Prosjekt

Bernt Knudsens vei 23B

11 200 000 – 11 500 000 kr
114,5 – 118 m²
Illustrasjonsfoto av fasader med inngangsparti og innkjøring til garasjen - Felles adkomstvei
Illustrasjonsfoto av fasader med inngangsparti og innkjøring til garasjen - Felles adkomstvei
Trond Ødegård
Presenteres av
Trond Ødegård
Nordstrand/Bekkelaget
3 prosjekterte rekkehus i solrike og rolige omgivelser. Husene har garasje og solrike uteplasser. Barnevennlig. 2 solgt.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  11 200 000 – 11 500 000 kr
 • Omkostninger
  76 342 kr
 • Totalpris
  11 276 342 – 11 576 342 kr
 • Primærrom
  114,5 – 118 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eierseksjon

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Boliger

Type
P-Rom
Pris
118,5 m²11,2 MNOK
114,5 m²11,5 MNOK
11,5 MNOK

Beskrivelse

Kort om prosjektet

3 rekkehus under oppføring i Bernt Knudsens vei. En attraktiv villavei som strekker seg fra Raschs vei i Nord og sydover til Sigurd Johannesens vei i syd. Nr. 23B ligger på "Bekkelagssiden" av Bernt Knudsens vei. Byggherre er Nord West Eiendom AS, som står bak flere prosjekter i området.
Byggearbeidene vil bli igangsatt i løpet av våren og vi forventer ferdigstillelse i løpet av 1. kvartal 2022.
Boligene er gjennomtenkt og godt tilpasset både tomten og området rundt. Arealeffektivt, med gode planløsninger og muligheter for individuelle tilpasninger.
Kjøkkeninnredningen leveres fra kvalitetsleverandøren Sigdal. Sigdal er et av Norges mest anerkjente kjøkkenmerker. Med sterkt fokus på teknologi, design og håndverk har Sigdal levert kjøkken til det norske folk i over 60 år. Kjøper velger selv innredning innenfor en ramme på kr. 150 000,- inkl. mva og montering.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bernt Knudsens vei 23B, 1176 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 158, bruksnummer 623, ideell andel 1/1

Oppvarming

Boligene blir elektrisk oppvarmet med gulvvarme i bad/wc/entre/bod med termostat og gulvføler. Øvrige rom blir oppvarmet med panelovner.
Det leveres peisovn, med utvendig pipe, av typen Contura 556 med klar glassplate på gulv fra Varmefag, eller Curve 100 med klar glassplate på gulv fra Varmefag. Det er opp til selger å bestemme hvilken modell som leveres som standard, da det henger sammen med hvilket pipesystem som skal benyttes. Pipa blir synlig bak peisovnen i 2. etg. Peisovnen plasseres i henhold til plantegning i 2. etg.

Ferdigattest/brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtagelse. Det er selgers plikt å fremskaffe ferdigattest på eiendommen. Kjøper gjøres oppmerksom på at ferdigattest kan bli å foreligge en tid etter overtagelse (avhengig av f.eks. årstid og ferdigstillelse av utomhusareal), og at dette ikke skal være til hinder for selgers oppgjør ved overtagelsestidspunkt.
Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr. 2705, tinglyst 09.03.1961:
Bernt Knudsens vei 23 C har bruksrett til kjørbar adkomstvei over eiendommen.
Dagboknr. 1246, tinglyst 30.01.1962:
Melding skal sendes før det påbegynnes arbeid ved vann -og kloakkanlegget på eiendommen. Kommunen har rett til å inspisere eiendommens ledningsanlegg. Dersom kommunen krever det, skal eiendommen sløyfe det godkjente private renseanlegget for eiendommens spillvann, føre avløpet direkte til offentlig kloakk og betale den fastsatte avgift. Kommunen har ikke noe ansvar for private ledninger og eier er ansvarlig for skader på offentlig ledningsnett som følge av at avløpet inneholder skadelige væsker eller stoffer. Eier er ansvarlig for at taknedløp o.l. ikke tildekkes. Eier er ansvarlig for å holde eiendommens ledningsnett i forskriftsmessig stand.
Dagboknr. 2081, tinglyst 19.02.1962:
Bernt Knudsens vei godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde. Dersom kommunen forlanger det, plikter eier å vederlagsfritt avstå nødvendig veigrunn, samt opparbeide vei opp til regulert bredde til og langs tomta. Gjerde skal settes opp etter områdets bestemmelser.
Dagboknr. 11007, tinglyst 08.09.1962:
Eier av gnr. 158, bnr. 623 gir gnr. 158, bnr. 65 rett til å føre vann -og avløpsledninger over eiendommen i lukket grøft. Fremtidige feil som måtte bli på ledningene skal utbedres mot at terrenget settes i stand og eventuelle skader erstattes.
Dagboknr. 388117, tinglyst 06.04.2021:
Plikt til vederlagsfri opparbeidelse av vei samt avståelse av veigrunn til Oslo kommune ved eventuell utvidelse.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges slik at eventuelle nødvendige radontiltak gjennomføres iht. den byggtekniske forskrift som gjelder for prosjektet.

Diverse

Boligene har gjennomtenkte, arealeffektive planløsninger og boligene er godt tilpasset tomten. Kjøper gis anledning til å foreta individuelle tilpasninger på valg av innredninger og materialvalg som fliser, parkett, baderomsinnredninger, kjøkken, trapp og lignende.
Som standard leveres det 1 stavs eikeparkett med hvit mattlakk av typen Parador Eik Living fra Parkett & Gulv AS. Videre leveres det dører fra Harmonie av typen slett (formpresset) i standard hvit (S0502 – Y). Det leveres malte fotlister og gerikter til dørene, også de i standard hvit (S0502 – Y). Det leveres listefritt i overgang mellom vegg og tak. Vinduene er svarte og leveres uten beslistning, men med gips inn mot karmen. Ytterdøren leveres fra Harmonie av typen Ina med 3 glass i svart utførelse. Verandadøren inn til kjellerstuen blir en glassdør.
Trappen er av typen «Fauna» fra Hagen Treindustri AS og kommer med eik i trinn med hvit lasur, hvite vanger, spiler, stolper og håndløpere.
Flisene kan velges fritt hos Fagflis (i Ole Deviks vei). Det er satt av kr 550, inkl mva/kvm. Som standard er flislagte gulv på bad, entre, wc og bod. På badet blir det selvfølgelig også flislagte vegger.
Badet og wc leveres med flott innredning fra Vikingbad og vegghengte toaletter. I boden plasseres det en 300 l varmtvannsbereder. Siden det er et nytt hus, blir det også montert waterguard vannstopper.
Det er beregnet 14 downlights i huset, som monteres i entre, på kjøkkenet og på badet. Det leveres varmekabler på alle rom der det benyttes fliser på gulvet. De øvrige rommene blir varmet opp med panelovner av typen Glamox TPA/TLO. Det leveres trådløs ringeklokke, 2 utelamper av typen Redy – x1 small i sort og 2 tv/datapunkter med ferdigtrukket kabler inne i huset.
Kjøkkenet leveres fra Studio Sigdal på Skøyen. Her kan det velges fritt i deres sortiment innenfor en totalsum på kr 150.000,- inkl mva (inkl montering). Det kan også tilbys en ordning, for de som ønsker å benytte en annen kjøkkenleverandør, hvor kjøkkenet kan trekkes ut av leveransen. Kjøper må da kjøpe kjøkkenet fra den ønskede leverandøren (med montering derfra) og vil få tilgang i byggeperioden til å montere kjøkkenet. Rammen for kjøkkenleveransen på kr 150.000,- vil gis som fradrag i sluttoppgjøret når boligen skal overtas.
For øvrig kan det nevnes at følgende inngår i leveransen:
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinner
- Peis av typen Contura 556 fra Varmefag eller Curve 100 fra Peisselskabet AS.
- Frostfri utekran
- Valg av farger på vegger (se begrensninger i byggebeskrivelsen)
- Planert hage med matjord
- Bilheis i garasje (i huskroppen)
Viser for øvrig til «Byggebeskrivelsen» som beskriver ytterligere detaljer, muligheter og begrensninger ved leveransen.»

Generell orientering om areal og innhold

Prosjektets arelaer:
HUS 1:
Bruksareal ca. 137 kvm.
P-rom: ca. 114,5 kvm.
Følgende rom vil inngå i prosjektets primærrom:
1. Etg.: Entré wc og tv-stue/soverom.
2 Etg.: Stue og kjøkken.
3. Etg.: Gang, 3 soverom og bad.
Følgende rom vil inngå i prosjektets sekundærrom:
1. Etg.: Bod og garasje.
HUS 2:
Bruksareal ca. 141 kvm.
P-rom ca. 118,5 kvm.
Følgende rom vil inngå i prosjektets primærrom:
1. Etg.: Entré wc og tv-stue/soverom.
2. Etg.: Stue og kjøkken
3. Etg.: Gang, 3 soverom og bad.
Følgende rom vil inngå i prosjektets sekundærrom:
1. Etg.: Bod og garasje.
Arealene er beregnet etter Norsk Standard 3940. BRA-arealet angir boarealet inklusive innvendig bod og garasje. P-rom arealet angir leilighetens bruksareal av primærdel. De oppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som ca. areal. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn markedsført areal.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger solrikt til i et attraktivt, veletablert og særdeles barnevennlig villaområde på Nordstrand. Stille og rolig boligområde med lite gjennomgangstrafikk. Området utmerker seg som et godt bomiljø med mye barn og kort vei til barnehager, skoler, offentlig kommunikasjon og servicetilbud på bl.a. Sæter, Holtet og Lambertseter. Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino. På Holtet finner man bl.a. den populære delikatessebutikken Jacobs, mens man på Sæter Torg finner bl.a. stor Meny og Rema 1000 butikk, flere spisesteder som Samson Bakeri med pizza bakt i steinovn, Norlaks og Egon, kaffebarer som kaffebrenneriet og Joe & The Juice, samt flere kles- og interiørbutikker, Beth´s beauty, frisør, bokhandel, apotek og blomsterbutikk.
Kort vei til buss i Oberst Rodes vei, samt få minutters gange til T-bane fra Lambertseter og trikk fra Kastellet.
(Vennligst se www.ruter.no for rutetider).
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. gangavstand til flotte tur- og rekreasjonsområder i Østmarka og på Ekebergsletta. Ekebergsletta kan også tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, skulpturpark og Ekebergrestauranten m.m.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
KFUM på Ekebergsletta med fotballbane med kunstgress. KFUM har etstort miljø for fotball i for barn i alle aldre.
Nordstrand IF på 'Niffen' med håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre. Ny hall ble ferdigstilt i 2018.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Bekkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball m.m. Anlegg på sportsplassen samt Ekeberghallen.
Bekkelaget Tennisklubb (BTK) med anlegg innerst i Jomfrubråtveien.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall.
Områdets lokale alpinbakker, Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: SATS på Lambertseter, BestHelse på Holtet og Evo på Sæter.
Eiendommen ligger også i nærheten av fjorden, med flere hyggelige badestrender, som bla. Ulvøya, Nordstrand bad og Katten.

Fellesareal/utomhus/infrastruktur

Eiet tomt på 821 kvm for sameiet. Selger tar dog forbehold om mindre avvik i tomtens størrelse og endelige grenser inntil oppmålingsforretning er gjennomført.
Hver seksjon får vedtektsfestet bruksrett på tomt i naturlig tilknytning til boligene (se vedtekter med tilhørende utomhusplan)
Tomten leveres med felles bilveier og område ved inngangsparti med grus. Øvrige utvendige arbeider (som for eks. hekk, planter, gress, støttemurer, lekeapparater) er ikke inkl. så fremt ikke dette er konkret angitt. Det tas forbehold om at tekniske innretninger (som for eks. kumlokk, stoppekraner, eltavler, annet) kan bli plassert på tomta til den enkelte bolig.
Overvann og vann fra takrenner dreneres til terreng.
Det etableres en standplass for søppelkasser ved innkjøringen til eiendommen. Standplass leveres med grus. Det vil også legges ulike trekkerrør for strøm og annen infrastruktur. Det må derfor ikke graves på tomt/hage uten å sjekke hvor dette er plassert.
Situasjonskartet og utomhusplan viser plassering av bygninger, veier og biloppstillingsplasser.

Garasje/parkering

Seksjonene har 2 parkeringsplasser hver i bilheis som er plassert i henhold til tegninger. Det leveres innvendig leddport eller utvendig rulleport i svart farge. Garasjeporten leveres med to stk fjernkontroller. Bilheisen betjenes med nøkkel og bryter på utsiden av garasjen.

Vei, vann og avløp

Eiendommene har adkomst via privat vei.
Felles innkjørsel med eiendommen mot vest Bernt Knudsens vei 23C.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningene.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Det foreligger ingen eksakt oversikt over faste, løpende kostnader. Når sameiet er etablert, blir det opp til sameiet å vedta om man skal betale fellesutgifter, eller om seksjonene selv betaler sine egne kostnader tilknyttet seksjonen (kommunale avgifter, bygningsforsikring, kabel-tv osv.). Hvor store evt. felleskostnader blir, avhenger av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer.
Dersom sameiet vedtar månedlige felleskostnader, er denne kostnaden stipulert til ca. kr 2.000,- pr. måned (inkluderer da bl.a. kommunale avgifter og bygningsforsikring). Det tas forbehold om evt. sameiets endelige fastsettelse av felleskostnadene.
I tillegg til fellesutgifter må sameierne dekke egne kostnader til strøm, forsikring og kabel-tv/ bredband. Det leveres 50 mm trekkrør for tv – og bredbandskabler fra tilknytningspunkt i veien og inn til huset. Kjøper må selv
bekoste tilknytningen av tv- og data kabler fra kabelleverandør i forbindelse med bestilling av ønsket abonnement hos den aktuelle leverandøren. Det er kabelleverandøren som da trekker kablene inn til huset.
Iht. SSB er gjennomsnittlig strømforbruk for eneboliger ca. 22.000 kWh. Kostnadene til strøm vil variere avhengig av antall medlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.
Kommunale avgifter utgjør normalt ca. kr. 12.000,- pr. år. pr. seksjon for tilsvarende boliger. Et normalt nivå på forsikring er ca. kr. 10.000,- pr. år pr. seksjon, men vil avhenge av hva forsikringen skal dekke, egne fordelsavtaler etc.
Oslo kommune har innført eiendomsskatt fra og med 2016. Skattesatsen for 2020 er fastsatt til 3 ‰ og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst hva eiendomsskatten utgjør, men basert på eiendommens verdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret eller megler for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2019 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2020 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

1) Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 3.000.000,- pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 75.000,- pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2) Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 757,- pr. stk.
4) Total kjøpesum for hver bolig inkl. omkostninger fremkommer av prislisten.
HUS 1: kr. 11.500.000,- + omk.
HUS 2: kr. 11.200.000,- + omk.
HUS 3: Solgt!

Annen viktig informasjon

Eier

Nord West Eiendom AS

Vedtekter/Husordensregler

Det er utarbeidet vedtekter for sameiet og som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Ferdigstillelse antas å bli innen utgangen av 1. kvartal i 2022
Endelig overtakelsesdato vil bli gitt med minst 7 dagers varsel, jfr. bufl. § 15 første ledd.
Selgeren skal informere kjøperen dersom det kan påregnes endringer i forhold til den planlagte perioden for overtakelse, herunder som følge av endrings- eller tilleggsarbeider bestilt av kjøperen.
Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. I tilfeller hvor det overleveres på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse, vil ferdigattest bli rekvirert av selger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider, herunder utstedelse av ferdigattest. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Forbehold fra utbygger

Se eget vedlegg til byggebeskrivelse samt pkt. forbehold i kjøpekontrakten.
Øvrige forbehold :
Selger forbeholder seg retten til å endre prisene for usolgte enheter uten forutgående varsel. Prislisten kan derfor bli erstattet av en senere utgave.
Boligen(e) selges på prosjekteringsstadiet og selger forbeholder seg derfor retten til uten forutgående varsel å gjøre mindre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige for gjennomføringen av prosjektet.
Vindusplasseringen i den enkelte bolig kan avvike noe fra tegninger og skisser i salgsmateriellet.
Det gjøres oppmerksom på at føringsveier for VVS installasjoner, ventilasjon ikke er inntegnet. Påforing/innkassing på vegger/ himlinger kan forekomme og rommenes utforming kan bli noe endret som følge av dette.
I nyoppførte boliger forventes i noen grad svinn og krymping av materialer. Selger er ikke ansvarlig for slike forhold.
Det kan forekomme mindre avvik i tomtens størrelse hva gjelder eksklusiv bruksrett til fellesarealer.
Ovennevnte endringer/avvik gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.
Det gjøres oppmerksom på at tegninger, planer, skisser og bilder i salgsoppgaven kun er av illustrativ karakter og kan inneholde innredning og tilbehør mv. som ikke inngår i avtalen. Opplysninger gitt i leveransebeskrivelsen er gjeldende.

Salgsbetingelser og kjøpstilbud

Eiendommen(e) selges ved ordinær budgivning og evt. budrunde. Selger forbeholder seg retten til fritt å akseptere eller forkaste ethvert bud uten nærmere begrunnelse.
Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som følger vedlagt i denne salgsoppgaven.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr. sms eller på e-post.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor være gyldig i minimum 30 minutter.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis. Komplett salgsinformasjon utgjør salgsoppgave del 1 og del 2.
Det gjøre spesielt oppmerksom på at det ikke er anledning til å erverve mer enn to boligseksjoner i samme sameie jmf. eierseksjoneloven § 23. Bestemmelsen gjelder både fysiske og juridiske personer.
Ved kjøp må det fremlegges finansieringsbekreftelse.

Organisasjonsform

Boligene vil bli solgt som eierseksjoner og organisert i et eierseksjonssameie bestående av 3 seksjoner. Sameiebrøken utgjør 1/3 pr. bolig.
Sameiet vil bli ledet av et styre som velges av sameierne. Styret skal ivareta saker av felles interesse for sameierne og forestå driften av sameiet innenfor de rammer sameiet vedtar.
Det vil opprettes et sameie med 3 seksjoner for eiendommen. Hver av seksjonene vil få sin bygningsmasse tilhørende sin seksjon. Hele eiendommens uteareal vil seksjoneres som fellesareal. Sameiets vedtekter har bestemmelser som viser hvilket hageareal den enkelte seksjon kan disponere. Det presiseres at sameiets interne fordeling av utearealet således avviker fra seksjoneringen
Eieformen følger Lov om eierseksjoner. Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no.

Tilvang og endringer

Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen kjøper har av å kreve tilvalget/endringen. Ulempen som tilvalg medfører for selger øker i samsvar med at prosjektet ferdigstilles.
Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsetidspunkt.
Selger tar ett påslag på 20% på endringskostnaden ved tilvalgsbestillinger. Alle tilvalgs- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger og må vare selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger. Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Lovanvendelse

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.
For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende :
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.
Kjøper kan kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostnad frem til selger har gitt skriftlig beskjed om oppstart. Etter at selger har varslet oppstart har kjøper rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53.
Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.
Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Selgers/oppdragsgivers vederlag til megler er avtalt til:
Vederlag: 1,0 % inkl. mva.
Oppgjør kr 4.600,-
Markedspakke kr. 16.000,-
Oppslag eiendomsregister kr 1.250,-

Opplysninger om oppdraget

Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.21108

Dato

Sist oppdatert: 27. januar 2022 kl. 12:02

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Lignende prosjekter

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.