Komplett salgsoppgave

Jongsåsveien 2E

4 350 000 kr
48 m²
1 soverom
objpict_8881992421561_0.jpg
objpict_8881992421561_0.jpg
Kart
Marius Stormfelt
Presenteres av
Marius Stormfelt
Moderne og pen 2-roms leilighet med sentral beliggenhet i Sandvika. 10 min til togstasjon. 3 min gange til Sandvika Storsenter.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 350 000 kr
 • Omkostninger
  110 092 kr
 • Totalpris
  4 460 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2012
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  48 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 277 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Jongsåsveien 2E, presentert av Eiendomsmegler Marius Stormfelt v/Krogsveen Sandvika: En fin og innbydende 2-roms leilighet fra 2011 beliggende sentralt i Sandvika. Kort vei til offentlig kommunikasjon og fasiliteter. Det er ca. 8 min gangavstand til Sandvika stasjon, Sandvika Storsenter som tilbyr alt av , kino, kulturhus, bibliotek, kaféer og serveringssteder.
- God planløsning
- Moderne og tidsriktig standard
- Leiligheten ble nymalt 2022
- Innglasset vestvendt balkong på ca. 15 kvm
- Heis
- Garasjeplass i felles garasjeanlegg
- Godt med lagringsplass
- Romslig bod
- Rolig og samtidig sentralt i Sandvika
- Nær sjø- og friluftsområder
- Kort vei til offentlig kommunikasjon
- Kort vei til barnehager og skoler

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Jongsåsveien 2E, 1337 SANDVIKA
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 52, bruksnummer 160, seksjonsnummer 106, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 65 kvm
Totalt primærrom: 48 kvm
Bruksareal:
Leilighet 65 kvm
Primærrom:
2. etasje 48 kvm: Entre, Stue/kjøkken, Soverom, Bad
Sekundærrom:
2. etasje 17 kvm: Innglasset balkong.
I tillegg disponerer boligen en ekstern bod på ca. 4,8 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 26.10.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Det er gitt TG 2 på følgende:
- Overflater gulv på baderom. Misfarging/svertesopp påvist på elastisk flisfuge. Fuger må rengjøres.
- Vannrør på kjøkken da det ikke er montert automatisk lekkasjestopper. Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet
- Overflater gulv i øvrige rom. Det er stedvis merker, riper og noe sprekker i parkettoverflater.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i bygget. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Standard

Velkommen til Jongsåsveien 2E, presentert av Eiendomsmegler Marius Stormfelt v/Krogsveen Sandvika: En fin og innbydende 2-roms leilighet fra 2011 beliggende sentralt i Sandvika. Kort vei til offentlig kommunikasjon og fasiliteter. Det er ca. 8 min gangavstand til Sandvika stasjon, Sandvika Storsenter som tilbyr alt av , kino, kulturhus, bibliotek, kaféer og serveringssteder.
- God planløsning
- Leiligheten ble nymalt 2022
- Moderne og tidsriktig standard
- Innglasset vestvendt balkong på ca. 15 kvm
- Heis
- Garasjeplass i felles garasjeanlegg
- Godt med lagringsplass
- Romslig bod
- Rolig og samtidig sentralt i Sandvika
- Nær sjø- og friluftsområder
- Kort vei til offentlig kommunikasjon
- Kort vei til barnehager og skoler
Entré/gang:
Praktisk entré/gang med plass til garderobeløsning, kommode og knagger. Her er det enkelt å holde det ryddig!
Stue & balkong:
Stuen er leilighetens sentrum og kan møbleres med spise- og sofaseksjon. Fra stuen er det utgang til en meget praktisk og romslig vest-vendt balkong på ca. 15 kvm. Her er det god plass til diverse utemøblement.
Åpen kjøkkenløsning:
Kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning fra byggeår med glatte fronter med ramtre rundt. Heltre eik benkeplate, frittstående kjøl/fryseskap, integrert oppvaskmaskin med stålfront, integrert komfyr, nedfelt induksjonstopp og nedfelt vask i stål. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Bad:
Moderne og tidsriktig baderom fra 2011. Flislagt bad med vegghengt toalett, vegghengt servantskap med heldekkende vask, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Gulvet er flislagt og har vannbåren gulvvarme.
Soverom:
Stort og luftig soverom med god plass til stor dobbeltseng, samt masse skapplass.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer og vannbåren gulvvarme på bad. Felles varmtvann.
Oppvarming fra radiatorer, vannbåren gulvvarme og varmtvann er fjernvarme som er inkludert i fellesutgiftene.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.08.2020. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dokumentnr: 470228, tinglyst 29.06.2009 - Erklæring/avtale om rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Gjelder denne registerenheten med flere.
Dokumentnr: 470241, tinglyst 26.09.2009 - Erklæring/avtale med rett for kommunen til å anlegge og benytte regulert offentlig gang- og sykkelvei. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Gjelder denne registerenheten med flere.
Dokumentnr: 820954, tinglyst 10.10.2011 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Overenskomst om rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av lavspennings kabelanlegg og høyspennings kabelanlegg. Gjelder denne registerenheten med flere.
Dokumentnr: 894482, tinglyst 31.10.2011 - Bestemmelse om parkering/Bestemmelse om bruk av gjesteparkering. Gjelder denne registerenheten med flere.
Dokumentnr: 894516, tinglyst 31.10.2011 - Bestemmelse om parkering. Gjelder denne registerenheten med flere.
Dokumentnr: 894555, tinglyst 31.10.2011 - Best. om adkomstrett. Gjelder denne registerenheten med flere Jongsåsveien 2E.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en herlig beliggenhet i Sandvika i grønne omgivelser, og samtidig et par minutters gange til alt Sandvika sentrum har å by på. I Sandvika finner du fasiliteter som favner alle. Kulturlivet et variert, med Bærum kulturhus i spissen. I tillegg har byen ODEON kino, et barneteater som regnes som et av Norges fremste i sitt slag, samt et av Norges største og mest besøkte bibliotek. Sandvika har også mye bra å by på for den aktivitetslystne. Det finnes flere treningssenter i området, deriblant Sats, Fresh Fitness og Barry's Bootcamp. Ellers er det kort vei til Kalvøya med båthavn og fine strender. Kadettangen med stupebrygge, sandstrender, grøntområder og Tuftepark. Ellers byr Kalvøya på kyststi som vil ta deg med til herlige friområder, idylliske naturreservat og fine parker. Legg gjerne turen til vakre Veritasparken, eller Høvikodden med Henie-Onstad Kunstsenter. Vestmarka grenser mot Sandvika, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter hele året. Ønsker du å spille golf har Ballerud Golfklubb et intimt golfanlegg med høy kvalitet, der alle finner utfordringer på sitt nivå.
Kadettangen, eller Sandvika Fjordpark, har siden 2014 gjennomgått en omfattende forvandling. 22 mål med ny badestrand. I tillegg har området fått et innbydende rekreasjonsområde med park, volleyballbaner, aktivitetsområde med kiosk, lekeplass og en ny festivalplass som skal benyttes til parkering utenom arrangementer.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi, Meny, Coop Extra, Rema 1000 og Spar. For ytterligere servicetilbud har du Sandvika Storsenter et par minutters gange fra boligen, og er et av Norges største kjøpesenter med nesten 200 butikker og spisesteder. Videre byr Sandvika sentrum på shopping og byliv i varierte omgivelser gjennom mange spennende butikker og serveringssteder.
Du har for øvrig også Sandvika Sushi og Dominos Pizza i samme bygg som leiligheten dersom du ønsker et raskt og godt måltid på kort tid.
I nærheten har du et godt tilbud på offentlig kommunikasjon. Nærmeste bussholdeplass ligger kun et par hundre meter unna med ruter mellom Asker og Sandvika, samt Fornebu i rushtiden. Det er heller ikke mange minuttene til Sandvika stasjon hvor du har busstilbud til hele Bærum, mot Asker og Oslo. Her har du også togstasjon med linjer mot Drammen og Oslo, samt Flytoget.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Jongskollen barnehage
- Svingen barnehage
- International Montessori Pre-school
Barneskoler:
- Jong skole
- Evje skole
Ungdomskoler:
- Norges Realf.gymnas
- Bjørnegård skole
- Sandviksbukta skole
Videregående skole:
- Sandvika videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 11 969,9 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det medfølger en garasje-/parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Det er mulig å installere el lader på parkeringsplassen.
Sameiet har gjesteparkeringsplasser. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.
Flere sameiere leier ut parkeringsplasser (leien ligger p.t. på ca 700 kr - 1200 kr pr mnd).

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse (11.716 kvm) og gang-/sykkelvei (252kvm) i henhold til reguleringsplan 2001033 KJØRBO MAGASINLEIR, datert 31.01.2007 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Det bygges i disse dager ny barnehage vest for sameiet.
Det foreligger en reguleringsplan under bakken som gjelder kjørevei og annen veigrunn/teknisk anlegg. Reguleringsplanen heter E16 Kjørbo - Wøyen datert 15.06.2011. Endelig vedtatt arealplan.
Kommuneplaner:
Navn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2017-2035
Arealbruk: miljøkvalitet, estetikk, natur, landskap og grønnstruktur
Ikrafttredelse 04.04.2018
Kommuneplaner under arbeid:
Navn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2035-2040
Status: Planlegging igangsatt
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3.277,- pr. mnd. og inkluderer:
- Fyring og varmtvann (a-konto)
- Kabel-tv
- Internett
- Trappevask
- Kommunale avgifter
- Forretningsfører
- Garasje
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
elger har ikke oversikt over strømforbruket og kjøper må påberegne kostnader for dette per mnd.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett og er inkludert i fellesutgiftene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 076 131,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 874 071,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 0,- pr. 02.11.2022
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 02.11.2022
Det er ingen lån i sameiet pr. 02.11.2022

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.460.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Dusan Radic og Jelena Radic

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Kjørbo Vest sameie, med sameiebrøk 48/13903.
Sameiet består av 191 boligseksjoner og 5 næringsseksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Det blir skiftet filtre på ventilasjonsanlegg en gang i året (normalt vedikehold).
- Gravd opp utenfor oppg. M og lagt ned et dreneringsrør samt utført blikkenslagerarbeid i garasjen etter vanninntrenging.
- Lagt varmekabel på stikkvei over til fortau mot Kiwi.
- Skifte av batterier til branngardinene.
- Utbedring av betongskader, maling og montering av hjørnelister i garasjeanlegg og oppgang A, B og K.
- Varmekabel utenfor dør ved siden av garasjeport U1.
Planlagte påkostninger:
- Det blir skiftet filtre på ventilasjonsanlegg en gang i året (normalt vedikehold).
Det er påvist forekomst av skjeggkre i sameiet. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 40.000,-
Tilrettelegging kr 20.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.250,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 11-0190/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandvika
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR11.22190

Dato

Sist oppdatert: 24. november 2022 kl. 03:05

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.