Vesterøya/Mefjorden

Mefjordveien 40

Prisantydning

14 900 000 kr

Omkostninger: 373 842 krTotalpris: 15 273 842 kr
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
98 m² / 105 m²
Tomteareal
3056.2 m²
Type / Eierform
Hytte / Eiet

Idyllisk landsted med egen strandlinje og brygge - meget usjenert og barnevennlig - stor eiet tomt på 3.056 kvm

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Mefjordveien 40! Eiendommen har en aldeles nydelig og attraktiv beliggenhet mot Mefjorden med en flott og vakker sjøutsikt. Fra eiendommen får du en sjelden direkte kontakt med sjøen og her kan du boltre deg med egen strandlinje. Grensen langs sjøen består for det meste av flott sandstrand på cirka 20 meter. Eiendommen har egen brygge som går godt ut i fra land og består av en støpt del med fundamenter ut i vannet og en flytebrygge. Landsted består av hovedhytte og sidebygning samt et lite anneks. Eiendommen fremstår som vedlikeholdt, og er oppgradert i perioden fra ca. 1996 og frem til 2000. Med flere bygninger er det rikelig med både boltreplass og sengeplasser for storfamilien.

Eiendommen

Mefjordveien 40, 3234 SANDEFJORD 
Gårdsnummer 105, bruksnummer 96, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3804

Områdebeskrivelse

Velkommen til Mefjordveien 40! Eiendommen har en aldeles nydelig og attraktiv beliggenhet mot Mefjorden med en flott og vakker sjøutsikt. Fra eiendommen får du en sjelden direkte kontakt med sjøen og her kan du boltre deg med egen strandlinje. Grensen langs sjøen består for det meste av flott sandstrand på cirka 20 meter. Eiendommen har egen brygge som går godt ut i fra land og består av en støpt del, med fundamenter ut i vannet og en flytebrygge. Her har du full kontroll over Mefjordens yrende båtliv fra egen eiendom. Dette er et riktig sommerparadis hvor du virkelig kan nyte sommeren, og hvor båten kan ligge klar for deilige turer på sjøen. Det faste morgenbadet er da heller ikke langt unna. Mefjorden kan by på flott "Vestfold skjærgård" med flere holmer, godt egnet for flotte og varme sommerdager på sjøen. Også et perfekt utgangspunkt for vannsportaktiviteter! Alt ligger tilrette for sommeraktiviteter for både store og små. Både hyttetomten og nærområdet må sies å være meget barnevennlig. Her kan de håpefulle boltre seg i trygge og gode omgivelser. På populære Vesterøya finnes nydelige tur- og rekreasjonsmuligheter langs kyststiene som går langs Sandefjordsfjorden og Mefjorden. Perfekt for en joggetur eller tur med hunden. Sandefjord by nås med bil på ca. 10 minutter og har mye å by på innen restauranter, cafeèr, sommerrevyer med mer. Om sommeren er det også et yrende liv på brygga. Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Veibeskrivelse

Ta av E-18 ved Sandefjord, og følg Sandefjordsveien ned til Park Hotel. Herfra følg skilting mot Vesterøya. Ved skiltet til Sjøbakken camping, tar du av til venstre inn Mefjordveien. Følg veien nedover og hold til høyre i første veiskille. Følg veien i cirka 350 meter. Ta så til venstre ned en stikkvei og hold til venstre. Eiendommen ligger på venstre side etter få meter. Se kart for nærmere beskrivelse. Eiendommen vil ikke bli skiltet med "til salgs skilt" men det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 117 kvm
Totalt bruksareal: 105 kvm
Totalt primærrom: 98 kvm

Bruksareal:
Anneks 7 kvm
Hovedhytte 54 kvm
Sidehytte 44 kvm

Primærrom:
Hovedhytte: 
1. etasje 54 kvm: Stue med inngang, kjøkken, soverom med vask og soverom med bad.

Sidehytte: 
1. etasje 44 kvm: Inngang til stue m/ kjøkken og skyvedør til soverom. Soverom toalettrom, bad og vaskerom/teknisk rom

Sekundærrom:
Anneks: 7 kvm: Rom med seng samt liten bod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.05.2020 utført av Teisbekk Takst og eiendom AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Idyllisk eiet tomt på 3.056,2 kvm. Tomten er meget pent opparbeidet med gressplen mellom hyttene og videre ned til sjøen og stranden. Her får du ditt eget lille koselige "tun". Perfekt til lek og moro for de minste eller selskap med venner og kjente. Forøvrig er tomten pent beplantet med trær, prydbusker og blomster. Nede ved sjøen finnes egen strandlinje med tilhørende bryggeanlegg. Store deler av tomten er godt skjermet for innsyn og ligger lunt til i terrenget i le for være og vind. Her kan de minste leke trygt på gressplenen ,eller langs sandstranden. Det finnes flere flotte uteplasser på eiendommen. Fra stuen i hovedhytten er det utgang til hagen vendt mot sjøen ,og skiferlagt uteplass bak hytta. Den øvre delen av tomten mot nord, består for det meste av skog og naturtomt.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunal sommervannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til fritidsboligen. Eiendommen har 6000 liter tett tank/privat septiktank for toalett og gråvannstank med sandfilter for gråvann. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Videre opplyser Sandefjord kommune om at det vil komme pålegg om oppgradering av renseløsning for gråvann innen noen år. Kontakt megler for ytterligere informasjon. 

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre (bindingsverk) med saltak på grunnmur av sparestein. Yttertak er tekket med teglstein. Anneks er oppført i tre og har tak tekket med papp.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder. Vaskerom er ikke bygget som et våtrom etter dagens krav, men fungerer fint som vaskerom på en hytte. Vann og avløp på toalettrom, vaskerom og bad i sidehytten er eldre. Bad i sidehytten virker å være i grei stand, men det er noe fukt i støpt gulv, noe som ikke er unormalt på eldre bygg med støpt gulv mot grunnen og støpejernsluk. Det er krypkjeller under det meste av byggene. Krypkjeller er å anses som en risikokonstruksjon da det er begrenset inspeksjons mulighet. Støpt fundament på bryggen (på land) har sprekker og flytebrygge har vridd seg i forhold til hovedbrygga. Det er funnet noe råte på kledning et par steder. Anneks er eldre og noe slitt.

Videre kommenterer takstmann følgende:
- Fritidseiendom bestående av hovedhytte og sidehytte, samt et lite anneks. Bygningene er opprinnelig fra ca. 1950. Noe tilbygg ble utført i ca. 1960 (nøyaktig byggeår kan ikke bekreftes).
- Utvendig er tegltakstein, kledning og en del vinduer og dører er fra byggeår, slik at det må påregnes noe oppgraderinger på sikt.
- Eiendommen fremstår som vedlikeholdt, og er oppgradert fra ca. 1996 og frem til år 2000. Da ble det pusset opp innvendig med ombygging og mange nye overflater. Noen vinduer og dører ble også skiftet.
- Stue med kjøkken og soverom i sidehytta ble innredet og isolert i 2000.
- En del nye vinduer og dører fra 1998, 2000 og et stort stuevindu er fra 2012.
- Eier har skiftet noen utvendige kledningsbord ved behov og hyttene er malt utvendig i 2019.
- Begge kjøkken er skiftet, et i 1998 og et i 2000.
- Bad i hovedhytta og i sidehytta var nye i 1998.
- Nye automatsikringer er montert i 1998.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til fritidsboligformål siden byggeår. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Sandefjord kommune opplyser videre om at for denne eiendommen mangler den opprinnelige byggesaksmappa i kommunens byggesaksarkiv. Byggesaksarkivet er imidlertid ufullstendig, så manglende dokumentasjon betyr ikke mistanke om ulovlig oppføring. Videre opplyses det om at tilbygget til hytta ble omsøkt i 1957. Dette innebærer at hytta i dette tilfellet lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Etter opprinnelige plantegning fra den gang har soverom blitt omgjort til bad. I juni 1998 ble det søkt om og godkjent ombygging av sidehytten. Deler av bygningen ble bygget om fra carport til hagestue. Det ble i 2001 søkt og godkjent om ombygging av bryggen. Bod som er bygget ved siden av annekset er ikke søkt og godkjent. Videre finnes det ikke dokumentasjon på byggesøknad eller tegninger knyttet til oppføring av annekset. Det foreligger ikke ferdigattest på disse nevnte tiltakene og kjøper overtar ansvaret for dette. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel.  Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Standard

Sjelden mulighet i vakre Mefjorden! Meget idyllisk landsted bestående av hovedhytte og sidebygning samt et lite anneks. Eiendommen har egen brygge og standlinje på cirka 20 meter. Eiendommen fremstår som vedlikeholdt, og er oppgradert i perioden fra ca. 1996 og frem til 2000. Med flere bygninger og rikelig med sengeplasser er det godt med plass til storfamilien.

Hovedhytta er koselig innredet med tidsriktige og moderne fargevalg. Gulv består blant annet av solide tregulv (malte), flis og laminat. I den romslige stuen kan du dekke langbord til storfamilien. Her kan du også nyte den flotte utsikten til sjøen. Du får også direkte utgang til hagen/uteplass. Nytt kjøkken ble montert i 1998 med lakkerte, profilerte fronter og laminat benkeplate. Integrert komfyr og platetopp med følger. Det er også opplegg for oppvaskmaskin. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger fritidsboligen. Bad i hovedhytta ble pusset opp i 1998. Det er fliselagt med varmekabler i gulv, og panelvegger. Dusjsonen har flis på vegger. Av utstyr er det montert dusjhjørne, innredning og toalett.

Deler av sidehytta ble innredet i år 2000. Veggoverflater er for det meste malt i lyse farger og gulv er malt. Nytt kjøkken ble montert i 2000 med lakkerte, profilerte fronter og laminat benkeplate. Integrert komfyr og platetopp medfølger. Opplegg for oppvaskmaskin. Badet i denne delen ble pusset opp i 1998 med fliser på gulv og i dusjsonen. Ellers er det panel på vegger. Av utstyr er det montert: Baderomsinnredning med rikelig med oppbevaringsplass og dusjnisje. I sidehytta finnes det også eget praktisk toalettrom og vaskerom.

Oppvarming

Det er peis i stuen i hovedhytta og nyere peisovn i sidehytta (denne ble montert i 2000). Ellers vanlig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Sandefjord kommune opplyser om at ildstedene og pipeløpene på denne eiendommen ikke er registrert. Kjøper overtar ansvaret for eventuelle pålegg ved kontroll og registrering hos feiervesenet.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av: Dagboknr 3744, tinglyst 03.09.1964, bestemmelse om veg: Mefjordveien 40 med gnr. 105, bnr. 96, har rett til vei over gnr. 105, bnr. 11 som i dag er bnr. 13 mot en årlig avgift som indeksreguleres hvert år. Eiendommen har tinglyst rett til vei som nevnt over. Rettigheten er tinglyst på gnr. 105, bnr. 13 og i gnr. 105, bnr. 322 med dagboknr 3744, tinglyst 03.09.1964. Heftelsen vil følge eiendommen og kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelse/servitutt. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 22.05.2014 avsatt til: Fritidsbebyggelse. Sandefjord kommune opplyser også at den nedre delen av tomten er avsatt til LNF - areal. Deler av dette området er også avsatt i kommuneplan med flomfare. Se vedlagt kart. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål er den i utgangspunktet underlagt konsesjonslovgivning, og kjøper må ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper. 

Diverse

Hytta selges ved fullmektig.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR22.19188

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 4.090,76 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann og renovasjon.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 14.000,-  pr. år.
Fritidsboligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.272,-.
Hytta er tilknyttet Rikts-tv som leverandør av kabel-tv og har avgift på  kr 186,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Avgift til Mefjordveien veilag kr 1.500,-. Selger betalte også kr. 500,- i 2019 for vedlikehold av stikkveien fra Mefjordveien.
Tømming av septiktank hvert år. Pris for dette vil være avhengig av mengde men har variert mellom ca. kr. 2.600,- til kr. 3.300,- for selger. Avgift for leie av veiareal fram til hytta kr 3.713,- (se salgsoppgavens punkt "tinglyste heftelser og rettigheter" for mer informasjon om avtalen). Avgiften for veiarealet indeksreguleres hvert år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 827.394,-  ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 15.273.842.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1% av salgssummen.
Minimumsprovisjon: kr 45.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.250,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Andreas S. Bjønnes
Eiendomsmegler

Andreas S. Bjønnes

Telefon
Mobil 48602272

Lurer du på noe

Andreas svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!