Komplett salgsoppgave

Kornkroken 11

4 290 000 kr
85 m²
2 soverom
Velkommen til Kornkroken 11
Velkommen til Kornkroken 11
Kart
Del
André Ellefsen
Presenteres av
André Ellefsen
Nordkisa
Attraktiv og moderne enebolig i kjede fra 2019 med solrike uteplasser, vinterhage og carport | Barnevennlig boområde!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 290 000 kr
 • Omkostninger
  108 420 kr
 • Totalpris
  4 398 420 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2019
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  85 m²
 • Type
  Enebolig i kjede
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 858 kr
 • Energimerke
  Oransje C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Attraktiv og moderne enebolig i kjede beliggende i et nyere og meget barnevennlig boområde på Nordkisa i Ullensaker kommune. Det er kort vei til barnehager, barneskole, dagligvarebutikk og offentlig kommunikasjon med bussholdestopp noen få minutters gange fra eiendommen. Parkeringsplass i carport samt god oppbevaringsplass i utvendig bod på terrassen.
Boligen er oppført i 2019 og har en arealeffektiv og moderne planløsning. I 1. etasje finner man en romslig gang med gulvvarme og praktisk skyvedørsgarderobe, flislagt bad med gulvvarme og et teknisk rom. Her er det også to gode soverom, hvorav ett har walk-in closet og utgang til terrasse på ca. 9 kvm. I 2. etasje er det tiltalende stue og kjøkken med varme i gulv, integrerte hvitevarer på kjøkken, samt flott vinterhage og terrasse.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kornkroken 11, 2055 NORDKISA
Kommunenummer 3033, gårdsnummer 102, bruksnummer 147, seksjonsnummer 44, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 115 kvm
Totalt primærrom: 85 kvm
Bruksareal:
Enebolig i kjede 115 kvm
Primærrom:
1. etasje 39 kvm: Gang, bad og 2 soverom
2. etasje 46 kvm: Stue og kjøkken
Sekundærrom:
1. etasje 12 kvm: Teknisk rom, garderobe og bod ved carport
2. etasje 18 kvm: Bod og vinterhage på terrasse
Bruksareal for carport - Ikke måleverdig areal på ca. 21 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.09.2022 utført av Agenda Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Etasjeskiller er av trebjelkelag, samt betongplate mot grunn
Bygningen har betonggrunnmur og stripefundamenter av betong under grunnmur. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og liggende bordkledning. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Taktekkingen er av pvc-duk og taket er besiktiget fra bakkenivå. Etasjeskiller er av trebjelkelag, samt betongplate mot grunn.
Boligen har gjennomgående tilstandsgrad 0 og 1 (TG 0 og 1).
Følgende er ikke undersøkt ( TGIU):
Tak og byggegrunn.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Kornkroken 11 er en attraktiv og moderne enebolig i kjede beliggende i et nyere og meget barnevennlig boområde på Nordkisa i Ullensaker kommune. Det er kort vei til barnehager, barneskole, dagligvarebutikk og offentlig kommunikasjon med bussholdestopp noen få minutters gange fra eiendommen. Parkeringsplass i carport samt god oppbevaringsplass i utvendig bod. Boligen er godkjent for 3 soverom, der byggetegning viser inntegnet soverom i del av kjøkkenrom.
Boligen er oppført i 2019 og bærer preg av en gjennomgående god planløsning. Tilhørende carport og utvendig bod med god lagringsplass.
Boligen har adkomst fra asfaltert gårdsplass og platting ved inngangspartiet. Bak inngangsdøren finner man en lys og pen entré med flislagte gulv med varme og lysemalte vegger. Her er det montert en praktisk skyvedørsgarderobe som byr på god plass for å henge fra seg yttertøy.
Fra entreen er det adkomst til pent flislagt bad med gulvvarme. Badet er innredet med vegghengt toalett, dusjhjørne med hengslede dører og innredning med helstøpt vask. Rommet har mekanisk avtrekk.
Tiltalende og romslig stue og kjøkken i åpen løsning, - innbydende og praktisk planløsning. Det er varme i gulv i 2. etasje som byr på lun og god romfølelse. Stuen har god plass for sofa-løsning og TV-benk. Gode vindusflater slipper inn godt med naturlig lys som gir en luftig romfølelse. For kjølige høst- og vinterdager kan man ta i bruk stemningsfull peisovn praktisk plassert midt i rommet. Fra stuen er det utgang til vinterhage som blir en naturlig forlengelse av boligen, og kan nytes hele året. Fra vinterhagen er det videre adkomst til sørvendt terrasse på ca. 12 kvm med fine solforhold.
Pent kjøkken med innredning fra Sigdal i profilerte fronter og heltre benkeplate. Kjøkkenventilator med avtrekk ut. Det er integrerte hvitevarer bestående av stekeovn, induksjonstopp, micro, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Her er det god plass for spisebord og stoler. Delikate moderne fargevalg på veggene.
Boligen har to gode soverom, hvorav det ene soverommet har adkomst til walk-in closet og utgang til terrasse og hageareal. Det andre soverommet passer godt som gjesterom, barnerom eller kontor. For ekstra lagringsplass kan man ta i bruk utvendig bod, teknisk rom i 1. etasje og bod i 2. etasje med adkomst fra vinterhage.
Det er for øvrig balansert ventilasjon og sentralstøvsuger.
- Doble. Lystette plisségardiner på begge soverom fra Markisemannen.
- Enkle plisségardiner på kjøkken og stort stuevindu fra Markisemannen.
- Utvendig screen på stort stuevindu fra Markisemannen.
- Bevegelsessensor på utebelysning i carport og utebod i 1. etg.
- Dimmer på alle takspotter.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisk fyring med varme i gulv i 2. etasje og varmekabler i gulv på bad og deler av gang i 1. etasje. Supplert med vedfyring med vedovn i stue.
Boligen er tilknyttet balansert ventilasjonsanlegg, og har sentralstøvsuger. Varmtvannsbereder på ca. 200 liter.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.03.2019. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Vegg til soverom 3 som er opprinnelig byggetegnet ved kjøkken i 2 etasje, ble ikke satt opp da tidligere selger heller ønsker større kjøkken. Det fraviker derfor noe fra byggetegninger. Se vedlagt original byggetegning i salgsdokumenter. Evt. kontakt megler for mer info.
Det er innglasset på terrassen i 2. etasje med en vinterhage etter oppføring av boligen. Dette er ikke byggemeldt da tidligere selger (som utførte dette) opplyser at kommunen har bekreftet at dette ikke er søkepliktig.
Tidligere eier har montert enkelt tak over verandadør i 2. etasje etter at ferdigattest ble utstedt.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Boligen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr 762540, tinglyst 24.08.2016, type heftelse: Best. om vann/kloakkledn. Erklæring/avtale.
Ullensaker kommune har vederlagsfritt rett til å ha, samt vedlikeholde ledninger og tekniske anlegg over eiendommen, herunder
- føre opp nødvendig kabelskap, føre frem nødvendige kabler for elektrisk kraft og telefon/nett på og over eiendommen
- sette opp stolper for veg/gatenavnskilt og kum anvisere på eiendommen.
- anlegge og vedlikeholde kommunaltekniske anlegg på eiendommen i samsvar med godkjent plan.
- anlegge og vedlikeholde vann og avløpsledninger over eiendommen i samsvar med godkjent plan.
Ullensaker kommune er uten ansvar for skade som måtte oppstå på trær, gjerder, adkomst, bygninger mv. som er anlagt eller plassert på eiendommen på en slik at måte at det er til hinder for drift/vedlikehold/reparasjon av de tekniske anlegg, herunder vedlikehold av veier, samt snørydding.
Det tillates ikke å bygge permanente konstruksjoner over ledninger eller i sone på 4,0 meter til hver side av de hovedledninger som kommunen skal overta, eller foreta aktiviteter som skader ledninger. De samme rettigheter gjelder også for evt. andre eiere/rettighetshavere til slike anlegg som her er beskrevet.
Plikter:
a) Kjøper må dekke sin andel av drift, vedlikehold og evt. reparasjonsutgifter for alle fellesanlegg som for eksempel til interne veier, tekniske anlegg, lys, fellesarealer, lekearealer og spesialområder, samt private felles vann, avløps og evt. andre ledninger på utbyggingsområdet. Kostnader og inntekter forledes ut ifra antall boenheter til enhver tid.
b) Kjøper forplikter seg til å være medlem i egen huseierforening/velforening for hele utbyggingsområdet og rette seg etter deres vedtekter.
c)Alle boliger/bygninger skal ha farger som er i jordfarger, herunder hvit. Tak skal ha grå farge.
d) På området er det byggeplikt til boliger levert av Bolig Partner eller Hellvik Hus.
Denne erklæring er tinglyst på gnr 102 bnr 114 og bnr 102 bnr 121 i Ullensaker kommune og alle fremtidige parseller/seksjoner som blir fradelt fra disse gård - og bruksnummer.
Dagboknr 1080822, tinglyst 22.11.2016, type heftelse: Erklæring/avtale.
Grunneiere har gitt Hafslund nett rettigheter og plikter ved oppføring drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon. Grunneier har ikke rett til oppføring avn noen form for bebyggelse, beplantning eller oppfylling av masse som kan være til skade eller hinde rfor drift og vedlikehold av nettstasjonen med tilhørende kabelanlegg. Det må innhentes skriftlig tillatelse av Netteier for å iverksette byggetiltak nærmere nettstasjonen enn 5 meter. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om bebyggelse. Bestemmelse om beplantning.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Boligen kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn i året er ikke tillatt. Seksjonseier plikter å på forhånd melde bruker og bruksoverlatingens varighet til styret.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Nordkisa - ett sted i vekst!
Kornkroken 11 ligger i ett meget barnevennlig og rolig område på Nordkisa i Ullensaker kommune med kort vei til dagligvarebutikk. Området består av villa og småhusbebyggelse, med gangavstand til Nordkisa skole, idrettsanlegg, barnehage og nærbutikk. Eiendommen ligger i et område med kort vei til friluftsområder, og det er aktive idrettsmiljø innen flere grener i kommunen. For tur - og skientusiaster er det gode muligheter på Hovinfjellet som ligger kun ca. 10. min kjøring med bil i fra eiendommen, og det er fine badeplasser ved Hersjøen og Nordbytjernet(Jessheim). Jessheim by som ligger kun ca 12 min. kjøretur med bil i fra boligen, har ett rikt servicetilbud med blant annet kino, kulturhus og ett stort bysenter med over 140 butikker.
Nærmeste tog-stasjon er Hauserseter som ligger kun ca. 4,4 km i fra boligen - godt tilrettelagt for pendlere til Oslo. Kort vei til bussholdestopp med avgang mot Jessheim og Gardermoen med videre forbindelser.
Avstand med bil:
Lillestrøm, 35,5 km - ca. 26 min.
Gardermoen, 14,7 - ca. 12 min.
Oslo sentrum, 52,7 - ca. 37 min.
Hurdal Skisenter, 41,4 km - ca. 39 min.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 214,5 kvm. Tomten består av asfaltert gårdsplass, markterrasse i 1. etasje på ca. 9 kvm og en pen opparbeidet hage rammet inn av hekk. God boltreplass for familien!

Parkering

Det er tilhørende parkeringsplass i carport. Øvrig parkering etter sameiets bestemmelser og gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse henhold til reguleringsplan for "B1 og B2 Nordkisa" med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 03.11.2014.
Avsatt i kommuneplanen vedtatt 23.03.2021 til boligbebyggelse - nåværende.
Eiendommen grenser inntil reguleringsplan for "Nordkisa" vedtatt 29.10.1990.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 10 834,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Fellesutgiftene er kr 1 858,- pr. mnd. og inkluderer: Bygningsforsikring, forretningsførsel, kabel-tv/bredbånd, generelt drift og vedlikehold av sameiet m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Det er pliktig medlemskap i Kisamoen Huseierforening (org. 920525970). Medlemskontingenten er for tiden på kr 500,- per kvartal og faktureres beboer direkte fra velforeningen.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 887 963,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 196 666,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 14 883,- pr. 31.12.2021.
Det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.398.420,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Christin Danielsen og Kai Danielsen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Kisamoen Boligsameie, med sameiebrøk 120/4708.
Sameiet består av 49 boligseksjoner fordelt på tre 4-mannsboliger, fire 6-mannsboliger, 13 kjedede boliger i tre rekker samt 8 carportbygninger i rekker.
Forretningsfører er BORI Boligbyggelag, tlf. 63 89 02 00.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
Foretatt påkostninger de senere år: Generelt vedlikehold.
Planlagte påkostninger: Generelt vedlikehold.
Sameiet driver med vedlikehold av fellesanlegg og maling.
Styret opplyser at det er nylig lagt inn vedtekt om vasking og bruk av høytrykksspyling i garasje/utenfor huset. Det må ikke påføres såpe og andre ting som kan skade husene. Ikke lov med vasking inne i garasje.
Ordensreglement i sameiet må følges.
Fra Husordensregler:
Seksjonseiere skal søke styret om adgang til å gjøre inngrep eller omgjøringer i yttervegg/utearealer som å sette opp markiser, plattinger, levegger, parabolantenne, varmepumpe, gjerde og hekker.
Beboerne skal sørge for:
- at boligen er til enhver tid er i forskriftmessig stand etter de forskrifter som gjelder for sameier.
- at fasader blir holdt rene og evt. vaske fasade ved behov. Minimum annethvert år.
- at snø og is måkes fra balkong om vinter.
- at rekkverk og håndlist samt platt på balkong holdes vedlike og evt. males etter behov.
Beboere med flere biler som må benytte gjesteparkering for bil nr. 2 kan leie plass med å søke styret om dette.
Det er ikke lov med kull grill på veranda.
Video overvåkning på egen eiendom er lov men skal til enhver tid være i henhold til Datatilsynets regler.
Fra vedtekter:
Eiendommen skal til enhver tid være forsikret. Sameiet skal ha felles bygningsforsikring. Styret er ansvarlig for at denne til enhver tid er gyldig. Den enkelte seksjonseier må selv forsikre det som ikke er dekket av sameiets forsikring. Den enkelte seksjonseier skal alltid ha egen innbo- og løsøreforsikring.
Det er tinglyst pliktig medlemskap i velforening.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 40.000,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0185/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.22185

Dato

Sist oppdatert: 13. mars 2023 kl. 11:53

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.