Komplett salgsoppgave

Fjellenglia 11

5 500 000 kr
173 m²
3 soverom
Fjellenglia 11 har et p-rom på hele 173 kvm.
Fjellenglia 11 har et p-rom på hele 173 kvm.
Kart
Del
Rune Sirnes
Presenteres av
Rune Sirnes
Solbergelva
Innholdsrik, oppusset og pen enebolig med barnevennlig og fin beliggenhet. Garasje.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 500 000 kr
 • Omkostninger
  138 670 kr
 • Totalpris
  5 638 670 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1988
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  173 m²
 • Bruksareal
  194 m²
 • Tomteareal
  813,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Dag/klokkeslett for privatvisning kan avtales ved henv. megler Rune Sirnes, mobil 91146100.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen på visning i Fjellenglia 11.
Av kvaliteter kan nevnes:
- Innholdsrik og pen enebolig
- Boligen ble omfattende påkostet og pusset opp i 2012
- To baderom
- Nytt kjøkken fra 2012
- 3 soverom + disponibelt rom/kontor og hobbyrom/kjellerstue
- Stor brosteinsbelagt gårdsplass med svært gode parkeringsmuligheter.
- Stor garasje

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fjellenglia 11, 3057 SOLBERGELVA
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 245, bruksnummer 1368, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 196 kvm
Totalt primærrom: 168 kvm
P-rom grunnetasje: 71 kvm.: Vindfang, hall, vaskerom, baderom, soverom, kontor/disponibelt rom, soverom/kjellerstue.
P-rom hovedetasje: 102 kvm.: Soveromsgang, to soverom, baderom, kjøkken, stue.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.11.22 utført av takstmann Jon Simonsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Grunnetasjen inneholder:
Vindfang: Fliser på gulv, malt MDF-panel på vegger, takess. Varmekabler. Sikringsskap med automatsikringer.
Hall: Laminat på gulv, malt panel på vegger, takess. Varmekabler.
Vaskerom: Vinylbelegg på gulv, panelplater på vegger. 300 liters varmtvannsbereder (fra 2014). Skyllekum/utslagsvask. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Baderom: Fliser på gulv og vegger, takess. Varmekabler. Nytt (2022) dusjkabinett. Toalett. Servant i seksjon med under- og overskap med speil og lys.
2 boder: Vinylbelegg på gulv, malt panel på vegger, takess. Kjøleskap som står i bod medfølger ikke.
Soverom/kjellerstue: Laminat på gulv, malt panel/malt tapet på vegger, takess. Varmekabler. Dette rommet er byggesøkt og godkjent som hobbyrom, og ikke søkt bruksendring til soverom/kjellerstue.
Soverom 1: Laminat på gulv, malt tapetstrie/malt panel på vegger, takess. Varmekabler. Skyvedørsgarderobe.
Disponibelt rom: Laminat på gulv, malt MDF-panel på vegger, takess. Dette rommet er byggesøkt og godkjent som disponibelt rom og brukt av selger som kontor/soverom. Det er ikke søkt bruksendring til rom for varig opphold.
Hovedetasjen inneholder:
Soveromsgang: Laminat på gulv, malt MDF-panel på vegger, takess.
Soverom 2: Laminat på gulv, malt MDF-panel på vegger, takess. Innvendige persienner.
Soverom 3: Laminat på gulv, tapet på vegger, takess. Downlights. Veldig god skapplass med tre doble garderobeskap og skyvedørsgarderobe. Innvendige persienner.
Baderom: Fliser på gulv og vegger, takess. Varmekabler. Downlights. Nytt (2021) dusjkabinett. Toalett. Servant i seksjon med under-, side- og overskap med speil og lys.
Kjøkken: Parkett på gulv, malt panel på vegger, takplater. Fliser over kjøkkenbenk. Lys og pen kjøkkeninnredning som var ny i 2012. God skap- og benkeplass på kjøkken, innredning med glassdører og skap/innredning helt opp til tak. Integrerte Miele hvitevarer som medfølger: komfyrtopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Avtrekkshette. Utgang til veranda/uteplass på baksiden av boligen. Fra stuen er det buet løsning mot stuen.
Stue: Parkett på gulv, malt panel på vegger. Peis i stuen som "deler" stuen i to, en stuedel og en spisestue. Mitsubishi varmepumpe. Fra stuen er det utgang til stor og solrik terrasse.
Kryploft.
Utebod, 3 kvm.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten en frittliggende enebolig oppført over to plan pluss et kaldtloft med lav takhøyde. Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i murkonstruksjon. Etasjeskiller i trebjelkelag. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående kledning. Vinduer i 2-lags-glass. Yttertak tekket med takstein.
TG3 gir uttrykk for forhold, store eller alvorlige avvik som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid.
Takstmann har gitt følgende forhold i boligen TG3:
- Takstmann har påvist stedvis fuktgjennomslag i undertaksplater på kryploft.
- Ubrennbar plate foran ildsted i 1. etasje mangler.
- Røykvarslere er utgått/ikke forskriftsmessige vedlikehold og må fornyes/vedlikeholdes.
- Støttemur under balkong ved boligens sydvestre hjørne i underetasjen mangler rekkverk på toppen, rekkverk/sikring må etableres.
TG2 gir uttrykk for forhold avviker fra dagens byggetekniske krav i vesentlig og mindre grad. TG2 betyr at konstruksjonen enten har feil utførelse, en skade eller tegn på skade, sterk slitasje eller nedsatt funksjon. Vedlikehold eller tiltak trengs i nær fremtid.
Følgende forhold har fått TG2:
- I baderom hovedetasje må mekanisk avtrekk etableres. Vannrør og sluk har fått TG2 pga. alder. Det er ikke målt tilfredsstillende fall fra topp overflate gulv til sluk. Overgang sluk og membran er uoversiktlig og takstmann kan ikke verifisere at løsningen er fullgod. Takstmann har videre observert at tettedetaljer ved rørgjennomføring i gulv under servant er usikker, og at tettesjikt på vegg bak avløpsrør under servant har svakhet. Det ble ikke målt forhøyede fuktverdier eller andre avvik under fuktmåling på baderommet etter hulltaking.
- I baderom underetasje må også mekanisk avtrekk etableres. Vannrør og sluk har fått TG2 pga. alder. Det er ikke målt tilfredsstillende fall rundt sluk, sluket er ikke skiftet i forbindelse med oppgradering av baderommet. Det er registrert noe "bomlyd" i enkelte fliser. Overgang sluk og membran er uoversiktlig og takstmann kan ikke verifisere at løsningen er fullgod. Det ble heller ikke målt forhøyede fuktverdier eller andre avvik under fuktmåling på dette baderommet etter hulltaking.
- På vaskerommet må også etableres mekanisk avtrekk. Gulvbelegget på vaskerommet har ikke oppkant på vegg, belegget er heller ikke klemt mot sluk. Det er ikke membran på vegg over skyllekum. Vaskerommet har mangelfullt fall mot sluk, sluket er helle ikke skiftet i forbindelse med oppgradering. Fuktmåling er ikke gjennomført pga. rommets plassering mot yttervegg under terreng.
- Vannrør på kjøkken har fått TG2 pga. alder fra byggeår.
- Takstmann har registrert noe "bomlyd" i enkelte gulvfliser i entreen. Gulvflater i øvrige rom har normal bruksslitasje.
- Fordi underetasjen har gulv under bakkenivå som er opplektet og pga. alder på drenering har takstmann satt TG2 pga. risiko, selv om synlige skader ikke er blitt observert.
I innvendige trapper er det for lysåpning mellom trappetrinn, åpningen er 11 centimeter mot dagens krav som er 10 centimeter.
- Takstmann har målt en høydeforskjell mellom høyeste og laveste målepunkt på 20 millimeter i stuen og 6 millimeter på kjøkkenet.
- Vann- og avløpsrør inn- og utvendig har fått TG2 pga. alder
- Det er ikke utført radonmåling i boligen, noe som anbefales.
- Elektrisk anlegg har fått TG2 da samsvarserklæring på arbeider som er gjort etter 1999 mangler. Takstmann anbefaler at kjøper gjennomfører utvidet el-kontroll.
- Taket har fått TG2 pga. slitasje og elde.
- På verandaen utenfor soverom er det registrert stedvis svikt og rekkverkhøyde på den opprinnelige delen av balkongen er under 1,0 meter, noe som avviker fra dagens byggtekniske forskrift.
- TG2 er satt på drenering pga. alder og risiko, og fordi det mangler topplist på grunnmursplast. Takstmann har gjennomført hulltaking og utført fuktmåling i utlektet kjellervegg i stor bod i boligens nordøstre hjørne, uten å finne forhøyede verdier eller andre avvik.
- Oljetank er ikke kontrollert.
- Garasje
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om boligen. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Boligen ble omfattende påkostet og bortimot totalrenovert 2012. Boligen fremstår som lys og pen, med bra og moderne standard.

Oppvarming

Mitsubishi varmepumpe i stuen. Peis i stuen. Varmekabler i gulv i vindfang, hall, soverom/kjellerstue og begge baderom. Ellers basert på elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.
Det ligger trolig en nedgravd parafintank på boligen. Selger har aldri brukt olje/parafin, men mener at det kan ligge en nedgravd tank fra forrige eier. Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med nedgravd oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.»
Drammensregionens brannvesen IKS hadde tilsyn med fyringsanlegget i boligen 17.03.2022. Det ble kun avdekket et forhold som det må gjøres noe med,dette er å montere plate av ubrennbart materiale på gulvet foran peisen.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.08.1991. Kopi av ferdigattest kan fås v/henv. megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Rommet som er innredet som kjellerstue/soverom i 1. etasje er opprinnelig byggemeldt som hobbyrom. Rommet som er innredet som kontor/soverom i 1. etasje er opprinnelig byggemeldt som disponibelt rom. Disse rommene er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommene ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som hobbyrom/disponibelt rom. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Bestemmelse om veg, tinglyst 25.05.1988. Naboeiendommene Fjellenglia 13, 15 og 19 har veirett over stikkvei på eiendommen som selges.
med dokumentnr: 5168. Rettighetshavere er gnr:245, bnr:170, 767 og 1256.
Eiendommen som selges har tinglyst veirett til å bruke del av arealet gnr. 245, bnr. 1421 som adkomst til sin eiendommen, gjennom avtale tinglyst 30.08.94.
Kopi av tinglyste avtaler kan fås v/henv. megler.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et rolig og attraktivt område i Solbergelva. Meget barnevennlig uten gjennomgangstrafikk og med kort gangavstand til barnehage, barne- og ungdomsskole, idrettsanlegg og nærsenter med dagligvare. Kort vei til flott turterreng, sommer og vinter, med turstier og lysløyper. Finnemarka byr på fantastisk natur, med fiskevann, milevis med skiløyper og tur/sykkelstier.
800 meter gange til Solberg SK idrettsanlegg med fotballbaner, kunstis skøytebane og idrettshall. Solberg SK har gode tilbud (fotball, bandy, allidrett m.m.) se www.solbergsk.no. Kort biltur til Krokstadelva med bla. svømmehall, Eknes idrettshall, tennisbaner, og Buskerud storsenter.
Bussholdeplassen ligger langs Gamle Riksvei. Herfra er god bussforbindelse til Drammen, Mjøndalen og Hokksund. Det er ca. 10 minutters kjøring til Drammen med bil. God togforbindelse både fra Mjøndalen og Gulskogen stasjon. 32 minutter med tog til Kongsberg. 42 minutter med tog fra Gulskogen til Oslo S. En kort kjøretur til begge jernbanestasjoner, parkeringsmuligheter ved stasjonen. For offentlig kommunikasjon se; www.brakar.no. Ekspressbuss til Oslo og Kongsberg fra Mjøndalen og Åssiden vgs. Se www.nettbuss.no. Flytog fra Drammen stasjon til Gardermoen tar 1 time.

Adkomst

Se kart i nettannonse. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved annonsert fellesvisning.

Barnehager, skoler og fritid

Drammen kommune har god barnehagedekning bestående av både private og kommunale barnehager.
Solberg skole 1-7. trinn (ca. 800 meter gangavstand)
Killingrud ungdomsskole 8.-10. trinn (ca. 900 meter gangavstand)
Videregående skoler i Hokksund og Drammen.
Universitet i Sørøst-Norge har campus i Drammen og Kongsberg, for mer informasjon se www.usn.no

Beskrivelse av tomt

Selveiertomt på 813,4 kvm.
Tomten er pent opparbeidet med plen, blomster og planter. Stor, brosteinsbelagt gårdsplass med svært gode parkeringsmuligheter. Ny (2013) forstøtningsmur mot plen og ut mot veien. Hekk mot naboer. Utelys.
Fra stuen er det utgang til stor og flott veranda med gode solforhold. Terrasseplatting også på baksiden av boligen, med utgang fra kjøkkenet, utekjøkken/utebod med to gassbluss medfølger.
Som en del av salgsoppgaven følger grunnkart som viser eiendommens tomtegrenser. Stikkveien som går opp til naboeiendommene Fjellenglia 13, 15 og 19 ligger på eiendommen som selges, eiendommen har tinglyst veirett til bruk av veien.

Parkering

Garasje på 29 kvm. oppført ca. 1994. Støpt dekke. Innlagt strøm. Stor leddport.
Utover dette er det svært gode parkeringsmuligheter på egen gårdsplass, som er brosteinsbelagt. Iflg. selger skal det være plass til 11 personbiler på gårdsplassen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Fjellenglia som er en offentlig/kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Størstedelen av eiendommen er regulert til boligformål, mens en mindre del er regulert til felles avkjørsel og kjørevei iflg. reguleringsplan SO32 Solbergelva vest, vedtatt 19.04.1989. Iflg. gjeldende kommuneplan er eiendommen avsatt/godkjent til nåværende boligbebyggelse. Kommuneplanen er i disse dager under revidering. Kopi av reguleringsplan og kommuneplan kan fås v/henv. megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter: kr. 17.288,- pr. år (2021).
Det er installert vannmåler i boligen og kommunale avgifter vil derfor variere avhengig av eget vannforbruk.
Renovasjonsgebyrer: kr. 3.747,50 pr. år (2022).
Feie-/tilsynsgebyrer: ca. kr. 1.100,- pr. år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20.000 kwh. pr. år.
Boligen er forsikret i IF Skadeforsikring og koster for selger kr. 6.000,- pr .år.
Viken Fiber er internettleverandør og koster for selger ca. kr. 1.000,- pr. måned.
Canal Digital er leverandør av TV-signaler til boligen og koster for selger kr. 800,- pr. mnd. TV-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 400 406,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 041 461,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 5.638.670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 14.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tu Uyen Thi Le

Overtakelse

Etter nærmere avtale med selger.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til 0,9 % vederlag av salgssummen. Tilrettelegging kr. 14.900,-. Oppgjør: kr. 5.550,-. Markedspakke: kr. 19.400,-. Oppslag eiendomsregister: kr. 1.350,-. Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0408/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22408

Dato

Sist oppdatert: 29. november 2022 kl. 20:03

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Dag/klokkeslett for privatvisning kan avtales ved henv. megler Rune Sirnes, mobil 91146100.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.