Komplett salgsoppgave

Kristian brenners vei 103

2 350 000 kr
60 m²
1 soverom
Velkommen på visning i Kristian Brenners vei 103
Velkommen på visning i Kristian Brenners vei 103
Kart
Del
Rune Sirnes
Presenteres av
Rune Sirnes
Åssiden
2-roms leilighet med balkong og suveren utsikt. 4. etasje. Solrik og flott beliggenhet.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 350 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  816 848 kr
 • Omkostninger
  960 kr
 • Totalpris
  3 167 808 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1979
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  60 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 628 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen på visning i Kristian brenners vei 103.
- Arealeffektiv og praktisk planløsning i leiligheten
- Leiligheten ligger i 4. etasje
- Fin 2-roms leilighet med praktisk og god planløsning
- Baderommet var nytt i 2016 (utført i regi av borettslaget)
- Flislagt og pent baderom med dusjhjørne og varmekabler
- Usjenert balkong med suveren utsikt og gode solforhold
- Attraktivt boligområde
- Gangavstand til bussholdeplass og markaområder

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kristian brenners vei 103, 3029 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 117, bruksnummer 991, ideell andel 1/1
Andelsnummer 70, Roligheten Øvre Borettslag, organisasjonsnummer 999 029 027

Innhold

Totalt bruksareal: 62 kvm
Totalt primærrom: 60 kvm
I tillegg disponerer leiligheten to boder, en loftsbod og en bod i kjelleren.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 31.10.2022 utført av takstmann Erik Brynildsen.
Leiligheten ligger i 4. etasje og inneholder:
Entre: Laminat på gulv, tapet på vegger, malt tak.
Bod: Vinylbelegg på gulv, tapet på vegger, malt tak.
Soverom: Laminat på gulv, malte vegger/tapet på vegger, malt tak. Skyvedørsgarderobe.
Baderom Fliser på gulv og vegger, malt tak. Varmekabler. Dusjhjørne med glassvegger. Vegghengt toalett. Servant i seksjon med under- og overskap. Opplegg for vaskemaskin. Baderommet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2017.
Kjøkken: Laminat på gulv, malte vegger/tapet på vegger, malt tak. Hvit kjøkkeninnredning med skap helt opp til tak. Fliser over kjøkkenbenk. Avtrekksvifte. Opplegg for oppvaskmaskin. Spiseplass.
Stue: Laminat på gulv, tapet/malt tapetstrie på vegger, malt tak. Utgang til flott og innglasset balkong som var ny i 2017. Fra stuevinduer og balkong er det flott utsikt.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med grunnmur og gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av betongkonstruksjon. Yttervegger av mur/betongkonstruksjon utvendig forblendet med fasadeplater. Entredør med slette flater fra år 2016. Vinduer og terrassedører med karmer/rammer av aluminium med tre-lags glass fra år 2016. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Borettslaget gjennomført i 2016/2017 en omfattende renovering med nye baderom i alle leiligheter, ny varmtvannskjele i kjeller, nytt inngangsparti med callinganlegg, nytt brannvarslingsanlegg for hele borettslaget, nye inngangsdører, nye vinduer, nye innglassede verandaer, ny fasade og etterisolering og ny drenering rundt blokken.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
TG3 gir uttrykk for forhold, store eller alvorlige avvik som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid. Ingen kontrollerte punkter har fått TG3.
TG2 gir uttrykk for forhold avviker fra dagens byggetekniske krav i vesentlig og mindre grad. Punktene i TG2 er inndelt i tilstander som krever tiltak og tilstander som ikke krever umiddelbare tiltak. TG2 betyr at konstruksjonen enten har feil utførelse, en skade eller tegn på skade, sterk slitasje eller nedsatt funksjon. Vedlikehold eller tiltak trengs i nær fremtid.
Følgende forhold har fått TG2 og blir nevnt som avvik som kan kreve tiltak:
- På kjøkkenet registrerte takstmann noe bruksslitasje på kjøkkeninnredning og noen dører på innredningen som har behov for justering.
- Takstmann anbefaler utvidet el-sjekk av elektrisk anlegg, dette vil ikke bli gjort av selger.
Følgende forhold har fått TG2 og blir nevnt som avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Innvendige dører er trolig fra byggeår og må pårentes skiftet over noe tid.
- På baderom har noen fliser "bom" (hulrom under).
- Innvendig vannledning til kjøkkenet pga. alder som trolig er fra byggeår.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om boligen, kjøper overtar ansvar og risiko for forhold beskrevet i tilstandsrapporten.

Standard

Leiligheten holder en normal grei standard, med blant annet nytt (2016) og pent baderom.

Oppvarming

Varmekabler på baderom, for øvrig basert på elektrisk oppvarming med panelovner.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.06.1981. Det foreligger også ferdigattest etter rehabilitering av blokken og innglassing av balkonger datert 06.03.2017. Kopi av ferdigattester kan fås v/henv. megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser, med unntak av borettslagets tinglyste panterett i alle leiligheter/andeler i borettslaget.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst en servitutt/rettighet på borettslagets eiendom. Denne omhandler blant annet bestemmelser om parkering, bruksrett til lekeareal, adkomstrett m.m. Erklæringen har ingen direkte betydning for den daglige bruken av leiligheten som skal selges.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger høyt og fint til med fritt utsyn og flott utsikt over Drammensdalen. Attraktivt og barnevennlig boligområde. Gangavstand til flotte markaområder med turterreng og lysløype. Veletablert og sentralt nærmiljø med det meste av fritids- og servicetilbud tilgjengelig innen kort avstand. Kort vei til barnehager, skoler, Skimore Drammen (alpinanlegg) og Kiwi XL Ligosenteret.
Åssiden har meget gode fritids- og sportstilbud, med blant annet Skimore Drammen som kan tilby alpinanlegg (vinterstid), terrengsykling, klatrepark og zipline på sommerstid. Åssiden IF er et aktivt idrettslag med bl.a. allidrett, håndball og fotball, se foreningens hjemmeside på www.aif.no. Berskaug hallen med mulighet for ballspill m.m. og Berskaug idrettsplass med fotballbaner, skøytebane og tennisanlegg. Flere treningssentre i nærmiljøet.
Gode bussforbindelser med holdeplass i umiddelbar nærhet langs Kristian Brenners vei, hyppige avganger til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. Det er ca.10 minutters kjøring fra eiendommen til Drammen togstasjon, hvor toget tar deg til Oslo på ca. 35 minutter se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Generelt god offentlig kommunikasjon mot Kongsberg, Oslo og Sandefjord fra Drammen sentrum.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Åsløkka barnehage, Aronsløkka barnehage, Dalegårdsveien barnehage.
Skoler: Aronsløkka barneskole og Kjøsterud ungdomsskole.
Det ligger videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles selveiertomt på 6 477 kvm som tilhører borettslaget i fellesskap. Asfalterte adkomstveier og felles gårdsplass/parkeringsplass.
Leiligheten har en flott veranda med utgang fra stuen. Verandaen har flott utsikt og veldig gode solforhold.

Parkering

Utvendige biloppstillingsplasser foran blokken, ingen faste plass, men "førstemann til mølla - prinsippet".
3-roms og 4-roms leiligheter i borettslaget har parkering i felles garasjeanlegg, beliggende i blokkens underetasje. Dette gjør at det som regel "alltid" er ledige biloppstillingsplasser utenfor blokken.
Det er relativt ofte garasjeplasser til utleie i garasjeanlegget.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bl.a. boligformål, felles avkjørsel, felles grøntareal og felles gangareal, i henhold til reguleringsplan for "Området Bera, Drammen kommune" datert 06.04.1976. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommuneplan for Drammen kommune 2022-2040 og ny kommunedelplan for FV 283 Rosenkrantzgata (se kommunens hjemmeside for mer info). Planen Fv 283 Rosenkrantzgata gjelder ny utforming av vei hvor hele Åssiden bydel er avsatt som planområde, men store deler av området blir ikke direkte berørt.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer bla. á-konto strøm varmt vann, kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjon, renter og avdrag på andel fellesgjeld, tv/internett grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader, snøbrøyting/plenklipping, vaktmestertjenester, renholdstjenester, trappevask, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonskostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene pr. måned fordeles slik:
Grunnkostnad kr. 6.013,-
Tv og internett kr. 385,-
Dugnad kr. 30,-
Á-konto strøm varmtvann kr. 200,-
Kostnader for strøm varmtvann avregnes årlig etter forbruk, dette betales som et månedlig á-konto beløp. Beløpet fastsettes av styret årlig etter avregning. Det er installert målere slik at avgiftene vil variere etter forbruket i leiligheten.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv/internett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.
Det må påregnes kostnader til strøm og innboforsikring. Megler har ikke fått opplyst årlig strømforbruk av dagens eier.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 659 848,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 375 453,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue var kr. 31.110,- pr. 31.12.2021.
Andel fellesgjeld var kr. 816 848,- pr. 04.10.2022.
Total fellesgjeld for borettslaget var kr. 57.371.593,- pr. 04.10.2022.
Borettslaget har et lån i Handelsbanken Eiendomskreditt filial av Stadshypotek AB. Lånet er et annuitetslån med flytende rente. Rentesats pr. 04.10.2022 var 2.9 % pa. Lånet planlegges nedbetalt i 2050.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr. 550,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 3.167.808,-. Av dette beløpet utgjør kr. 816 848,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.644,-. 960

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Buskerud Tingrett

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Roligheten Øvre Borettslag.
Borettslaget består av 72 andeler/leiligheter.
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.
Borettslagets årsregnskap for 2021 viser et overskudd på kr 1.265.796,-.
Disponible midler i borettslaget pr. 31.12.2020 kr 1.727.027,-.
Dugnader tilknyttet borettslaget må påregnes. Det må påregnes noe snømåking foran inngangspartiet i tilknytning til boligblokka.
Dyrehold er i utgangspunktet ikke tillatt, men styret kan samtykke etter søknad dersom gode grunner taler for det samt dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
Foretatte arbeid/påkostninger de senere år: Borettslaget ble totalrehabilitert i 2016, bl.a. skiftet alle inngangsdører, skiftet alle vinduer samt balkongdører, fornyet balkonger, etterisolert samt ny utvendig kledning, totalrehabilitert bad, fornyet vann- og avløpsanlegg, ny felles varmtvannsanlegg, fornyet fordelingstavle for strøm i garasje og samtlige el-skap ble skiftet, installert brannalarm i alle boenheter, fornyet sykkelboder, nytt nedgravd avfallsanlegg. Nytt forsamlingslokale med tekjøkken. Infrastruktur for el-bil lading. Fornyet takfolie på alle loftsboder (2021). Installert kameraovervåking i garasjen (2021). Installert adgangskontroll til oppgangene fra gata og garasjen (2021). Installert porttelefon til alle boenhetene (2021).
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Borettslagets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Fremtind Forsikring AS, polisenr.: 24888710.
Dokumenter vedrørende borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter gjeldende regelverk vedr. tvangssalg, konf. megler eller les info. på budskjemaet. Normalt vil leiligheten bli levert ryddet, tømt og rengjort, men dersom dette ikke blir gjort av dagens eier må kjøper selv gjøre dette.

Boligselgerforsikring

Det kan ikke tegnes boligselgerforsikring ved tvangssalg da kontraktspart er Tingretten og salget skjer etter reglene i tvangsfullbyrdelsesloven. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i regelverket og lese salgsdokumentasjonen nøye før bud inngis. Det gjøres oppmerksom på at kjøpers muligheter for reklamasjon er redusert ved kjøp av bolig etter tvangsfullbyrdelsesloven.

Boligkjøperforsikring

Det kan ikke tegnes Boligkjøperforsikring ved tvangssalg.

Budgivning

Det gjelder egne budregler for tvangssalg, og disse er beskrevet i «Orientering til kjøpere av tvangssalg». Budgivere må sette seg inn i orienteringen før man inngir bud.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. På grunn av de spesielle reglene for tvangssalg er det dessverre ikke mulig å inngi bud via Krogsveens budapp eller inngi bud elektronisk via Krogsveen.no. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr sms eller på e-post.
Kjøper vil som vanlig få tilsendt budjournal etter at eiendommen er solgt. Budgiver kan også få utlevert en kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Salget av denne eiendommen er et tvangssalg gjennom medhjelper, og selges etter Tvangsfullbyrdelsesloven kapittel 11. Dette innebærer at kjøper har begrensede muligheter til å fremsette eventuelle mangelskrav. Mangel kan foreligge hvis eiendommen ikke svarer til gitte opplysninger om vesentlige forhold, eller det er forsømt å gi opplysninger om vesentlige forhold som medhjelper måtte kjenne til, eller den er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med. Manglende/feil opplysninger må ha innvirket på kjøpet. Det vises til tvangsfullbyrdelseslovens §11-39 for nærmere informasjon og alle vilkår. Dersom eiendommen har mangler, kan det kreves prisavslag, men kjøpet kan ikke heves. Det kan også forekomme at boligen overleveres uten normal rydding og rengjøring, samt at nøkkelsett ikke er komplett. Omkostninger må i så tilfeller dekkes av kjøper.
Vi viser til "Orientering om tvangssalg ved medhjelper" i vedlagte budskjema. Kontakt gjerne megler dersom du har spørsmål.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av oppdragsgiver og er avhengig av kjøpesummens størrelse, og beregnes i henhold til satser i Forskrift om tvangssalg ved medhjelper, kap. 3. I tillegg mottar megler oppgjørshonorar kr 5.860,- samt dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0382/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22382

Dato

Sist oppdatert: 05. desember 2022 kl. 10:48

Dokumenter

TAKST
PDF 1006 KB
Energiattest
PDF 684 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.