Komplett salgsoppgave

Strømsveien 3

2 690 000 kr
49 m²
2 soverom
Remi Bangsund
Presenteres av
Remi Bangsund
VÅLERENGA
Pen 3-roms med balkong - God standard - Heis - Fyring/v.vann/strøm/tv/nett inkl. i fk - Sentralt - Ingen forkjøpsrett
 • Prisantydning
  2 690 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  1 616 119 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  4 307 251 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2009
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  49 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  11 129 kr
 • Energimerke
  Grønn D

Visning

Vi i Krogsveen ønsker trygge visninger for alle våre kunder og ansatte, og har innført tiltak som sikrer visninger med lav smittefare. Meld deg derfor på visning i god tid innenfor annonsert tidspunkt eller ta kontakt med megler for privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Strømsveien 3 - en pen, gjennomgående 3-roms med sentral beliggenhet på populære Vålerenga. Leiligheten er av nyere dato (2009) og kan skilte med heis, balkong med kveldssol, romslig entré, to gode soverom, lys stue, pent kjøkken og lekkert bad. I tillegg har leiligheten en praktisk kjellerbod. Leiligheten holder god standard og ble nylig oppgradert med malingstrøk og nye innerdører. Hvis du ønsker flytt-rett-inn-standard i et trivelig borettslag, i en av Oslos hyggeligste bydeler - så er dette boligen for deg!
- Gjennomgående 3-roms
- Kun tilstandsgrad 1
- Balkong
- Heis
- Strøm, fyring, v.vann, tv/nett inkl. i felleskostnader (a-konto)
- IN-ordning (0,82 % rente på fellesgjeld)
- Ingen forkjøpsrett
- Lave kjøpsomkostninger, ingen dokumentavgift
- Kort vei til "alt"

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Strømsveien 3, 0657 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 232, bruksnummer 151, ideel andel 1/1
Andelsnummer 19, Engaland Borettslag, organisasjonsnummer 993 834 777

Innhold

Totalt bruttoareal: 54 kvm
Totalt bruksareal: 49 kvm
Totalt primærrom: 49 kvm
Primærrom:
3. etasje 49 kvm: Entré, bad, to soverom, kjøkken, stue.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på 3,2 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.05.2021 utført av Takstmann Murmester Trond Bratvold.

Byggemåte

Blokk oppført i 2009. Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på støpt armert betong og antatt fundamentert til fast grunn. Yttervegger med panel og fasadeplater. Vinduer med trerammer med 2-lags energiglass fra byggeår. Glatte laminerte innerdører. Flatt tak i betongkonstruksjon, antatt tekket med papp/folie. Malt trappeoppgang med støpte betongtrapper. Utvendig svalgang til leiligheten. Det er heis i blokken.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Strømsveien 3 - en pen, gjennomgående 3-roms med sentral beliggenhet på populære Vålerenga. Leiligheten er av nyere dato (2009) og kan skilte med heis, balkong med kveldssol, romslig entré, to gode soverom, lys stue, pent kjøkken og lekkert bad. I tillegg har leiligheten en praktisk kjellerbod. Leiligheten holder god standard og ble nylig oppgradert med malingstrøk og nye innerdører. Fyring, varmtvann, tv og internett er inkludert i felleskostnadene (a-konto). Hvis du ønsker flytt-rett-inn-standard i et trivelig borettslag, i en av Oslos hyggeligste bydeler - så er dette boligen for deg!
Entré/gang:
Boligen har en romslig og praktisk entré med plass til kommode/garderobeskap og oppheng for ytterklær. Utenfor entréen er det en felles svalgang hvor det er plass til et kafébord med tilhørende stoler. Svalgangen vender mot syd og har morgen- og formiddagssol.
Stue:
Lys og fin stue med store vindusflater. Stuen har naturlig plass til sofagruppe og spisebord samt utgang til balkong. Balkongen er på 3,3 kvm og har sol fra ca. kl. 16 - 20/21 på sommerstid.
Kjøkken:
Pent kjøkken med god skap- og benkeplass. Kjøkkenet har glatt laminert kjøkkeninnredning, lys under overskap, plater mellom overskap og benkeplate i tre, kum med ettgreps blandebatteri, mekanisk avtrekk over integrert koketopp/ovn, integrert oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap med frys.
Bad:
Lekkert flislagt bad med gulvvarme og downlights i himling. Badet inneholder veggmontert wc, dusjplass i nisje, servant med ettgreps blandebatteri, benkeplate i tre, romslig speilskap og opplegg for vaskemaskin.
Hovedsoverom:
Hovedsoverom vendt ut mot bakgård. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng og to garderobeskap.
Soverom II:
Boligens andre soverom vender også ut mot bakgården. Dette rommet passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor.

Oppvarming

Boligen varmes opp via radiatorer tilkoblet fjernvarme, samt fjernvarme i gulv på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.10.2009. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 13 servitutter på borettslagets eiendom som blant annet omhandler bestemmelser om garasje/parkering, adkomstrett, avtaler om vann-/kloakkledninger, benyttelsesrett m.m.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

- Hvitevarer på kjøkkenet medfølger.
- Vegglamper på soverom og hyller medfølger ikke.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en meget sentral beliggenhet i et attraktivt boligområde på Vålerenga mellom Kampen og Gamlebyen. Området kan by på alt fra flotte grøntområder til restauranter og kafeer. Vålerenga er ikke uten grunn kjent for sine sjarmerende smågater med fargerik trehusbebyggelse. Før i tiden lå området utenfor bygrensa, og husbyggingen ble derfor ikke begrenset av den daværende murtvangen. De små trehusene ble bygd i den stilen som folk kjente fra bygdene de kom fra. Derfor dette sjarmerende mangfoldet av ulike trehus. Ellers er Strømsveien stengt med bom ved Enebakkveien noe som forhindrer gjennomfartstrafikk i nærområdet.
For den aktive er SATS ca. 450 meter unna. Fresh Fitness finner du på Ensjø. Det er et variert utvalg av kafeer og restauranter i nærområdet som bl.a. Smia, Galgen, Kampen Bistro, samt dagligvareforretninger som Kiwi, Rema 1000 og Coop Prix.
Det er flere hyggelige grøntområder i området. Sjarmerende rekreasjonsområder som Vålerenga parken, Kampenparken og Middelalderparken er alle i nærheten. Fredede Svartdalsparken med Alnaelven har fått anlagt en naturskjønn gang og sykkelsti til Bryn senter, videre til Østensjøvannet og ut i Østmarka. På Jordal er nytt idrettsanlegg under bygging.
Området har meget god kollektivdekning. Buss nr. 37 (går hele døgnet) og 20, 100, 110, 300, og 400 har holdeplass like ved, med hyppige avganger til sentrum og Skøyen (over Torshov og Majorstuen) og retning Lillestrøm. Det er ca. 10-15. minutter å spasere til Tøyen t-bane og Ensjø T-bane, hvor alle t-banelinjer går. Det er sykkeltrase til sentrum og langs Ring 2. Flybussen passer på Ensjø.
Bydel Gamle Oslo er i sterk utvikling med Bjørvika som nærmeste nabo. Det er ca. 20 minutters gange til Bjørvika og Oslo sentrum. I Bjørvika vil du finne spennende arkitektur og flere kjente resturanter som Nodee Sky, Vaaghals m.fl. Fra Bjørvika er veien kort til Sørenga. Her er byens mest populære sjøbad og det er kommet en rekke restauranter her.
Velkommen til en den herlige delen av Oslo med trivselsgaranti!

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til Vålerenga skole.
Det er flere barnehager i området, blant annet:
Vålerenggata barnehage (1-6 år) 0.1 km
Jordal barnehage (0-6 år) 0.2 km
Enga barnehage (0-6 år) 0.2 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3.708 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Borettslaget er tilknyttet en garasje hvor det tidvis er garasjeplasser til leie. Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-4130 datert 15.12.2004 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Saker i nærområdet:
- St. Halvards gate 73C - Gjenoppbygging av enebolig etter brann (Saksnr. 202103377)
- Vålerenggata 8 B-F - Oppføring av vinterhage (Saksnr: 201817519)
- Opplandsgata 2 - Oppføring av nybygg.(Saksnr. 201417185)
Byggeaktivitet i området må påregnes.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 11 129,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring/vann (a-konto), kabel-tv/internett, nedbetaling av andel fellesgjeld, utvendig vedlikehold, felles bygningsforsikring og kommunale avgifter.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
A-konto energi: 906,-
Felleskostnader: 1.898,-
TV/bredbånd: 466,-
Kapitalkost. lån 2: 125,-
Kapitalkost. lån 1: 7.734,-
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.
Borettslaget har IN-ordning. Hvis denne benyttes på hele fellesgjelden så vil felleskostnadene reduserer med kr 7.859,-.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 995.764,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 kr 3.584.750,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 1.914,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 1.616.119,- pr. 12.05.2021.
Borettslaget har to lån med en total fellesgjeld for boligselskapet er kr 90.149.666,- pr. 12.05.2021 og følgende lånevilkår:
Lånenummer: HUS101-1150868210
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 12.05.2021: 0,82 %, flytende
Restløpetid: 18 år og 7 mnd
Saldo per 12.05.2021: kr 89.061.976,-
Andel av saldo: kr 1.601.033,-
Lånenummer: OBBK01-98207621307
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 12.05.2021: 1,98 %, flytende
Restløpetid: 11 år og 3 mnd
Saldo per 12.05.2021: kr 1.087.690,-
Andel av saldo: kr 15.086
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.03. og 30.09. på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS Eiendomsforvaltning minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS’ klientkonto senest 10 dager før terminforfall.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.307.251,-. Av dette beløpet utgjør kr 1 616 119,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Thomas Hauger Enger

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Engaland Borettslag.
- Borettslaget består av 56 leiligheter.
- Borettslaget består av fem bygg, I tillegg et lite verneverdig hus (andel 55 og 56) i midten.
- Forsikret hos: Gjensidige Forsikring - polisenummer 88279995.
- Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
- Borettslagets revisor er BDO AS.
- Dugnad må påregnes.
- Dyrehold til sjenanse for andre beboere er ikke tillatt. Ved lufting skal dyr holdes i bånd og avføring fjernes. Dyr skal være merket med eiers telefonnummer.
- Styret nås best på e-post adresse engaland@styrerommet.net.
- Engaland Borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med Hammersborg Eiendomsdrift AS.
- Det er kun tillatt med bruk av gass eller elektrisk grill på balkonger og terrasser.
Fremtidig arbeid:
- Borettslaget skal sette i gang en profesjonell utredning av muligheten for et solcelleanlegg i borettslaget.
Foretatt påkostninger de senere år:
2021: Vakumpumpe koblet til fjernvarmesystemet
2020: Rensing av ventilasjonskanaler og innjustering av balansert ventilasjon
2019: Ladepunkter installert i garasjeanlegg.
2017: Malt fasader.
2014 - 2015: Utbedring av ventilasjons- og varmeanlegg.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr 30.000,-
Tilrettelegging kr 9.990,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 39-0059/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Årvoll
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR39.2159

Dato

Sist oppdatert: 23. juni 2021 kl. 08:37

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi i Krogsveen ønsker trygge visninger for alle våre kunder og ansatte, og har innført tiltak som sikrer visninger med lav smittefare. Meld deg derfor på visning i god tid innenfor annonsert tidspunkt eller ta kontakt med megler for privatvisning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.