Komplett salgsoppgave

Gladvollveien 37C

15 600 000 kr
260 m²
4 soverom
Velkommen til Gladvollveien 37C - En stor og innholdsrik enebolig med bl.a. fjordutsikt, hybel og dobbelgarasje
Velkommen til Gladvollveien 37C - En stor og innholdsrik enebolig med bl.a. fjordutsikt, hybel og dobbelgarasje
Ljan/Nordstrand
Stor og innholdsrik enebolig på 315 BRA | Fjordutsikt | Solrikt | Hybel | Dobbelgarasje

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  15 600 000 kr
 • Omkostninger
  391 342 kr
 • Totalpris
  15 991 342 kr
 • Byggeår
  1984
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  260 m²
 • Bruksareal
  315 m²
 • Tomteareal
  1 105,3 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Gladvollveien 37C, en stor og unik enebolig med en god og innholdsrik planløsning. En spennende planløsning over flere halvplan og takhøyder på helt opptil 3,93 meter. Solrikt beliggende med store vindusflater, uten innsyn og med fjordutsikt fra flere rom og den store vestvendte terrassen. Hoveddelen inneholder bl.a. flere soverom og stuer, stort kjøkken med utgang til to terrasser, 2 bad og vaskerom, mens hybelen inneholder stue, sovealkove, kjøkken og bad. Dobbeltgarasje og godt med lagringsplass. Solrikt beliggende på Ljan, med nærhet til sjøen, skole, kollektivtransport og nærbutikk, samt til flotte turområder og til et unikt fritistidstilbud.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gladvollveien 37C, 1168 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 194, bruksnummer 719, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 315 kvm
Totalt primærrom: 260 kvm
Boligen har flere halvetasjer som i innholdsbeskrivelsen er slått sammen til underetasje og 1. etasje.
Primærrom:
Underetasje 138 kvm:
Entré, hall, peisestue, 3 soverom, omkledningsrom og bad, samt hybeldelen med stue, sovealkove, kjøkken og bad.
1. etasje 122 kvm:
Kontor/allrom, soverom, bad, vaskerom, stue/spisestue og kjøkken.
Sekundærrom 55 kvm:
Underetasje 19 kvm:
2 boder og teknisk rom.
Garasje 36 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 14.03.2022, utført av Anticimex AS ved Kenneth Lesteberg. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Rom i underetasjen som er beskrevet som soverom 4 på plantegningen er ikke byggemeldt for varig opphold. Se pkt. om ferdigattest for nærmere informasjon.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Enebolig fra 1984. Boligen er iht. tilstandsrapporten oppført med delvis grunnmur av lettklinkerblokker, og resten av boligen er plassert på søylepunkter fundamentert til fjell. Det er bratt skråning inn mot huset og det er ikke observert drenering/avlastningsgrøft, dermed anbefales tiltak. Krypekjeller har adkomst fra bod med utvendig adkomst på nordsiden av boligen. Det er kommentert mindre fuktinnsig fra høyere terreng mot øst. Yttervegger og etasjeskillere er i trekonstruksjoner. Fasader er utført i liggende kledning, samt teglstein. Utvendige flater har etterslep på vedlikehold, mot nord og syd. Det er mye sprut på kledning av jord/gjørme (mot øst og under terrasse) og nedre kledningsbord er støpt ned i betong. Disse forholdene kan påvirke kledningens levetid negativt.
Takkonstruksjonen er utført i saltaksform, som utvendig er tekket med betongtakstein. Symptomer på slitasje og elde er registrert. Beslag har høy slitasjegrad, og funksjonaliteten er derfor lav, så tiltak anbefales
Terrassedører er med karmer av tre og 3-lags glass fra 1982 og 2-lags glass fra 2009. Vinduer med karmer av tre og 3-lags glass fra 1982 og 2-lags glass fra 2009, 2010, 2016 og 2020.
Takvinduer med karmer av tre og 2-lags glass fra ukjent årstall. Vinduer fra 1982 har fått TG2, og det henvises til utfyllende tekst i rapporten.
I rapporten er det kommentert mindre sprekk i møne ved bad og mindre sprekk i plateskjøt stue. Noe sprekkerovergang himling og vegg. Videre er det kommentert stedvis knirk i gulv, at gulv bærer preg av slitasje og at enkelte innerdører har skader/slitasje.
Terrasser har bærende konstruksjoner av treverk, som er belagt med terrassebord og rekkverk i tre. Det er kommentert at rekkverkshøyden er under forskriftskravet på 1 meter.
Utvendig trapp i betong med varmekabler med rekkverk av betong-/murkonstruksjoner, samt trapp i treverk med rekkverk av trekonstruksjoner.
Det er foretatt skjevhetsmåling i boligen, hvor enkelte målinger har fått TG2. Se utfyllende tekst i rapporten.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Gladvollveien 37C har en solrik beliggenhet i et trafikkskjermet og barnevennlig villaområde på Ljan. Få minutters gange til bl.a. skole, kollektivtransport, nærbutikk, badeplasser, idrettsanlegg, tennisbaner, slalåmbakke og flotte turområder.
Stor arkitekttegnet enebolig med en innholdsrik, romslig og spennende planløsning som åpner for flere bruksmuligheter, bl.a. med hybel. Planløsningen appellerer til familier med behov for fleksible løsninger der ulike generasjoner kan få spillerom. Stor takhøyde flere steder med høyde helt opp til ca 3,93 meter. Mot vest ligger boligen høyt og fritt, uten særlig innsyn og med fjordutsikt fra flere rom og den vestvendte terrassen.
Boligen er oppført i 1984, og fremstår i dag som lys og pen med standard fra noe varierende årstall. Overflater og innredning har et tidløst og moderne uttrykk. Selger har i sin eiertid utført oppgraderingen som i hovedsak har bestått av:
- Pusset opp 2 bad og vaskerom i 2016.
- Laget separat inngang til hybelen med terrasse, samt omregulert rommene.
- Oppgradert deler av det elektriske anlegget. Iflg. selger ble det foretatt el. kontroll av Infratek den 23.03.2020, uten at det iflg. selger ble påpekt noen mangler. (Se også tekst i tilstandsrapporten).
- Byttet enkelte vinduer.
- Oppmaling av overflater.
Dobbelgarasje på 36 kvm integrert i huset på bakkeplan. Det er opp egen kur til garasjen for evt. montering av el. bil lader.
Fra gårdsplassen utenfor garasjen går det utvendig trapp med varmekabler opp til inngangspartiet.
Boligen har flere halvetasjer som i salgsoppgaven er definert som underetasje og 1. etasje.
Underetasje:
Underetasjen inneholder entré, hall, peisestue, 3 soverom, omkledningsrom, bad, boder og teknisk rom.
Entré med doble fløydører inn til entréen. Fra entréen er der også dør inn til hybeldelen (men denne er normalt ikke i bruk).
Hall med gulvvarme, vamepumpe og skyvedørsgarderobe. Nyere påkostet trapp til øvrige etasjer, med rekkverk og håndløper av treverk og glass. Takhøyde på opptil 3,25 meter i hallen.
I halvplanet over hallen ligger peisestuen og et soverom, samt egen del med 2 boder og teknisk rom.
Lys og romslig peisestue med peis med innsats fra Norpeis og 4 integrerte vinskap i den ene veggen. Det er også skyvedørsgarderobe i rommet.
Soverom med gulvvarme og skyvedørsgarderobe (rommet er ikke byggemeldt for varig opphold).
2 romslige boder med god lagringsplass, samt teknisk rom.
Andre del av underetasjen ligger i motsatt ende av huset, med adkomst via kjøkkenetasjen. Her ligger trappegang, soverom og egen «master» avdeling med soverom, omkledningsrom og bad.
Trappegang med takhøyde på opptil 3,26 meter.
Soverom med fjordutsikt og plass til dobbeltseng.
Stor «master» avdeling med romslig soverom med fjordutsikt. I tilknytning til soverommet ligger eget praktisk omkledningsrom og bad.
Pent flislagt bad fra 2016 med gulvvarme. Badet er innredet med vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur fra Damixa. Speilskap med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdører og regnfallsdusj med ett-greps armatur fra Damixa. Hjørnebadekar med armatur med hånddusj. Vegghengt toalett fra Ifö med innebygget sisterne fra Tece. Vannrør av typen rør-i-rør system. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for sprekk i veggflise og flisfuge ved dør.
1. etasje:
Øvre plan (fordelt på flere halvplan) inneholder kontor/allrom, soverom, bad, vaskerom, stue/spisestue og kjøkken.
Egen halvetasje med kontor/allrom, soverom, bad og vaskerom.
Kontor/allrom med utgang til stor terrasse på husets bakside. Det er også flere vinduer som vender ut mot terrassen. Terrassen er på ca. 62 kvm. over forskjellige nivåer og har morgen- og formiddagssol. Stikkontakter og belysning på vegg. Det også utgang til terrassen fra kjøkkenet.
Soverom med god plass til dobbeltseng. Her er det også flere vinduer som vender ut mot terrassen.
Pent flislagt bad fra 2016 med varmekabler. Badet er innredet med vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur fra Damixa. Overskap og speildører på vegg med stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdører med ett-greps armatur fra Hansgrohe. Vegghengt toalett fra Ifö med innebygget sisterne fra Tece. Vannrør av typen rør-i-rør system. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for bl.a. at utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Eget praktisk vaskerom fra 2016 med gulvfliser varmekabler. Malte glatte veggflater. Vaskerommet er innredet med gulvstående innredning med skuffer og nedfelt utslagsvask i rustfritt stål med ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmtvannsbereder på 198 liter fra Oso (år 2006) er plassert i rommet. Vannrør av typen rør-i-rør system. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 bl.a. for ventilasjon, slukets tilkomstmulighet for rengjøring og «bomlyd» i enkelte gulvfliser. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Utgangen til terrassen ligger praktisk plassert rett utenfor vaskerommet og badet.
Stuen/spisestuen ligger i et eget øvre halvplan. Rommet har takhøyde på opptil 3,15 meter, rikelig med vindusflater og fjordutsikt. Vedovn plassert midt i rommet.
Kjøkkenet ligger også i et eget halvetasjeplan. Romslig kjøkken med takhøyde på opptil hele 3,93 meter med takhøye vindusflater på vestveggen som gir mye lys og fremhever utsikten. God plass til stort spisebord i rommet. Fra kjøkkenet er det 2 utganger til terrasser, den store mot øst med morgen og ettermiddagssol, og en romslig mot vest på ca. 31 kvm. med sol til sen kveld og flott fjordutsikt.
Kjøkkeninnredningen har rikelig med skap- og benkeplass. Innredninger er fra Ikea med profilerte fronter og benkeplate av stein (benkeplaten ble montert ny i 2016). Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur fra Hansgrohe. Fliser på vegg mellom benkeplate og overskap, samt stikkontakter og belysning over benkeplate. Kjøkkenøy med integrert induksjonstopp fra Schott Ceran med fritthengende ventilator. Øvrige integrerte hvitevarer er stekeovn fra Ikea, kaffemaskin fra Miele, oppvaskmaskin fra Ikea, 2 kjøleskuffer fra Ikea og 2 kjøle-/fryseskap fra Ikea. Det er montert waterguard. Luft til luft varmepumpe i rommet. Det er i tilstandsrapporten gitt TG2 for vannrør pga. alder.
Hybel:
Hybeldelen går over 2 etasjer og har egen inngang fra terrassen på ca. 11 kvm. som ligger i tilknytning til hybelen over garasjen.
I nedre etasje ligger stuen og sovealkove.
Stue med gulvvarme, varmepumpe og utgang til terrassen via ytterdøren.
Sovealkove med takvinduer.
I øvre plan ligger kjøkkenet og badet.
Kjøkken med plass til spisebord. Kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Oras. Stikkontakter samt belysning over benkeplate. Integrert stekeovn fra Electrolux med nedfelt induksjonstopp, samt oppvaskmaskin fra Electrolux. Ventilator over induksjonstopp. Opplegg for vaskemaskin på kjøkkenet. Hvitevarene følger boligen. Vannrør av typen rør-i-rør. Det er montert waterguard. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for fuktmerker på benkeplate ved armatur, for at laminat har sklidd fra hverandre i endeskjøt ved stekeovn og for at gulvet bærer pres av slitasje. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Flislagt bad med varmekabler som sist ble pusset opp i 2007. Badet er innredet med vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur fra Time. Speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdører med ett-greps armatur fra Hansgrohe. Gulvmontert toalett fra Gustavsberg. Vannrør av typen rør-i-rør system. Det er i tilstandsrapporten gitt TG2 for sprekker i flisfuger i dusj, svertesopp i dusj, membran/slukmansjett ikke klemt i klemring ved sluk og for fallforhold fra døråpning til hovedsluk. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Krypkjeller med adkomst fra bod med utvendig adkomst på nordsiden av huset.
Se tilstandsrapporten datert 14.03.2022 og selgers egenerklæring for nærmere informasjon om eiendommens standard.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner og gulvvarme i hallen, peisestue og tilliggende soverom, stue i hybelen og på vaskerommet og alle bad.
3 stk. luft-luft varmepumper (plassert i hallen, kjøkkenet og i hybeldelen).
Peis i peisestuen og vedovn i stuen/spisestuen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen (enebolig med garasje) datert 22.02.1994.
Det foreligger ferdigattest for utvidelse av balkong datert 18.06.1993.
Det foreligger ferdigattest for bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel datert 18.10.2013.
Det foreligger ferdigattest for oppføring av terrasse og fasadeendring datert 20.10.2021.
Soverommet som ligger i tilknytning til peisestuen er opprinnelig byggemeldt som bod er ikke byggemeldt for varig opphold. Innredning av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Utvidelse av deler av underetasjen (dvs. omkledningsrommet og litt av gangen ved trappen) inn mot fjellet under etasjen over er ikke byggemeldt. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 5824, tinglyst 13.03.1978.
Bestemmelse om bebyggelse. Eiendommen skal ikke bebygges med takhøyde over platå rundt hovedbølet, med adresse Gladvollveien 37 (gnr. 194, bnr. 146).
Eiendommen ble utskilt fra gnr. 194, bnr. 146 den 18.01.1974, og følgende servitutter er tinglyst før utskillelsen:
Dagboknr 900679, tinglyst 21.02.1913.
Bestemmelse om bebyggelse. Bestemmelse om benyttelse Bestemmelse om vann/kloakkledning Bestemmelse om gjerde. Megler har lett etter servitutten i Riksarkivets digitale arkiv, uten å ha funnet den. Servitutten vil følge eiendommen.
Dagboknr 1716, tinglyst 28.01.1970.
Best. om vann/kloakkledn. Nærliggende eiendom gis rett til å føre vann- og kloakkledninger over eiendommen og gis rett til adkomst til disse for reparasjoner og vedlikehold.
Dagboknr 1045, tinglyst 15.01.1974.
Erklæring/avtale. Gladvollveien er regulert bredere enn dagens bredde. Dersom kommunen krever det skal eier av eiendommen være med på å opparbeide veien til regulert bredde for egen regning og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligen som er innredet som en hybel er lovlig for beboelse og kan således leies ut som del av egen bolig, men den er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Gladvollveien 37C ligger solrikt og flott til med vestvendt utsikt mot fjorden. Boligen ligger høyt og fritt, uten gjenboere, i frodige og naturskjønne omgivelser på Ljan. Perfekt beliggenhet for de som ønsker nærhet til fjorden og et rikt frilufts- og fritidstilbud, kort reisevei unna sentrum. Et populært boligområde med flere badeplasser langs fjorden, flotte turområder, slalåmbakke, idrettsanlegg, skole og barnehager. Fra eiendommen er det også kun få minutters gange bl.a. matbutikk (søndagsåpen Joker butikk), buss og tog.
På motsatt side av veien er det adkomst til en sjarmerende gangsti kalt Kjærlighetsstien, som tar deg raskt ned til badeplasser som Katten og Ljansbadet. Ved innmelding i Ljans Vel får man tilgang til privat badeplass på Ljansbadet, samt at vellet også har egen båtforening.
Få minutter med bil til de lokale handelsstedene Sæter, Holtet og Lambertseter. Sæter har flere hyggelige caféer og butikker, mens man på Holtet bl.a. finner den populære delikatessebutikken Jacobs. Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino.
Nærhet til flotte tur- og rekreasjonsområder langs Ljanselven og rundt Hvervenbukta.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Kun noen få minutter å gå til Ljan Tennisklubb i Peder Holters vei. Boble over 2 baner i vinterhalvåret.
Kort vei også til Hallager idrettsanlegg med fotballbaner (kunstgress) som drives av Ljan Fotball og Nordstrand Idrettsforening.
Med skiene på skuldrene kan du gå til den lokale alpinbakken, Sloreåsen.
Nordstrand IF på 'Niffen' med ny håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Treningsstudio: Evo på Sæter, BestHelse på Holtet og SATS på Lambertseter.

Adkomst

Adkomst til Gladvollveien fra Herregårdsveien. Følg veien til nr 37C på tommen av "kollen". Alternativ adkomst til Gladvollveien fra Herregårdsveien via Furumoen og Peder Holters vei. Gladvollveien er en lite trafikkert vei som strekker seg fra Mosseveien og opp til Herregårdsveien. Innkjøring forbudt fra Mosseveien til Gladvollveien.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærområdet.
Boligen sogner til Ljan barneskole (som ligger i umiddelbar nærhet til boligen) og Nordstrand ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 105,3 kvm. Skrånende tomt som er opparbeidet med steinlagt gårdsplass, støttemurer, terrasser, beplanting og noe naturtomt.

Parkering

Dobbelgarasje på ca 36 kvm med elektrisk garasjeport.
Det er lagt opp egen kurs til garasjen for evt. montering av el. bil lader.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan med tilhørende midlertidige reguleringsbestemmelser S-2864 datert 14.05.1986.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 25 178,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2022 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens boligverdi for 2019, antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca 17 383,- for 2021. Ta kontakt med Skatteetaten for nærmere informasjon om beregning av boligverdi og eiendomsskatten.
Nåværende eier hadde et strømforbruk som tilsvarte ca. 47 200 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 11 748,-.
Boligen er tilknyttet Telenor og Telia som leverandør av Internett og kabel-tv og har avgift på hhv. kr 879,- (fiber) og kr 808,- (4 Get-bokser) pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sikkerhetsgruppen alarmselskap (tyveri- og brannalarm) som koster kr 6 000,- pr. år. Anlegget kan evt. medfølge ved videreføring av selgers abonnement.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 3 497 966,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 12 592 678,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 15 991 342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr 14.650,- for eneboliger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Bår Nicolai Skansen og Bjørg Høgberg

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0019/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.2219

Dato

Sist oppdatert: 18. juni 2022 kl. 13:21

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.