Komplett salgsoppgave

Buskerudveien 145 a

5 495 000 kr
126 m²
2 soverom
Velkommen til Buskerudveien 145A!
Velkommen til Buskerudveien 145A!
Kart
Arild Knudsen
Presenteres av
Arild Knudsen
Åssiden
Pen & romslig 3-roms toppleilighet med 2 etasjer. Beliggende nær elva. Takterrasse & sommerstue. Heis. 2 garasjeplasser.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 495 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  87 680 kr
 • Omkostninger
  140 737 kr
 • Totalpris
  5 723 417 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1914
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  126 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 467 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen og romslig 3-roms eierleilighet beliggende i 3. og 4. etasje (øverste boligetasje).
 • Åpen kjøkken- og stueløsning med tilgang til sommerstue fra 2018
 • Profilert kjøkkeninnredning med delvis integrerte hvitevarer
 • Stort flislagt bad med dobbelservant, dusjhjørne og varmekabler
 • 2 romslige soverom med garderobeløsning
 • Sydvendt takterrasse på ca. 40 kvm med gode solforhold
 • Heisadkomst til leilighetens etasjeplan og garasjeanlegget
 • 2 parkeringsplasser i felles garasje (tilrettelagt for el-billading)
 • Flotte fellesarealer som ble oppgradert i 2019
 • Umiddelbar nærhet til flotte tur- og rekreasjonsområder langs elva
 • Beliggende sentralt på Åssiden i svært rolig og attraktivt boligområde
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Buskerudveien 145 a, 3027 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 117, bruksnummer 150, seksjonsnummer 37

Innhold

Totalt bruksareal (BRA): 149 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 126 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 23 kvm
Primærrom
3. etasje:
60 kvm: Entré/gang, bad og soverom.
4. etasje:
66 kvm: Stue, kjøkken og soverom.
Sekundærrom
4. etasje:
23 kvm: Sommerstue.
I tillegg har boligen 1 bod på ca. 4 kvm i 1. etasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.06.2022 utført av Nils Magnus Graff Fossnes. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger teglstein/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av mur og trekonstruksjoner. Yttervegger av teglstein som er utvendig delvis pusset og malt. Yttertak med saltaksform tekket med takstein. Leiligheten har entredør med brannklasse B60 og lydklasse 35dB. Balkongskyvedør og vinduer med to-lags glass og karmer/rammer av tre fra 1992, 2005 og ukjent årstall. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i bygget. Dette innebære at det er risiko for at disse også ville kunne komme inn i denne leiligheten. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Bygget var opprinnelig en papirfabrikk oppført i ca. 1917, som i 2003-2005 ble ombygget til leiligheter.

Standard

Felles inngangsparti med videre heis- og trappeadkomst til leilighetens etasjeplan (3. og 4. etasje). Leiligheten har tilgang til felles sykkelbod og sykkelstativ.
4. etasje
Sommerstue: Sommerstue fra 2018 med sittegrupper. Skyvbare glassvegger. Laminat på gulv og malt panel på vegger. Utgang til sydvendt takterrasse på ca. 40 kvm. Sol fra ca. kl. 07.00 til 20.00 (midtsommerstid) iflg. selger.
Stue: Stue med sofaområde og spiseplass, åpen løsning mellom kjøkken og stue. Trappegang til 3. etasje. 3-stavs parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Tilgang til sommerstue via skyvedør.
Kjøkken: Kjøkken fra ca. 2005 med delvis integrerte hvitevarer. Over- og underskap samt vitrineskap i mørk og profilert utførelse. Kjøkkenpaneler over benkeplate av laminat. Vider er kjøkkenet utstyrt med integrert oppvaskmaskin, lekkasjestopper, oppvaskkum, ventilator, integrert platetopp og integrert stekeovn. Opplegg for frittstående kjøleskap. 3-stavs parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Soverom: Romslig garderobeløsning i lys og glatt utførelse. 3-stavs parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
3. etasje
Entré/: Dørcalling med åpnerfunksjon. Plassbygget skyvedørsgarderobe med speilfronter. Trappegang til 4. etasje. 3-stavs parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Soverom: Stort og romslig soverom med sengeplass samt sittegruppe. Plassbyget skyvedørsgarderobe med speilfronter. 3-stavs parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Rommet er opprinnelig byggemeldt som to soverom.
Bad: Badet er fra ca. 2005. Dobbelservant over servantskap i hvit og profilert utførelse. Stort speil med hyller og lysarmatur over servanter. Flere vegghengte hyller. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjhjørne med dusjvegg av glass. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
Generelt om boligen: Høiax varmtvannsbereder fra ca. 2005. Sikringsskap med automatsikringer, plassert i entré.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
- Bad: Riss/sprekker i flisfuger (dusjsone vegger), riss/sprekker på gulvfliser samt flisfuger (dusjsone gulv), bomlyd i enkelte gulvfliser, for lite lokalfall i dusjsone og for lite nivåforskjell på gulv.
- Øvrige rom: Utilfredsstillende ventilasjon på soverom i 4. etg., stedvis riper på gulv og knirk i gulv ved kjøkken.
- Elektrisk anlegg: Ingen samsvarserklæring på anlegg (montert etter år 1999).
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

Løsøre og tilbehør

Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn.
Paviljong på takterrasse medfølger ikke.
Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på bad. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 04.01.2006, som omfatter ombygging til 73 stk. leiligheter og inntilbygget parkeringskjeller. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser, med unntak av sameiets tinglyste panterett:
De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Tinglyst seksjoneringsbegjæring
Dagboknummer: 6394
Tinglysningsdato: 14.04.2005
Omhandler seksjonering av eiendommen: Gjeldende seksjon med seksjonsnummer 37, boligformål, sameiebrøk 263/13442.
Seksjonen har tinglyst en tilleggsdel.
I tillegg er det tinglyst 16 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om elektriske kraftlinjer, diverse ledninger, bebyggelse, høyspentanlegg, gjensidig veirett, etablering av parkeringsplasser, anleggelse av trapp, vedlikehold av garasjene, drift samt vedlikehold av pumpehus m.m. Ingen av disse har direkte betydning for bruken av denne boligen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Det er ikke tillatt med korttidsutleie og sameiets styre skal underrettes om alle overdragelser og leieforhold. Ved utleie av sin seksjon belastes seksjonseier kr 12.000,- i innflytningsgebyr som et engangsbeløp. Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende sentralt på Åssiden i svært rolig og attraktivt boligområde. Her er det flotte turmuligheter i "elveparken" langs elva, som finnes i umiddelbar tilknytning til eiendommen. Barnevennlig med lekeplass i nærmiljøet samt kort gangavstand til barneskole og barnehager. Praktisk avstand til kjøpesenter med alle servicetilbud, bank, post, apotek etc.
Åssiden har meget gode fritids- og sportstilbud, med blant annet Berskaug hallen med mulighet for ballspill m.m. og Berskaug idrettsplass med fotballbaner, skøytebane og tennisanlegg. Ved Aronsløkka ligger Skimore Drammen, som kan tilby alpinanlegg (vinterstid), terrengsykling, klatrepark og zipline på sommerstid. Åssiden IF er et aktivt idrettslag med mange aktiviteter, se foreningens hjemmeside på www.aif.no. Flotte rekreasjons- og turområder i marka hvor blant annet den meget populære turløypa gjennom Kjøsterudjuvet til Gamledammen befinner seg.
Gode bussforbindelser med holdeplass i umiddelbar nærhet, hyppige avganger til Drammen sentrum se www.brakar.no for rutetider. Ca. 10 minutters kjøring til Gulskogen togstasjon. Det er ca. 18 minutters kjøring fra eiendommen til Drammen togstasjon, hvor toget tar deg til Oslo på ca. 35 minutter se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Generelt god offentlig kommunikasjon mot Kongsberg, Oslo og Sandefjord fra Drammen sentrum.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Berskaug barnehage, Bekkevollen barnehage, NLM - Tryggheim barnehage.
Skoler: Åssiden barneskole og Kjøsterud ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 7 214 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomten er pent opparbeidet med plen, trær, hekk, blomster og prydbusker samt asfalterte adkomstveier.

Parkering

Leiligheten har to faste parkeringsplasser (nr. 37) i felles garasjeanlegg iht. tinglyst seksjoneringsbegjæring. Automatisk portåpner. Heisadkomst til leilighetens etasjeplan.
Mulighet for å koble seg på felles ledningsnett for el-bil lading etter samtykke fra styret, kostnader for etablering/installering av ladepunkt, vedlikehold og forbruk av strøm vil bli belastet hver enkelt seksjonseier.
For øvrig parkering langs Buskerudveien.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er hovedsakelig regulert til boligformål m.m., i henhold til reguleringsplan for Buskerudveien 145 datert 18.06.2002. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015, og kommunedelplan for Drammenselva datert 29.04.1991 med tilhørende bestemmelser. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler.
Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommuneplan for Drammen kommune 2022-2040 og ny kommunedelplan for FV 283 Rosenkrantzgata (se kommunens hjemmeside for mer info). Planen Fv 283 Rosenkrantzgata gjelder ny utforming av vei hvor hele Åssiden bydel er avsatt som planområde, men store deler av området blir ikke direkte berørt.
Bygningen på eiendommen er et lokalt registrert kulturminne av høy bevaringsverdiklasse B. Verneklasse B (høy verneverdi) er kulturminner som er viktige for lokal identitet og som har en egenverdi uavhengig av plassering og miljø.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer bla. renovasjon, renter og avdrag på andel fellesgjeld, tv grunnpakke, energi/fyring, felles vedlikehold, felles driftskostnader, snøbrøyting, strøm i fellesarealer, renholdstjenester, vaktmestertjenester, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonskostnader, styrehonorar og felles bygningsforsikring. Felleskostnader skal fordeles mellom seksjonseierne etter sameiebrøken.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 5.413,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2021. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 8.000 kWh, dette utgjør ca. kr 16.000,- pr. år og nettleie på ca. kr 8.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av internett og har kostet ca. kr 299,- pr. mnd avhengig av hastighet på nettet.
Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 103 820,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 3 973 751,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 34 421,- pr. 14.06.2022.
Andel fellesgjeld er kr 87 680,- pr. 14.06.2022.
Total fellesgjeld for sameiet er kr 4.452.667,- pr. 14.06.2022 og lånevilkårene er:
Handelsbanken - Lånenr. 9493.70.37419
Annuitetslån
Antall terminer pr. år: 12
Løpetid: 23 år og 6 mnd
Dato siste termin: 30.01.2043
Rentesats (nominell rente): 4,39%
Handelsbanken - Lånenr. 9493.70.41238
Annuitetslån
Antall terminer pr. år: 12
Løpetid: 25 år
Dato siste termin: 08.07.2045
Rentesats (nominell rente): 4,14%

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.723.417,-.
Av dette beløpet utgjør kr 87 680,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Øystein Breidablik og Anne Mette Haug Breidablik

Informasjon om sameiet

Leiligheten er tilknyttet Sameiet Phønix.
Sameiet består av 73 leiligheter og 1 næringsseksjon (traforom).
Forretningsfører er Boalliansen Forvaltning AS.
Sameiets årsregnskap for 2021 viser et overskudd på kr 117.542,-.
Dugnader tilknyttet sameiet må påregnes.
Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.
Sameiets hjemmeside: www.b145.no
Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
Foretatt påkostninger de senere år: Installasjon av nye heiser. Oppgradert utvendig belysning og nedre garasjeplan. Vanninntrenging i garasjerampe og yttervegg øvre garasjeplan.
Planlagte påkostninger for 2021: Vedlikehold vinduer østvegg, el-bil ladere, bytte takvinduer i flere seksjoner, maling av fellesarealer, utbedring av heisanlegg, montering av elektriske døråpnere, utvendig vedlikehold av mur. Drenering ved A-inngangen, byttet trapp til nødutgang i 1. etg, lagt nytt gulv i heis i begge oppganger, byttet ødelagt takstein.
Planlagte/pågående påkostninger/arbeid: Reseksjonering av boder og garasjeplasser i 145B (manglende kommunal godkjenning - pågående juridisk utredning). Kartlegge mulighet for solceller på taket. El-bil ladere. Utbedring og kontroll av heisanlegg. Utvendig vedlikehold av mur. Byttet pumper i fellesanlegg. Vedlikehold vinduer østvegg. Bytte takvinduer i flere seksjoner.
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Det er ikke tillatt med korttidsutleie og sameiets styre skal underrettes om alle overdragelser og leieforhold. Ved utleie av sin seksjon belastes seksjonseier kr 12.000,- i innflytningsgebyr som et engangsbeløp. Det kreves ikke styregodkjennelse i sameiet.
Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring, polisenr.: 86477651.
Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,00% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0194/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22194

Dato

Sist oppdatert: 29. november 2022 kl. 08:08

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.