013: Montering av optiske røykvarslere i oppgangene. Nytt låssystem til alle fellesdører.
  2012: Oppussing av resten av vaskekjellerne ble utført i nr. 5, 4, 6, 8 og 10. Ny vaskemaskin ble innkjøpt i nr. 5. Montering av brannslukningsapparater i alle oppganger
  2011: Innsetting av nye isolerte vinduer fra firmaet Natre, i alle oppganger. Reparasjon og utbedring av takrenner, møner og feste av løse aluminiumsplater på tak.
  2008: Soilrørene ble byttet.
  Ellbillanlegg:
  Elbilanlegget er i full drift for garasjeeiere og andre beboere, og vi har hatt minimalt med driftsutfordringer. Pga lite aktivitet på de 3 laderne på endeveggen til garasjen, så bestemte styret seg for å gjøre disse også tilgjengelig for personer utenfor sameiet. Dette har resultert i høyere aktivitet. Prisen her er satt slik at ladeaktiviteten genererer en inntekt for sameiet. Om situasjonen blir slik at det blir såpass mye aktivitet at beboere i sameiet ikke får tilgang, så kan stasjonene sperres for eksterne brukere. Her er styret åpne for innspill og erfaringer fra beboere.
  Generelt vedlikehold
  Ellers har årets arbeid vært preget av generelt vedlikeholdsbehov i sameiet. Det har vært flere lekkasjer, behov for utskiftning av fyrkjeler, samt utbedring av tette rør. Det har vært gjennomført kamerainspeksjon av enkelte rør for å se på mulighetene for utbedring. Det kan i tiden fremover være behov for oppgradering av enkelte avløpsrør.
  Et større hull i «Lille Porfyrveien» måtte også asfalteres. Ellers har vi fulgt opp spørsmål og utfordringer fra beboere ila året som er gått.
  Ellers har styret jobbet med å oppdatere sameiets vedtekter iht til ny eierseksjonslov. Disse blir lagt frem for votering ved årets generalforsamling.
  Det er også verdt å nevne at innsamlingsstasjon for tekstiler og flasker nå er tilbake i krysset Porfyrveien/Aslakveien.
  Vi fikk gjennomført dugnad i høst med gode resultater og satser på en like solid gjennomføring nå i vår. Vi ønsker å rette en stor takk til alle som deltar og tar i et tak.
  Styret ønsker ikke at det røykes på balkongene.
  Planlagte påkostninger:
  Fasader
  Som vanlig er fasaderehabilitering et hett tema, og styret rakk akkurat å gjennomføre befaringer med flere leverandører før samfunnet stengte ned i mars 2020. Tanken var å legge dette frem ved en ekstraordinær generalforsamling i november i 2020, men som nevnt lot ikke dette seg gjennomføre. Da dette arbeidet er såpass omfangsrikt, så ønsker vi ikke å behandle dette på årets ordinere generalforsamling. Vi er dog positive til at dette kan behandles på et ekstraordinært møte til høsten.
  Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
  Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1,25 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 15.750,-
  Visninger: kr 3.125,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 57-0038/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Aker Brygge
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR57.2138

  Dato

  Sist oppdatert: 23. september 2021 kl. 12:40

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning.
  Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med.
  Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
  Lurer du på noe?

  Andre boliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.