Gjekstad

Gjekstadveien 53 B

Prisantydning

3 590 000 kr

Omkostninger: 90 972 krTotalpris: 3 680 972 kr
Etasje
3
Byggeår
1991
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
152 m² / 169 m²
Tomteareal
658.2 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Veranda

Pen enebolig med flere uteplasser -nytt kjøkken i 2017 -3 soverom -2 bad -vaskerom -3 stuer

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Enebolig over tre plan i Gjekstadveien 53 B

- 3 soverom
- 2 bad
- vaskerom
- 2 stuer og en romslig loftstue
- nytt flott kjøkken fra 2017 med integrerte hvitevarer med blandt annet dampovn, heltre benkeplate og ekstra bred platetopp på 90 cm.
- flere skjermede og solrike uteplasser
- gode lagringsmuligheter i både innvendige og utvendige boder.
-stor jacuzzi på den ene uteplassen

Velkommen til en hyggelig visning!

Eiendommen

Gjekstadveien 53 B, 3218 SANDEFJORD 
Gårdsnummer 48, bruksnummer 277, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3804

Områdebeskrivelse

Gjekstadveien 53B  ligger i populære omgivelser på Gjekstad med kort avstand til skoler, barnehager, lekeplass samt flere matbutikker. GØIF banen ligger i gangavstand med fotballbaner, ballbinge og klubbhus. I gangavstand finner man flere flotte badeplasser som blant annet Skjellvika, Lahelle eller badebryggen på Sjuvenga. For friluftsinteresserte er det verdt å nevne at det er kyststi rett i nærheten som går helt ut til tuppen av Østerøya. Boligen ligger litt høyt i terrenget med gode solforhold ca. 3 km fra sentrum.

Velkommen til en hyggelig visning!

Veibeskrivelse

Fra Sandefjord sentrum kjøres nordøstover i Kilgata helt frem til rundkjøringen ved Shellstasjonen. Her tar man til venstre, følger Hegnaveien og tar til høyre inn Østerøyveien ved Rema 1000. Deretter første avkjøring til venstre og følger Skaustubakken forbi boligen på høyre side og opp til Maurveien, for deretter å kjøre på gangfeltet tilbake til boligen.

Barnehager og skoler

Gjekstad barneskole og Varden ungdomsskole. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 185 kvm
Totalt bruksareal: 169 kvm
Totalt primærrom: 152 kvm

Primærrom:
Kjeller: 53 kvm: Entre, 2 soverom, stue, vaskerom, bad
1. etasje 75 kvm: Kjøkken, stue, et soverom, bad
2. etasje 24 kvm: Loftstue

Sekundærrom:
Kjeller: 17 kvm: 2 boder

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.11.2019 utført av Hans Petter Olaussen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 658,2 kvm. Tomten er pent opparbeidet med flere fine uteplasser med gode solforhold. Gårdsplassen er asfaltert, noe som gjør vedlikehold og snømåking veldig enkelt.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter i egen asfaltert gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i isolert bindingsverk med liggende tre kledning i 1991. Boligen har saltak med ark som er tekket med dobbeltkrum betongsteien. Vinduene består av to lag isolerglass. Det er bygget flere uteplasser rundt huset. Gårdsplassen er bygget med støttemurer og asfaltert. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Bortsett fra aldersrelaterte forhold gir boligen et godt inntrykk. Takstmann bemerker noen sprekker i konstruksjonen og mindre saltutslag nederst mot gulv i boden samt at det er litt lite fall mot sluk på bad i underetasje. Tilstandsrapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Selger mener og ha observert sporadisk forekomst av sølvkre på bad i under etasjen. Dette er ikke bekreftet av fagkyndige. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.07.2011. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Standard

Velkommen til en delikat enebolig over tre plan i Gjekstadveien. Boligen kan by på 2 bad, 3 soverom, 3 stuer, vaskerom og et flott nytt kjøkken fra 2017. Fra stuen er det utgang til lun og skjermet uteplass. Huset er malt i lyse og moderne farger. 

Nytt flott kjøkken fra 2017 med integrerte hvitevarer med blandt annet dampovn, heltre benkeplate og ekstra bred platetopp på 90 cm. Meget gode lagringsmuligheter samt godt med benkeplass. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Det meste av boligens gulv består at laminat og fliser. Det er varmekabler i gulv i det meste av boligens underetasje og bad i første etasje. På badet i underetasjen er det fliser på gulv og vegger. På badet i første etasje er det montert dusjkabinett, wc og vinylbelegg med varme i gulv. På vaskerommet i underetasjen er det varme i gulv og god plass til vaskemaskin og tørketrommel. 

Velkommen til en hyggelig visning!

Tomten er pent opparbeidet med flere fine uteplasser med gode solforhold.

Oppvarming

Varmekabler i gulv i det meste av underetasje og bad i andre etasje samt peisovn i første og andre etasje. Feier bemerker at det mangler gjennomføringsstuss på ovnsrør. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen
Dagboknr 12, tinglyst 02.01.1979, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning. Gir kommunen rett til å legge ledninger over eiendommen og ha rett til kontroll og vedlikehold av denne.

Dagboknr 7230, tinglyst 21.10.1983, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Kan ikke uten spesiell tillatelse oppføre hus eller byggverk nærmere enn 4 m fra ledninger.

Dagboknr 7780, tinglyst 17.10.1979, type heftelse: Bestemmelse om gjerde. Tidligere bestemmelser om begrensning av oppsetning av gjerde på eiendommen. Overført fra gnr 48, bnr  282, som er slått sammen med denne eiendommen i dag.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Skaustua datert 30.06.1980 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 24.09.2019.

Eiendommen er utsatt for støy fra veitrafikk fra Gjekstadveien. Rød og gul støysone iht. Miljøverndepartements "Retningslinje for behandling av støy i arealplanlegging". Denne er markert med hensynssone i kommuneplanen og framgår av kartløsningen på kommunens hjemmeside under "Temakart til kommuneplanen, støy".

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR22.19299

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 9 180,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. 

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 28.000 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 11.000,-. 
Boligen er tilknyttet Sandefjord Bredbånd som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på 
kr 1.264 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 004 393,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr.  3 615 814,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.680.972,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag fastpris: 27.500,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Visninger: kr 2.500,- alle inkludert
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Henrik Bettum
Eiendomsmeglerfullmektig

Henrik Bettum

Telefon
Mobil 41603938

Lurer du på noe

Henrik svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.