Komplett salgsoppgave

Olaves Hvervens vei 10

4 450 000 kr
70 m²
2 soverom
Velkommen til Olaves Hvervensvei 10
Velkommen til Olaves Hvervensvei 10
Asphøitoppen/Hauketo
Praktisk og tiltalende 3-roms endeleilighet. Stor solrik terrasse. Egen hage. Trappefritt. Garasje. Fyring og vv. inkl.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  4 450 000 kr
 • Omkostninger
  112 420 kr
 • Totalpris
  4 562 420 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1999
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  70 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 741 kr
 • Energimerke
  Grønn F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor og tiltalende 3-roms endeleilighet med trappefri adkomst, terrasse, hage og garasje. Boligen har en flott intern plassering i særdeles barnevennlig beliggenhet i et tilnærmet bilfritt bomiljø, noe som gjør dette området til et eldorado for barnefamilier.
Store deler av leiligheten er pusset opp i 2022, og fremstår som moderne og tidløs. Leilighet har en åpen og arealeffektiv planløsning, og inneholder stue, spisestue og kjøkken i åpen løsning. 2 soverom, bad, innvendig bod, og stor usjenert terrasse på hele 22 kvm. og hage. Mulighet til å etablere et soverom til slik at man får totalt 3 soverom. Garasjeplass. Fyring og varmtvann inkl. i fellesutgifter. Ingen fellesgjeld.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Olaves Hvervens vei 10, 1266 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 189, bruksnummer 419, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 74 kvm
Totalt primærrom: 70 kvm
Primærrom:
1. etasje 70 kvm:
Entré, bad, to soverom, stue og kjøkken.
Sekundærrom:
1. etasje 4 kvm:
Innvendig bod.
I tillegg disponerer boligen iht. vedtektene 1 kjellerbod på ca. 5,3 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 08.09.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligbygg fra 1999 over 3 etasjer samt kjeller. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger av betong/bindingsverk utvendig kledd med liggende panel samt murpuss. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein/takplater. Leiligheten har glatt entrédør med brannklasse B30, lydklasse 35db samt kikkehull fra byggeår. Dører og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på stedvis knirk og slitasje på gulv. Bomlyd i enkelte gulvfliser og dørbladet til innerdør ved bad og soverom 1 har kontakt med dørterskel. Det er noe skjevheter i boligen, målt til ca. 20 mm og 13 mm på henholdsvis stue/kjøkken og soverom 1. Fordelerstammer for vannrør og vannbåren varme er plassert i kasse på bad, der membranen er krakelert. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Ovennevnte har fått tilstandsgrad 2. Videre informerer selger om at det er/har vært skjeggkre i noen av de øvrige leilighetene. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten og egenerklæringsskjema. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Tiltalende og romslig endeleilighet med gode solforhold i et tilnærmet bilfritt bomiljø. Leiligheten har en meget sentral beliggenhet med kort vei til flotte turområder, diverse servicetilbud, samt de fleste fritidsaktivitetene område har å by på for både liten og stor. Stille og trafikkskjermet med store felles grøntarealer og lekeplasser rundt eiendommen.
Dette er en tiltalende endeleilighet med en moderne og tidsriktig fargevalg, hvor alle selger har gjort følgende oppgraderinger i 2022:
Malt hele leiligheten. Installert nye hvitevarer på kjøkken. Nye plissegardiner. Installert Philips hue lamper. Installert ny baderomsinnredning. Anlagt ny gressplen i hagen.
Leiligheten ligger i 1. etasje med trappefri adkomst, enten via felles trappeoppgang, eller port i gjerdet til hage og inn terrassedøren til stuen. Leiligheten har en åpen og praktisk planløsning, og inneholder; Stue, spisestue og kjøkken i åpen løsning, og med utgang til stor sydvestvendt terrasse på 22 kvm og hage. To soverom, baderom, og entré. De store vindusflatene i tre himmelretninger sørger for at leiligheten bades i lys, og bidrar til å gi en god romfølelse.
Entré:
Entréen er lys og innbydende, med fliser på gulv, og god plass oppbevaring i skyvedørsgarderobe.
Kjøkken, spisestue og stue:
Videre fra entréen kommer man inn i et lyst og stort rom med kjøkken, stue og spisestue i åpen løsning. De store vinduene ut mot terrassen sørger for at rommet bades i lys. I stuen er det god plass til sofagruppe med tilhørende møblement. I spisestuedelen er det god plass til stort spisebord. Det er også god plass til å dekke til langbord ved større begivenheter, og blir et naturlig samlingssted for måltider og sosiale timer med familie og venner.
Lyst kjøkken profilerte fronter i hvit utførelse, og benkeplater av laminat. Nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Overbelysning og stikkontakter under overskap. Effektivt innredet med behagelige farger har dette kjøkkenet nok av tumleplass for de mest aktive hobbykokker, og fremstår som meget funksjonelt. Kjøkkenøyen gir ikke bare ekstra oppbevaring, men gir nok plass til at familie og venner kan sitte i kjøkkenbaren og få servert måltider rett fra pannene. Godt med skap- og benkeplass, og integrert stekeovn og platetopp, samt frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin. Alle hvitevarer medfølger. Ventilator med mekanisk avtrekk ut av bygg plassert i overskap. Vannrør av type rør-i-rør. Synlig avløpsrør av plast. Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. I praktisk tilknytning til kjøkkenet finner du en innvendig bod på 4kvm. Perfekt å bruke som matbod.
Den åpne løsningen, fargevalg og de store vindusflatene i to himmelretninger, understreker det luftige og åpne i dette store rommet, og skaper et rom med høy trivselsfaktor.
Terrasse og hage:
Stor, sydvestvendt og usjenert terrasse på hele 22 kvm. og hage. En flott uteplass å samle familie og venner med god plass til å etablere ulike soner. Uteområdet er inngjerdet, og fungerer som en flott utvidelse av leiligheten spesielt på sommerstid, og innbyr til å la familieliv og sosiale sammenkomster sveve mellom inne og ute. Hageparsellen er beplantet med gressplen, og innbyr til en fin plass for ballspill, lek og moro for både små og store. Utebelysning, stikkontakt og markise på vegg.
Baderom:
Stort flislagt baderom som er utrustet med vegghengt servantskap med høyglans fronter, og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Vegghengt speil med integrert lys over servant. Dusjkabinett med skyvedører av glass og dusjarmatur tilkoblet hånddusj samt regndusj. Gulvstående toalett. Avtrekksventil plassert i himling og på vegg. Vannrør av type rør-i-rør. Synlig avløpsrør av plast. Opplegg for vaskemaskin (medfølger). Varmekablene i gulvet sikrer varme tær på kjølige morgener. Baderomsinnredning er ny i 2022. Bygningssakkyndig har kommentert flere forhold vedrørende membran, sluk, overflater og fallforhold. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Soverom:
Det er to soverom i leiligheten, som begge ligger skjermet fra øvrige oppholdsrom. Perfekt dersom noen ønsker å trekke seg tilbake litt tidligere enn andre. Hoedsoverommet har godt med garderobeskap, og begge med tidsriktige farger på vegg som skaper en lun og behagelig atmosfære. De store vinduene gir rommet godt med lys. Dersom det er behov for 3 soverom kan man med forholdvis enkle grep etablere et soverom til slik at man får totalt 3 soverom.
Leiligheten disponerer i tillegg garasjeplass i felles garasjeanlegg i kjelleretasjen, samt en kjellerbod på 5,3kvm.
Kort oppsummert:
Dette er en praktisk og pen leilighet som bør ses. Med en flott intern beliggenhet i et veletablert og meget attraktivt boligområde har man alle forutsetninger å kunne trives særs godt.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilknyttet felles varmesentral samt gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 17.03.2015. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr. 77812, tinglyst: 22.12.2000:
Best. om adkomstrett. Utdrag fra servitutten. Denne eiendommen m .fl. har like rettigheter og plikter til fellesarealet med bnr. 35 og bnr. 420. Denne eiendommen har bruksrett til kjørbar adkomst i felles avkjørsel fra Olaves Hvervens vei over bnr. 35 frem til gangvei. Naboeiendommer skal har eksklusive bruksrett til parkeringsplasser på bnr. 1, bruksrett til gangadkomst over eiendommen, samt gjensidig bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av boligene. Dette sameiet m. fl. har felles stikkledninger for vann og avløp.
Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt, veletablert og meget barnevennlig område på Hauketo/Asphøitoppen. Stille og rolig boligmiljø, bestående av småhus og villa bebyggelse. Leiligheten ligger usjenert og sydvestvendt. Hyggelige opparbeidede fellesarealer med god plass for de minste. Kort vei til flotte turområder, samt de fleste fritidsaktivitetene område har å by på for både liten og stor. Gangavstand til inngjerdet hundepark og kilometervis med gang og sykkelveier. Et hyggelig og stille nabolag med kort vei til flere matbutikker, søndagsåpen frukt og grønt butikk, offentlig kommunikasjon, skoler, barnehager, hyggelige turområder, og diverse servicetilbud.
I området finner man godt etablerte idrettsklubber. Idrettsanlegg/hall med flere baner (også kunstgress), tennisanlegg, gård med hester og treningssenter. Turvei (Kongeveien) og lysløype i Grønliåsen like ved. Også nærhet til en rekke utgangspunkter i Østmarka, med flotte turmuligheter sommer som vinter. Treningssenter ved Hauketo, golfbane ved Grønmo. Nærhet til Oslofjorden med lokale badestrender som Ingierstrand og Hvervenbukta. Gangsti/sykkelvei til populære Hvervenbukta fra Hauketo.
Kort vei til Prinsdal Torg som har et variert servicetilbud som inkl. bla. Coop og Kiwi med post i butikk, spisesteder, Bogerud tekstil, kiosk, interiørbutikk for baderoms artikler, frisørsalong, treningsenteret Mudo og Prinsdal frukt og grønt. Nærmeste butikk er Rema 1000 Hauketo.
En liten kjøretur unna finner man også Kolbotn torg og Lambertseter senter som har et bredt utvalg av kles- og interiør butikker, vinmonopol, Symra kino, Deichmanske bibliotek og caféer med mer.
Kort vei til Hauketo togstasjon som er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon. Her finner man tog, lokale busser og ekspressbuss. Toget bruker ca. 10 min. til Oslo S. (Vennligst se www.ruter.no for ytterligere opplysninger).

Adkomst

Fra Nedre Prinsdals vei inn Sveavegen. Første vei til høyre er Olaves Hvervens vei. Følg veien til toppen. Bygget med nr 10-18 ligger innerst i rolig blindvei. Det vil bli skiltet på Krogsveens fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Diverse offentlige og private barnehager i området bla. Asperud barnehage og Sloreåsen barnehage for å nevne noen.
Boligen sogner til Prinsdal barneskole og Hauketo ungdomsskole.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3 392 kvm som tilhører sameiet. Tomten fremstår som representativ, ryddig og pent opparbeidet med bl.a. gressplen og beplantning. Felles leke - og uteplasser. Felles asfalterte adkomstveier - hvor biler har adgang kun for av/på lasting i indre boligområde.
Utgang til solrik, sydvestvendt terrasse på 22 kvm. og hage. Her er det god plass til flere sittegrupper, lounge og grill. Hageparsellen innbyr til en fin plass for ballspill, lek og moro for både små og store. Uteområdet er inngjerdet, og fungerer som en flott og skjermet utvidelse av boligen spesielt på sommerstid.

Parkering

Parkering på egen plass i felles garasjeanlegg. Gjesteparkering på oppmerkede plasser. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser. Styret jobber med etablering av elbillading i garasjen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei, via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-3562 datert 23.10.1996 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2505, S-2878, S-3165, S-3555, S-4122 datert hhv. 17.11.1980, 01.10.1986, 28.04.1990, 25.09.1996 og 15.12.2004.
Mot syd-øst grenser tomt til offentlig bygning reguleringsbestemmelser S-2456. Mot nordvest grenser eiendommen mot Område regulert for bolig, industri og jernbanetunnel.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3 741,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring og varmtvann, garasjeplass, kabel tv (basispakke fra Telia), trappevask, snømåking, kommunale avgifter, forretningsførsel, felles bygningsforsikring samt diverse drift og vedlikehold. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 3100 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnadene. Internett kommer i tillegg. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 886 546,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 191 565,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 28 269,- pr. 31.12.2021
Sameiet har ikke lån.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.562.420,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Alexander Ellef Braskereid

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Boligsameiet Asphøitoppen, med sameiebrøk 73/2936.
Sameiet består av 31 seksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere men skal meldes til styret.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Rens av ventilasjonskanaler
- Vedlikehold/reparasjon takvinduer
- Byttet utvendig vannkran i nr 12
- Byttet til LED-belysning i oppgangene
- Maling av oppgangene og inngangsdørene
- Justering av inngangsdører til boenheter
- Kloakklekkasje i garasje. Årsak fjernet. Forsikringssak er avsluttet
- Byttet toppbord og vindskier på utbygg til garasje
- Boning av gulvene i oppgangene
- Innkjøp av nye oppslagstavler
- Elsjekk 2018
- Taksjekk 2018
- Rørsjekk 2018
Planlagte påkostninger:
- Sameiet planlegger el-billading og dette er nylig godkjent av Hafslund. Styret vil beslutte detaljene og be om et nytt tilbud fra leverandøren før de setter i gang. For å gjøre dette trenger de å vite hvem som ønsker å få etablert ladeboks på sin garasjeplass. Endelig pris for boksen vil komme på et senere tidspunkt, men prisen vil trolig være rundt 10 000 kroner. Denne kostnaden må dekkes av hver enkelt.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon. I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Seksjonsbegjæringen følger vedlagt.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 13.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.500,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0162/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.22162

Dato

Sist oppdatert: 30. september 2022 kl. 15:11

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.