Komplett salgsoppgave

Martin Larsens vei 17

5 190 000 kr
146 m²
4 soverom
Martin Larsens vei 17 - presentert av Krogsveen AS v/Andreas S. Bjønnes
Martin Larsens vei 17 - presentert av Krogsveen AS v/Andreas S. Bjønnes
Kart
Del
Andreas S. Bjønnes
Presenteres av
Andreas S. Bjønnes
Framnes
Meget innholdsrik og velholdt enebolig med hybel i populært og barnevennlig område - 3 bad - 2 kjøkken - garasje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 190 000 kr
 • Omkostninger
  130 920 kr
 • Totalpris
  5 320 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1946
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  146 m²
 • Bruksareal
  176 m²
 • Tomteareal
  433,9 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Boligen har en solrik og meget barnevennlig beliggenhet med innbydende hage og fine uteområder. Deler av tomten er godt skjermet fra veien og omkranset med hekk/gjerdet. Her bor du med kort vei til flere fantastisk lekeplasser, ballsletter, flotte turområder, butikker og barnehager. Trygg og kort skolevei frem til Framnes barneskole.
Boligen er meget innholdsrik med utleie mulighet og fremstår som lys, moderne og velholdt. I perioden 2012-13 ble det lagt nytt tak, etterisolert med ny kledning og byttet flere vinduer. I tillegg er det utført flere oppgraderinger og påkostninger de siste årene. Bad i kjeller samt kombinert vaskerom/bad i er fra 2021, nytt kjøkken i 1. etasje ble montert i 2021 og ny terrasse mot vest ble oppført i 2022. Deler av det elektriskanlegget er oppdraget i 2012-21.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Martin Larsens vei 17, 3222 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 112, bruksnummer 524, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 176 kvm
Totalt primærrom: 146 kvm
Bruksareal:
Boligen 146 kvm
Garasje 30 kvm
Primærrom:
Boligen:
Kjeller: 43 kvm: Gang, to bad, kjøkken og stue/soverom.
1. etasje 51 kvm: Gang, wc, kjøkken, stue og spisestue.
2. etasje 52 kvm: Gang, bad og tre soverom.
Sekundærrom:
Garasje og bod: 30 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.10.2022 utført av Anticimex AS v/Jarle Dalen Myrengen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i mur/betongkonstruksjoner. Yttervegger, etasjeskiller og tak er i trekonstruksjoner. Fasade med liggende kledning. Saltak er tekket med betongtakstein. Vinduer i 2-lags glass hovedsakelig fra 2012. Kjøkkenvinduer fra 2021. Koblede kjellervinduer fra byggeår. Rømningsvindu i kjeller er fra ukjent årstall. Balkongdør fra 2012. Ytterdører fra 2022 og 2016. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
* På bad i 2. etasje er det funnet misfarging/svertesopp på fuge mellom våtromsplater og aluminiums list. Videre kan det ikke verifiseres at det er lagt silikon i plateskjøter på vegg. Det er stedvis motfall til sluket i dusjsonen. Tg2.
* På bad i kjeller mangler det ventilasjonsspalte i dør/terskel. Underkant av veggplatene er ikke montert iht. monteringsanvisning. Videre mangler silikon mellom plate og aluminiums list. Tg2. Tettedetaljer ved rørgjennomføringer under servant er utilfredsstillende og bør utbedres. Det er ikke fall på gulvet eller lokalfall i dusjsonen. Tg2.
* Bad/kombinert vaskerom i kjeller har mindre lokalfall i dusjsonen enn hva som ideelt anbefales. På begge bad i kjelleren er det ikke utført hulltaking/fuktmåling grunnet våtsonens plassering mot murvegg/yttervegg. Selger har lagt belegg, plater på vegger og nytt tak ved egeninnsats på begge bad.
* Toalettrom mangler ventilasjonsspalte i dør/terskel. Mekanisk avtrekk bør etableres. Selger opplyser at avløpsrør fra vask er underdimensjonert. Tg2.
* Komfyrvakt på kjøkken i kjeller bør monteres.
* Parkettgulv i 2. etasje bærer stedvis preg av slitasje, tg2.
* Det er funnet sprekk i overgang peis/brannmur. Tg2.
* Innvendige trapper er ikke i henholdt til dagens krav, tg2.
* Det er noen skjevheter i gulv i 2. etasje. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til ca. 15 mm, tg2.
* Kjellervinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling, tg2.
* Stedvis riss/sprekker er observert på grunnmur, tg2.
* Det er noen steder lite terrengfall vekk fra grunnmuren og vorteplast bære stedvis preg av slitasje/skader. Tg2.
* Det foretatt en forenklet og overordnet vurdering av tilstanden til garasjen/bod. Det er relativt høy slitasjegrad, tg2.
* Legging av nytt tak, ny kledning, etterisolering og montering av vinduer i 1. og 2. etasje samt bygging av terrassen er utført ved egeninnsats.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om punktene nevnt over. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Enebolig i attraktivt og meget barnevennlig område. Boligen er innholdsrik med en god planløsning. Innvendige overflater er malt i delikate og tidsriktige fargevalg. Gulv har blant annet laminat, parkett og belegg. Lys og pent stue ligger med tilknytning til kjøkkenet. Kjøkkenet i 1. etasje ble oppusset i 2021. Innredningen er lys og moderne med slette fronter og eksklusiv benkeplate i stein. Tilsvare steinplate er også monter som backsplash. Kjøkkenet er godt utnyttet og har rikelig med benkeplass og skuffer. Det er lagt fokus på praktiske detaljer som sokkelskuffer og skjulte/integrerte stikkontakter i benkeplaten. I tak er det montert downlights. Av hvitevarer er det montert lekker platetopp med ventilator, to komfyrer (den ene med mikroovn funksjon) og oppvaskmaskin. Frittstående amerikanskkjøleskap. Det er kun de nevnte hvitevarene på kjøkken som følger med. Hvitevarene på kjøkken i 1. etasje er fra 2021, kjøleskap er fra 2016. Kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.
Bad i boligens 2. etasje er fra cirka 2004, men ble oppgradert i 2017 med nye våtromsplater på vegger. Av utstyr er det montert pen baderomsinnredning med heldekkende servant, skap med speil, toalett og dusjnisje med glassvegg/skyvedør. Praktisk kombinert bad/vaskerom i kjelleren er fra 2021 og har belegg på gulv og baderomsplater på vegger. Her er det montert moderne innredning med slette fronter og heldekkende servant, speil med integrert belysning. Videre er det dusjhjørne med innfellbare glassdører, badekar og vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin. Det er varmekabler i gulv. I 1. etasje finnes det eget toalettrom.
Deler av kjelleren er i dag innredet som hybel, med eget kjøkken i åpen løsning mot stuen og eget bad. Kjøkkenet har en lys innredning med profilerte fronter og benkeplate i stein. Tilsvarende steinplate er montert mellom overskap og benkeplate som backsplash. Det er nisje for komfyr og kjøleskap. Bad med tilknytning til denne delen er fra 2021 og har belegg på gulv med varmekabler. Vegger har baderomsplater. Det er montert servantskap med slett front, vegghengt toalett, dusjhjørne med glassvegg og opplegg for vaskemaskin.
Boligen har egen garasje med tilliggende bod med gode lagringsmuligheter.
Kort oppsummert:
* Bad i 2. etasje er fra ca. 2004. Våtromsplater på vegger er fra 2017.
* Bad i kjeller er fra 2021 (avløpsrør fra 2020).
* Bad/kombinert vaskerom i kjeller er fra 2021.
* Kjøkken i 1. etasje fra 2021.
* Varmtvannsbereder fra 2021.
* Det elektriske anlegget er fra forskjellige årstall, men ble oppgradert fra 2012-2021. Innmat i sikringsskap i 2. etasje er fra 2020/2021. Sikringsskap med
automatsikringer plassert i gang i kjeller og i gang 2. etasje.
* I 2012 ble utvendig kledning byttet, og det ble etterisolert.
* Vinduer i 2-lags glass hovedsakelig fra 2012. Kjøkkenvinduer er fra 2021. Koblede kjellervinduer fra byggeår. Rømningsvindu i kjeller fra ukjent årstall. Balkongdør er fra 2012. Ytterdører fra 2022 og 2016.
* Taktekking er fra år 2013.
* Drenering opplyses av tidligere eier å være fra ca. 2002-2004.
* Frittstående garasje med bod, på til sammen ca. 30 kvm.
* Vestvendt terrasse på ca. 40 kvm fra 2022.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Følgende medfølger ikke: Garderobeskap på soverom, hageslangetrommel, taklampe i stue, veggfeste til tv. vegghengt skjent i stuen og drivhus samt huskestativ.

Oppvarming

Varmepumpe og peisovn i stuen. Varmekabler på bad i kjeller, vaskerom kombinert bad og i stue/kjøkken i kjeller. Ellers vanlig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Sandefjord kommune v/feier opplyser at fugene I skorsteinen begynner å bli dårlige. Skorsteinen bør rehabiliteres. Videre opplyser selger at ved bruk av ventilator på kjøkken kommer det noen ganger røyklukt fra peisen i stuen (ved fyring). Kjøper overtar ansvaret for nevnte forhold.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen knytter til opprinnelig byggeår. Disse dokumentene foreligger ikke i kommunens arkiver. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet. Boligens planløsning i 1. og 2. etasje er endret siden byggeår sette i forhold til byggetegninger. Garasjen er oppført i henhold til tegninger datert 1984, men er trolig tilbygget med bod i senere tid. Tilbygget bod er ikke søkt/godkjent. Det foreligger ferdigattest for terrassen mot vest bygget i år, datert 18.10.2022. Det foreligger også ferdigattest datert 04.11.2022 for bruksendring av kjelleretasje fra tilleggsdel til hoveddel med intern forbindelse. Bruksendringen innebærer to forskjellige bad, kjøkken, og kombinert stue/soverom. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen. Dagboknr 666258, tinglyst 06.09.2010, brestemmelse om bebyggelse: Eier av Martin Larsens vei 17 (denne boligen) samtykker i at boden (påbygg hus) til gnr. 112, bnr. 258 (Martin Larsens vei 17 b) blir oppført med en avstand fra på 1,5m fra tomtegrensen. Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelse/servitutt.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens kjelleretasje som er innredet som en hybel er lovlig for beboelse, men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Martin Larsens vei 17! Boligen har en solrik og meget barnevennlig beliggenhet i en stille og rolig gate. Framnes er et populært boligområde cirka 3 km fra Sandefjord sentrum. Her er det kort vei til fantastisk lekeplass, samt nærhet til barnehager og Skagerak internasjonale skole. Framnes barneskole ligger i nærområde, så her blir ikke skoleveien lang. Det er et mangfold med lekeplasser og ballsletter for store og små i nærområdet. Innenfor gangavstand ligger matbutikk, samt treningssenter. Nærområdet er veletablert og her bor du med behagelig avstand til både skoler, barnehager, lekeplasser, fotballbane/ballslette, flotte turområder, samt sjø og bryggeanlegg. Innenfor kort gange finner du også populære Asnes med små sydvendte sandstrender, fine svaberg og en gresslette. Vesterøya er kjent for sine flotte badestrender (Langeby, Vøra og Tangen) der en finner en langgrunn og barnevennlig badestrand samt slette fjell og fine stupeplasser. Alle byens fasiliteter ligger ca. 30 minutters gange unna, perfekt for en bytur eller middag på en av byens restauranter. Velkommen til en hyggelig visning!

Adkomst

Fra sentrum kjøre du ut Kilgata og videre inn på Vesterøyveien og Framnesveien. Ta så Martin Larsens vei inn til venstre og boligen ligger på venstre side etter cirka 280 meter. Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kort vei til Framnes barneskole, samt flere barnehager i området. Kort gange til Skagerak internasjonale skole. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 433,9 kvm som er pent opparbeidet med noe busker og større arealer med gressplen rundt boligen. Tomten er inngjerdet og noe omkranset med hekk. Mot vest ligger deler av hagen godt skjermet og tilbaketrukket fra veien, så alt ligger til rette for at de små kan leke trygt i gode omgivelser. På denne siden av boligen, mot vest er det bygget stor og solrik terrasse. Terrassen ble oppført i 2022 og er på cirka 40 kvm. Her er det rikelig med plass til hagemøbler og du sitter lunt og skjermet til. Perfekt for sene og varme sommerkvelder. Hagen har også sandkasse til de minste. For øvrige er det opparbeidet gruslagt gårdsplass med gode parkeringsmuligheter.

Parkering

Parkering i egen gruslagt gårdsplass og garasje. Det medfølger fastmontert lader for EL-bil.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 24.09.2019 avsatt til boligbebyggelse. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Videre opplyser Sandefjord kommune om at de for tiden pågår reguleringsarbeid for Rødsåsen (gbnr. 112/17 med flere). Planområdet omfatter et areal på ca. 113 daa og legger til rette for boligbygging og videreføring av eksisterende friluftsarealer. Det legges opp til et utbyggingspotensiale på ca. 48 nye boliger, fordelt på fire områder. Areal inntil byggeområdene foreslås regulert til felles leke- og uteoppholdsareal. Resterende deler av selve Rødsåsen foreslås opprettholdt som LNF-område i tråd med kommuneplanens arealdel. Kyststi og gangforbindelser gjennom planområdet skal ivaretas. Planlagte boligområder vil ha adkomst fra både vestsiden (Framnesveien), og fra østsiden (Vesterøyveien).

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 12 722,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 27.500 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8.790,-
Boligen er tilknyttet Sandefjord bredbånd som leverandør av tv/internett og har avgift på kr 1.290,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 041 819,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 750 548,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.320.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lars Marius Johansen og Malin Løvstad

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen,
Minimumsvederlag: kr 40.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0316/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.22316

Dato

Sist oppdatert: 21. november 2022 kl. 11:18

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.